יותר מעשרים אלף

גרי רשף

New member
גם אני לא למרות שנאלצתי..../images/Emo13.gif

בזמנו הפנוי הוא שובר שיניים ומתגאה בכך. לדעתי הוא לא כרת ולו זית אחד מכיוון שכמו בני מינו- יגאל עמיר ויונה אברושמי- הוא שונא ערבים ופוגע ביהודים. האגדה מספרת על כומר צרפתי שנעצר בידי הנאצים בזמן מלחמת העולם השניה, וכששאלו אותו אם איש לא מחה על כך שנציג הכס הקדוש נעצר, הוא אמר משהו בסגנון של: "כשעצרו את היהודים לא מחיתי כי אינני יהודי, כשעצרו את הקומוניסטים לא מחיתי כי אינני קומוניסט, כשעצרו את ההומוסקסואלים לא מחיתי כי אינני הומוסקסואל, וכשעצרו אותי לא נותר מי שימחה על כך". אתה ואני עלולים להיות הקורבנות שלו ושל בני מינו.

אם היה לך כל כך קשה

אתה יותר ממוזמן להדיר רגליך מן המפגשים הבאים (של מוזיקה עברית). אני בוודאי לא אחמיץ אותם בעד שום הון שבעולם.

lexigali

New member
../images/Emo18.gif יש גבול לחוצפה

לידיעתך, גרי הוא מייסד המפגשים הללו, ולולי הוא, לא היית זוכה לשזכית.

את לא צריכה להשכיל אותי

אני מכיר את ההיסטוריה של הפורום , ואני יודע מי היה מנהלו הראשון. פשוט ציינתי שאם גרי מרגיש לא בנוח בחברתי (הוא נאלץ להיות בחברתי, לא קראת?) אז הוא יכול שלא לבוא. מישהו אילץ אותו? אני בחרתי להגיע, למרות שידעתי שהוא ואחיו יהיו שם, איש לא אילץ אותי. באתי בשמחה רבה ,נהניתי כל הלילה, והתעלמתי ממי שבחרתי להתעלם. אני מתכוון להמשיך ולהגיע בעתיד. מי שחושב שזה לא מתאים לו - אף אחד לא מאלץ אותו לבוא.

בוא ואספר לך דבר

אייני מכירה את גרי רשף, אין לי דבר עמו. בעצם אולי רק דבר אחד, היתה לנו התקלות לפני כשנה בה מאד לא הסכמנו על דבר מה (בפורום מוזיקה) ומאז אני רק קוראת פאסיבית גם שם וגם פה. איש לא יכול לחשוד בי באהבה לגרי או בתמיכה בו. אבל גרי לא סתם היה מנהל הפורום, גרי הוא האיש שדחף והקים את פורום מוזיקה עברית. נכון, הוא יכול לבחור שלא להגיע למפגשים, אבל כמו שאני קוראת פה, וכמו שני המפגשים שאני נכחתי בהם אני יכולה להגיד, שאם גרי רשף לא יבוא, ילכו אחריו כל האנשים הטובים שמעריכים את מה שהבן אדם עושה שם ושבעצם הם בונים את הפורום שאתה כל כך אוהב. ואני מדגישה שוב - כל היחסים שלי איתו הסתכמו בהערות ובקטע שהיה לי מאד לא נעים אבל אני יודעת להעריך עבודה של בן אדם. מעבר לזה, כמו שאני מבינה את כל מה שאתה כתבת אני רוצה להגיד לך שבעיני אתה איש קטן, אני מתרשמת שאתה פגוע באיזושהי דרך והבטחון העצמי שלך לא בשמיים, ולכן אתה זקוק לפרובוקציות זולות על מנת למשוך תשומת לב. אני חושבת שאתה איש מסכן ולא אהוב ולכן אתה שונא כל כך. מסכנה תהיה האישה שאולי אי פעם תמצא לעצמך, ומסכנים עוד יותר יהיו ילדיך. אתה איש רע לב אם אתה לא מסוגל לרחם על אנשים אומללים שבתיהם קרסו עליהם. אתה שמח? זה רק מגדיל את רמת העליבות שלך. מצטערת שזה בוטה, אבל הזמנת אתזה. אולי בכלל ספגת התעללויות קשות בילדותך ודרך הקמת כל האנשים נגדך, אתה איכשהו חווה את הדברים שוב, כיוון שזה סוג תשומת הלב שהתרגלת לקבל, מעין מאזוכיזם. אחרת אין לי מושג למה הכנסת את ההודעה הראשונה. הרי ידעת שזו תהיה התגובה כאן נכון?

אנא ממך,

בלי ניתוחים פסיכולוגיים בגרוש. את יכולה להרגע - אני לא מזוכיסט ואף אחד לא פגע בי בילדותי
אינני שונא לשם השנאה, ובודאי שאינני שונא את מי שלא פגע בי לרעה,ויש אנשים היכולים להעיד על כך. אבל את אוייבי המבקשים את נפשי אני שונא , ללא פשרות וללא רחמים, אליהם אני מקשיח את ליבי ואיני חס עליהם בסבלם כפי שהם לא יחוסו עליי בסבלי. אני רע לב כי אינני מסוגל לרחם עליהם? נו , שוין. אז אמרת. ואם ביתך היה קורס עלייך האם הם היו מרחמים עלייך לדעתך? האם היו מושיטים לך יד לעזרה? אני לא פגוע משום דבר (לפחות לא מדברים שרלוונטיים לעניין) ולו הייתי מחפש אהבה הרי ודאי שיכולתי להחניף לכל המגנים אותי ולומר להם את אשר ינעם לאוזנם ובכך לקנות את אהבתם. מי שלא יודע להפריד בין האדם לבין דיעותיו, שיבושם לו. בעבר עוד ניסיתי להסביר את עצמי, מעל דפי הפורום ומחוצה לו , לפוגג את העוינות שיצרו דעותי אצל חלק מן האנשים שאותם אני מכבד אף על פי שהם מגנים אותי. אבל היום זה כבר לא כל כך מטריד אותי. מי שירצה - יבין, ומי שלא - אז לא. לגבי התגובות , יש תגובות שצפיתי ויש כאלו שלא צפיתי - לטוב ולרע. הכנסתי את ההודעה כי זה מה שהרגשתי באותו רגע , וזהו. זו לא פרובוקציה , וגם אם כן הרי שפרובוקציות כבר הפכו למסורת בפורום הזה, ויש כאן פרובוקטורים יותר גדולים ממני. לגבי גרי רשף - בוודאי שלא התכוונתי להפחית במאום מתרומתו של גרי ומפועלו בהקמתו של הפורום ומפגשיו. רק אמרתי שהוא לא "נאלץ" לשהות בחברתי. אף אחד לא אילץ אותו להגיע, הוא בא כי הוא רצה לבוא ,וכך גם אני. אני אמשיך להגיע , בין אם הוא יבוא ובין אם לאו. אם זה כל כך מטריד אותו , אז צר לי אבל הוא ייאלץ להמשיך לסבול את נוכחותי , או לבחור בפתרון האחר.

במחשבה שנייה

הוא יכול גם להחליט לארח את כל המפגשים מעתה ועד עולם בביתו . אם יעשה זאת יוכל כמובן להחליט כי אינני אורח רצוי בביתו ובכך למנוע ממני להתשתתף במפגש הפורום , ולמנוע מעצמו את אי הנוחות שבחברתי. (אבל אני אחסוך לו את הטרחה, אם יבחר לארח מפגש בביתו אני אמנע מלהגיע בין אם אוזמן ובין אם לאו.) אני יכול לומר שאם ביום מן הימים תהיה לי ההזדמנות לארח מפגש בביתי אני בוודאי לא אסגור את דלתי בפני איש.

shellyland

New member
../images/Emo45.gif

על גרי רשף, לא על הניתוח הפסיכולוגי של שומרון. אישיותו והסיבות שמביאות אותו לנהוג כפי שהוא נוהג אינן רלוונטיות. מה שרלוונטי היא השאלה אם יש לכך מקום בפורום תרבות ואני שמחה לראות מהתגובות של כולם שאין.

Mנטה

New member
תמיד תהיתי איפה נגמרת הליברליות

או הסובלנות כלפי דעותיו של השונה. אני מבינה את ההבחנה שבה דמוקרטיה צריכה להגן על עצמה וכו'. אבל במקרה הזה, דעותיו של שומרון אינן מאיימות עלינו אלא סתם לא נעימות לאוזנינו. לסתום לו את הפה או לנדות אותו, הוא מעשה ברוחו של שומרון. ואגב, אני מאמינה שזאת הסיבה האמיתית לרצח רבין (אופס דרכתי על פרה): השתקת דעות נוגדות את שלי, במערכת שאמורה להיות דמוקרטית וסובלנית (לפי ערכי שלי !), גורמת לתסכול רב בצד שאותו משתיקים. ותסכול- יכול להוביל גם למעשים. להשתיק את שומרון זאת צביעות איומה בעיני. אוקי, דעותיו אינן דעותי, אני לא חושבת שיש נושא אחד קטן שאני מסכימה אתו, חלקיק מילה אפילו. ובכל זאת מתוך אותה השקפת עולם כל כך שונה משלו, אני נאלצת להגן על זכותו להתבטא.

המוזרה

New member
גם אני חשבתי כמוך.

בדיון הסוער שהתנהל כאן בדיוק בנושאים האלו, יצאתי להגנת הדעה השונה מדעתי, בבחינת "דעתך מאד לא מקובלת עלי אבל אלחם על זכותך להביע אותה". חשבתי שיש מקום בפורום הזה גם לאנשים עם דעות אחרות וגם אם פעם אחת נהגו באלימות. אבל ההודעה הזו מזעזעת אותי. החשיבה של שומרון על מותם של עשרות אלפי אנשים כסיבה למסיבה, מביאה אותי לחשוב שטעיתי. לא רק עצם השמחה על מותם של אלפי חפים מפשע, כולל נשים ילדים וקשישים, אלא המחשבה להעלות את העניין לפורום כנושא שמח - מפחידה אותי, ולמען האמת אני מוצאת את האמירה ממש מעוררת גועל.

לא, יקירתי ../images/Emo141.gif

רצח רבין התרחש, משום שרבין ז"ל סיכן את שלטון המשיחיסטים ביהודה ושומרון. לא בגלל חוסר סובלנות ולא בגלל תיסכול. דעותיו של הרוצח לא הושתקו: הן התנוססו במשך חודשים ארוכים על כל לוח מודעות ועל כל קיר וגשר. במיוחד הגשר להולכי רגל מעל כביש גהה, שמקשר בין רמת גן לאוניברסיטת בר-אילן. ולא, לא דרכת על שום פרה. להיפך, עזרת לכולנו להיזכר במה שרבים מבקשים להשכיח, ועל כך נתונה לך תודתי.

תודה לשושן פרא ןסיפור

תודה, על הניסוח המוצלח. מעשה שהיה, כך היה. בבוקר לאחר רצח רבין, הייתי אמור לתת את הרצאת הפתיחה לקורס שהייתי אחראי עליו באוניברסיטה. היה ברור לי שלא אוכל להתחיל את השעור כך סתם. החלטתי להתחיל את השעור בהקראת מאמרה של שולמית הראבן שנכתב לאחר רצח אמיל גריצוויג. אומנם חלף אז יותר מעשור בין הרצח הראשון לשני ולמעלה משני עשורים מרצח אמיל גרינצוויג לימינו אנו, אך נדמה לי שהוא עדיין שווה עיון.ניסיתי לחפש את הספר בו המאמר התפרסם בספריה שלי, אך לא מצאתיו.

מאז פולמוס ברכת חג-המולד

יצא לי לחשוב על כל נושא שומרון. מצד אחד, עד לא מזמן תמכתי בשיטת "התעלם והוא ילך". זה היה הכלל-הלא-כתוב בנוגע לגולשים פרובוקטיביים - כלל שהוכיח עצמו. תמכתי באלו שגינו את אקט שבירת השיניים, אך כעבור זמן, כשיצא לי לתהות על קנקנו של שומרון, הבנתי שמוטב יהיה לדבר אל הקיר. ובשבועות האחרונים אני מוצא עצמי שוב באותה הדילמה. מה עושים עם בנאדם שמתאמץ להכעיס, משקיע כל כולו בהריסת האווירה בפורום, אין לו טיפת כבוד לדרי הפורום שהתאמצו לקבלו למרות ולא בזכות, נסוג לפרובוקציות זולות ומבחילות ודורך על יבלות ללא הרף לשם סיפוק עצמי? עד כה התעלמתי וזה לא עזר. גינוים לא הועילו אף הם. למישהו יש פתרון אחר?

nutmeg

New member
לא לענות

עוד לא למדת? להתאפק ולא להיגרר למקום שאינך רוצה להיות בו.

יש קוים אדומים?

למי ששכח או למי שחדש, הפסולת המילולית הזאת נכתבה על ידי מי שהתפאר בשעתו שהוא שבר את שיניו של אדם שהתבטא באופן בלתי הולם לדעתו היא נכתבה בידי מי שכבר קרא כאן לאנשי המחנה שלו להתעלם מהמשטרה ובתי המשפט היא נכתבה על יד מי שטען שעבירה על החוק ופגיעה בחפים מפשע היא מוצדקת כל עוד הנפגע הוא פלשתינאי איני פונה כאן אל כותב ההודעה ההיא אלא אל שאר חברי הפורום: כל קורא מוזמן להחליט לבד אם יש טעם לענות לכל אדם, אם יש אנשים שהתעחלמות היא היחס המתאים להם ובכלל אם יש לנו קוים אדומים בשיח הצבורי שלנו.

למעלה