מעלילות חדר הכושר

ציפי ג

New member
ממה נפשך חנה

אם לך ולי, שיש לנו השקפת עולם כל כך שונה, קשה להגיע לקונספירציה, למה את חושבת שלגברים בכלל יש את היכולת המופלאה הזו? או שכל הגברים בעיניך הם מקשה אחת?

calisto

New member
אוף, אם רק היה לנו הכוח...

לייצר קונספירציות פמיניסטיות...

אמיר.

New member
תרשו לי לענות לציפי.

היכולת להעריך אינטילגנציה של אישה (או של אדם אחר בכלל) תלויה במידת האינטילגנציה שלך. לכן (ככל אצבע לא בדוק) ככל שהאדם הוא יותר אינטלגנטי כך פחות צפוי לשמוע מפיו התבטאות שובנסטית/גזענית/אנטישמית. מעבר לכך, תתכן התניה תרבותית ליחס ל´אחר´ (במקרה דנן ´אישה´) אינטילגנציה מסוג אחר - נחות יותר. למרבה הצער יש אנשים (גברים ונשים) שחושבים שיש למין האדם השלכה על יכולתו האינטליגנטית. ואל תבלבלי אותם עם עובדות.

ציפי ג

New member
האומנם האינטליגנט אינו שובניסט/

גזען/ אנטישמי? מה שעושה את כל הנאצים ימ"ש מפגרים. כמובן שגם חלק מהערבים אם כך סובלים מתת שכל ברמה מוגברת. שלא לדבר על הטאליבן. למה אינטליגנציה משפיעה על השקפת עולמו של הנדון? יש אנשים (גברים ונשים) שחושבים שנשים פחות אינטליגנטיות. יש גם שחושבים ההפך. אני לא חושבת שזו סטיגמה עולמית. מה לעשות? כשם שיש גברים טפשים יש נשים טפשות, וכשם שיש גברים חכמים יש נשים חכמות. ואם מישהו קורא לי מטומטמת, אני מיחסת את זה לטפשותו ולא למינו, או לאי ההכרות שלו אותי, ולא להיותו חלק מארגון בינ"ל להורדת ערכה של האשה בעיני עצמה בפרט ובעיני העולם כולו בכלל..

אמיר.

New member
Mפי - אני בטוח שיש ביננו אי הבנה...

1. אמרתי שמה שתכתבי הוא ענין כוללני וברור שיש יוצאים מן הכלל. 2. הזכרתי את ההתניה התרבותי בדיוק בגלל שכנינו. 3. אני מסכים שאין ארגון בינ"ל כזה. כל מה שכתבתי היה התיחסות להכללה.

augustus

New member
שאלה איך אתה מגדיר אינטליגנציה

כי אין הגדרה אחת מוסכמת. יש אנשים שעבורם קנה המידה לאינטליגנציה הוא מבחן האיי קיו, יש כאלה שמודדים אותה על פי יכולת להעלות טיעונים ולנמקם, ואת טיב הטיעונים והנימוקים הם בוחנים על פי תפיסתם הסובייקטיבית, ויש גם כאלה שהצלחה כלכלית היא מבחינתם הוכחה לכך שהאדם אינטליגנטי. ההגדרה שלי לאינטליגנציה היא מאוד אינטואיטיבית, וכמוך, לא הייתי מתייגת אדם אשר חשיבתו לכודה בסטראוטיפים כאינטליגנטי. אולם, אני מכירה מיליון אנשים שיקראו אינטליגנט לגזען הכי גדול בעולם אם הוא מחזיק בתואר דוקטור, למשל. אבל אני, שוב, מסכימה עם מה שאמרת.

ירון ג.

New member
מושלמות וסלחנות

מעניין שתגובות כאלה את פוטרת ב"אף אחד לא מושלם" אבל את לא יכולה לומר אותו דבר על המנהלת של מכון הכושר או על הגבר שעמד שם וצרח.

augustus

New member
כי יש אצלי איזשהו דירוג

של דברים פסולים. המחשה בוטה: רצח יותר חמור מאי תשלום מסים. המחשה רלוונטית: לומר דברים מעליבים מאחורי גבו של אדם לא נחמד חמור פחות מלתת יחס מגעיל לאדם נחמד.

augustus

New member
ועל תיאור הכרס המעליב

מסכימה שלא יפה להתייחס לפגמים במראה החיצוני של האנשים, אבל לתיאור אדם מגעיל יש בעיניי חוקים משלו. אני אכעס תמיד כשיגדירו אדם נייטרלי כ"מכוער", אבל אם יגדירו כך אדם מגעיל, בד"כ אגלה סלחנות

ירון ג.

New member
סלחנות? זה לא בסדר!

כולנו היינו מגעילים כמה וכמה פעמים בחיינו... זה עדיין לא סיבה לתאר כך שמנים/ות, מכוערים/ות וכיוב.

כרס כרס תרדוף

אני חש מתקפה כלשהי על ענין הכרס. אז ככה, אין צורך לגונן יותר מדי על הכרסתן, לא נקבתי בשמו הפרטי, לא זלזלתי בבו אדם ספציפי, לכן עודף ההגנה שנוצר פה מיותר בעיני. ולמר ירון, לו הייתה זו אישה שהתנהגותה היתה בהמית, קרא לה בהמה. כשם שאיש נעים הליכות מיד מקבל תואר של מנומס, כך זה המתנהג כבהמה מקבל תוספות שאולי קצת לא מסתדרות עם האוזן.

ירון ג.

New member
דווקא אם היית קורא לו בשמו הפרטי

היתה לי פחות בעיה עם זה ויש אנשים שיש צורך לזלזל בהם כאדם ספיציפי. הבעיה מתחילה כשהזלזול בא לידי ביטוי באופן גורף ואז לא ברור אם אנחנו מעלים אדם או קבוצה שלמה של נשים/שחומיעור/הומוסקסואלים/לסביות/ערבים יש לי עוד המון דוגמאות, צריך?

מגרפות

ירון היקר צר לי מאד, אבל הזלזול הוא לא גורף, אני זלזלתי בבן אדם ספציפי. לא טענתי ולו בחצי שפה שיש לי משהו נגד גברים עם כרס. אתה מנסה להפוך את דברי ללא לגיטימים בכך שאתה תולש חצאי משפטים מתרגם אותם בהקצנה (פרה, בהמה וכו´) כשאתה מתעלם לחלוטין מתוכן הדברים. אני מבחינתי ניסיתי כמה פעמים להסביר את הענין, בזאת אני פורש מקו ההסברה לדברי, אני לא לוקח בחזרה דבר וחצי דבר. כמו כן, אני לא חושב שמה שכתבתי הוא בלתי נסלח. רצוי שההתיחסות תהיה לעיקר ולא לטפל. לפתוח פה דיון על נושא הכרס נראה לי קצת סטייה מהנושא.

גם אני נוטה לחשוב ככה

אבל אז אני מגלה שכל פעם שאני עומדת בתור או באיזשהו מקום עם בנזוגי (גבוה, רחב, פרצוף מפחיד) הרבה פחות דוחפים אותי או נדחפים לפני מאשר כשאני לבד.

ציפי ג

New member
ואולי זה כי אתם שניים?

ואולי אם את היית גבוהה רחבה בעלת פרצוף מפחיד, גם אם היית לבד היו "מכבדים" אותך יותר? ואולי אם בן זוגך היה צמוק, צר ובעל פרצוף מסכן, לא היו מתייחסים אליכם כלל?

ירון ג.

New member
חדר הכושר.

אני לא אומר בוודאות שלא היה שום קשר לג´נדר אבל אני לא בטוח שהיה... כגבר, אני שומע המון צעקות בין גברים על תור, דוחות חניה וכו´... ציפי - אני לא כל כך מבין את תגובתך, תוכלי להסביר מהי דעתך? אינ רוצה רק להראות לכם תרגום קטן של הדברים שנכתבו, אשמח לקרוא את תגובותיכם: "הכרסתן לא הקשיב לדבריה, וצעק עליה שהייתה לו שיחה חשובה שבגללה נאלץ לעזוב את ההליכון" השמנה לא הקשיבה לדבריו וצעקה עליו.... "בעל הכרס הזועף החליט שהוא פונה להנהלה..." בעלת השומנים הזועפת..... "מסבירה מדוע מעשיו של הכרס היו לא הולמים..." מסבירה מדוע מעשיה של הפרה לא היו הולמים. "ולשאלת מליון הדולר: אם לנעמה היה בולבול אתם חושבים שהכרס היה צועק.." אם ל- X היה פות אתם חושבים שהעטינים היו צועקים....??

טל קר

New member
עניות דעתי + הרחבת הנושא

לדעתי אכן התיאור בעולם מושלם לא היה ראוי, גם אם הוא היה נמוך ורזה וגם אם הוא שמן וגבוה, וגם אם הוא נמוך ושמן או גבוה ורזה, זה לא משנה ולא רלוונטי. למען האמת, אני חושבת שהדיון צריך ליסוב לא סביב הסיטואציה הספציפית בחדר הכושר, מה היו פרטיה המדויקים , החוקים הספציפים במכון הספציפי ומה היו מניעיה הנסתרים ו/או הגלויים של בעלת המכון, אלא סביב השאלה הרחבה יותר, היחס הדפרנציאלי לגברים ונשים מצד נותני שירותים (לקוח ראשי ולקוחה משנית כפי שנכתב כאן מקודם) ואיך אפשר להתמודד עימו.

למעלה