עברתי בדיוק אותו דבר-
בדרך כלל לא כותבת כאן, רק קוראת מדי פעם אבל היה חשוב לי לענות כי עברתי בדיוק אותו דבר.
עונה לך בלי לקרוא תגובות של אחרים בשירשור
אומנם חמותי לא פוטרה מהעבודה אבל כל זמן שהיא הייתה בבית היא הייתה מתערבת.
אז קודם כל חשוב לי להבהיר לך שכל זה נעשה מכוונה טובה-> תראי כמה היא אוהבת את הנכד שלה!
כשדיברתי עם חמותי מאוחר יותר היא אמרה לי שהיא ממש מרגישה שזאת הילדה שלה, מאוחר יותר עלינו לארץ (כל זה היה בצרפת) ההורים שלי גרים בארץ ואמא שלי העידה שהיא מרגישה אותה דבר, כאילו זאת הבת שלה למרות שזה קצת שונה.
וחשוב מאוד שתביני את הנקודה הזאת, את העמדה שלה, שהכל מכוונות טובות ורצון טוב.
דבר נוסף, איך ספק שזה נורא מעצבן שהחמות קופצת על כל פיפס של התינוק לראות מה קורה,
לפעמים בלילה היא הייתה בוכה וחמותי הייתה שואלת מעבר לדלת למה היא בוכה? אם צריך עזרה וכמובן מוסיפה עוד שלל עיצות "מועילות" שרק העלו לי את הסעיף.
זה נורא קשה כשזה ילד ראשון שלנו, ואנחנו עדיין לא כל כך בטוחות בעצמינו ורוצות לרכוש את הביטחון הזה לבד בלי שמישהו יסתכל לנו מעבר לצאוור ויאמר "פה את עושה טוב, פה את צריכה לעשות אחרת", הרי כל הנסיון בהורות זה ניסוי וטעייה
עד היום היא דואגת להזכיר בפני ובפני גיסותיי(הבנות שלה) איך לא נתתי לה לטפל בקטנה ואיזה פספוס זה היה.
ברור לי שהיא לא ראתה את העובדות- הבת שלי ינקה ולא לקחה בקבוק בכלל-> משמע סבתא לא יכולה לטפל בה כי כשהיא בוכה זה בדרך כלל כי היא רוצה לינוק כי היא רעבה / כ היא רוצה מגע של אמא/כי היא עייפה...
וגם לא רציתי לתת אותה למישהו אחר, הייתי כמו לביאה המגנה על בניה "זו הבת שלי, ה' נתן לי אותה ולא לך ולכן אני אטפל בה"
למזלי חמותי וחמי מקסימים וכשאומרים להם שמשהו מציק לנו הם משתדלים לשנות את מעשייהם גם אם זה לא לרוחם.
מה שמציעה לך לעשות:
אז דבר ראשון הגדרנו שהחדר שלנו זה רק שלנו (אצלנו היייתה קומה עליונה משלנו עם אמבטיה אז זה היה יותר פשוט) ולא נכנסים לחדר בלי לדפוק על הדלת ולבקש רשות!
תגנו על הפרטיות שלכם זה מאוד חשוב! אפשר אפילו לומר לחמותך שיכול לקרות מצב שאת מתלבשת בחדר והיא פתאום נכנסת בלי להודיע- לא נעים, צריכה לכבד את הפרטיות גם אם זה בבית שלה!
דבר שני, אחרי אחד הריבים הקשים שלנו על זה שהיא לא מפסיקה להתערה ואני לא מפסיקה לדחות אותה
בעלי דיבר איתם ופשוט הסביר להם שאנחנו הורים צעירים ורוצים להתנסות לבד בלי שכל רגע מישהו יקפוץ וינסה לעזור.
ושההיתמודדות הזאת, גם אם היא נורא קשה לפעמים, מאוד חשובה לנו! הם הפמינו לגמרי.
אז מציעה פשוט להסביר לבעלך בפרוט מה מציק לך ושידר עם אמא שלו בנועם אך בתקיפות
וחשוב שיאמר שזה לא שאנחנו לא אוהבים אותה ולא רוצים אותה, אבל היא צריכה לתת לכם את המרחב (הרבה מרחב) להתנסות גם אם זה מאוד קשה לשמוע מהצד את התינוק בוכה ולא להתערב
ורק שתביני שכמו שזה יהיה לך קשה לשמוע את התינוק שלך בוכה ולא לעשות כלום- כך גם היא מרגישה ובגלל זה היא קופצת לעזור, כי כמו שאמרתי מקודם היא מרגישה שזה גם הילד שלה....