יותר מעשרים אלף

אטיוד5

Active member
התרבות שלנו ...

לפחות זאת הנשקפת ממקורותינו, מלאה בביטויים מהסוג ששומרון הביא, ושאתה ועוד יפי נפש רבים (לא אומר את זה לגנאי, אלא כציון עובדה) סולדים מהם: שפוך חמתך ... עין תחת עין ... בנפול שונאיך .. הקם להרגך ... חוסך שבטו .. כך יאבדו כל אויבך ה' ... ... למען יאריכון ימיך אותה תרבות מביאה גם משפטים מהסוג "בנפול אויבך אל תשמח ..". לדעתי הסובלנות שלנו צריכה להיות מופנית לכל הצדדים. גם כלפי אלו וגם כלפי אלו. הגבתי להודעה הראשית כפי שהגבתי. בטאתי דעה שונה. אך אינני מרגיש שנחצה כאן איזשהו קו אדום. הדעה שהושמעה ע"י שומרון לגיטימית בעיני, גם אינני מסכים לה. קוים אדומים, מבחינתי, הם רק הכפשות אישיות, נאצות, ירידה לביבים, אאוטינגים וכיוצב.

אטיוד5

Active member
מה שמעניין הוא ...

שככל שהם שונאים אותי, ונניח שזה נכון, אני אינני שונא אותם. אצלך, השנאה שלהם כלפיך מולידה שנאה במידה שווה כלפיהם. מעין פיזיקה של כח וכח נגדי. אצלי, השנאה שלהם אלי לכל היותר מולידה רחמנות כלפיהם. שאלו פה בשאלון האישי - מה היית רוצה שיקרה לשונאיך. על זה עניתי, ועונה גם עכשיו - מאחל להם שיתפכחו. נכון, הם מפריעים לי לחיות פה. מדינת ישראל משקיעה משאבים גדולים בהגנה. כל המשאבים האלה היו יכולים להופנות (ככה, עידן?) לרווחת התושבים, וחבל שאנחנו להשקיע אותם בביטחון. עם כל זה - המושג שנאה לא קיים אצלי בלכסיקון. אינני עולץ כשרעידת אדמה קוטלת אותם. ממש לא.

צא ולמד

בשעה שביקש הקדוש ברוך הוא להטביע את מצרים בים עמד עוזא ,שר של מצרים ונשתטח לפני הקב"ה ואמר לפניו: ריבונו של עולם במידת הרחמים בראת עולמך, למה אתה רוצה להטביע את בני? מיד כינס הקב"ה כל פמליא של מעלה ואמר להם: הוו דנים ביני ובין עוזא שר של מצרים. התחילו שרי האומות מלמדים סנגוריה על מצרים. כיוון שראה מיכאל כך, רמז לגבריאל וטס למצרים טיסה אחת ושמט לבנה עם טיטה ותינוק אחד עמה ששיקעוהו בבניין, ובא ועמד לפני הקב"ה ואמר: ריבונו של עולם, כך שיעבדו את בניך! מיד ישב עליהם הקב"ה .במידת הדין וטיבעם בים באותה שעה ביקשו מלאכי השרת לומר שירה לפני הקב"ה, אמר להם !הקב"ה: מעשי ידי טובעים בים ואתם אומרים שירה לפני

אתה מתכוון, שתשיר בלב בלבד.

ומה על האירופים, האנטישמים, ימ"ש? האין להתפלל לסוף דומה עבורם - כדי לַרְבות שמחה (ורון בלב).

רק ביום חמישי נדרשתי לסוגיה

כיצד אני מתייחס להודעות פרובוקטיביות של אדם שמונע משנאה ומבורות, שגזענות היא נר לרגליו ורצון תמידי בתשומת לב היא אובססיה עבורו. עניתי שכשגולש כזה או אחר מעורר בי בחילה ממשית כולל הרצון להקיא ואם אפשר ישירות עליו, אני פשוט מתעלם מההודעות שלו. לא מגיב. לא מתייחס. לא קורא. אני יכול רק להצטער על כך שפתחתי את ההודעה הראשונה, נגעלתי ברמות שקשה לי לתאר והמשכתי לקרוא את השרשור כולו ולגלות אדם שפל, שעד כה לא הייתי ממבקריו הקיצוניים ואפילו ניסיתי לתת לו כמה עצות כיצד להשתלב יותר בפורומים ועכשיו אני רק יכול להזדעזע ולהזכיר לעצמי למה אני מצביע לרשימות ערביות לכנסת (בל"ד, למי שהתעניין) רק בגלל שזה מוציא אנשים כמוהו מדעתם (בבחירות האחרונות הגעתי למסקנה שבשביל להלחם בקיצוניים משם אין לי אלא לחזק את הקיצוניים מכאן שירגיזו אותם. הבנתי שאת השלטון הפשיסטים הרוויחו אז לפחות שלא יהנו ממנו. ככה ביומיום אני מצביע מרצ). שומרון, אתה איש קטן. אין לי אפילו רצון לנסות ולהסביר לך איך כל מילה שכתבת מבוססת על רשעות מהסוג שרצח מיליונים של בני אדם חפים מפשע לאורך ההיסטוריה. אין לי דין ודברים איתך ועם אנשים שכמותך, הרי בשלב שבו נגמרים לכם המילים אתם שוברים שיניים. אני בז לאנשים כמוך. אין לי דבר וחצי דבר משותף איתך. מעבר לקלישאה של "אל תקרא לי עם", אותך אני אפילו לא מסווג ברשימה של "בני אדם". עד כדי כך. זו גם היתה ההודעה האחרונה שלי שמתייחסת בדרך ישירה או עקיפה לגיבובי המילים שלך. אודה לך אם לא תטרח לענות על ההודעה הזו, למרות שאני לא משלה את עצמי, הרי בדיוק מזה אתה חי ובדיוק לזה אתה מחכה ומכוון. אני מבטיח לך שאת התגובה שלך לא אקרא, אז אתה יכול לוותר. אני חושב שכולם פה הבינו בדיוק מה אתה רוצה להגיד. הערת אגב: גם אני נגד סתימת פיות ברמת העיקרון. אבל דוגל בגישת ההתעלמות משוליים סהרוריים באשר הם והמלחמה בהם רק בדרכי חוק (ומה להם ולחוק...) תמחקו את ההודעה שלו!!!

האנשים שאתה מצביע עבורם

הרבה יותר גזענים ושפלים אני מבטיח לך. אני מקווה שלא תזכה ללמוד זאת על בשרך. לגבי הודעות פרובוקטיביות - יש כאן עוד כמה אנשים שאוהבים לעורר פרובוקציות ונהנים מן הסערה שמחוללים דבריהם (חג מולד שמח...), מעניין שעליהם לא קצפת כל כך. מה שמוכיח את צביעותך ואת צביעותם של שאר "אבירי המוסר וחופש הביטוי" התומכים בזכותו של אדם לומר את אשר עם ליבו כל עוד זה מתיישב עם דעתם, והדמוקרטיה טובה להם כל עוד היא משרתת את מטרותיהם. "הפשיסטים" הרוויחו את השלטון באופן דמוקרטי לעילא ולעילא , אם זה לא מוצא חן בעיניך אתה מוזמן להגר לבוסטון.

אם אתה לא מסוגל לראות את ההבדל

בין לאחל חג מולד שמח לבין להצהיר שאתה שמח על מותם של כך וכך בני אדם באסון טבע, באמת שאתה אדם הרבה יותר קטן ממה שהסכמתי לתת לך קרדיט בעבורו. חבל.

לא קטן יותר

ממי שמצביע לאויבי ישראל כדי לעשות "דווקא". בוודאי לא שפל יותר. אולי באמת יצטרף לחברו מקיבוץ מנרה וימכור להם גם נשק באותה הזדמנות?

קטן, קטן, קטן מאד

ההשוואה המעוותת הזו של מישהו שדעותיו שונות משלך לעבריינים היא נלוזה. אם הבוחר בבל"ד שווה לעבריים המוכר נשק לגורמים עוינים, מדוע שלא תקנה לך נשק ולך לירות בראש הממשלה, כי חס וחלילה הוא עוד עלול להסיר את ערימות הגרוטאות הקרויות מאחזים?

אטיוד5

Active member
באמת מתאים לאיש כמוך ...

חוצה קווים אדומים של הכפשה אישית, להצביע לבל"ד. יש משהו לפסיכולוגית שלנו לומר על אנשים שמצביעים עבור מפלגה מסוימת רק על מנת להרגיז אחרים? באמת מרשים. כדי לספק את תאוות ההרגזה שלך יש לי הצעת יעול - מכור לדראושה כמה רימוני יד. אם כבר, אז כבר. באמת ירגיז אותי מאוד, אז למה לא?

גרי רשף

New member
../images/Emo4.gifלא אהבתי..

היחס לצר המנבח צריך להיות התעלמות (ומי שרוצה להתחבר אליו- לבריאות). לא מדובר כאן בימין מול שמאל או בחילוניים מול דתיים, אלא בבני תרבות מול מי שאינם כאלה; והקביעה כאילו מי שנמצא בשלטון באופן דמוקרטי הוא פאשיסט - היא חמורה.

giulietta

New member
פויה ../images/Emo123.gif

כמה לא תרבותי! וכל השאר כבר נאמר במהלך השירשור.

בהתחלה חשבתי

שמדובר בפרובקציה הכי קיצונית שידענו עד כה בפורום מכובד זה. אחר כך הבנתי שמדובר באדם שמשוכנע באמירה המגונה והמטופשת הזו.

למעלה