להגיב עניינית

SupermanZW

Well-known member
אזרחות אינה דבר פוליטי בלבד

היא גם מקנה זכויות מסויימות שלא כדאי לוותר עליהן, כשתגדל תבין.

Vrock

New member
זכויות? כמו מה? תביא דוגמא אחת

לזכות הניתנת לך ע"י אזרחות שתוכל להיות ממומשת בלכ העולם ולא רק בארץ המקור.

SupermanZW

Well-known member
דוגמאות

יש מדינות בהן מותר לך להחזיק ברכוש רק אם אתה אזרח, למעט מקרים יוצאי דופן, ליטא למשל, שם אם אתה לא משקיע בעל הון עצמי של מיליון דולר ומעלה אין לך זכות להחזיק רכוש אם אתה לא אזרח. בכל מדינה בה אתה אזרח מותר לך לשהות ללא הגרלה וגם לעבוד, אז למה שמי שיש לו אזרחות במדינה מסויימת יוותר עליה, יצטרך את הפרוצדורה של הוצאת ויזה אם ירצה לטייל ואישור עבודה אם ירצה לעבוד בחופשת מולדת ארוכה שיקח כדי שיוכל להאריך אותה? מדינות רבות בעולם מאפשרות לאזרחיהן להצביע בבחירות גם אם אינם חיים בהן.

Vrock

New member
כן...אז בדיוק זה מה שמפריע לי.

אני לא רואה איך ניתן ליהנות מצשני העולמות. לדעתי אם מישהו רוצה להיות אזרח אז הוא צריך לחשוב כאילו הוא נולד במדינה שבה הוא רוצה להוציא אזרחות חדשה-מקווה שאני מובן. הוא לא יוכל ליהנות מדברים שלא יכלו להיות לו כמו זכות הצבעה למדינה אחרת-כי זה פשוט לא נראה לי הגיוני. וגם בשביל יכולת לעבוד שיוציא ויזה כמו כל אזרח אחר, וכי למה שיהיו ביניהם הבדלים? אזרחים הם שווי זכויות. חוצמזה- אין לדעתי אפשרות ליהנות כאילו אתה חי בשתי מדינות. מבחינתי המדינה בה אתה בוחר לחיות או המדינה שבה נולדת היא המדינה שלך, אז תבחר ותחליט איזו מהן. בשביל שהם יוכלו לכייף וליהנות אני לא רואה שום סיבה לאפשר דברים כמו הצבעה למדינה אחרת. שיחיו כשווים בין שווים במדינתם.

SupermanZW

Well-known member
אנשים אינם שווים מטבעם

קיומם של אנשים בעלי יותר מאזרחות אחת אינו שולל את זכויותיך, לכן אין לך סיבה להלין על כך. לו היית עולה בגיל מבוגר יותר אני בטוח שלא היית מוותר על אזרחות ארץ מולדתך לו היתה לך ברירה.

Vrock

New member
למה לא....

אני יכול לחדש אותה ואני לא רוצה..אני בחיים לא אחדש אותה גם אם זה יהיה בחינם ובפרוצדורה פשוטה.

SupermanZW

Well-known member
תגובה

למה זה מפריע לך שלאנשים יש עוד אזרחות? הם יכולים להיות אזרחים נאמנים לישראל לא פחות ממך, הם פשוט לא מוכנים לוותר על זכויות שכבר יש להם, זכותם.

Dynamo1929

New member
למה לבחור?

אם אני רוצה להנות "משני העולמות" אז אני אשמח שיהיו לי שתי אזרחויות. או לחילופין, כפי שציין אלון, יש לי רכוש, קרקעות או לא יודע מה בשתי מדינות שונות והאזרחות הכפולה שלי מאד מסייעת לי בניהול כל העסק, אז למה עליי לוותר עלייה?

Vrock

New member
אז אל תקבל אזרחות ישראלית.

תיהנה מזכויות של אזרח במקום אחד. ישראל התחייבה לשמש מקלט לאומי-והיא אכן תעניק זכויות תושב קבע. אבל אם אתה רוצה להצביע בצרפת לא נראה לי שיהיו לך זכויות להצבעה גם כאן. אתה לא חייב לוותר על האזרחות הזרה אלא אם אתה רוצה להשפיע על הבחירות במדינה. אתה לא יכול להיות, עפ"י השקפתי, אובר-אזרח. אני חושב שניתן לזהות את עצמך רק עם מדינה אחת.

SupermanZW

Well-known member
למה זה מפריע לך?

מה אכפת לך שיצביע גם בארץ הולדתו, אחרי הכל יש לו קשר היסטורי ורגשי גם אליה, אף אחד לא יכול להתנתק לחלוטין מהמדינה בה נולד, ולרוב האנשים אכפת מה קורה גם במדינה בה הם חיים וגם במדינה בה נולדו, אז למה לשלול מהם את הזכות להצביע בשתי המדינות?

Vrock

New member
כי ככה אני רואה את זה.

זו הצהרת המדיניות. "אין לי ארץ אחרת". אין להם מדינה אחרת. הם יהיו חייבים להתייחס למדינה כאל המדינה שלהם. ואם אכפת להם משניהן-אז שיחליטו ממה אכפת להם יותר. זו היא דעתי, היא נשמעת לי טובה, ואני לא רואה סיבה לשנות אותה.

SupermanZW

Well-known member
זה לא קשור

כל מדינה בה הם אזרחים היא המדינה שלהם ויש להם זכות להשפיע בה. אי אפשר להתנתק מההיסטוריה, גם אם מאוד רוצים, דווקא לשלול מאדם את האזרחות של מדינת הולדתו זה לא הוגן.

Vrock

New member
כי ככה אני רואה את זה.

ושוב הגענו לאותו ויכוח שמתבסס על מערכת אמונות. זו נקודה בלתי פשירה אז עדיף שנעזוב את זה.

SupermanZW

Well-known member
אתה פשוט מצחיק

נאמנות לא נמדדת בכמות האזרחויות, ויש אנשים שנדרשת להם אזרחותם הזרה לצורך שמירה על רכוש וסיבות שונות. הזהות הלאומית של אדם היא עפ"ר זהה לזו של המדינה בה נולד. הסכמתי לרעיון הצהרת אמונים ואני חושב שזה רעיון טוב, אבל ויתור על אזרחות זה צעד מוגזם, למעט במקרים קיצוניים. אני לא שמאלן קיצוני ואפילו לא שמאלן, אני ממליץ לך לקרוא בארכיון את הודעותי בנושאים פוליטיים ואני בטוח שתשנה את דעתך עלי לגמרי. אני לא מתלהב עליך, אני פשוט מבחין בכך שיש לך חוסר ידע מובהק בנושאים בהם אתה מתיימר להבין, והערתי לך לא כדי להעליב אותך אלא כדי שתרחיב את אופקיך ותלמד דברים שאתה עדיין לא יודע. זו לא בושה לא לדעת, זו בושה להתחזות ליודע ולא לשאול.

למעלה