מסלול "צמרת"

בתור בת 24 (וחצי!)

חשוב לי להתייחס לסעיף א'. אולי אני יחידת סגולה (ואני יודעת שלא...), אבל 2 חברים טובים מאד שלי הם עתודאים, כן, בני 20! מסמך אנושי מזעזע, לא? וכן, יש לי עוד חברים חוץ מהחברים העתודאים. כשגדלים, הרבה מהבדלי הגיל מטשטשים. ובכיתה לומדים עם אנשים בני 30 ובני 18... ומוצאים חברים מכל השכבות השונות. שיהיה בהצלחה.

alshstyle

New member
מסכים

אני רופא גדודי כ-3 חודשים בתפקיד. אין מלים לתאר את החרטה שיש בי על בחירת המסלול. אולי אשמע אחרת עוד מס' חודשים, כרגע בכל אופן הייתי נוהג אחרת.

Y a n i B

New member
לפי דעתי, את וד"ר שקשוקה

צריכים להסיר את שם התואר "דוקטור" ולהתפטר, ויפה שעה אחת קודם. שני עוכרי ישראל.

talkr

New member
השקל וחצי שלי...

היו פה די הרבה שיקולים בעד ובנגד... זה נכון מה שאמרו פה - זה יוצא ארבע שנים, זה כמעט כמו שירות צבאי רגיל (וגם ככה הרבה מהאנשים שאני רואה בפקולטה מסביבי היו יותר משירות רגיל בצבא), ומשלמים לך על הלימודים, וההתמחות ככה וככה וכן הלאה.. אבל יש שיקולים מעבר לתועלת גרידא... אם אני הייתי עומד בפני הבחירה הזו היום, הייתי מסתכל על שני דברים עיקריים: א. אני אסייג ואומר שזו התנסות אישית בלבד - אבל מעולם לא פגשתי רופא צבאי שהייתי רוצה להיות במקום שלו, אפילו אם הייתי מקבל שלושים אלף שקל בחודש. לא יודע איך זה ברפואה מבצעית, אבל הרופאים העורפיים - כל מי שפגשתי תמיד היה ממורמר, ולא נחמד, ולא נראה שטוב לו. אני לא חושב שיש מה להשוות בין רופא צבאי לרופא משפחה או לכל רופא אחר - השייכות למערכת הזאת, שהיא מערכת ענקית, בירוקרטית ובאופן כללי מאוד לא נחמדה, היא בעלת משמעות אדירה. ב. עם כמה שאני בטוח שכל העתודאים שדיברו פה מסתדרים ונהנים, אני כן חושב שיש משמעות ל"סדר", ללהיות עם חברה בגיל שלך בצבא, ולהיות עם חברה באזור הגיל שלך באוניברסיטה. לעומת שני השיקולים האלה, אני לא חושב שמה שהצבא נותן הופך את המסלול הזה למשתלם, לפחות לא בשבילי. אם כי, אני חייב לציין, שעתודה רפואית היא בלי שום ספק מסלול העתודה המשתלם ביותר (ובכמה סדרי גודל!) ובאופן כללי - אני חייב להסתייג מההשתלחות שלכם בגל, ומההשתלחויות האישיות פה אחד בשני באופן כללי...

regev landau

New member
הבהרה

כדי שלא יתקבל הרושם שאני מנסה לצייר תמונה ורודה ויפה של השירות הצבאי אני אחזור על כמה נקודות מאוד חשובות דווקא לרעת המסלול. נתחיל עם מה שאמרתי כבר קודם: החזרה לשירות בגיל 25 או 26 כשאתה כבר אדם מבוגר עם משפחה או בדרך לשם היא החסרון הכי גדול של המסלול. גם אם זה לא נראה כמו חיסרון גדול בגיל 18 זה חיסרון ענק ולפי דעתי השיקול הזה צריך להיות בעל המשקל המכריע בהחלטה אם ללכת או לא ללכת לעתודה. אני עצמי כמו כל בן 18 אחר לא יחסתי לזה חשיבות רבה באותה התקופה אבל היום כשאני קרוב מאוד לחזרה לשירותך אני מבין שהשיקול הזה הוא מאוד חשוב. דבר שני, שאף אחד לא יחשבו שהשירות של העתודאים הוא קל. תפקיד קרפ"ג כמו גם תפקיד של רופא ביחידה עורפית הוא כנראה אחד מהתפקידים הקשים ביותר שיש בצה"ל. עומס העבודה הוא אדיר, ישנים בערך שעתיים בלילה ועסוקים כל הזמן. צריך להתמודד עם חיילים שמנסים לעבוד עליך ועם מג"דים ומ"פים שהשהות הארוכה מידי במערכת הצבאית מחקה להם חלקים גדולים מהמוח. עול האחריות הוא אדיר וצריך להיות מאוד חזק ולעמוד על שלך כדי שאנשי הצבא הוותיקים לא יצליחו לדרוס אותך על בסיס יומי. אחרי שכל זה נאמר צריך לציין שתפקיד הקרפ"ג הוא תפקיד של שנתיים (גם עם בצבא אומרים לכם שזה שנה וחצי) ותפקיד הקרפ"ח אחריו הוא בערך שנה. לתקופה הקשה הזאת יש סוף ובאמת שהיא הבית ספר הכי טוב שיש. שיקול חשוב נוסף הוא התפקידים שאפשר להגיע אליהם אחרי שני התפקידים הראשונים שהם גם מעניינים מאוד וגם מאוד מועילים מבחינה מקצועית. על התפקידים האלה כולם נלחמים מהיום הראשון של קורס קר"פ סדיר. מקווה מאוד שמישהו מצא את התגובות שלי מועילות.

talkr

New member
מה שרשמת בין השורות זה מה שהכי מפריע לי

אני לא מאשים לא את הרופא ולא את החייל - אבל כל מערכת היחסים של רופא-חולה בצבא היא מעוותת לגמרי. במקום רופא שהמטרה הראשונה שלו היא להבין מה הבעיה של החולה ולעזור לו, יש לנו רופא שהמטרה הראשונה שלו היא להבין האם החייל עובד עליו או לא ועד כמה, ורק אחר כך לנסות לעזור לו... (שוב, הרבה התנסות אישית ומעגל שני...)

natalysh

New member
וגם מהתנסות אישית - זה תלוי ברופא

ותלוי בסיטואציה. וצר לי, אבל הרבה פעמים גם חלק מעבודת הרופא באזרחות מתובלת בסקפטיות וחשדנות - הספר "בית האלוהים" הוא גרסה מוקצנת של מה שקורה במציאות המורכבת של בתי החולים בארץ - הרופאים, גם בצבא וגם באזרחות, וזה משהו בלתי נמנע כשעובדים במערכת כלכלית ולא תומכת.

natalysh

New member
נכון, יש שיקולים מעבר לתועלת גרידא

והנה השקל וחצי שלי - זה יפה מאוד לראות שכולם פה רואים מטרה נעלה להציל נפש בישראל ולמנוע מאנשים ללכת למסלול העתודה הרפואית, ובאותה הנשימה כותבים באילו תנאים צריך לעבוד רופא צבאי ועל אופי העבודה, המערכת וכו'. אז מי אתם רוצים שיביאו להיות רופאים צבאיים? מי אתם רוצים שיטפלו בילדים שלכם שיתגייסו לצבא עוד X שנים? עובדים זרים? פיליפיניות? מי אתם רוצים שירוץ במלחמה הבאה ויטפל בפצועים שיהיו לא עלינו? בשורה התחתונה, עבודת הרופא הצבאי היא עבודה קשה ולא מספיק מתגמלת (למרות מה שפורט לעיל) - אבל עבודה חשובה שמישהו צריך לעשות, וזו גם הסיבה לכל מסע הפרסום שנראה לכם מוגזם למסלול ה"רופא ודוקטור". בדיוק כמו שצריך רופא שיישב בירוחם ויטפל בתנאים לא תנאים באוכלוסייה קשת יום, בדיוק כמו שצריך רופאים בנהריה וביוספטל, ובדיוק כמו שצריך חיילים בגולני (כמו שחלקכם הייתם) - כך גם צריך רופאים בצבא. אני עוד לא ראיתי דיונים כל כך צולבים על "האם משתלם להיות חייל בגולני?" - פשוט כי האידאל מאחורי זה ממסך על כל הרציונל שאיננו קיים. רק בנוגע לרופאים צבאיים פתאום עולה הדיון הזה - כי יש אנשים שחושבים שלשרת בצבא בגיל 28 זה הדבר הכי נורא בעולם, ושוכחים את האידיאל מאחורי זה. אם כל אחד במדינה היה שואל את עצמו אלף פעם לפני כל בחירה בחיים מה משתלם עבורו - אז לא היו חיילים בצבא, אנשים לא היו עושים מילואים, ואנשים לא היו משלמים מסים. יש דברים שלא משתלמים, וגם אותם צריך לעשות. מה לעשות... אני לא אומרת שאני וחבריי הלכנו למסלול מתוך אידיאל, אבל הוא כן נמצא שם ברקע ולכן חורה לי שמזלזלים בעבודת הרופאים בצבא, ומורידים את כל הדיון לרמת ה"משתלם לי או לא". לפני שבועיים בכל העיתונים וכלי התקשורת - פוסטרים ותמונות של המשלחת של חיל הרפואה להאיטי - איזו גאווה ישראלית, מחיאות כפיים וטוקבקים אוהבים ב- Ynet ופתאום כולם מעריצים את הרופאים הצבאיים. אותם רופאים צבאיים שאתם מכנים "פראיירים" שהלכו למסלול הזה מלכתחילה - אותם רופאים שבתחילת דרכם היו עתודאים בני 18, שאנשים בני 24 "לא ראו את עצמם מסתובבים איתם", בהמשך דרכם היו קציני רפואה גדודיים בבסיסים נדיחים, ובהמשך גם הפכו להיות אנשים בכירים בחיל הרפואה שאחראים על הרפואה החיילי צה"ל מקבלים. החכמה היא לא להעריך רק את עבודת הרופאים הצבאיים שמצטלמת יפה בתקשורת, אלא גם את העבודה השוטפת שמתבצעת בארץ וצריכה להמשיך להתבצע ברמה גבוהה. מצטערת, אבל זו צביעות לשמה להסית אנשים מללכת למסלול דרך זלזול באוכלוסייה ההולכת אליו ובמסלול עצמו, ואח"כ לבכות על מר גורל איכות הרפואה בצה"ל.

talkr

New member
שוב התוקפנות הזו...

בכל מקרה, אני לא מזלזל באוכלוסייה ההולכת אליו, אני לא מזלזל במסלול עצמו - אלו דברים שאת סיפחת לטקסט שאני כתבתי. אני חושב שזה לא משתלם, והתשובה לשאלה שלך היא בדיוק הסיבה שזהו מסלול העתודה המשתלם ביותר. ככל שפחות הולכים - התנאים משתפרים. ובצדק.

אני חושבת שכולם פה צריכים סדנת מדיטציה

בתור התחלה, קחו נשימה עמוקה ותספרו עד 10 לפני שאתם מגיבים. כולנו כאן אנשים בוגרים ואני בטוחה שאם תרצו, תצליחו לשלוט בעצמכם ולשמור על כבוד הגולשים איתם אתם דנים. אז שוב, דונו לגופו של עניין ולא לגופו של אדם. הודעות נוספות שיכילו ירידה לפסים אישיים יימחקו ללא אזהרה.

Turner1

New member
מספיק להתנפל על גלMD

בסה"כ אמרה את דעתה. גם אני חושבת שזה לא משתלם להיות עתודאי.

natalysh

New member
חוק שאוכפים אותו רק לגבי פחות מחצי מהאוכלוסיה

מראה מי שבאמת לא רוצה להתגייס - לא יתגייס.

lidaka

New member
אכיפה לא קשורה לטענה

ברמת העקרון חייבים להתגייס. לא חייבים ללכת לעתודה.

natalysh

New member
למרות שאכיפה קשורה בקשר ישיר

אני אזרום איתך - אם כן, מדוע אנשים מתגייסים לגולני, גבעתי וכו'? לא חייבים ללכת לתפקידים קרביים.

למעלה