אני לא מסכים עם הרבה דברים...
ראשית כול אציין בפניכם שקראתי כול תגובה ותגובה שנכתבה בשירשור זה
שנית, היה לי מאוד חבל, עצוב וכואב מעומק
י לראות את אלו שהסתכסכו על רקע הדיון או לפחות הביעו חוסר כבוד בין האחד לרעהו
אני עדיין לא מבין למה כשהעניין נוגע במוצא, לאום, דת, אמונה וכול הקשור בזה, אנשים מתחילים לשנוא איש את רעהו, לקטלג ולקבוע למי מגיע מה...
אלוהים אדירים... מדובר כאן בנפשות, אנשים חיים, אישים... בני אדם
אני יהודי... מימין, משמאל, מקדים ומאחור
ובנוסף, אני גם מאמין ביהדות ואני מחשיב את עצמי לאדם ציוני. אני מסכים עם הדעה שלגויים תכלס אין מה לחפש בארץ היהודים... פשוט אין
אבל איך אפשר להכליל בקבוצה זו את היוצאי דופן
הרי יש גם את המשפחות בהן אחד מבני הזוג יהודי והשני לא יהודי
אז איך אתם מצפים שחוק השבות יקשיח עמם
בואו נפריד אותם ונאפשר לעלות רק ליהודי מביניהם
זו מגוחך וגזעני לחשוב משהו בכיוון. ברגע שהם קשרו את חייהם יחדיו, ללא יהודי יש את כול הזכויות לעלות ארצה. הוא כבר לא בדיוק סתם גוי " שרוצה לנצל את המדינה ואת משאביה" ( גם דבילי לחשוב כך על כול הגויים)... הוא קשור ליהדות, בעקיפין, אך עם זאת ישירות
וילדיהם
גם אותם תרצו להפליל
גם להם תקראו גויים
אני כרגע ממש לא מתייחס להלכה ומי הוא יהודי על פי אילו קריטריונים... יש בך דם יהודי
אז אתה יהודי, אפילו אם זה למחצה, שליש, רבע, עשירית, מיליונית... ולך מגיעים כול הזכויות כמו ליהודי שלם
וגם כאילו שיהדות אפשר לאתר או להגדיר גנטית...
מה המיונים הדפוקים הללו
מאיפה החשיבה הזוועתית והמיושנת הזאת אצלכם לעזאזל
רוב המגיבים בשירשור עוד לא הגיעו לגיל 19 !!!!!!!!!!!!!!!!!!! ואתם מנתחים לי פה היסטוריה, קשרי דם, לאום, מוצא, זכויות וכד'... באיזו זכות
איפה התארים האקדמאיים שלכם
אז שמעתם... אז למדתם... אז קראתם
מי קבע שכול זה נכון
באיזו זכות נשלול אזרחות ואת הזכות לבחור מאדם שחיי פה רוב שנות חייב, הושפיע והשפיע על המדינה ויודע בדיוק מה מתרחש בה
איך אפשר לערב פה את מוצאו, לאומו, דתו
זה ממש לא קשור
היגרת ארצה, אתה חיי בה, אתה משפיע ויש לך זכויות
נכון, זו מדינת היהודים, אך להפליל ולהתנהג בגזענות לאלו הקשורים ליהודים ישירות, אם זה בקשרי דם או נישואין או כול דבר אחר שאפשר להעלות על הדת ולא ניתן לבטלו, זה שפל המדרגה
יש לא פחות יהודים " טהורים" ששמים ז*ן על מדינתם ולא משקיעים בה גרוש ומנסים לנצלה בכול דרך אפשרית... אבל הם בסדר, כי הם הרי יהודים... גועל נפש
די להסתכל רק על מה שנוח ומה שמתאים ודי לחשוב בצורה אווילית שאם זה מתנהג ככה אז נשלול לו את האזרחות ואם זה ככה אז נגרשו מהמדינה ואם זה ככה אז בכלל נוציא אותו להורג, למה לא
יש כול כך הרבה דקויות להתייחס אליהן וכול כך הרבה דברים לחשוב עליהם כשזה נוגע לבני אדם שאני במקומכם הייתי נזהר לפני שאני פותח פה או מקליד מה ואיך צריך לעשות
תעשו לי טובה
כולנו חכמים כשזה לא נוגע לנו... ולגבי אלה שעונדים צלבים למשל ומנסים " להשוויץ" במוצא/ לאום/ דת ( לא מדביל ולא מעניין אותי) שלהם, גם לי זה מפריע וזה ממש לא במקום
אנשים כאלה מנסים למשוך צומי, למרר את החיים לסביבתם ולמרוד
כאלה מגעילים אותי... ובכלל לא נראה לי שסתם גוי או נוצרי שאין לו קשר ליהודים יעלה ארצה, אבל אם זה באמת קורה ( דבר שלא פגשתי) באמצעים לא כשרים, זאת לא מקובל עליי
כי מקומם לא איתנו... ושוב יש להבדיל מיליוני הבדלות בין סתם גוי שמנסה לעלות ארצה או בין גוי שנישא ליהודי או בין חצי יהודי
זו ההבדלה העיקרית והגסה שלי... אולי אפשר וצריך לעשות זאת ביתר דיוק, אך אלה הן שלוש קבוצות מוגדרות בהחלט מבחינתי ורק לאחת מהן אין כניסה
כול השאר... אין בכלל על מה לדבר
הם צריכים להיות שווי זכויות מכול הבחינות... וזה שאנשים מתגיירים, מתחילים להאמין או להיפך מפסיקים להאמין ומשנים את הגדרתם למשהו אחר, לא באמת עושה אותם למה שהם החליטו. זה הכול עניין פורמאלי... כי ככה לאנשים נוח... כי זה " המוצא"
וזו סתם הצגה... אני יכול לאמר עכשיו שאני אתיאיסט, אך זה לא ישנה את העובדה שאני יהודי
וזה שמישהו נולד לאם גויה, אך לאב יהודי, לא ישנה את העובדה שהוא חצי יהודי, למרות שבארץ לא יכירו בו ככזה
אז תמיד הכול תלוי באיך נסתכל על זה ואיזה עובדות נסכים לקבל באותו הרגע... זה משחק מכור
לכן אל תמהרו לשפוט ולחרוץ דינים...
ובהתייחסות להצהרתך " ישו" היקר... על הרוב עניתי לך בדברי לעיל, אבל אוסיף רק בקשה קטנה ממך... להבא נסה לא להכליל אנשים
כי כול מה שאמרת אפשר לחלק לכול כך הרבה קהילות של אנשים, סיבות שונות לעלייה, רקע היסטורי וכו' וכו' וכו' שתמצא רק קבוצה קטנה מכול אלה שנוהגים בצורה שתיארת... וזה באמת מתחת לכול ביקורת
כול השאר אנשים ואזרחים מן המניין במדינתנו והם לא אשמים באחייהם... ובנוגע לכך שנשלחו לתיבת המסרים שלך גידופים והשמצות, קבל נא את סליחתי האישית, בתקווה שתוכל להתעלם מזה בהתחשב בנסיבות