מסלול "צמרת"

lidaka

New member
צודקת

לא חייבים ללכת לגולני, בדיוק כמו שלא חייבים ללכת לעתודה. אין פה ויכוח. במקום השטויות האלה, אולי תסבירי לי איך מצליחים לזכור את הרשימות האינסופיות של אנטיביוטיקות, איזה מחלות הן מכסות, איזה חיידקים הן מכסות ולמה זה טוב אם ממילא יש ספרון קטן?
נמאס לי כל הזמן להתבלבל בין צפטריאקסון לציפרופלוקססין

moranille

New member
וצפטזידים, צפפין, צימלבטה :)

ואיך זוכרים, פשוט רואים חולים שיש להם מחלה ואיך מטפלים בה, ואז הולכים לקרוא על התרופה וככה זוכרים. ברגע שאתה מגיע למצב שבו אתה כותב הוראה לתרופה מסויימת אחרי שחשבת מה הכי מתאים וקיבלת אישור הממונה- זהו , לא תשכח.

hgkr17

New member
טיפ קטן על חשבון הבית

אם משהו מתחיל בצפ הוא כנראה צפלוספורין- צפזולין, צפפים... ואז אם יש לו "ט" בשם- הוא דור שלישי (טרי=3)- צפטריאקסון, צפטזידים. בכלל לחלק למשפחות הופך את זה ליותר קל. ככה קטן הסיכוי לבלבל בין צפטריאקסון (צפלוספורין...) לציפרופלוקסצין שלפי הסיומת שלו משתייך לקווינולונים (זה לא נשמע ככה, אבל אחרי שתפנימי שזה כך יהיה לכם קל לזכור גם את מוקסי, אופלו וכל שאר החברה שמסתיימים בפלוקסצין). וכמובן שזו רק ההתחלה ומכאן השמיים של האסוציאציות המטורפות הם הגבול- למשל, איך זוכרים שצפטזידים יעיל נגד פסאודומונס (היחיד ממשפחתו)? בגלל שקוראים לו בשם המסחרי פורטום, כלומר הוא חזק ולכן יכול על החיידק (וזה הזמן להזכיר להגנתי שאסוציאציות זה דבר אינדווידואלי). ושיהיה בהצלחה

אמילי90

New member
פעם רופא מהמחלקה שלי

רשם לעצמו לדלקת עיניים סינטוצינון במקום סינטומיצין, הרוקחת לא הפסיקה לצחוק.

Galel

New member
3 שניות בויקיפדיה ושנתיים וחצי ברפואה..

ועכשיו גם אותי הבדיחה הזו מצחיקה!

remember1

New member
אומנם לא קראתי את מה שכתבה גל, אבל גם אני לא

הייתי ממליצה לקרובים לי להיות עתודאים לרפואה. רק מתוך החוויות שמספרים לי חברי שהם כן עתודאים וכבר נמצאים בשרות. יתכן שזה סיפור אחד ששונה מאחרים אבל בנתיים הרוב לא מרוצים.

נראה לי שכל הרופאים בתפקידים הראשונים

די שבוזים ובהלם מהמערכת הצבאית... תנסו לשאול עתודאים בתפקיד שני או ביחידות כשהם כבר בעניינים ועושים שבת ל-3 או יותר טוב. אני נתקלתי באופטימיות ותגובות חיוביות מאוד עם נגיעות קלות של לחץ בית.. לא יותר.

remember1

New member
מכירה גם כאלה שכבר השתחררו, וסיימו התמחות....

ולא היו מרוצים במיוחד. ולאו דווקא כאלה שהיו כל הזמן בתפקידים בשטח...

מה שמוביל למסקנה המתבקשת

שזה מאוד אינדיבדואלי ותלוי המון גורמים כאורך המסלול, ולכן לא צריך לקחת ללב כל חוות דעת...

מה שאותי מצחיק

זה המודעה פה בתפוז. "מה שאתה לא יודע זה שבעוד שנה הוא יתייעץ איתך לגבי ניתוח רפואי" באמת?!?! למה שבעוד שנה הוא יתיעץ איתך בנוגע לפרוצדורה רפואית? איזו הסמכה תהיה לך בעוד שנה שתרגיש שאתה אוטוריטה לייעץ לו?!?! ואני אשכרא רואה אותו מגיע להחלטה להתייעץ איתך: שחקן א': "אךךךךךך הברך שלי!!! אני עומד למות!! אני חושב שאני צריך רופא שייעץ לי לגבי ניתוח!!" שחקן ב': "איזה ניתוח?" שחקן א': "ניתוח רפואי" שחקן ב': "אז למה לא אמרת? וחוץ מזה איפה אני אמצא לך עכשיו רופא? עזוב אחי, בוא נשאל סתם אנשים ברחוב" שחקן א': "טוב נו... מה עם הילד הקריפי הזה שיושב שם כבר שנה ובוהה בי משחק כדורסל כאילו הוא חושק בי?" שחקן ב': "טוב אני אקרא לו - קריפי!! בוא לפה!!! בוא, לא מרביץ לך!!!" קריפי: "כן?" שחקן ב': "תסתכל על הרגל שלו. אתה חושב שזה צריך ניתוח?" שחקן א': עזוב. לא חשוב. אני מרגיש יותר טוב. בוא נלך לראות מה מיכל מיב' 7 עושה" שחקן ב': "מיכל? השרלילה הזאת? נראה לך? כל צמרת כבר עברו לה בצנרת. היא גם ממש השמינה מקינוחים חינם" שחקן א': "בטח יש משהו שאפשר לעשות איתה... קריפי, תגיד, מחלות מין עוברות דרך האוזן?" טוב נו... אמנם מדובר פה בניתוח מטאפורי יותר, אבל כנראה שהמודעה צדקה... הסוף

חחחחחח ../images/Emo13.gif

גם אני תהיתי לפשר המודעה הזאת... אפילו לחצתי עליה כדי לראות לאן הפרודיה ממשיכה אבל זה לא עבד... גדול.

למעלה