יותר מעשרים אלף

יותר מעשרים אלף

הרוגים נמנו עד כה ברעידת האדמה באירן. כך יאבדו כל אויביך ישראל...

בקלות

כשאותם אנשים מפתחים טילים ארוכי טווח ונשק גרעיני למטרה היחידה של מחיקתי מעל פני האדמה, והיו שמחים באותה מידה לו היה הדבר קורה כאן.

orlyt

New member
נכון..

הרי אין ספק שכל ההרוגים (גם הילדים שביניהם) הם מפתחי טילים ונשקים גרעיניים, וכל מה שהם חושבים עליו זה למחוק אותך מעל פני האדמה.. לא נעים לי לבשר, אבל אפילו לאיראנים יש עוד דברים לחשוב עליהם מלבדך.

כמו שכבר הסברתי פעם

לגבי הפלשתינים, וזה נכון גם לאיראנים - אני לא רואה את אוייבי כפרטים, אלא כקולקטיב. האמיני לי שגם הם לא חושבים על אורלי והאם היא משתתפת בצער על אסונם אם לאו, וכל מה שמעניין אותם הוא שאורלי יהודיה וישראלית ולכן יש להשמידה כי היא הרי חלק מן "השטן הקטן".

אז אתה בעצם כמו הפלסטינים

שרקדו על הגגות כשנפלו טילים על רמת גן. מה ההבדל בינכם? לעניות דעתי אין הבדל.

freedom rider

New member
בההההה

אני לא מזועזע, לא בשוק ולא בהלם. שנאה מזינה שנאה במעגל קסמים. מה ההבדל בינך, שומרון, המביע שמחה על מותם של אירנים חפים מפשע באסון טבע, ובין מי שמביע שמחה על מותם של יהודים? אנטישמיות ואנטי-אירניות זה אותו הדבר.

ההבדל הוא כמובן

בשאלה מי שונא את מי ולמה. בין ישראל לאיראן היו יחסים מצויינים בתקופת השאה. כשעלו שם לשלטון הפונדמנטליסטים המוסלמים בהנהגתו של חומייני התחלפה הגישה כלפינו בגישת "השטן הקטן". אני לא שונא את האירנים משום שהם אירנים, כמו שהם שונאים אותי רק משום שאני יהודי וישראלי. השנאה שלי כלפיהם היא תוצר של שנאתם כלפיי ורצונם להשמיד את מדינת ישראל זה הכל. זאת בניגוד לאנטישמיות שהיא לא תגובת נגד לשנאת היהודים את הגויים. אנטישמיות היא שנאת יהודים טהורה ללא כל מניע הגיוני. אשמח אם אקום מחר בבוקר ואשמע בחדשות כי האירנים התפרקו מנשק להשמדה המונית, כרתו הסכם שלום עם ישראל ושלחו את שגרירם לת"א. לצערי אני לא רואה את זה קורה. ולכן - כל הם הם שונאים אותי, אני שונא אותם. כל עוד הם אויבי - אני אויבם. וכשאסונות נופלים על ראשם של אויביי המאיימים להכריתני - אני מאושר, לפחות כפי שהיו הם מאושרים לו היו האסון הזה נופל על ראשי.

נפלאות דרכי ההיסטוריה

לעיתים אני תוהה, איך אומה תרבותית ונאורה כמו גרמניה, הצליחה להגיע לאן שהגיעה במא העשרים (33-45). לעיתים אני תוהה, אם כל אומה יכולה להגיע לתחתית הבור כפי שהגרמנים עשו זאת. הודות לאנשים כמו שומרון, אני מבין שכל אומה יכולה להדרדר למעשים נוראיים כנגד האנושות. גם אנחנו. אין לי אלא להודות לשומרון ולשכמותו, על השעור החוזר בהיסטוריה. השאלה היחידה היא, האם יהיה בתוכנו מספיק כוח לעשות כמעשהו של וילי בראנט בזמן מלחמת העולם השניה.

חזק וברוך שופטת

הכרטיס מאוד משעשע, גם ההפניה לאתר של כהנא. רק תיקון אחד - השיר חלומות של רחל שפירא ויאיר קלינגר בוצע לראשונה על ידי רוחמה רז ולא ע"י אייל גולן שרק חידש אותו לםני מספר חודשים.

מעפרה

New member
מסכימה עם דניאל

ולדעתי, אם רוצים לשמור על שלמותו של הפורום, עדיף בכלל להימנע מדיונים בנושאי הסכסוך היהודי-ערבי, דיעות פוליטיות וכו'. מעולם לא ראיתי בחיי ישראלי אחד שמשתכנע מדעותיו של ישראלי אחר בנושאים כאלה. במקום זה אני ממליצה לעזור לילד שניצר מלמעלה. עפרה

המוזרה

New member
לא התכוונתי להגיב לזה, אבל התעוררה

לי שאלה .. בהנחה שמחר יודיעו בחדשות שהאירנים התפרקו מנשקם ושיחד עם זה הגיעו לסיומן שיחות השלום בחתימת הסכם, והשגריר כבר בדרכו לת"א - איך תעלים את השנאה שלך? איך תפוגג אותה? שנאת אדם (יהיה אירני, פלסטיני, נורווגי או יהודי) רק בשל השתייכותו הלאומית או הדתית היא גזענות. לא משנה כמה נסיונות ייעשו כדי לעטוף את זה בעטיפת הקם להרגך וכד'

אין חשש שזה יקרה

אבל אם זה יקרה, ואחרי תקופת הספקנות המתבקשת , אפוגג את איבתי כפי שפוגגתי את איבתי לעם המצרי או הירדני. וכמו שאמרתי-אני לא שונא את האירנים כי הם אירנים אלא כי הם שונאים אותי. זה הכל. ואני שמח שאוייבי עסוקים כעת בלקק את פצעיהם.

Idan91

New member
כן, רק שלא כולם שונאים אותך,

ועצם ההתייחסות אליהם כקולקטיב שכולו.. לא משנה. אבוד.

למעלה