למה לצאת בשאלה?

rachel437

New member
ראו את מעמד הר סיני

>ואיך אני יודע שהם ראו? עובדה שהם העבירו את זה אלי< לא העבירו לך כלום, אבא שלך וסבא שלך למדו על מעמד הר סיני מספר אחד ויחיד. בתלמוד יש מחלוקת, מתי ניתנה תורה, מי קרא את עשרת הדברות, באיזה שפה נכתבה. כמה מליון איש נוכחו במעמד ואף אחד לא זוכר כאלו פרטים חשובים. לא הייתי סומכת על עדים עם כזה זכרון חלש.

תראי

בואי נאמר שמישהו היום כותב דת הוא אומר לך את ראית את אלוקים מדבר אלייך וזה היה מעמד נורא את תצחקי עליו ותאמרי לא ראיתי את לא תעבירי את זה לבנים שלך שראית אם לא ראית ובודאי זה לא ישרוד השקר הזה אלפי שנה אז תקחי את הדוגמא הזאת ותשווי אותה ללפני 4000 שנה מליוני אנשים לא יחנכו את בניהם שהם ראו את מעמד הר סיני אם הם לא ראו הם לא יחנכו את בניהם שהם ראו את קריעת ים סוף אם הם לא ראו! ומדובר פה במליוני אנשים שאף אחד אז לא יצא נגד האמונה הזאת ואמר לא ראיתי כולם מסרו לבניהם את זה ובניהם לבניהם עד היום לא יתכן שאדם אחד או שתיים יעבדו על מליוני אנשים שהם ראו אם הם לא ראו. כל אדם ויהא הטיפש הכי גדול מבין את החשבון הזה הרי על מעמד הר סיני הנורא מתבססת האמונה היהודית. תחשבי לפני שאת מגיבה הלאה.

נ.ב.

במעמד הר סיני היו נוכחים לא רק האנשים אלא כל הנשמות של ישראל היו שם ואמרו נעשה ונשמע וגם אלו שהיו בגדר נשמה אמרו את זה את אמרת נעשה ונשמע בתור נשמה המחלוקת היא אולי האם גם נשמות של אנשים שיתגיירו היו.

פעם אחרונה אני יסביר לך

את שואלת הרי המקור היחיד שממנו אני יודע את מעמד הר סיני הוא ספר שחיבר אדם אז אני אומר לך הרי לכל דבר יש התחלה עיזבי את סבא שלי מתי שיצא הספר לאור בן אדם אומר לקבוצת אנשים אתמ ראיתם שנקרע הים אתם ראיתם את אלוקים הנורא מדבר אליכם מתוך עמוד של אש האם הם יאמינו לו וימסרו לבניהם או שישלחו אותו למוסד סגור? תלוי אם הם אכן ראו הם יעבירו את זה הלאה עד אלי ואם הם לא ראו הם יסגרו אותו במוסד יש מבין? ומזה שאותו דור שבו יצא התנך לאור מליוני אנשים העבירו את זה הלאה לבניהם ואיך אני יודע שהם העבירו הלאה? עובדה שיש מליוני יהודים שקיבלו כך אז חייב להיות שזה קרה ושלא כמו הערבים נוצרים ושאר אמונות שהמ מאמינים לאדם אחד שעבד עליהם (ובכלל כל הדתות האלו מתבססות על היהדות) אנחנו לא מאמינים על סמך זה שאנחנו מאמינים למשה שהיה נביא אלא על סמך זה שראינו את אלוקים הנורא מדבר אלינו, את זה אני מסביר למי שיש לו ``ראש גוי`` אבל יהודי שרגלי אבותיו עמדו על הר סיני מאמין לזה בחוש. זה לא אומר שאני זוכר זה שיש מחלוקות בתלמוד איך זה היה וכו` זה לא מחלוקות בזיכרון זה לימוד מהפסוקים יש שלומדים ככה מהפסוקים ויש שלומדים אחרת שבעים פנים לתורה אבל זה לא על סמך זכרון את מעמד הר סיני היהודי מאמין לזה בחוש.

admor

New member
אתה קשה הבנה

מעמד הר סיני לא היה. אם ראינו את האלוהים לפני חמש דקות זה הגיוני שאחרי כמה ימים נתאסף ליד עגל מזהב ונגיד אלה אלוהיך ישראל? אם אבותך שראו את המעמד הכביר הזה לא השתכנעו. איך אתה מאמין לאותם עדים? בנ"ך (כן אני יודע שזה ספר פסול ואסור בקריאה) כבר רשום שספר התורה נעלם ונמצא מחדש ואת חג הסוכות (כמדומני אני לא הולך לבדוק את זה עכשו בשבלך) עשו שוב אחרי כ70 שנה שלא עשו אותו. כלומר מי "שמצא" את הספר יכול לכתוב בו מה שרצה. יש מאמר חז"ל שאומר ש3 פעמים כמעט נשתכחה תורה מישראל אלא בזכות אדם אחד(שפן, עזרא ולא זוכר) היא לא נשתכחה כלומר שעזרא כתב את התורה לאשורית הוא יכול היה לכתוב שם מה שהוא רוצה. תסביר לי איך עם של כמה מיליונים שמסתובב 40 שנה במדבר לא משאיר אפילו ממצע אריכאולגי אחד? אלוהים לא כתב את התורה אפילו משה לא כתב אותה זה סתם המצאה של בן אדם אחד (לשיטתך זאת הוכחה שהדת לא אמת) אהה ולא בן אדם אחד כתב את התורה תקרא קצת ביקורת המקרא.

rachel437

New member
מלכים ב פרק כב

ויאמר חלקיהו הכהן הגדול על-שפן הספר, ספר התורה מצאתי בבית יהוה; ויתן חלקיה את-הספר אל-שפן ויקראהו: 9 ויבא שפן הספר אל-המלך, וישב את-המלך דבר; ויאמר, התיכו עבדיך את-הכסף הנמצא בבית, ויתנהו, על-יד עשי המלאכה, המפקדים בית יהוה: 10 ויגד שפן הספר למלך לאמר, ספר נתן לי, חלקיה הכהן; ויקראהו שפן לפני המלך: 11 ויהי כשמע המלך, את-דברי ספר התורה; ויקרע את-בגדיו: 12 ויצו המלך את-חלקיה הכהן ואת-אחיקם בן-שפן ואת-עכבור בן-מיכיה ואת שפן הספר, ואת עשיה עבד-המלך לאמר: 13 לכו דרשו את-יהוה בעדי ובעד-העם, ובעד כל-יהודה, על-דברי הספר הנמצא הזה; כי-גדולה חמת יהוה, אשר-היא נצתה בנו, על אשר לא-שמעו אבתינו, על-דברי הספר הזה, לעשות ככל-הכתוב עלינו. מלכים ב פרק כג' ויצו המלך את-כל-העם לאמר, עשו פסח, ליהוה אלהיכם; ככתוב על ספר הברית הזה: 22 כי לא נעשה כפסח הזה, מימי השפטים, אשר שפטו את-ישראל; וכל, ימי מלכי ישראל ומלכי יהודה: 23 כי, אם-בשמנה עשרה שנה, למלך יאשיהו; נעשה הפסח הזה ליהוה בירושלם. אתה מתחיל לקלוט שאף אחד לא זכר מה קרה בדיוק בהר סיני והכל זה אמונה. אין שום עדות של אנשים שהיו שם. בתור תלמיד חכם המפיץ את תורת אלוהים ברחבי האינטרנט, וודאי ידוע לך שעדות על פי שמועה פסולה. ההלכה לא מקבלת עדות של עד מפי עד. למד קצת נ"ך אולי תחכים.

אנילה1

New member
לגבי השמדת העמים בספר

יהושע, לדעתי כדאי לראות את הציווי לפי מוסר התקופה. היחס למוות והשמדת עמים לא הייתה רגיש כמו היום. מבחינה מוסר היסטורית כל עם שכבש שטחים, היה משמיד את העם הקודם, או הופך אותו לסוג של עבד. לא נראה לי שנכון להתייחס לתקופות היסטוריות עם מוסר של היום. זאת גם הסיבה לדעתי שלא ניתן ללמוד לקח מעוולות היסטוריות, כי לכל דור יש מוסריות שונה. אז מדוע בכל זאת לומדים וחוקרים היסטוריה? אולי כי זה הנכס התרבותי המצטבר של האנושות. נקודה למחשבה.

uri80

New member
כי יהושע בן נון חי לפני כמה אלפי

שנים ונסראללה לא.

כל כך מסכימה.../images/Emo45.gif

לפעמים מפליא אותי מדוע אנחנו צריכים להשוות מה שעשו אנשים, שלפי המחקרים לא בטוח אם היו קיימים ואם התאורים של מה שעשו מדויקים, לדברים שעושים היום או מה שעשו במאה הקודמת. רק בגלל שמדובר על התרבות שלנו אפשר להשוות לכל דבר נתעב שקיים או היה קיים בעולם? אם נלך רחוק יותר כמעט כל עמי קדם הקריבו קורבנות אדם, ובכללם הילדים שלהם, אבל מעט מהעמים מאשימים את אבות אבותיהם שחיו לפני אלפי שנים.

אני חושב שלא הבנתם אותי

זה היה תגובה לחרדי. וכן אני מסכים עם הרעיון שמוסרי או לא מוסרי זה ענין תרבותי וכל דור עם המוסריות שלו. אולי בעוד 100 שנה יובילו בן אדם באזיקים בחשד שרצח תרנגולת.....

אנילה1

New member
אתה צודק, באמת הכיוון הוא מוסריות

כלפי בעלי חיים. יצא לאחרונה ספר שמנגח את מכונת ההשמדה של פרות ותרנגולות לצריכת בני אדם. היתה שם השוואה מאוד לא נוחה למכונת ההשמדה בשואה. לא קראתי אותו. רק פה ושם מספר עמודים. ספר מטלטל ממה שקראתי.

אנילה1

New member
נראה לי שמכיוון שאנשים שמאמינים

נוהגים להסתמך על חכמי הדורות, כך מאותו מקום כופרים מנגחים את אותם החכמים כדוברי שטויות. לכל עם יש מיתוס התהוות, אצל חלק מהעמים הוא כתוב כספר קדוש, ואצל אחרים הוא מועבר כסיפורים מדור לדור. אתן דוגמה. לסקנדינבים יש מיתוסים מתקופת הויקינגים ואילו הדת שלהם היא נוצרית. באנגליה המיתוסים הם מתקופת הגאלים, וגם הדת שלהם היא נוצרית. אין קשר בין דת למדינה. ואילו אצלינו היהודים, ספר הדת הוא גם ספר התהוות העם. ברגע שמפסיקים להאמין בדת, מפסיקים להאמין במיתוס התהוות העם. הכל נראה כמו אוסף שקרים. פתאום אין שייכות לשום מקום. אז לאן הולכים מכאן?

נ.ב.

אבל מה התכלית? שאנשים יהנו בו בשלוה וימותו? איזה בורא היה בורא את זה? אם יש בורא ויש בורא חייב להיות לו מטרה בזה. הוא לא טיפש לבראות אותך סתם אם היית חייה פה חיי נצח אני מבין הוא ברא אותך כדי שתהני אבל את תמותי בסוף אז למה לברוא אותך רק לשבעים שנה? תשובה: כדי להיטיב איתך באחריתך תשמרי את חוקיו תקבלי שכר לנצח נצחים!

להידבק בשכינתו

זה לא נראה לך וגם לא לי הנאה יותר מלאכול פיצה כי אנחנו גשמיים אם תתני לחמור פיצה הוא לא ירגיש הבדל בין זה לשעורים ואפילו ישנא את זה השכר הנצחי הוא להדבק בו וחז``ל מעידים שיפה שעה אחת של קורת רוח רוחנית בעולם הבא מכל חיי העולם הזה כל ההנאות של כל האנשים בעולם מבריאתו הם כאין וכאפס לעומת הנאה אחת של שעה בעולם הבא אני לא יודע מה זה כמו שאני לא יודע מה זה גיהנום אבל מה שברור שזה הנאה גדולה.

מובחרת

New member
הנשמה,

כתוב בספרים ,מיד מתגלגלת בולד חדש. יש מיכסת נשמות, שמזמן אזלה, אדם נפטר, נשמתו יורדת במיידית באדם חדש. מתי תהנה נשמתי החוטאת מזיו השכינה? הספרים שלך, מלאים סתירות כמוך. נאמר גם, שנקבות לא מתגלגלות...

למעלה