למה לצאת בשאלה?

כבר כחרדי שאלתי

מה עושה הנשמה כשאני לא ישן בלילה? פרח לילה כמוני נשאר ער לעיתים 48 שעות ויותר. ליבי על נשמתי..
 

אנילה1

New member
ראיתי אבל אני לא קוראת לזה שכינה

וזה הרבה יותר פשוט מכל הפילפולים האווילים שאתה נותנת פה. מי שחווה את זה יודע כמה שזה פשוט ולא מפחיד.
 
אגב אלוהים הוא ממין זכר או נקבה?

פשוט אם הוא זכר זה בעייה לפי הדת שלך ``להידבק בו``..
 
זה הבעיה שלכם

שאתם לא קולטים שאלוקים זה דבר שאי אפשר להבין בו! תכניסו לקודקוד אתם לא יודעים קצה קצהו של מה זה אלוקים זה דבר שאין לנו אחיזה בו והבדיחות האלו שמורות לכיתה גן פשוט אלוקים זה דבר שאי אפשר לדמיין מה הוא.
 

אנילה1

New member
שלומי אז איך אתה חי עם משהו שאי

אפשר לדמיין? איך אתה תוכל להסביר לי את האלוהים, אם בעצמך אתה לא יודע מהו?
 
אמרתי

שאני לא יכול לדמיין את אלוקים ובודאי לא בדברים המופלאים ממני איך יצר את העולם בדברים שאלוקים ירד לרמתי ונתן לי תורה שלא מופלאת היא ממך אז בזה אני מקיים כי אני מבין.
 

hemi32

New member
אתה הדיוט ! באופן מוחלט !

אתה לא מבין שכל זה נברא מעצמו , לדבר שנברא מעצמו אין תכלית , פשוט אין ! קשה לעיכול?? מה לעשות זה מה יש ! ואני שוב חוזר תכניס לראש או שפשוט תתחיל להפעיל אותו .. חייב להיות שמשהו כאן נוצר מעצמו ואם ככה למה שלא תניח שהכל נברא מעצמו ??? זה תהליך ! למה אתה משקר את עצמך ואומר אני לא מבין איך הבורא נברא ... מה זה אני לא מבין ? אתה חייב להניח שהוא נברא מעצמו וזה ברור רק אתה לא יודע איך ! ואם כך למה שלא תאמר שלא רק הוא נברא מעצמו אלא הכל כאן נברא מעצמו ! הלא האלוהים שלך הוא שייצר לטענתך את העולם אדיר המימדים הזה , הוא יצירה הרבה יותר מורכבת ונעלית מכל מה שאתה מכיר כאן , ואם הוא נברא מעצמו גם לטענתך רק אתה לא מבין איך , קל וחומר שיתכן ועולמינו נברא מעצמו רק אתה לא מבין איך ! והרי אתה חייב להניח שמשהו כאן התחיל לבד ומעצמו אז מדוע שלא נאמר שהכל נברא מעצמו ! ? !
 
בדיוק הייה בטלויזיה

תוכנית בה מדען יפני שאל המון אנשים אם הם מוכנים לבלוע תמיסה שתיתן להם חיים לנצח. תיתפלא אבל הרבה לא רצו. הם טענו שהעולם יהיה משעמם אם כולם יחיו במצב סטטי בלי ילדים וזקנים.
 
אם אתה לא מבין בקבלה

אל תנסה להסביר את עיקרי הדת שלך. אם אני לא יודע אייך נוצר היקום זה עדיין לא אומר שאלוהים ברא אותו. אם אתה אדם משכיל אני ממליץ לך לשבת על חומר מדעי בנושא האבולוציה והמפץ הגדול. אבל לא באופן שיטחי כמו ששבבניק לומד גמרא ועושה פוזות. אלא באופן עיוני ומעמיק כמו שאתה לומד גמרא בשיא העיון. תנסה. מה יש לך לפחד..
 
יציאת מצריים יחסית

אמרת: אין שכר ואין עונש אין דין ואין דיין - אשאל אותך איך יתכן שבמשך 4000 שנה לא קם ``חכם`` אחד כמו מובחרת והגיע למסקנא הזאת? את יודעת מה אמרו הרבה חכמים במשך דורות רבים? שהארץ שטוחה. שחולים בצרעת בגלל חטאים ועוד כל מיני דברים מוזרים כאלה. וגם את תורת היחסות לא אמר אף חכם במשך 4000 שנה שלפני איינשטיין. אז אם זה מבחן האמת אצלך, מה אמרו חכמים במשך אלפי שנים, שיהיה לך לבריאות. ולשאלתך האם יוצאים נהנים מהחיים. יש כאלה שיסבלו בכל מצב. יש כאלה שיהנו בכל מצב. אולי זה אפילו גנטי - כימיה של המוח. אבל יש כאלה שתחושה שהם הולכים בדרך אמיתית עושה להם נעים מעבר לקשיי החיים היומיומיים, וגם מעבר להנאות היומיומיות. וחוץ מזה שאם אנשים שוחים נגד הזרם, כנראה שהם רואים אור רחוק שמושך אותם. אה ועוד נקודה, לאמר זכרנו את השומים במצריים מעורר את חרון אף ה'. כנ"ל לגבי אבטיחים. גם אם אתה הולך עם ילדים בני שנתיים -אשר תאהב, במדבר וזה נראה מאד הגיוני שתרצה לארגן לילדים שלך חיים נוחים, אלוהים הגדול רוצה שתמשיך ללכת במדבר לכיוון הארץ "המובטחת". אם היו מסתכלים רק על נוחות עכשוית לא היו יוצאים ממצריים! (אחד המסרים החזקים והיפים של סיפורי התנ"ך בעיני)
 
למעלה