להגיב עניינית

Vrock

New member
אם יש לו אזרחות אחת אז אין לנו חובה

מוסרית או מדינית להעניק לו עוד אזרחות. רבות הן המדינות הנוהגות לבטל אזרחות ולאסור על כפל אזרחויות אז אני לא רואה שום סיבה שישראל תנהג כמותן. אם לשפוט לפי הדעות שלך שהספקתי לקרוא נשמעת לי כמו שמאלן קיצון. אתה כן מתלהב עלי. אפילו מאוד.

Dynamo1929

New member
לפי מה שידוע לי, ותקנו אותי אם אני

טועה. כל המדינות השייכות לEU מאפשרות אזרחות כפולה.

SupermanZW

Well-known member
תגובה

תהיה בטוח בכך שלא היית רוצה לחיות באף אחת מהמדינות שלא מאפשרות אזרחות כפולה, ברובן המצב רע מאוד, ותאמין לי שלא היית רוצה שישראל תעתיק את הנורמות המקובלות במדינות לא מפותחות אלה. אני באמת ממליץ לך לקרוא את דעותי הפוליטיות בארכיון, אין לי סבלנות לכתוב עכשיו מגילה, אני ממש לא שמאלן.

../images/Emo45.gifצודק!

מה רע שלבן אדם יהיה אזרחות בארץ ואזרחות ברוסיה למשל??? רוב ההרוסים עשו אזרחות ברוסיה גם ולפי דעתי אין בזה משהו רע.. אני אישית רוצה אזרחות ברוסיה!

Vrock

New member
איך אין לו?

הוא הרי בא מאיפשהו אם הוא אזרח חדש. אי אפשר לבטל לו אותה לפני שהוא בן שבע עשרה כי חייבת להיות לו לפחות אזרחות אחת ועד גיל שבע עשרה אין לו אזרחות ישראלית-דבר שאיננו משנה משום שהזכות לבחור ולהיבחר וגם החובה לשירות צבאי או לאומי הן מגיל 18. אם נצא מנקודה מוזרה כלשהי בה הגיע אדם ללא אזרחות-אז הוא יחויב בהצהרת הנאמנות ואם לא ירצה לא יזכה באזרחות הישראלית, ואם יתחייב אז יזכה באזרחות ישראלית.

Dynamo1929

New member
לא בהכרח

קטין רשום תחת האזרחות של הוריו וברגע שפג תוקפה של אזרחות הוריו כך גם לו אין אזרחות נוספת. ברוב המדינות אם אתה לא נמצא תקופה מסויימת במידנה ולאחר אותה תקופה לא מחדש את האזרחות, אזרחותך נשללת. קח לדוגמא ילד שעלה לארץ בגיל 3, הוריו לא חידשו את אזרחות ארץ מוצאם ובגיל 17/18 הוא מסרב להשבע אימונים למדינה, ומהצד השני גם לא מעוניין בהנפקת אזרחות של מדינת מוצאו. מה תעשה אז עם אותו בחור?

Vrock

New member
לפי הצעת החוק של ליברמן...

מי שלא רוצה להישבע למדינה לא תהיה לו אזרחות-וזהו. אני, אישית, לא רואה שום סיבה שמי שלא מזדהה עם המדינה או מוכן לערוב לביטחונה יזכה באזרחות.

SupermanZW

Well-known member
תלמד משהו

יש מדינות שמבטלות אזרחות של אזרחיהן אשר משיגים אזרחות זרה, ביניהן אוקראינה למשל. מי שהיגר מאוקראינה לישראל וקיבל אזרחות ישראלית איבד באופן אוטומטי את אזרחותו האוקראינית.

Vrock

New member
קודם כל-תלמד לקרוא.

לא תהייה לו אזרחות לפני גיל 17. בגיל שבע עשרה הוא יוכל לבחור בין קבלת אזרחות ישראלית ובין שמירה על האזרחות הקיימת.

SupermanZW

Well-known member
תגובה

כשיצהיר אמונים למדינת ישראל עליו לקבל אזרחות ישראלית, אין שום סיבה לשלול ממנו את האזרחות של מדינת הולדתו.

Dynamo1929

New member
אתה בטוח?

תוכל להפנות אותי למראה מקום? (פשוט משהו לא מסתדר לי כאן...)

Dynamo1929

New member
פשוט אני הייתי בטוח שדווקא אוקראינה

כן מאפשרת כפל אזרחויות וכהוכחה לכך אני מכיר מישהי אישית שיש לה אזרחות ישראלית ואזרחות אוקראינית במקביל. ותמיד הייתי בטוח שברגע שארצה אני אוכל לחדש את אזרחותי האוקראינית.

למעלה