נכון, יש שיקולים מעבר לתועלת גרידא
והנה השקל וחצי שלי - זה יפה מאוד לראות שכולם פה רואים מטרה נעלה להציל נפש בישראל ולמנוע מאנשים ללכת למסלול העתודה הרפואית, ובאותה הנשימה כותבים באילו תנאים צריך לעבוד רופא צבאי ועל אופי העבודה, המערכת וכו'. אז מי אתם רוצים שיביאו להיות רופאים צבאיים? מי אתם רוצים שיטפלו בילדים שלכם שיתגייסו לצבא עוד X שנים? עובדים זרים? פיליפיניות? מי אתם רוצים שירוץ במלחמה הבאה ויטפל בפצועים שיהיו לא עלינו? בשורה התחתונה, עבודת הרופא הצבאי היא עבודה קשה ולא מספיק מתגמלת (למרות מה שפורט לעיל) - אבל עבודה חשובה שמישהו צריך לעשות, וזו גם הסיבה לכל מסע הפרסום שנראה לכם מוגזם למסלול ה"רופא ודוקטור". בדיוק כמו שצריך רופא שיישב בירוחם ויטפל בתנאים לא תנאים באוכלוסייה קשת יום, בדיוק כמו שצריך רופאים בנהריה וביוספטל, ובדיוק כמו שצריך חיילים בגולני (כמו שחלקכם הייתם) - כך גם צריך רופאים בצבא. אני עוד לא ראיתי דיונים כל כך צולבים על "האם משתלם להיות חייל בגולני?" - פשוט כי האידאל מאחורי זה ממסך על כל הרציונל שאיננו קיים. רק בנוגע לרופאים צבאיים פתאום עולה הדיון הזה - כי יש אנשים שחושבים שלשרת בצבא בגיל 28 זה הדבר הכי נורא בעולם, ושוכחים את האידיאל מאחורי זה. אם כל אחד במדינה היה שואל את עצמו אלף פעם לפני כל בחירה בחיים מה משתלם עבורו - אז לא היו חיילים בצבא, אנשים לא היו עושים מילואים, ואנשים לא היו משלמים מסים. יש דברים שלא משתלמים, וגם אותם צריך לעשות. מה לעשות... אני לא אומרת שאני וחבריי הלכנו למסלול מתוך אידיאל, אבל הוא כן נמצא שם ברקע ולכן חורה לי שמזלזלים בעבודת הרופאים בצבא, ומורידים את כל הדיון לרמת ה"משתלם לי או לא". לפני שבועיים בכל העיתונים וכלי התקשורת - פוסטרים ותמונות של המשלחת של חיל הרפואה להאיטי - איזו גאווה ישראלית, מחיאות כפיים וטוקבקים אוהבים ב- Ynet ופתאום כולם מעריצים את הרופאים הצבאיים. אותם רופאים צבאיים שאתם מכנים "פראיירים" שהלכו למסלול הזה מלכתחילה - אותם רופאים שבתחילת דרכם היו עתודאים בני 18, שאנשים בני 24 "לא ראו את עצמם מסתובבים איתם", בהמשך דרכם היו קציני רפואה גדודיים בבסיסים נדיחים, ובהמשך גם הפכו להיות אנשים בכירים בחיל הרפואה שאחראים על הרפואה החיילי צה"ל מקבלים. החכמה היא לא להעריך רק את עבודת הרופאים הצבאיים שמצטלמת יפה בתקשורת, אלא גם את העבודה השוטפת שמתבצעת בארץ וצריכה להמשיך להתבצע ברמה גבוהה. מצטערת, אבל זו צביעות לשמה להסית אנשים מללכת למסלול דרך זלזול באוכלוסייה ההולכת אליו ובמסלול עצמו, ואח"כ לבכות על מר גורל איכות הרפואה בצה"ל.