יותר מעשרים אלף

אין לי את היכולת לשאול כל אחד מהם

מה יחסו אליי, אל מדינתי או אל עמי, ואין לי צורך לעשות זאת. בטוחני שגם הטיל הגרעיני שיגיע מבושהאר וינחת במרכז ת"א לא יבחין בין דורית לביני, שנינו נעלה באותה סערה השמימה, ושם אולי נוכל לפגוש את הרוגי רעש האדמה ולשאול אותם האם הם שונאים אותנו אם לאו.

Idan91

New member
וואלה, טיעון משכנע.

אתה יודע, גם לי אין יכולת לשאול כל אחד מהם מה יחסו אליי, אבל זה לא הופך אותי לגזענית.

אבל ההשקפה הבסיסית שלך אומרת

שכל עוד לא תדעי בוודאות שכל אחד ואחד מן הפרטים המרכיבים את הקולקטיב הזה הוא אכן אויבך ורוצה בהשמדתך לא תראי בקולקטיב כולו אוייב. את מאמינה שלא יספה צדיק עם רשע ואם ימצאו כמה צדיקים בסדום יש ללמד סנגוריה גם על הרשעים. אני לא רואה צורך בכך. הפונדמנטליזם המוסלמי כפי שהוא מתקיים כיום באיראן מייצג בעיניי את אחת הסכנות הגדולות ביותר לשלומי האישי ולשלום העולם, ולא מעניין אותי לבדוק האם יש מספר כזה או אחר של צדיקים בסדום.

Idan91

New member
"את מאמינה ש... ואם ימצאו

כמה צדיקים בסדום יש ללמד סנגוריה גם על הרשעים" - לא ממש. אני מודה שלא אצטער אם אשמע שטרוריסט כלשהו נפגע באותה רעידת אדמה, אלב להביע שמחה על מוות של אנשים שנאי לא יודעת עליהם שומדבר, פרט להשתייכותם לארץ מסויימת?! נו באמת!

שוב את מסתכלת על

האנשים, על הפרטים . אני מסתכל על האומה. אני שמח על כך שהאומה האירנית, הרוצה בהשמדתי ופועלת נמרצות לשם השגת המטרה הזו ,קיבלה היום מכה קשה והיא מדממת ומלקקת את םצעיה.

Idan91

New member
אני יודעת,

כבר הסברת את זה, ועל כן אמרתי קודם שלא משנה, אבוד.

עופר ב.ה

New member
../images/Emo5.gif

קשה לדבר על דהומניזציה עם אנשים שנדמה שהומניזציה מעולם לא היתה קיימת בעולם המושגים שלהם, אז רק אמליץ להשאיר את ההודעה הזו תלויה בראש הפורום, בבחינת "דע את האויב".

הומניזציה?

דע את האויב? כמה שאתה פתי.... כדאי שתפקח מהר את עיניך ותראה מי האויב האמיתי שלך, וזה לא אני - היה סמוך ובטוח. וינסטון צ'רצ'יל אמר שפייסן הוא אחד המאכיל את הקרוקודיל בתקוה שזה יטרפנו אחרון. אתה יכול להיות הומני כלפי אויביך ושונאיך עד בוא המשיח אך זה לא יפחית במאום מעוצמת איבתם כלפיך. "המרחם על אכזרים סופו שיתאכזר לרחמנים" - צר לי אבל אין בי חמלה כלפי אוייבי. מוטב יאבדו הם בטרם אובד אנוכי.

המוזרה

New member
בהרבה מאד מקומות

שנאת היהידוים נובעת בעיקר מבורות, אני כמעט בטוחה שרוב האנשים שם באירןלא ממש מכירים ישראלים והייתי שמחה שהישראלים שהם יפגשו יהיו חברי משלחת סיוע והצלה. ועוד דבר כבר אמרו לפני "בנפול אויבך אל תשמח ובהכשלו אל יגיל לבך" קשה לי מאד עם השמחה שלך על מותם של בני אדם.

זה הדבר היחיד שקשה לך איתו לגביי?

לא נראה לי. כבר סיכמנו שאנחנו אנשים שונים, עם השקפות עולם שונות. במקום שבו את רואה "בני אדם" אני רואה "אוייב". במקום בו את רואה אסון טבע אני רואה עונש (משמיים או מגורל איש ואיש ואמונתו) . במקום בו את מרגישה חמלה אני מרגיש אפטיה (על גבול השמחה לאיד). וכמו שכבר אמרתי לכמה אנשים - העולם שלי בנוי במידה רבה משחור ולבן. אני החבר הטוב ביותר של חבריי והאוייב הגרוע ביותר של אוייבי. אין אצלי פשרות ואין דרכי ביניים.

המוזרה

New member
הודעה אחרונה בעניין הזה

גבול השמחה לאיד? בחיאת. אילו לא שמחת ובאמת היית אפאתי, היית כותב את ההודעה הזו? אין פשרות ואין דרכי ביניים? אני חושבת שאנשים שחיים ו/ו יחיו איתך לא ילקקו דבש. חיים משותפים ידרשו תמיד פשרות ולא משנה אם מדובר בשותפים לדירה, בני זוג, חברים לעבודה, שכנים או מה שלא יהיה. טוב התרגזתי מספיק .. הולכת לישון.

נכון.

מי שלא קולט את הראש שלי ולא הולך איתי לא מלקק דבש. מי שכן - זוכה לראות גם את הד"ר ג'קיל שלי.

אם עדיין לא קראת

הם לא מעוניינים באמפטיה שלך, וגם לא בסיוע מ"היישות הציונית", למרות שזו הציעה עזרה. ומשרד החוץ המטומטם שלנו עדיין בודק כיצד ניתן לעזור להם באמצעות ארגוני סיוע "לא ממשלתיים".

ואם כבר סיוע

אז הייתי מציע להם סיוע בבניה מחדש של העיר שנהרסה.... בשיטת הפל-קל!!

or99

New member
תמיד למשמע פסוק זה, אני נזכר בחבר..

לישיבה שלמדתי בה, שלכל אורח שבא אהב לספר דווקא את הסיפור הזה על המן: ...בתר דשקלינהו למזייה, לבשינהו למאניה, אמר ליה: "סק ורכב!" אמר ליה: "לא יכילנא דכחישא חילאי מימי תעניתא". גחין וסליק. כי סליק, בעט ביה. אמר ליה: "לא כתיב לכו 'בנפל אויבך אל תשמח' (משלי כד)?" אמר ליה: "הני מילי בישראל, אבל בדידכו כתיב: 'ואתה על במותימו תדרוך'(דברים לג)!" (בבלי מגילה ט"ז ע"א) תרגום: לאחר שנטל (המן) שערותיו, לבש (מרדכי) את בגדיו, אמר לו (המן): "עלה ורכב!" אמר לו (מרדכי): "אין אני יכול, שכחש כוחי מימי התענית." גחן (המן), ועלה (מרדכי, על גבו כדי לעלות על הסוס). כאשר עלה, בעט בו (בהמן). אמר לו (המן): "לא כתוב לכם: 'בנפל אויבך אל תשמח'?" אמר לו (מרדכי): "דברים אלו בישראל, אבל עליכם כתוב: 'ואתה על במותימו תדרוך'!" פשט הפסוק הוא כנראה בכל אדם ולאו דווקא בישראל. אולם ברור לכול שפסוק זה אינו נכון באופן מוחלט, וראיה לכך הפסוקים: "ואתה על במותימו תדרוך", "באבוד רשעים רנה" ועוד. יש לבחון מתי לעשות כך ומתי אחרת.

עופר ב.ה

New member
אין זה עניין של חוכמה אלא של ערכים

הייתי בטוח ש"מאחורי המונח 'אויב' יש אנשים שהם כמוני וכמוך" זו מסקנה שעולה בשיעורי חינוך בבי"ס יסודי, לכל היותר. כנראה חייתי בבועה גם בתחום זה. אני מרגיש די מטופש להסביר שהאויב הוא המשטר האיראני ולא אזרחי איראן; שגם אם כל אזרחי איראן שונאים כל ישראלי באשר הוא ישראלי, אין זה פשע שעונשו מוות; שבכלל לא אכפת לי שאנשים שאינני מכיר שונאים אותי. אבל כל זה מן הסתם זר לך, כי אתה לא יורד לרזולוציה של אנשים. בנוגע לאויב - כוחות אנטי-דמוקרטיים בישראל מפחידים אותי הרבה יותר מאזרחי איראן, ואף יותר מהאיום של המשטר האיראני.

א. איפה ראית בדבריי ביטוי

לאנטי-דמוקרטיה? דווקא אותם אנשים עליהם אתה חומל הם אנטי דמוקרטים מובהקים, לא אני. ב. לא יודע מה לימדו אותך בשיעורי חינוך בבית הספר היסודי , אבל מי אמר שאני חייב להסכים עם ההשקפות שניסתה להחדיר בי המורה רותי? ג. אם נסתכל מעבר לאוייב ונראה את האנשים שהם "כמוני וכמוך" נפסיד בקרב. אוייב צריך לראות כקולקטיב, לא כאוסף של פרטים.

למעלה