לא מצליח לכתוב

אני לא רואה הבדל

מיוחד בין לברוח מהעבודה על כל המשמעויות שעלולות לצוץ , למי שאיננו עצמאי, או לברוח מהאשה והתינוק, שניהם מבטאים מצב נפשי מסויים של מי שעושה זאת. ייתכן שבריחה מהמעביד שלך, כשאתה נעלם לשלושה ימים באילת, תגרום בהחלט לפיטורין אם המעביד לא חבר סחבק שלך או בעל יכולות הבנה נדירות למצבים פסיכולוגיים של עובדים., נאמר שבמקרה הסביר זה ייגמר בזה שהבוס יאשר לו להמשיך באילת כמה שהוא רוצה, ושלא יטרח לחזור לעבודה. במקרה של גבר מפרנס(ואינני יודע אם אשכול כזה...) זה יכול להיות נזק בלתי הפיך. במקרה של בריחה מהאשה והתינוק, זנה באמת אגוצנטרי מאוד וגבר אחראי לעולם לא יעשה זאת. אבל אני לא בטוח שאשתו אם היא מכירה את המצוקה הנפשית שנכנס אליה בעלה, תחמיר איתו ותצרח עליו. ייתכן שבמקרים מסויימים היא אף תשמח שהוא קצת ייתן לה "מנוחה" , בסה"כ הוא מתאר את המצב כסביר מבחינת היולדת, היא אצל האמא שלה המשפחה של האשה מטפלת ועוזרת ותומכת , הוא מרגיש מיותר...... אז אולי זה לא נורא שהוא יתאוורר קצת , אני חושב שאת לא מבחינה במצוקה של הבחור, להציג אותו כלא הגון, כ-"עריק" או "נמושה" זו הגזמה פראית

אתה לא רואה הבדל?

נכון, מהעבודה תפוטר ואילו האשה, ממשיכה לחכות. לאן שהיא תברח עם תינוק בן יומו? אכן כמעט אותו דבר, והעבודה אפילו יותר חשובה כנראה. רחמי.

ודאי שיש הבדל

האשה תמיד יכולה ללכת לאמל'ה שלה, שהיא תישן וסבתא תאכיל, תחתל, תרחץ וכ"ו וכ"ו , אבל הוא אם יפוטר מניין יקנה טיטולים ומטרנה, לתינוק החדש, ולאלה הקודמים בלי עין הרע טפו טפו.... אולי את תלווי לו כסף בתור מובטל עם שכר מינימום שמכסה בקושי את המשכנתא והצולנט לשבת? לא לחינם אמרו "בזיעת אפך תאכל לחם" וכל המטיל עצמו על הבריות ראוי לו שלא נולד...... או בעברית מדוברת: העבודה היא חיינו....(לא האשה)

רק שאני אבין

האם אתה חושב שהמחוייבות המוסרית של האדם לעבודה שלו גדולה או שווה לזו שיש לו כלפי אשתו, אתה פשוט לא מייחס כל חשיבות למוסר, או שמא העדפת להתעלם מרכיב חשוב במערכת השיקולים מסיבה נעלמת?

כדי שתבין מילטון

אתה צריך להנשא קודם כל, אח"כ להביא ארבעה חמישה זאטוטים שאותם תצטרך לפרנס בזיעת אפך כפשוטו, ואז אתה תבין את מה שכתבתי פה. אני לא מציג כאן את עמדתי האישית, אני כמובן לא הייתי נוהג כמו אשכול, אני גם כנראה לא רגיש כמוהו, עשוי מהחומר הישן של גברים שלא בוכים לא מקטרים לא לוקחים חופשת מחלה ולא חופש לידה, וגם אין להם חופשת סימסטר...... עושים את העבודה שלהם ומגישים סיוע למי שצריך כולל בנות זוגם בהווה או לשעבר.

גם אם אינני נשוי

נראה לי שלפרק טיעון למרכיביו אני עדיין מסוגל, אז אני מבקש שגם אם אינך יכול להסביר לי למה אתה סבור מה שאתה סבור, תואיל בטובך להסביר לי מהי דעתך בכלל. אני מנסה להבין מדוע הרכיב המוסרי לא היווה מבחינתך הבדל בין העבודה לילדים, והצעתי כמה הסברים אפשריים. אני מאמין שלא יקשה עליך להצביע על ההסבר הנכון מביניהם או לחילופין לספר לי על ההסבר החליפי שלא חשבתי עליו.

יש דברים מילטון

שקשורים ברגש, לאו דווקא בהגיון. עפ"י ההגיון אתה צודק. אבל יש נו רגש, שלפעמים משנה את מערך השיקולים, כמו שלומר לגבר נשוי אנוס מתלבט - תתגרש, זה אולי נכון בהגיון שלך ושל מבולבלונת. אבל מהווה חוסר הבנה בסיסי של המצב בו אנוס מסויים שאינו גרוש נמצא. קשה להסביר עניין ריגשי למי שמעולם לא חווה על בשרו סוג כזה של רגש, כמו שקשה להסביר ל הומו מה מושך בנשים (סליחה ממך ומכל ההומולסביים באיזור...) כמה שזה ישמע משונה,אדם כמו אשכול, יכול לשקוע בדיכאון שאחרי לידה, וזה יהיה לא פחות מסוכן ובעייתי מאשר דיכאון אחר לידה של נשים, רק שנשים מסויימת מתקשות להבין, שלא כל הגברים הם אותו דבר(את זה אני מניח שאתה בהחלט תבין) כדי להבהיר, זה לא שבשבילי המרכיב המוסרי לא מהווה הבדל, ודאי שהוא מהווה הבדל בשבילי, הסברתי את העניין לעיל, אליבא דאשכול ומערך הרגשות שהציג, וחוסר הרגישות שגילתם כלפיו . כשקבעתם חד משמעית שהוא דפוק. הסברתי למה מחשבתו של אשכול לגיטימית , למרות שאתה ומבולבלונת ניסיתם לשווא ליטוע בו הרגשה רעה שהוא מאניק או עריק. בנוסף לנאחס שהוא כבר חווה אם אתם מנסים לייעץ לאנשים כאן, תנסו להכנס ל"עור" שלהם, ולא רק להטיף את המשנה הפוסט פמיניסטית ליברלית של הפורום שלך...

איפה ראית אותי אומר

או אפילו רומז מה על גבר נשוי לעשות לדעתי? באותה הזדמנות אשמח לשמוע איפה בשרשור הזה או בכלל הבעתי את דעתי - ואפילו ברמז, לגבי המעשה של אשכול או אופיו (למעשה רמזתי את דעתי והיא הייתה מחמיאה)? אתה גם מוזמן להסביר לי איפה בשרשור הזה ניסיתי לייעץ לאנשים, לטעת באשכול הרגשה שהוא מניאק וכן הלאה והלאה... אני לא יודע איך אפשר לומר זאת בעדינות, אבל די ברור שלא טרחת לבדוק מה אני כתבתי בשרשור הזה לפני שכתבת את התגובה האחרונה שלך, ואני חושב שמדובר בחוסר נימוס מן המעלה הראשונה.

איזה חלק לא היה ברור?

זה שבו כתבתי שאשכול הציג את עמדתו בטוב טעם או זה שבו צפיתי שלאור ההסבר שלו - הבנות יקבלו את עמדתו שהוא נהג כשורה? זו ההודעה אליה התייחסו הסוגריים שלי, אבל אני מבין שאתה מצאת בה ביקורת על מעשי אשכול, ולכן אשמח לשמוע איך אתה הבנת אותה. לחילופין - אם גם אתה מבין שאין בהודעה הזו אף אחד מהאלמנטים שייחסת לי ושציינתי בהודעתי, אתה יותר ממוזמן לחזור בך בפה מלא.

אתה ממשיך בסגנון המתנשא

שכבר העירו לך פה, שהוא לא תורם דבר לדיון. הנסיון שלך להעביר ולהסיט את הדיון מבעד או נגד מעשיו של אשכול, למה שאני כתבתי די שקוף לא יודע בשם מי אתה מדבר ומה הבנות שאתה כביכול מייצג מבינות בכלל בפסיכולוגיה, או בבעיות של זוגות נשואים.... אתה לא נשוי ויש לזה משמעות כתבת ביקורת על מעשיו של אשכול, ואח"כ ריככת אותה. וניסית להיתלות בשינויי סגנון וכתיבה של אשכול כדי לומר שלא מתחת עליו ביקורת, ולא היא במקום לענות תגובה מתנשאת בנוסח "איזה חלק לא ברור" שאופיינית כנראה למרצה באוניברסיטה, עליי להכירך שאינך בבניין רוס בגבעה ועלייך להשיב בצורה מתורבתת ולא מתנשאת, את ההתנשאות והפוגענות תשאיר למקום אחר.

אנסה בפעם האחרונה

לא הבנתי למה השאלה "איזה חלק לא ברור" הייתה נשמעת לך מתנשאת. אתה ביקשת ממני שאפרש את ההודעה שלי, וכיוון שלא מצאתי שום חלק בה שניתן להסביר יותר משעשיתי, שאלתי אותך איזה חלק בה לא היה ברור. אבל שוב - זו לא הנקודה. אתה טענת ושב וטוען שאני כתבתי ביקורת על אשכול, אך משום מה נמנע מלקשר להודעה שבה כתבתי משהו כזה אפילו ברמז. אני טוען שזו האשמה שקרית, ומבקש שאם אינך יכול לגבות אותה תחזור בך באופן מיידי.

יאללה מילטון

תפסיק לגלגל עיניים, אם קשה לך לדבר עם אנשים בגובה העיניים זו לא אשמתי....

אני מרים ידיים

אם יש מישהו אחר שחושב שהוא יוכל להצליח להסביר לו, מה הבעייה בהטחת האשמות חסרות בסיס בכותב מבלי לנסות לגבות אותם, אני אשמח אם ינסה לבצע במקומי את המשימה.

סבבה

אני ממתין... בינתיים, לא נראה שמישהוא יטרח, אתה חושב שזה מעניין מאן דהוא כאן, לעסוק בהסבר המפולפל של טענות מילטון לי או לכל אחד אחר....

pokeret

New member
לשירותך תמיד

בתמורה תאלץ להקשיב לבעיה הבאה שלי בסבלנות יתר
ולנטינו, מילטון לא הביע דעה בשרשור הזה, מלבד העובדה שהוא טען שהודעות מבקרות בטון מרוכך הן מוצדקות.

כמו שחשבתי

שמילטון ייאלץ לייבא מישהוא או מישהיא מחבריו כדי להסביר למה הוא התכוון,...... אולי תסבירי לי איך הפרשנות שלך את דברי מילטון מתיישבת עם העובדה שבחור שלא היה נשוי מעולם, ואין לו ילדים מייעץ ייעוץ זוגי? אני חוזר שנית , גם גברים מסוגו של אשכול (וזה לא משנה אם זה אשכול או כל אחד אחר במצבו) יכולים ליפול לדיכאון כזה או אחר, וחוץ מחיבוק אבהי והנחיה ללכת לייעוץ מקצועי למי שיש לו כלים לעזור. ואני תמיד קשוב לבעיות שלך ושל אחרות/אחרים כאן, ומנסה לעזור כפי יכולתי, בתנאי שהצגת הבעיה תיעשה בצורה מכובדת וכנה.

מה לא הבנת?

תעייני בשרשור הזה, ותראי שמילטון הדתל"ש הרווק, מייעץ לאשכול כיצד עליו לנהוג עם אשתו וילדיו..... ואני שואל ממתי רווק, שאין לו ניסיון רציני בתחום ייעץ ? היית שואלת את מילטון ייעוץ גינקולוגי או ייעוץ בהנקה?

pokeret

New member
תן לי לינק להודעה שבה

מילטון מיעץ לאשכול איך לנהוג עם אשתו וילדיו. רק להבהרה, אין לי שום ענין להצדיק או להסביר את מילטון, הוא לא זקוק לזה, סתם, מרגיז אותי שאנשים מפציצים מילים בלי לקרוא מה שאחרים כתבו.

למעלה