למה לצאת בשאלה?

אוקי. אז נגדיר את זה הפוך

ישנם אנשים עם מכוניות שהורגים. ויש אנשים דתיים שטוב שבהם לעזאזל. ואגב הוא מהדתיים היותר שפויים..

לא חבל על האנרגיה?

לפי הכתיבה מדובר ללא ספק בשאבבניק שידיעותיו באות לו מאמנון יצחק ומקטעי שיעורים בישיבה שלו בהם הוא במקרה היה ער. הזן שאבבניק הזה מרגיש בדרך כלל צורך מוזר לקרב אנשים ליהדות, אולי כי הוא מרבה לאונן לאחרונה.. לא יודע. יש חרדים/דתיים שאפשר להתווכח איתם ולהנות מהוויכוח, להנות מהתפלספות טובה ברוח טובה, לא חסרים מוכשרים, מדובר בעם הספר אחרי הכל. אבל לכאן? לפורום? חוץ מבן הצבי, מגיעים רק העלגים כמו הילד הנ"ל. אז חבל על האנרגיה, לא חסרים כאן בפורום יוצאים שיכולים לייצג את הצד שלו בצורה פי אלף טובה.

הוא לא ממש שבב

לשבבניק אין עצבים לקרוא ולכתוב מלבד זה שהוא טכנופוב שאוהב תכלס. וממש לא ארכיאולוגיה.ניחוש שלי. הצדיק שהגיע לכאן הוא אברך או בתול מבוגר שעשה כמה מעשים שגרמו לו לנקיפות מצפון ורוצה לכפר על מעשיו ולקבל הכרה שהוא קיים. (הוא יכול להיות גם אדם מכובד) מה שכן הוא נחש מסוכן. זה מתחיל בניק האיכפא מיסתברא שלו. וממשיך בכול כותרת של הודעה שלו שבקביעות משדרת סימפטיה ויציאה בשאלה ובתוכה מלאה בדואר זבל דתי. האדם הכי מוכשר שמשתמש בטקטיקה הדו צדדית הזו שיצא לי לדבר איתו זה חבר הכנסת משה גפני. האדם פשוט נחש חכם. מתכנן ומשתמש בהכרה מלאה בכשלים לוגים. דמגוגיה זולה. ושאר גימיקים רטורים. מי שלא מספיק חזק הוא יאכל אותו בלי מלח.

ברוך המבדיל בין דם לדם

גזעני מגעיל אם אדם כמוך יקבל כוח הוא יהיה רוצח המונים.

rigoletto111

New member
ואני דווקא רואה אתיאיזם "בחוש"

ורבנו דארווין הקדוש זצ"ל אמר כך, וכן ציין הרבי ממארקס , זכותו יגן עלינו, שהאמונה אופיום להמונים היא. אמן כן יהי רצון.

זה בדיוק מה שאני אומר לך

הרי אני לא טיפש וכ``ש הרמב``ם וראינו אמונה בחוש ואתה לא טיפש וכ``ש רבך דרבין וראיתם אתאיזם בחוש מה אנחנו בני אדם שונים? לא אתה התרחקת מהאל אז רוח הטומאה נכנסה בך ומראה לך בחוש אתאיזם לא כל אחד יכול להאמין צריך זכויות בשביל זה אני לא חטאתי ולכן הס.א. לא דבקה בי ואני רואה אמונה בחוש ולא מבין איך אתה כופר כמו שאתה לא מבין איך אני מאמין.

אתה בטוח שאתה לא טיפש

הרמב``ם התחיל לפקוח עינים ולכן יצא נגד הסברים על טבעיים ביהדות. אני ``מרגיש בחוש`` גועל נפש וסלידה עמוקה מדת ושאר שקרים. זה האינטואיציה שלי מגיל מאוד קטן. אז מה? בחנתי את הדת בדעה רציונאלית בלי שום הנחות מראש. אם נלך רק לפי האינטואיציות נגיע רחוק מאוד..מאוד..מאוד..

אנילה1

New member
נעקרתי מהדת אגלה לך סוד

לאלוהים לא איכפת מה אתה עושה עם חייך, רק לשכנים ולרבנים שלך איכפת מתוך ניסיון אישי, יש רק גן עדן, הייתי שם וחזרתי.

hemi32

New member
יש יותר עמים ויותר אנשים

ויותר מסורת שמאמינים בדברים אחרים שארעו ! למה אתה מניח שהיה מעמד הר סיני ? כי כתוב בתורה שזה היה ? מה אבא שלך ראה ? אמאשך ראתה ? או מי ? זה כתוב וזה נכתב על ידי איש אחד ! אתה ניזון מהכתוב ומליארדי אנשים בעולם ניזונים מכתובים אחרים , ואנחנו החלטנו להתנער מהכתובים הישנים ולהאמין במדע ! הכתובים הישנים יכלו להיכתב רק בתקופה ההיא בה יכולת לספר שבמרחק 100 ק"מ מכאן אלוהים ירד מהשמיים והביא תורה לאנשים ואני כתבתי אותה בספר והנה הירא לפניכם , לך תוכיח ! היום זה בלתי אפשרי וזו הסיבה היחידה שאין היום גילויים שמימיים ! היום היו מכניסים אנשים כמוך לבית משוגעים ! המדע הוא מבוסס על עובדות ומצאים המוכיחים מעל לכל ספק כי התורה היא המצאה !

התשובה היא

ואני מקוה שהפורום לא חד צדדי וזה יאושר. אצל מוחמד הוא אמר עליתי לשמיים גם המוסלמים מודים שהם לא ראו זאת אז כמו שאתה אומר יתכן שאדם אחד קשקש על עצמו שהוא נביא ועם שלם האמין מאידך כשבא אדם אל 60 מליון אנשים ועובד עליהם שהם עצמם ראו כאלו מופתים והם עצמם ראו איך שהים נקרא לשתיים אז לא שייך פה שהם יאמינו לו כמו אצל מוחמד כי אם הם ראו ראו ואם לא ראו לא ראו הוא לא יכול לעבוד עליהם שהם ראו אם הם לא ראו ואתה רואה שאותם אנשים מסרו זאת לבניהם ובניהם לבניהם עד היום אז כיצד יתכן שכל העם היהודי יעבוד על עצמו? הרי הדת היהודית בניגוד לשאר דתות מאוד מחייבת הכל אסור אז למה שאנשים יעשו לעצמם רע? מוסלמים עושים מה שבא להם נוצרים עושים מה שבא להם אז מה אכפת להם להאמין באמונה שלהם? רק היהודים זה קשה להם! יש להם איסור של עריות איסור חילול שבת איסור של אכילת נבלות ובכל צעד בחיים יש להם איסור אז למה נראה לך שאדם אחד ימציא איסור אם זה לא היה ולא נברא איזה אינטרס יצא לממציא הדת היהודית מכך שאסר לבוא על אשת איש או על נדה או חילול שבת? וכ``ש שלעם שלם אין ענין לייסר את עצמו על כלום.

אנילה1

New member
אני מאמינה שאנשים כמו

משה, ישו, מוחמד, ובודהה היו אנשים מיוחדים. אחרת אי אפשר להבין איך יצרו כולם דתות.

שוב תביני

אצל ישו מוחמד בודה זה ענין של להאמין לו שהוא אכן נביא הגם שלא ראית את זאת אצל היהדות זה לא ענין של להאמין הרי תסכימי איתי שלאף אחד גם לא למוסלמים ולנוצרים אין ענין לרמות את עצמם רק שהם בטוחים בצדקת דרכם שמוחמד נביא איך הם הגיעו למסקנא הזאת? כי הם היו פתאים כפי שאת אומרת והאמינו למוחמד שהקוראן מהשמים אף שהם מודים שלא ראו אותו יורד מהשמיים. אצל היהדות אם נניח מישהו המציא את התורה לפני 5000 שנה אז מדוע שעם שלם יסכים איתו שהוא עצמו ראה את מעמד הר סיני אם הוא לא ראה וזה רק המצאה של כותב התורה? למה לרמות את עצמי ואת ילדי ולמסור להם שראיתי אם לא ראיתי ולכבול אותם באיסורי הדת? על כורחך שהם כן ראו כי אם הם לא ראו אין אמונה ואין ענין להאמין. מסקנא אצל שאר האמונות זה בגדר אמונה למוחמד או ישו כאליל קדוש אף שלא ראו זאת אצל היהדות להבדיל זה כי אם לא היה הר סיני אנשים לא היו מאמינים ולא היו מוסרים לבניהם עד היום.

אנילה1

New member
אם כך גם חילוניות היא "דת" ללא

מצוות וללא אמונה באל אחד (לא משנה איזה אל). יש לחילוניות חוקים כתובים ולא כתובים, וכולנו פחות או יותר מתנהגים לפיהם. מי שלא נוהג לפי החוקים הכתובים נשפט ע"י מערכת המשפט. כל שאר הדברים פתוחים לפרשנות אישית. וטוב שכך. לדוגמא התנדבות לעמותה. מתנדב עושה זאת ללא קבלת שכר, לא בעולם הזה ולא בעולם הבא. הוא עושה את מה שהוא עושה כי הוא מרגיש צורך להתנדב ולתרום לקהילה. אנשים מתנדבים, הם אנשים שמקבלים את "שכרם" מהנתינה נטו, זאת הדת החילונית שלי.

מה הקשר?

התכוונת להשיב לי? זה נראה לי טעות בכתובת, אני אומר לך שהיהודים לא מאמינים למשה וגם אז לא האמינו למשה שהוא שליחו של אלוקים עד שהוא עשה להם מופת המוסלמים נוצרים ושאר האמונות מאמינים לבן אדם אחד שעבד עליהם היהודים לא מאמינים למשה הם מאמינים לעצמם שהם ראו את מעמד הר סיני ואיך אני יודע שהם ראו? עובדה שהם העבירו את זה אלי. תכניסי את זה טוב טוב לראש ואל תגיבי לא לענין.

למעלה