להגיב עניינית

../images/Emo45.gif את צודק כרגיל!!!

אבל יש דברים שלא הסכמתי איתם אבל זה בגלל שאני לא ציונית כמוך ובכלל לא ציונית. והחשיבות שלי למדינה אחרת משלך.. אבל באופן כללי את צודק!! כל הכבוד!!

Vrock

New member
אתה כנראה צודק....למרות שעדיין

יש הבדלים בין הדעות שאתה הבעת לדעות שאני הבעתי ולדעות שבאמת יש לי אתה עדיין, כנראה, צודק.

Vrock

New member
רובם סביב הנושא "יהודי בן דת אחרת"

וסביב דעות שאתה כנראה מייחס לי-כמו רצון לשלילת אזרחות רטרואקטיבית.

vk3

New member
הסבר ביתר פירוט ../images/Emo92.gif...

מה זה מבחינתך יהודי בן דת אחרת
ואיך, למה ולמי ברצונך לשלול את האזרחות שניתנה לו

Vrock

New member
למי ברצוני לשלול אזרחות...

שלילת אזרחות-כלומר הזכות לבחור ולהיבחר והחובה לשירות צבאי או לאומי. הייתי רוצה לשלול את האזרחות לכל מי שלא יסכים להישבע אמונים למדינה, לסמליה, לביטחונה, לעקרונותיה ולהימנון. אני גם רוצה לשלול אותה לבוגדים כגון-מרדכי וענונו, אחמד טיבי, טלי פחימה וכו' אני לא הקפדתי לנסח את הדעה שלי כמו שצריך, ובמקרים אחדים לא נשארתי נאמן להן-אני לא מאמין שגויה שנשאה לבן הלאום היהודי צריכה להחזיק בכפל אזרחויות, ושבמקרה שהיא תרצה להשפיע על הבחירות במקום ממנו באה אז לא תינתן לה האפשרות להשפיע עליהן כאן. אני בכלל לא מאמין בכפל אזרחות. כנ"ל לגבי ילדים בוגרים שמכריזים על עצמם לא יהודים, אני לא חושב שניתן לתת להם להחזיק בכפל אזרחות, לכן עד גיל שמונה-עשרה הם יחיו במעמד של תושב קבע ובגיל שבע עשרה הם יחליטו אם להישבע אמונים ולוותר על האזרחות הזרה, וזאת אומרת להתאזרח או שהם יעדיפו לוותר על הצבא והאזרחות ולשמור על האזרחות הזרה. זאת הדעה החדשה והמגובשת שלי.

Vrock

New member
אני משנה דעה כשהדעה הקודמת שלי

מתחילה להתחורר...אני גיליתי שאין זו יכולה להיות מדינת מקלט ליהודים בלאומם בלי שתהייה להם האפשרות להצביע. אז איכשהו ביטול כפל-אזרחות נשמע לי הגיוני למרות שכמובן היכ טוב מן דבר כזה ששופט כל בן אדם לחוד אבל אין.

SupermanZW

Well-known member
אפילו את חוקי ההתאזרחות של ישראל

אינך יודע. ישראל אינה דורשת ממי שמתאזרח בה לוותר על אזרחותו הזרה למעט מקרים יוצאי דופן. הרעיון לתת אזרחות לאחר הצהרת אמונים הוא רעיון טוב, אבל אין מקום לאלץ אנשים לוותר על האזרחות של ארץ מולדתם למעט מקרים בהם מדובר במדינת אוייב.

Vrock

New member
אני דווקא חושב שאם הם יהיו בעלי

אזרחות אחת זו תהייה מן הכרת נאמנות. וחצמזה- מה זה כפל אזרחויות? זה כפל של זהוית לאומיות? סתם שטויות-הרי יכול להיות לאדם רק מעגל שייכות לאומי אחד אלא אם יוצרים אחד מלאכותי.אני יודע שאין דרישה לוותר על אזרחות זרה-אבל לא מבין למה. כמו שאני לא מבין למה אתה בוחר להתלהב עלי-אולי חוץ מהעובדה שאתה שמאלן קיצון.

Dynamo1929

New member
מה הקשר "כפל של זהויות לאומיות"?

מי אמר שאם יש לך אזרחות של מדינה מסויימת אתה מזדהה או שייך ללאום שלה? איזה שטויות אתה מדבר!

Vrock

New member
אז למה צריך כפל אזרחות?

יכול להיות שלא-אז אני אביא לך אותה בהפוכה. אם אתה רואה אזרחות כדבר פוליטי בלבד אז למה שיהיו לך 2? תבחר וזהו. מה הבעייה?

למעלה