לקראת פתיחת העונה

OrEl74

Well-known member
מנהל
אוטוטו העונה מתחילה

וזה הזמן להתחיל לדון בעונה הקרבה ובאה. בימים הקרובים ננסה לנתח ביחד כל יום בית אחר ולדרג את הקבוצות לקראת העונה המתקרבת. נתחיל מהבית האטלנטי.

OrEl74

Well-known member
מנהל
הבית המרכזי

ממשיכים בסריקה קצרה של הקבוצות במערב והפעם הבית המרכזי.

OrEl74

Well-known member
מנהל
הבית הדרום מערבי (הפעם זאת לא טעות)

הבית הקשה והלחוץ בליגה ומן הסתם, גם הבית הכי מעניין.

OrEl74

Well-known member
מנהל
בוסטון סלטיקס

מאזן בקדם עונה: 4:2. הסלטיקס ביצעו מעט מאוד שינויים במהלך הפגרה כשהשינוי הבולט הוא דווקא זה שלא היה תלוי בהם וזאת ההחלטה של פוזי לעבור לניו אורלינס. השלישיה לא שיחקה יותר מידי במהלך הקדם עונה וזה איפשר לשחקנים כמו אדי האוס לפרוק קצת לחץ ולהפציץ בסבבה (27 נק' הלילה, 32 נק' אתמול). כיוון שהם לא ביצעו שינויים גדולים אין פה יותר מידי מה לנתח, הסלטיקס היו הקבוצה הטובה בליגה בעונה שעברה והם גפ נשארו כאלה. נכון שהחבר'ה לא נעשים יותר צעירים אבל הם עדיין לא עד כדי כך זקנים וברור לכולם שכדי לקחת אליפות צריך לנצח אותם בעיקר כי הם לא נראים פחות רעבים ממה שהם היו בעונה שעברה. בהנחה שהם בריאים ובהנחה שרונדו ימשיך להתפתח הסלטיקס צפויים לסיים במקום הראשון במזרח גם במהלך העונה וכמובן שגם לעשות את כל הדרך לגמר. מה יקרה שם? על זה אי לא מוכן להמר

OrEl74

Well-known member
מנהל
דטרויט פיסטונס

מאזן בקדם עונה: 5:1. הקבוצה המנוסה במזרח מתחילה עוד עונה עם תקוות לשחזר את האליפות מ-2003. במהלך הפגרה התרוצצו שמועות על טריידים על צ'ונסי או האמילטון אבל בסופו של דבר כולם פה ולמעט ההחתמה של קוואמי בראון לא נעשו שינויים משמעותיים בהרכב וגם זה לא בדיוק השינוי הכי משמעותי בליגה
החבר'ה הוותיקים אמורים לשחק קצת פחות במהלך העונה על מנת לאפשר להם להגיע לפלייאוף רעננים ככל האפשר וגם כדי שהצעירים יוכלו להשתפשף, בעיקר מקסייל וסטאקי. את הבית המרכזי דטרויט אמורה לקחת דיי בקלות כי למעט קליבלנד אין להם שם יותר מידי עם מי להאבק אבל לגבי מצב בפלייאוף קשה להתחייב במיוחד בהתחשב בכך שמדובר באחת הקבוצות הזקנות בליגה. יחד עם זאת צריך לזכור שטרייד במהלך העונה הוא אפשרי בהחלט ואז הדברים יכולים להראות אחרת לגמרי עבור הקבוצה מעיר המכוניות. האמת שלי קשה מאוד להמר עלייהם כקבוצה שתעצור את בוסטון במסעה לגמר אבל גם קשה לי להמר נגד קבוצה כל כך מנוסה. תחליטו אתם איפה אתם ממקמים אותם העונה

OrEl74

Well-known member
מנהל
אורלנדו מג'יק

מאזן בקדם עונה: 4:1 דוויט הווארד הוא כנראה הסנטר הטוב בליגה כיום אבל הוא גם ילד קטן שכרגע עסוק בעיקר בלהצחיק את החבר'ה ופחות בהשגת תארים. הווארד מוקף בחבורת שחקנים בהחלט מוכשרת שכוללת בראש ובראשונה את רשארד לואיס ובעונה שעברה טורקוגלו עשה פריצה מאוד מרשימה והפך להיות החוליה השלישית בהיררכיה של אורלנדו. לצידם נמצאים ג'מיר נלסון ומייקל פיאטרוס שמשלמים חמישיה אתלטית ומהירה. המג'יק ידברו חזק במהלך העונה וככל הנראה יעפילו לפלייאוף דיי בקלות אבל הצלחתם תלויה בעיקר בדוויט הוורד ולא רק בגלל היכולת אלה בגלל החשיבה. אם הווארד יבין שהוא בילתי עציר מתחת לסלים ויקח על עצמו את תפקיד המנהיג של הקבוצה ייתכן מאוד ובסוף העונה אורלנדו יפתיעו את כולם.

OrEl74

Well-known member
מנהל
ניו אורלינס הורנטס

מאזן בקדם עונה: 6:0. הצרעות מניו אורלינס הם הקבוצה היחידה שלא הפסידה בקדם העונה וזאת למרות שטייסון סוחב פציעה וגם דיוויד ווסט מקבל הרבה דקות מנוחה כדי לשמור עליו כמה שיותר רענן לקראת העונה. כריס פול הולך ומשתפר מעונה לעונה וחשוב מכך, הופך את החברים שלו לקבוצה לטובים יותר (מי היה טייסון צ'אנדלר לפני CP?) הסגל של הקבוצה כמעט ולא השתנה ואם כבר אז הוא השתנה רק לטובה עם ההגעה של ג'יימס פוזי שייתן גיבוי רציני מהספסל וכמובן, המון הגנה. בעיניי הצרעות הם הקבוצה היחידה שיכולה לאיים על הלייקרס ולמעשה מה שיכריע יהיה המנהיגות של כריס פול מול המנהיגות של קובי. פחות מהגעה לגמר המערב ייחשב לאכזבה נוראית עבור ניו אורלינס ושם כבר באמת קשה להמר מה יקרה, אחרי הכל...מדובר במערב הפרוע

rapgamer4ever

New member
הכל זה בריאות

אני לא רואה קבוצה אחת במערב שתמצא את עצמה פייבוריטית רצינית מול ניו אורלינס בסדרה, רק 50-50. זה כולל את הלייקרס. השאלה האמיתית היא הבריאות של הסגל. אם ניו אורלינס לא יסבלו מיותר מדי פציעות בעונה הרגילה הם ישיגו את המקום השלישי לפחות. מצד שני פציעה של פול ל-20 משחקים והם יכולים לנצח 8 מתוכם ולהגיע בלי יתרון ביתיות אפילו לסיבוב הראשון. על הנייר יש להם הכל, פוזי ממלא להם 1.5 מ-2 נקודות התורפה שראיתי אצלם בשנה שעברה. אם הם יהיו בריאים, אני מסכים שכל תוצאה בין גמר מערב לאליפות היא סבירה בהחלט.

Oxycodone

New member
הכי רחוק שאפשר

כריס פול הוא השחקן הכי טוב בליגה , נניח שלברון ו קובי קולעים 30 נקודות למשחק ? כריס פול קולע 20..+10 אסיסטים. כלומר 40 נקודות שחקן אחד שמשפר קבוצה שלמה. לדעתי הם יהיו מקום ראשון או שני במערב , לא אתפלא אם הם יקחו את האליפות. לדעתי זה גם מה שטסרן רוצה. בכל מקרה הייתי מאוד שמח אם יוסטון או ניו אורלינס יעלו מהמערב.

Orenseg

New member
20 נקודות + 10 אסיסטים = 40 נקודות?!

ומה עם שלשות? אתה לא יכול לציין את האסיסטים של כריס פול ולהתעלם מ-ממוצעי האסיסטים של לברון (7.2 למשחק) וקובי (5.4 למשחק). הצגת את זה כאילו הם בכלל לא מוסרים! אם אסיסט = 2 נקודות, אז כריס פול אחראי ל44.3 נקודות במשחק ולברון ג'יימס אחראי ל44.4.

ikrmr

New member
דווקא לא הרבה פחות. זה יוצא 39.1 נק'

בס"ד יש לציין שלפי שנתיים (בעונת 2005/6) היה לו שקלול כמו לברון בשנה האחרונה (35.4 נק'+4.5 אס') ובשנה שעברה היה לו שקלול של 42.4 (31.6 נק'+5.4 אס'). ללברון היה ב-2006 שקלול של 44.6 (31.4 נק'+6.6 אס') וב-2007 היה לו שקלול של 39.3 (27.3 נק'+6 אס'). לכריס פול היה בעונת הרוקי ב-2006 שקלול של 31.7 (16.1 נק' ו-7.8 אס') בלבד, ב-2007 היה לו שקלול של 35.2 (17.3 נק'+8.9 אס'), ועכשיו כבר 44.3 (21.1 נק'+11.6 אס'). לברון (5 שנים עד כה בנב"א) וכריס פול (3 שנים) עוד יכולים להשתפר, אך השקלול של בראיינט בעונות האחרונות לא רחוק מלברון בשלוש השנים האחרונות ומפול השנה.

ikrmr

New member
בעונת הרוקי שלו השקלול של לברון היה 32.7 -

בס"ד שילוב של 20.9 נק'+5.9 אס'. בעונתו השנייה שקלול הנק' והאסיסטים של לברון היה 41.6 (27.2 נק'+7.2 אס').

Oxycodone

New member
כריס פול אחראי לשיפור קבוצה שלמה !

מי ספר את ניו אורלינס לפני שהוא הגיע ? במשחקי ליגה קובי ולברון תורמים יותר. אבל אם אני לא טועה , שנה שעברה בפלייאוף היו משחקים שהוא קלע 20-30 נקודות עם מעל 10 אסיסיטים ! משחקים גם עם 15 אסיסטים..ותוסיפו לזה חטיפות גם. קובי ולברון גם נותנים אסיסטים , אבל כמה כדורים הם מאבדים שהם הולכים עם ראש בקיר ? אני אישית מקווה שיוסטון ודטרויט יפגשו בגמר. אבל כמו שזה נראה , יש הזדמנות ללברון וכריס פול לקחת אליפות. לפי דעתי, לברון השנה יוכיח אם הוא יכול להיות גדול כמו מייקל או לא. הסגל של קליבלנד השנה מזכיר לי את הפיסטונס של 2004. אם נעשה השוואה קטנה בין הסגלים : Ben is their Ben... Z is their Sheed... Lebron is their Prince and Rip Mo Williams is their Chauncey Gibson and West are their Mike James and Lindsey hunter combo Side Show Bob is their Okur.... Wally is their Corliss....different games but big role players off the bench. Wally with his shooting לדעתי השנה הקאבס גם יכולים להגיע ל60 נצחונות. אבל בכל זאת אני חושב שכריס פול תורם יותר מאשר לברון ו קובי. לדעתי מי מהם שיפעיל את הקבוצה שלו יותר טוב יקח את האליפות. וללברון יש יתרון כי הקבוצה שלו טוחנת בהגנה.

rapgamer4ever

New member
הסגלים לא דומים בכלל

ביג בן של השנה לא קרוב לשל 2004, זי של השנה לא קרוב לשיד של 2004, מו בכל הקריירה לא יתקרב לצ'ונסי של 2004. קליבלנד היא לא קבוצה של 60 נצחונות, אין לה עומק בשביל זה. על דטרויט 2004 ניצח ביד רמה (בעיקר בצד ההגנתי) לארי בראון, למייק שם דומה אבל זה לא הכי עוזר. התחלתי לראות NBA מעונת 2002-2003, האלופה החזקה ביותר לדעתי מאז ועד היום היא דטרויט של 2004.

Oxycodone

New member
בכל מקרה

ההגנה של קליבלנד מזכירה לי את דטרויט 04. בן וואלס זה אותו בן , קצת יותר זקן , הם לא יודעים להפעיל אותו השבוע צאנסי אמר את זה ,כאילו רמז שהיה רוצה את בן בחזרה. Zי זה בחור שנפצע מידי פעם וכבר זקן , אבל הוא לוחק ריבואנדים בדיוק כמו ראשיד ולוקח הרבה ריבאונדי התקפה , ויש לו מהלכי פוסט טובים לסל. לדעתי מוו וויליאמס זה שחקן שיתאים לגיימס ויוכל להשחיל שלשות. וגם דניאל גיבסון שחקן שאני נורא אוהב. לדעתי יש להם סגל מצויין לקליבלנד , לברון רק יתחזק + קלעים מצויינים מסביבו והגנה שמוציאה את החשק של היריבה לשחק. שנה שעברה פוזי עזר מאוד בדו קרב של בוסטון נגדם , אני חושב שהחסרון של גיימס פוזי יורגש חזק מאוד בפלייאוף. גם דטרויט של 05 הייתה חזקה מאוד וגם של 06. אין להם מזל

rapgamer4ever

New member
לא אותה רמה בכלל

לדטרויט היו אינספור משחקים בהם ספגו 70 ומשהו ואפילו 60 ומשהו נקודות. ההגנה שלהם הייתה טובה בהרבה משל קליבלנד. ביג בן לא זקן בקצת אלא זקן בהרבה. עברו מאז 4 שנים, אז הוא היה בשיאו והיום הוא סוס מת נכה התקפית לחלוטין. אי אפשר להפעיל אותו התקפית. בדטרויט הוא היה בעיקר חלק מהנעת הכדור, הוא גם לא בדיוק היה מסיים. היום הוא לא יכול לעשות כלום. לזי אין את הקליעה, הזריזות וההגנה של ראשיד של 2004. יש ביניהם הבדלים עצומים. דטרויט של 05 אכן הייתה חזקה מאוד והייתה קרובה בטירוף לריפיט. 06 היה כבר סיפור אחר עם מאמן אחר וביג בן אחר.

Oxycodone

New member
אוקיי צודק

בכל מקרה אני בטוח שעם בן וואלס היה עכשיו בדטרויט היו מפעילים אותו יותר ומוציאים ממנו משהו. לזי יש את היתרונות שלו, הוא לא מהיר אבל הוא מאוד מועיל. אצל הקאבס זה פחות משנה כמה נקודות הם מקבלים למשחק , יש להם תמיד תשובה בהתקפה. יש להם את הכח אש של לברון תמיד. אצל דטרויט המטרה לשמור על סקור נמוח לשלוט בקצב ולנצך. דטרויט עשו בצפר לקליבלנד לפני יומיים במשחק הכנה , בעיקר סטאקי שקלע איזה 24 נקודות ואמיר גונסון שעשה מהלכים חזקים שהזכירו קצת את בן , אבל כל זה ולברון לא שיחק וישב שם וחושב לעצמו שהוא יכול לנצח אותם לבד..נראה מה יהיה , האם קליבלנד תגיע לרמה שהיא מנצחת את בוסטון ודטרויט , לדעתי כן. אולי דטרויט נראו חלשים מאוד בפלייאוף שעבר, אבל השנה הספסל זה כבר פאקוטר רציני. סטאקי זה איזה 10-20 נקודות למשחק. ואמיר כבר פותח בהרכב.

למעלה