מסלול "צמרת"

n0 id3a

New member
מסלול "צמרת"

ראשית, סלחו לי אם לא עברתי בעיון על כל הארכיון, ושרשרתי את זה לנושא פתוח. שנית, רציתי לשאול מה דעתכם על המסלול, בשלושה מובנים: האחד - התוכן של המסלול. האם כל הקורסים הנוספים וההתייחבויות ללמוד את מה שהצבא מבקש שוות את זה? השני - האם המסלול כדאי לאחר התחלת השירות הצבאי? [להיות קרפ"ג בגיל 28 זה לא הכי סימפטי] והאחרון, גם אם לא מבחינת החשיבות - מה ההשלכות של המסלול לגבי תנאי הקבלה, הן למועמדים למסלול, והן למועמדים ללימודים 'רגילים'?

גלMD

New member
עתודה

ני באופן אישי ממש נגד עתודה ברפואה (וזו דעתי האישית בלבד) אלא אם כן זה ממניעים כלכליים שלא יאפשרו לך ללמוד בלי זה. מכמה סיבות: א. השירות הצבאי הרגיל ייתן לך המון ויעשיר אותך בעולם תוכן קצת מעבר לרפואה, תפגוש אנשים חדשים ותתבגר. כמו כן תשרת עם אנשים בגילך ויווצרו לך חברויות. באוניברסיטה רוב הסטודנטים לרפואה הם בני 22-26 ומה לעשות שעולם התוכן שלהם שונה משלך (בכנות אני אגיד לך על עצמי- אני אהיה בת 24 כשאני אתחיל ללמוד ואני פחות רואה את עצמי מסתובבת ויוצאת עם ילדים בני 18). זאת אומרת שהעתודים קצת נשארים בצד מהבחינה החברתית ואח"כ הם מגייעם לצבא וגם שם אין להם כ"כ חברה כי כולם קטנים מהם.... ב. בעתודה משלמים לך על הלימודים אבל זה סכום זעום!!!!! אתה תבין את זה בעתיד כמה שזה מעט ביחס למה שאתה נותן. תבין שאתה תהיה רופא ותרוויח משכורת של חייל בסדיר (400 שקל בחודש) בגיל שבו אולי כבר תהיה לך משפחה שתצטרך לפרנס. זה נראה לך רחוק היום אבל כשתגיע לשם זה כבר יהיה מאוחר. כמו כן תצא פעם בשבועיים הביתה ונדירות הבחורות בגיל 25 שיסכימו לצאת איתך במצב הזה. בגיל 18 זה עוד סביר לצאת עם מישהו שיוצא פעם בשבועיים הביתה אבל בגיל 25-28 אין מצב... ג. בזמן שכל חברייך ללימודים יהנו מחופשה בקיץ אתה תצטרך לעשות כל מיני קורסים של הצבא ולא היה לך חופש.. ד. בזמן שכל חברייך ללימודים יסיימו את הסטאז' ויתחילו התמחות אתה תשרת בין 3-5 שנים בתור MD כללי בלי התמחות שנותן גימלים לחיילים או במקרה "הטוב" יתנו לך אפשרות לעשות התמחות ברפואת חירום ואז תמצא את עצמך רופא במיון שזה בערך נוהל טירונות לכל החיים (אבל לא עשית טירונות אז אתה לא יודע על מה אני מדברת..). ה. תפספס הרבה סלנג צבאי ובדיחות פנימיות עם החברים שלך מהבית כי בזמן שהם ידברו על הצבא ויתלהבו על מה תדבר? על אנטומיה? זה לא יעניין אותם. כשאתה תגיע לצבא אם כבר יהיו עמוק באוניברסיטה והצבא כבר לא יעניין אותם ככה שתמצא את עצמך מתרחק מהחברים שלך. אני מצטערת שאני מציגה את זה כ"כ קודר אבל הצבא מושך אליו בני 18 לעתודה בלי שהם בכלל יודעים למה הם נכנסים חוץ מהסיסמא הפגרת הזאת של "קצין ודוקטור" (והבאנרים המצחיקים שהתחילו לצוץ פה לאחרונה). בבה"ד 1 פגשתי רפואנים ורבים מהם הצטערו על זה שהם הלכו לעתודה. אמנם מקלים קצת בתנאי הקבלה אבל זה הקלה זניחה למדי. שוב, זו דעתי ויש המון עתודאים שמחים וטובי לב שיגידו שכל זה שטויות...אני לא עתודאית אבל זה מה שאני חושבת ואישית לא הייתי הולכת לזה.

Orion132

New member
נכון. אנחנו בכלל לא יודעים למה אנחנו נכנסים

אבל מה, "קצין ודוקטור" נשמע כל כך מגניב!

PrescribedPills

New member
../images/Emo45.gif

וגל- יכול להיות שלא באמת התכוונת וככה יצא לך- אבל זו תגובה פשוט מתנשאת ומגעילה, מצטערת. להסיק שכל העתודאים הגיעו למסלול בגלל הקמפיין המטופש הזה זו בדיחה. ולפסול מראש אנשים בגלל הגיל שלהם- זה קצת סתמי, ואת יודעת מה? ההפסד כולו שלך

../images/Emo45.gif

מעניין למה כשבראיון אומרים "אני רוצה מגיל 16 להיות רופא" זה נשמע כ"כ אמין ומרגש, אבל כשאתה בא בגיל 18 בטוח ונחוש שאתה רוצה להיות רופא... גם בעיניי מסלול העתודה נתפס בגיל 18 כ"לא משתלם" בעיקר כי לא היה לי מושג שאשאר בצבא כ"כ הרבה זמן, ואני מסכימה עם טל שבסופו של דבר, רבים מהלומדים ברפואה היו בצבא די הרבה זמן, לא רחוק מהעתודאים. אולי כיום הייתי מקבלת החלטות אחרת. מיכל מי"ב7, זה מוקדש לך.

Chenchookm

New member
את לא נותנת מספיק קרדיט לעתודאים לרפואה

זה שהם בני 18-19 לא אומר שהם לא בוגרים, אינטלגנטיים או מחושבים כמו כל אחד אחר שמועמד לרפואה. את גם לא ממש הצגת את האפשרויות במסלול הצבאי שלאחר הלימודים ואת היתרונות שהוא יכול לתת באזרחות אחר"כ וזה חבל. לבחור ששאל - אני מציע לך לחפש הודעות ממשתמשים שפירטו אובייקטיבית יותר על המסלול(לטוב ולרע), נראה לי שיש בשאלות הנפוצות. אני בטוח שהמסלול לא אידיאלי לכל אחד, אבל יש בו גם יתרונות ברורים לחלק מהאנשים מעבר לשיקולים כלכליים מיידיים.

אז ככה-

אני עתודאית (אמנם רק שנה ראשונה) בטכניון ולא בפרוייקט צמרת. אני יכולה להגיד לך שהבחינה החברתית היא האחרונה שצריכה להדאיג אותך, זה תלוי מאד בך אבל באופן כללי התחברתי עם אנשים שגדולים ממני ב-6 שנים ויותר והגיל לא מהווה מכשול. וגל- אני מאד מצרה על העובדה שאת לא מתחברת עם "ילדים" והגיל משחק תפקיד כל כך חשוב אצלך, אולי כדאי שתשני מעט את תפיסת עולמך ולא לפסול דברים על הסף (בנושא הספציפי הזה ובכלל). בנוגע לצמרת, ממה שאני יודעת על המסלול, הושם דגש על הרפואה הצבאית המבצעית. זה באמת תלוי אם הכיוון הזה מעניין אותך. המסלול זכה לפרסום מגוחך שלא עושה עמו חסד ואולי הוא מעיד על מידת הייאוש של הצבא. הייתי ממליצה לך להתמיין גם למסלול הרגיל באוניברסיטאות האחרות ולשים את העברית בעדיפות נמוכה (אלא אם כן הרעיון של רופא מבצעי קוסם לך)... ההחלטה הזו היא משמעותית ויש לשקול אותה בכובד ראש, אין ספק שיש בה חסרונות רבים (ובבקשה שהבדיחות על הסלנג הצבאי לא יהוו איזשהו קריטריון) אבל אם קריירה צבאית או שירות ארוך לא מרתיעים אותך אז זה מה שיכריע את הכף. מקווה שעזרתי!

אני לא יכולה להגיד לך בוודאות-

צמרת הוא מסלול חדש ולכן אין לנו עדויות מאנשים בסדיר שלוקחים בו חלק. אמנם מבחינת הלימודים לא נראה לי שיש הבדל פרט לעובדה שיש גם תכנים ספציפיים של הצבא (שיכולים רק להעשיר)... אני אישית מצאתי חיסרון בעובדה שיש איגוד של כל העתודאים יחד (המכסה הייתה אמורה להגיע ל40-50), דבר שעלול לגרום לניכור מהסטודנטים האחרים. רק רציתי אפשרות לחוות את הלימודים כמו שהם גם עם אנשים שאינם נמנים עם בני גילי אבל זה מאד אינדודואלי ויש שיראו בזה יתרון. יש שמועות על שמו הטוב של המסלול אך הן אינן מבוססות, אולי בעוד כמה שנים נהיה חכמים יותר :)

נלחמתי בעצלנות ובדקתי קצת.. ולפי האתר שלהם

(שמישהו ממש זרק שם זין על בדיקת שגיאות כתיב), יש גם מימון מלא של שכ"ל לימוד ומעונות החל משנה א'. נייס http://idfmd.org.il/faq.html שאר ההבדלים ב"מסלול" די זניחים לדעתי, מע"ר מתקדם זאת הנפצה שאין כמוה, ושאר הקורסים נעשים בשלב כזה או אחר בכל מקרה גם לעתודאים הרגילים תקני אותי אם אני טועה - קורס יעלים ביחידות המיוחדות, השלמות למיניהן בבה"ד וכו' בהצלחה בכל מקרה!

regev landau

New member
מער מתקדם

מער מתקדם זה הסמכה של מדא, זה מער אם עוד כמה סמכויות כמו לפתוח וריד וכל מיני כאלה. אין ספק שההבדל בין זה לבין מער הוא זניח ועדיף כבר ללכת על הסמכת חובש

~*~gaL

New member
ההגדרות של הצבא ושל מד"א

לא זהות. במד"א בהחלט יש כזה דבר מע"ר בכיר (למרות שלרוב זה ניתן כהשלמה מ-60 בלבד ובשנים האחרונות גם זה בקושי לא קורה). בצבא זה אומר משהו אחר כנראה. בכל אופן, נראה לי שמי שמעביר את הקורס הזה בצמרת זה הצבא (בגלל השם: 'מע"ר מתקדם'). אם אני טועה, ומד"א כן מעביר, הוא בכל מקרה לא מעביר לרפואנים קורס מע"ר בכיר, ואני גם דיי בטוחה שלא מע"ר. לדעתי זה כמו ההדרכה שאחיות מקבלות - 20 שעות. בכל מקרה, את ה-44 שעות זה לא עובר...

PrescribedPills

New member
צורת הפרסום אכן היתה מגוחכת

גאד, זה היה קמפיין גרוע. אבל ברצינות? זה ממש לא מצחיק.. הצבא באמת מיואש. יש מחסור רציני ברופאים, והתוכנית אמורה לתת מענה לבעיה- יותר רופאים, עם הכשרה מקצועית רחבה יותר. סה-טו.

moranille

New member
יחסי ציבור...

גל היקרה בת ה-24, שלום רב. אני מורן בת ה-24 בעוד שבוע, סטודנטית לרפואה באמצע שנה חמישית, ועתודאית. ראשית, סביר להניח שלא הייתי מגיבה להודעה, אבל יש בה גם עובדות לא נכונות וגם התנשאות מרגיזה. תראי, אני לא מתומכי התכנית הנלהבים ולא סנגורית של אף אחד, אבל כשמציגים תשובה על שאלה בנושא- לפחות תדעי על מה את מדברת או תדברי מניסיון.. אני אגיב לסעיפים שכתבת, מנקודת מבטי . א. מסכימה עם זה שהשירות הצבאי מעשיר ומלמד. אני הייתי חיילת סדירה לפני שנהייתי עתודאית לרפואה, ואני מאמינה בחשיבות השירות. לגבי החלק השני של המשפט, אוי אלוהים כמה סטיגמות במשפט אחד. מי אמר שעתודאים לרפואה נשארים בצד- חווית את זה על בשרך שאת יכולה לספר? אני לא נשארתי בצד וגם לא חבריי, ותאמיני או לא כמה מה"מבוגרים" הם חברי הטובים.. אל תתנשאי זה לא בריא (את לא חייבת להיות חברה של עתודאים אבל לבוא בגישה כזאת זה לא משהו...) ב. שום רופא לא מרוויח משכורת של חייל בסדיר... אני לא יודעת מאיפה המידע הזה, צר לי. רופא בסדיר שמשובץ ביחידה סגורה מרוויח בסביבות ה-3000 ש"ח. המקרים הבודדים שמשובצים בעורף, ובד"כ זה לא גברים אלא אם יש בעיית בריאות משמעותית \ בעיית ת"ש קשה- משכורת הבסיס היא כ- 800 ש"ח. נכון, לא כסף, אבל לא 400 ש"ח כמו של החפ"ש. מה גם שבגילאים שרופאים חוזרים לשירות בד"כ יש גם השתתפות בשכ"ד, ותנאים סוציאלים כאלו ואחרים, כל מקרה לגופו. יש גם סידורים עם הצבא בשם המרת שירות ועוד ועוד.. לגבי נדירות הבנות שיצאו עם קרפ"ג- זה בהנחה ואין לו חברה ממקודם.לרוב יש, ומעבר לזה, חלק לא מבוטל כבר מגיעים נשואים או בדרך לשם לשירות הצבאי. אל תגידי אין מצב. את עוד תלמדי שאין תמיד ואין אף פעם. ג. וואלה צודקת
ד. נכון, משרתים 5 שנים בלי התחלת התמחות. וזה לא מדהים. רופאים שמשרתים במסלול הלא עורפי זכאים לחודשי בית חולים- על כל X זמן בתפקיד מקבלים Y חודשים בסוף השירות. כך שבפועל יוצא משהו כמו 4 שנים של שירות והשנה האחרונה בבית חולים בתחילת התמחות עם משכורת צבאית. אם רוצים להמשיך עם הצבא ממשיכים את ההתמחות על תקן צבאי ובין שלב א ל-ב יוצאים לשנה וחצי תפקיד אמצע. לי יש משהו שלך אין- אני יכולה לבחור בכל התמחות שהיא , תהא מבוקשת ככל שתהא ,ו"לנוח על זרי דפנה על תקן צבאי", לקבל משכורת גבוהה משל כל המתמחים ולא להתחרות איתם על המקום אלא שהמשכורת שלי תהיה מממומנת מגורם חיצוני. נוהל טירונות לכל החיים?! התמחות ברפואת חירום? למיטב ידיעתי לא קיימת התמחות כזאת לרופא כללי - אלא כהמשך של הרדמה \ פנימית \ כירורגיה. עשיתי פעמיים טירונות (אחת של הצבא האמיתי ואחת של העתודה), עשיתי קורס קצינים, ועשיתי תורנויות במיון - לא מצליחה למצוא מקבילה בין השניים. ה. בקטנה, חברים שלי מהבית, התחילו לאחרונה ללמוד - ואני עדיין בלימודים- כולנו סטודנטים. זה לא נכון מה שאת אומרת על ניתוק קשרים ומרחק מהחברים. אף אחד מהחברים שלי מהבית הוא לא עתודאי לרפואה ו- וואלה, כבר 5 שנים אני בלימודים ולא הצלחתי להפסיד אף חבר על רקע של - אין על מה לדבר. להיפך. ועכשיו לכותב השאלה, למסלול העתודה יש יתרונות וחסרונות. מחסרונותיו הבולטים הוא השירות הקרבי בגיל המאוחר. והוא לא פשוט. תנאי הקבלה- זניח, זו לא סיבה מספיק טובה ללכת לעתודה. להגיד שהמסלול מושלם- לא חושבת. להגיד שטעיתי- לא יודעת, כנראה לא אדע בקרוב. להגיד למישהו לא ללכת- שטות גמורה, כל אחד ושיקוליו, כל אחד ומה שמניע אותו ומה שמפריע לו ומה שעושה לו טוב. אני לא אגיד למישהו ללכת או לא ללכת, אני אתן את העובדות ואת החוויה האישית. והעצה הכי טובה שאני יכולה לתת זה לדבר עם אנשים מהמסלול. לא לכל אחד המסלול מתאים, אבל מי שנמצא במסלול יכול לתת לך מידע יותר מהימן וממקור ראשון. תדבר עם רופאים צבאיים, תדבר עם סטודנטים ותדבר עם סטודנטים מצמרת- על זה אני לא יודעת לענות לך כי אני לא מכירה את המסלול מספיק טוב אבל מסתובבים פה ובפורום עתודה כמה סטודנטים מצמרת. גל, לא התכוונתי חלילה להעליב ואם כן אני מצרה על כך. אני פשוט חושבת שזה שלא מתאים לך להיות עתודאית זה בסדר, וזה לגיטימי אבל את עלולה להטעות. אל תסתכלי על העולם ממרומי גיל 24, וכל מי שמתחתיו לא ראוי להיות חבר שלך וילד. אני לא יודעת איך תרגישי בגיל 30 שעדיין תהיי על תקן סטודנטית לרפואה בשנים הקליניות, תקן שלא מאפשר לך לעבוד כמו אדם נורמלי ולהרוויח את לחמך, שלא מאפשר לך לחיות כמו אדם בן 30, ושלא מקל על שאיפות התקדמות בחיים האישיים- הריון, חופשת לידה?! (אין חיה כזאת לסטודנטית לרפואה, האלטרנטיבה היא לחזור על שנה). אני בגיל 24 מחכה לרגע שבו אסיים את עול לימודיי ובחינותיי בעוד קצת פחות משנתיים מהיום, ומה שמחזיק אותי בחיים הוא העובדה שהעול הזה לא רחוק מלהסתיים. צברתי המון חוויות מכוננות ב-5 שנים האחרונות, ואני חושבת שאני אדם בוגר מרוב בני ה-24 שאני מכירה ויעידו על כך חבריי ומכריי. כך שלא הכל שחור ולבן ואין אמת ברורה. להתהדר בתואר MD, אפילו אני לא מעזה :) בעוד שנתיים-שלוש אולי אוסיף אחד כזה לכינוי שלי. שיהיה בהצלחה בהמשך
מורן

למעלה