לקראת פתיחת העונה

OrEl74

Well-known member
מנהל
אני מקווה שאתם צודקים

אבל כל עוד יש לחץ גארדים כזה (הפציעה של יוז דווקא מקלה עלייהם בעניין) ומחסור בגבוהים ואידה טיירוס תומאס אחד שעיר שלמה מחכה שיפרוץ סוף סוף קשה לי לראות אותם מגיעים לפלייאוף. אולי אם רוז באמת יתפרץ אז יש להם סיכוי אבל נכון לעכשיו אני לא מעודד במיוחד מהמצב. ואני מאוד מקווה שאני טועה

OrEl74

Well-known member
מנהל
מילווקי באקס

מאזן בקדם עונה 1:5. הבאקס ביצעו טרייד שהעביר אלייהם את ריצ'רד ג'פרסון מהנטס בתמורה ל-יי וסימונס ובעיניי רבים נחשב לטרייד מושחת לפחות כמו הטרייד ששלח את פאו גאסול לליקרס בתמורה לקוואמי בראון. אבל במהלך משחקי קדם העונה עושה רושם שג'פרסון מתקשה להתשלב בקבוצה (או שסתם לא בא לו להיות שם) ובכלל נראה שהם עדיין לא לגמרי מגובשים. בניגוד להערכות הראשוניות שדירגו את הבאקס גבוה במזרח אני לא ממש מאמין בהם ולדעתי העונה הזאת הולך להסתיים בכישלון שיסתכם באי העפלה לפלייאוף ובכאב ראש לבעלים. רד, ג'פרסון, בוגוט, צארלי וי ורידנאור יהיו חמישיה נחמדה אבל כשעל הספסל מסתובבים שמות כמו צ'ארלי בל, דיימון ג'ונס ומאליק אלן קצת קשה לראות אותם עושים יותר מידי צרות לקבוצות במזרח. חוץ מזה...מה זה המדים המכוערים האלה?? אתם לא חושבים שהגיע הזמן שתחליפו צבע?

rapgamer4ever

New member
??

טרייד מושחת? לדעתי בניגוד מוחלט לטרייד של ממפיס והלייקרס יש לשתי הקבוצות אינטרסים ברורים. אני חושב שמילווקי תעשה 38 נצחונות, השאלה אם זה יספיק ואני אנחש שלא. אם כי יש סיכוי שסשנז יפרוץ העונה והם יהיו שווים יותר.

OrEl74

Well-known member
מנהל
ברור שהיו אינטרסים

אבל כשהטרייד נעשה הרבה מאוד פרשנים הרימו גבה בטענה ש-RJ שווה הרבה יותר. בינתיים עושה רושם שדווקא ג'רזי הרוויחה מהעניין הזה.

rapgamer4ever

New member
מצד שני

אני לא יכול למצוא את האינטרס של ממפיס בטרייד שלה עם הלייקרס. אלא אם כן המטרה היא להפסיד כמה שיותר ואז היא לא ספורטיבית מיסודה (וגם רוב הסיכוי שהתוצאה לא תהיה שווה את זה- ככה באמת יצא).

OrEl74

Well-known member
מנהל
כסף כסף כסף

ממפיס זאת הקבוצה עם הכי הרבה כסף פנוי בתקרת השכר, בעוד שנתיים כשיתחילו ללכת מכות על יוצאי דראפט 2003 (לברון, וויד, כרמלו ובוש) ממפיס תהיה בפור עצבני על כולם. אז הם הקריבו שנתיים לבניה מחודשת עם שחקנים כמו מאיו ווריק ורודי גיי וכשהרבעיה שהזרכתי תהיה פנויה להצעות תהיה לממפיס גם קבוצה אטרקטיבית להציע להם. אני יודע שאני במיעוט אבל אני בהחלט חושב שהטרייד המושמץ ההוא היה לא פחות מגאוני עבורם וזה שהלייקרס הרוויחו ושודרגו בצורה לא הוגנת לא צריך לעניין אותם, זאת כבר בעיה של הליגה ולא שלהם.

rapgamer4ever

New member
אף אחד לא יסתכל בכלל על ממפיס

השנה גם היה לה המון כסף להחתים שחקנים חופשיים. ומה היא עשתה? החלישה את עצמה עוד יותר בכך שהעבירה את מייק מילר. זאת מנטליות של לוזרים, הם לא יהיו שווים כלום גם בעוד 3 שנים ואני חותם לך על זה. קודם כל, 80% מהשחקנים החופשיים ממשיכים בקבוצות שלהם. לדעתי ללברון יש סיכוי גדול לעבור, למלו ובוש סיכוי קטן ולוויד סיכוי קלוש. מעבר לזה- הם העבירו את גאסול בשביל מקום בתקרה. רוב הסיכוי הוא מראש שהפרי אייג'נט שיחתימו יהיה בערך ברמה של גאסול. סתם טיפשי לוותר על גאסול, לסבול 3 עונות של 20 נצחונות ואז להשיג את בוש, שחקן שמראש ברמה דומה. תחשוב לאן הכוכבים האמיתיים בליגה ירצו להגיע- לקבוצה כמו ניו ג'רזי עם 35 נצחונות קבועים או לקבוצה כמו ממפיס עם 20 נצחונות קבועים? אין, השיטה הזאת לא עובדת. גאונית היא בטח לא. להחליף את גאסול בבוש ולספוג 3 עונות של השפלה זה פשוט טרייד רע. ואם אתה שואל אותי, גם שחקן כמו בוש הם לא ישיגו.

Orenseg

New member
למלו יש חוזה בטוח לעוד 4 שנים עם אופציה ל3...

אל תשכחו שגם קבוצות פלייאוף כמו הסלטיקס, הרוקטס, הסאנס, הפיסטונס, הראפטורס והספרס יוכלו להציע חוזי מקס, והן קבוצות פלייאוף שזכו להצלחה בעונות האחרונות ואמורות לשחק במאי וביוני גם בעונות הקרובות. קבוצות לוטרי כמו הבולס, הנטס והניקס עוד יכולות לחזור לפלייאוף בשנתיים הקרובות, ומשחקות(/ישחקו) בשיקאגו ובניו יורק - ערים גדולות ומכניסות. אין סיבה שכוכב גדול ירים את הגריזליס מהמעמקים במצבה הנוכחי, כשהיא לא ממש עושה מאמצים להשתפר.

OrEl74

Well-known member
מנהל
לא אמרתי שזה בהכרח יצליח להם

אבל עובדתית הם יגיעו ל-2010 עם הכי הרבה כסף להציע. בזמן הזה הם חייבים לדאוג לבניית סגל שיהיה מספיק אטרקטיבי כדי לשכנע את אחד הכוכבים הגדולים להגיע לשם. בכל זאת מדובר בממפיס ובלי קבוצה אטרקטיבית מי ירצה לבוא לשם?

rapgamer4ever

New member
אתה צודק

עובדתית ב-2010 יהיה להם הכי הרבה כסף להציע. אני חושב שגם השנה עובדתית היה להם הכי הרבה כסף להציע. הם בהחלט צריכים לדאוג לבניית סגל אטרקטיבי. אני חושב שבתור התחלה היה עדיף לנסות לשמור את גאסול או מילר כדי שיהיה להם משהו בתכלס חוץ מהאפשרות לנפנף ב-X כסף פנוי ולא ממומש, זה נשמע טוב הרבה יותר. זה קצת מזכיר לי את בוסטון, קצת. גארנט היה מוכן להגיע לשם רק אחרי שריי אלן הגיע. ככה מתנהלים שחקנים תחרותיים, כשהם מבינים שהמועדון לוקח את עצמו ברצינות. לממפיס שזורקת כל שחקן טוב שנמצא אצלה בשביל חסכון ואפשרויות תיאורטיות יגיע רק שחקן שהנצחון לא מעניין אותו יותר מדי, ועם שחקנים כאלה באופן טבעי אי אפשר לנצח. כמו שאמרתי, אני מוכן לחתום לך שממפיס לא תהיה שווה יותר מדי בכל אחת מ-3 השנים הקרובות. אני בטוח שזה לא יצליח להם, ואני אפילו לא יודע מה זה "זה". הם עושים רושם של מועדון לא תחרותי בעליל שעסוק בטנקינג ושחרור שחקנים טובים. לדעתי גם גיי לא ישאר שם.

rapgamer4ever

New member
הבהרה

הזכרתי את בוסטון כדי לומר ששחקנים רציניים מחפשים להגיע לקבוצה ולא להתחיל מ-0 אלא להגיע למקום ולקחת אותו טוב דה נקסט לבל (גארנט, שאקיל, ברנד). זה מה ששחקנים ברמות הגבוהות עושים. קובי לא רצה לקנות את סיפור ה"קיץ 2010" וביקש טרייד- לקונטנדרית. לאייברסון נמאס לחכות לאיגודאלה ועבר לדנבר- קונטנדרית (על הנייר). קשה מאוד למצוא שחקנים גדולים שעוברים לקבוצה שאין בה כרגע כלום חוץ ממקום בתקרה.

Orenseg

New member
ואני שוב אזכיר:

יש תקרה גם לחוזים של שחקנים, והגריזליס לא יוכלו להציע לשחקן חופשי ב2010 יותר ממה שקבוצות אחרות עם אפשרות לחוזה מקס יכולות. אם לברון יצטרך לבחור בין מקס מהפיסטונס (כרגע 28M$ ב2010) / מהבולס (35M$ ב2010 כולל היינריך) למקס מהגריזליס (חוזי רוקי ומרקו יאריץ'), יש לי הרגשה שהוא יעדיף קבוצה עם בסיס טוב יותר. אם הוא בעניין של הכסף, תמיד יש את אולימפיאקוס

Orenseg

New member
הגאסול-טרייד המקורי כלל את אודום.

כמה ימים לפני הדראפט נודע שהטרייד היה אמור לכלול את למאר אודום (חוזה נגמר העונה) עם תוספות אחרות, אבל מארק הייזלי הפיל אותו כשדרש להחליף את החוזה של אודום בחוזים שנגמרו הקיץ (קוואמי בראון ו"אהרון מקי"). הוא לא ממש היה מעוניין בחיזוק לקבוצה שלו (אודום דווקא היה משתלב נהדר ליד קונלי-מאיו-גיי), היה לו אינטרס כלכלי מובהק. אם הייזלי ימשיך להתקמצן על חוזים נגמרים, אני לא רואה סיבה שב2010 אחד הכוכבים יפזול לכיוון שלו ויסכים לעבור לממפיס. ב2010 יהיו עוד כמה קבוצות שיוכלו להציע חוזה מקס בליגה (בדיוק כמו הגריזליס) - רובן משחקות עבור שוק גדול יותר וגם נהנות/יהנו מרקורד הצלחה טוב יותר.

EizoTop

New member
לפי דעתי,

בממפיס הם בונים על להביא 2 מתוך ה-4 המצויינים פה... כרמלו ובוש למשל, או וויד במקרה כזה זה יהיה מפחיד...אבל אין הרבה סיכוי בשביל דבר כזה...

Orenseg

New member
הם לא בונים על 2010..

הבעלים הייזלי לא מוכן להשקיע סכומים גדולים בקבוצה שלו ושתי ההחתמות הכי גדולות שלה הקיץ (מארק גאסול ואחמד אחדאדי) קיבלו חוזה עד 2011. בלי קשר, אני לא חושב שיש עוד בעלים בליגה שמחזיק בקבוצה שלו 8 עונות והחתים רק שחקן אחד על חוזה של 8 ספרות בעונה (הארכת החוזה של פאו גאסול - וגם אותה הוא לא שילם עד הסוף כשהחליט להחליף אותה בחוזים נגמרים). אין שום סיבה לחשוב שהוא ישלם על חוזה מקס בסדר גודל של 20M$~ לעונה.

rapgamer4ever

New member
קצת חבל לדעתי

לא עדיף לבעלים לקנות קבוצה באירופה, להשקיע פחות כסף, שתהיה יותר תחרותית ורווחית? לקנות קבוצת NBA, להתקמצן, לא להגיע לכלום ולספוג הפסדים כספיים נראה לי די דבילי.

Orenseg

New member
גם באירופה (לפחות ביול"ב) אין ממש תחרות.

אני באמת לא מבין מה הייזלי, סארבר, סטרלינג ושאר החברים שלהם עושים בספורט. ברור שהם לא בעסק מתוך הנאה, אז לא עדיף להשקיע בתחום אחר? במקרה יצא לי להתקל היום שוב בטור של ביל סימונס על סוף עידן הSSOL ("שבע שניות או פחות") של הסאנס. סימונס עבר על כל הטעויות של הנהלת הסאנס מתחילת עידן נאש, וגם אם חלק מהן נגרמו באשמת הפרונט אופיס מעל כולן מרחפת עננת הקמצנות של רוברט סארבר (כדי "לפנות מקום" להחתמה של Q-ריץ' הוא מכר את הבחירות של לואול דנג, של נייט רובינסון, של סרחיו רודריגז וראג'ון רונדו, של רודי פרננדז ואת בחירת הסיבוב הראשון של 2010. לזכותו יאמר שהוא קיבל 4.7M$ מהעסקאות).

rapgamer4ever

New member
למה אין תחרות?

בטח יש כמה אוליגרכים רוסים שמוציאים תקציב כמו של מכבי- וביול"ב. ואם לא אז עוד יותר טוב. תוך שנה-שנתיים מנצחים את היול"ב ומקבלים כרטיס ליורוליג.

Orenseg

New member
לא התכוונתי רק ליול"ב קאפ (מהעונה יורוקאפ),

התכוונתי לשני המפעלים של יול"ב. בגלל שריון המקומות האידיוטי שעושים ביורוליג לקבוצות ולליגות מסוימות, יותר מדי קבוצות נחותות משחקות במפעל הנחשב ויותר מדי קבוצות טובות משחקות במפעל השני בחשיבותו. ריטאס וילנה נחשבת לקבוצת יורוליג לגיטימית, הגיעה לטופ16 ולקחה את האליפות בליטא. היא תשחק העונה ביורוקאפ רק בגלל שלז'לגיריס קובנה (אותה הקבוצה שלא ברור אם תגמור בכלל את העונה, ננטשה על ידי המאמן שלה ועל ידי מרכוס בראון שהגיע למכבי) יש חוזה עם היורוליג. העונה קבוצות כמו נאנסי, לה-מאן, מילאנו, ז'לגיריס (עתידה לא ברור), אבלינו, לה-מאן ואחרות באות על חשבון דינמו מוסקבה (בושטיאן נאכבר, ג'נרו פארגו, יבטוקאס, פרייס, מקדונלד, האנסן), חימקי מוסקבה (קרלוס דלפינו, חורחה גרבאחוסה), טריומף מוסקבה (ננאד קריסטיץ', כבר הודחה מהמפעל) וריטאס וילנה. יש העונה לפחות 5 שחקנים שהגיעו מהNBA תמורת סכומי עתק ולא ישחקו ביורוליג. רק הקבוצה שתזכה ביורוקאפ מבין כל 48 המשתתפות תוכל לעלות ליורוליג דרך המפעל. הרוסיות שלא יקחו את היורוקאפ יאלצו לקחת את האליפות ואת הכרטיס ליורוליג מצסק"א. ככה זה כשהליגה הרוסית מקבלת 3 כרטיסים פחות מליגה רעה כמו האיטלקית, שמספקת נציגה ראויה אחת ליורוליג (סיינה) ו3 נמושות, ואפילו כרטיס אחד פחות מהצרפתית (2 נמושות, אין מה לחפש שם אחרי שבאטום הלך). אם בעלים רוצה לקנות קבוצה (לא אחת הבכירות, מן הסתם) ולטפח אותה, קיים סיכוי קטן שהוא יצליח איתה להגיע לרמות הגבוהות באמת (קרי: יורוליג) על בסיס שנתי. כדי להשיג חוזה מובטח ביורוליג הוא יצטרך לתת ערך מוסף מהסוג שמכבי נותנת ליורוליג (שם גדול, שידורים בטלויזיה, קהל, היסטוריה של הצלחה וכו'). אפשר גם לפשט את זה: כרגע הכדורסל באירופה לא מספיק פופולרי כדי להצדיק את ההשקעה כמו בNBA. ההכנסות של קבוצת NBA מגוונות בהרבה משל קבוצת יורוליג, ורק כשהייתי במשחק של הראפטורס נגד צסק"א הבנתי שזו מכונת כסף בסדר גודל בלתי נתפס: כרטיסים לקהל (19,435 בממוצע במשחקי הראפטורס ב07/08, ספונסרים, מרצ'נדייז מכל הסוגים, לכל הקבוצות ובכל מקום בעולם, חנויות המרצ'נדייז המיוחדות של הקבוצה, מנויים לערוץ הטלויזיה של הקבוצה (RaptorsTV), פרסומות שמשודרות בערוץ... זה פשוט מטורף. הנה נתונים של פורבס על קבוצות הליגה (מיוני 2007, לא רלוונטי לחלק מהן): ערך, רווחים, חובות, הכנסות ועליה/ירידה בערך ביחס לשנת 2006. אפשר לראות בבירור שהסאנס בראשות סארבר הבנקאי דווקא נהנתה מגדילה ברווחים ולא סבלה מחובות עצומים שחייבו אותו לצמצם בהוצאותיה (או למכור את נכסיה). לשם ההשוואה, ביוני 2007 השווי של הסלטיקס של וייקליף גרוסבק היה נמוך משמעותית משל הסאנס באותה התקופה, כמו גם הרווח והכנסות התפעול. למרות זאת, גרוסבק ודני איינג' לקחו הימור מקצועי וכלכלי בסוף אותו החודש ושלחו ביום הדראפט את בחירת הדראפט שלהם בתמורה לחוזה גדול וארוך טווח של ריי אלן, שדחף אותם לתוך מס המותרות. אחרי חודש, הם ויתרו על נכסים עתידיים והתחייבו גם להארכת חוזה של השחקן עם החוזה היקר בליגה (קווין גארנט). הוצאות השחקנים של הסלטיקס גדלו ב24M$, אבל החזרה לרלוונטיות גרמה לגידולים בהכנסות: יותר שידורים בטלויזיה הארצית (כולל 26 משחקי פלייאוף, 14 מתוכם בבית), עליה של מאות אחוזים במכירות המרצ'נדייז של הקבוצה (הובילה את הליגה בתחום, גם הגופיה של גארנט הובילה את הליגה במכירות העונה), שבירת שיא מכירות המרצ'נדייז של סדרת גמר 2008 (בין אם בחנות בניו יורק, בחנות בבוסטון או ברשת, נקבעו 10 שיאי מכירות ופופולריות שונים במהלך סדרת הגמר) שבירת שיא מכירת הכרטיסים לעונה בודדת (763,584 כרטיסים נמכרו בסך הכל), גידול של 1781 צופים בממוצע למשחק ביחס ל06/07 (סולד-אאוט של 41 משחקי הבית + 14 משחקי הפלייאוף). יש מן הסתם ביטויים נוספים לגידולים בהכנסות הפרנצ'ייז, שאמור להנות בשנים הקרובות מהתנופה שקיבל ב07/08 (כמו גם מבאנר מספר 17 שתלוי על התקרה
). אם סארבר הבנקאי היה מוכן לבצע מהלכים הרבה פחות מחייבים כלכלית מאשר הסלטיקס (לא החתמה של ג'ו ג'ונסון. אפילו שימוש בבחירת דראפט, אחת הדרכים הזולות להחתים שחקן), היו משחקים בסאנס היום: דנג/איגודאלה, סרחיו רודריגז, רודי פרננדז ובחירה 24 בדראפט האחרון (CDR? ארתור? צ'אלמרס? גרין? באטום?). עם קצת פחות קמצנות הקבוצה היתה צעירה ועמוקה הרבה יותר, ואולי היתה יכולה לגעת בטבעת.

למעלה