יותר מעשרים אלף

עופר ב.ה

New member
דמוקרטיה היא תולדה של תפיסה

הומניסטית. תפיסות שרואות את העולם שבה העם הוא אטום, ולא האדם, אינן דמוקרטיות. ואלו שמעודדים ראייה כזו הם אנטי-דמוקרטיים. בנוגע ל- ג', הדבר נכון רק כשמדובר באנשי ממשל או בחיילים. כלומר, אנשים שמייצגים את המדינה באופן רשמי. הם הייצוג הגשמי של המושג המופשט "מדינת אויב". השאר מחוץ למערכה. בכל הנוגע לאיראן, המערכה ממילא לא קשורה ולו קשר קלוש לאזרחים האיראנים הפשוטים. אני לא רואה צורך להמשיך, כי דברי נובעים מתפיסה שזרה לך ושנראה שלא תאומץ על ידך בגלגול הזה.

המהפכה האיסלמית באיראן

באה מלמטה, מהעם. זו לא חונטה צבאית שתפסה את השלטון ואשר אם תשמיד אותה יחזרו השלום והשלווה לשכון במעוננו. האוכלוסיה האיראנית היא אוכלוסיה שיעית קיצונית שבהחלט מתחברת יפה עם תוכניות מנהיגיה כלפי ישראל , היהודים והעולם המערבי.

אטיוד5

Active member
פה אני חייב להתערב ...

אם שלטון דמוקרטי מנהל מלחמה, אז כל אחד מהאזרחים בו משתייך לקולקטיב שמנהל את המלחמה הזאת. האזרחים הם אלו שבחרו את השלטון. הממשלה היא ממשלת כל אזרחיה - גם אלו שבחרו במפלגות אופוזיציה. הלאה, אפילו במדינות לא דמוקרטיות, האזרחים אחראים לשלטונם - שהרי הם יכולים להפכו אם הוא לא מוצא חן בעיניהם. ראה נפילת הגוש הקומוניסטי ועוד נפילת משטרים רבים אחרים. לכן הראיה של מדינת אויב כקולקטיב היא נכונה לדעתי. ויש לראות את כל אזרחי המדינה אחראים לשלטונם הם, ולמעשי השלטון שלהם.

המוזרה

New member
../images/Emo32.gif עופר

ברוך השב ואני מקווה שנראה אותך קצת יותר. מתגעגעים אליך כאן

זו פעם ראשונה אני בוש בהיותי בן

לאותו קולקטיב כמותך. עם דברים רבים אני יכול שלא להסכים איתך, אבל שמחה לאיד באסון טבע נוראי שכזה? זה משהו שנבצר מבינתי.

מארסו

New member
../images/Emo31.gif פרובוקטור

מה היה לך כל כך חשוב להעלות הודעה סרת טעם כזו ? נראה לי שאתה פשוט נהנה מתשומת הלב. בעבר הייתי בין אלה שהביעו ספיקות האם אותה "תקרית אוטובוס" מפורסמת מהווה הצדקה לסווג אותך כאדם אלים. חשבתי שלא. ההודעה האחרונה מראה לי שטעיתי. כל כך הרבה שנאה ואלימות מילולית גלומות בכל כך מעט מילים כבר מזמן לא ראיתי.

מארסו

לגבי השנאה - אתה צודק. אני שונא את אויביי מה רע בכך? אתה אוהב אותם? מרחם עליהם? שיבושם לך! אני לא! לגבי האלימות- מעולם לא הצעתי לתקוף את אירן בטילים גרעיניים , למרות שיש בידינו היכולת לעשות זאת ולמחוק אותה מהמפה לחלוטין. אילו הודעתי באה כתגובה לתקיפה ללא פרובוקציה מצד מדינת ישראל אולי הייתי מבין אותך. אבל אני לא עשיתי כל מעשה אלים כלפי האירנים ואף לא העליתי הצעה כזו. אבל כשאסון טבע מכה באוייבי מותר לי להבליע חיוך ולומר - מגיע להם! כך יעשה לאנשים שזממו ועדיין זוממים להרוג, להשמיד ולאבד חמישה מיליון יהודים בארץ ישראל.

מארסו

New member
דע מיהם אויביך

אויביך בהקשר של איראן הם הממשל והאידאולוגיה אותה הוא מייצג. בין אותם אלפי כפריים מסכנים אני מניח שאין יותר מקומץ שישראל מעניינת אותם או שיודעים היכן מיקומה על המפה. רק אנשים פשוטים ועניים שמנסים להישרד תחת עול שילטון פרימיטיבי ודרקוני. אותם אנשים הם הם הקורבנות של השלטון האיסלאמי. וחוץ מזה, יש לך אויב גדול יותר - השנאה המבעבעת בך אשר לא תתן לך יום של שלוות נפש ואהבת אדם כל ימי חייך. לא יזיק לך ללמוד חמלה מהי. הבוז שבו אתה אומר "אתה אוהב אותם ? מרחם עליהם ?" כאילו זה איזה מין סימן חולשה נלעג מעיד יותר עליך מאשר עלי. לא אינני אוהב אותם. אני לא מכיר אותם בכלל.ותאמין לי שאם היה מתרגש על אותם מסכנים אסון הנובע ממעשה תוקפנות שלהם, לא הייתי מתווכח. הם אנשים שמצאו את מותם בצורה אכזרית ועל לא עוול בכפם וליבי עליהם.

האמן לי כי אני יודע

מהי חמלה ואהבת אדם. רק שאצלי הרגשות הללו באים לידי ביטוי כלפי הקרובים אלי, כלפי אלו האוהבים אותי ולא כלפי שונאיי. אתה צודק שאינני אוהב כל אדם באשר הוא אדם רק משום היותו אדם. אני חושב שזה הדבר הכי טבעי בעולם, כולנו מחוברים קודם כל למעגלים הקרובים אלינו - בני משפחה וחברים אותם אנו מן הסתם אוהבים, שכנינו, תושבי עירנו וארצנו, בני עמנו , ובמעגל הרחוק ביותר אויבינו. כלפי כל אחד מן המעגלים הללו יש בי תחושות שונות . אהבה וחמלה כמו שאמרתי אחוש כלפי המעגלים הקרובים אלי, אפתיה כלפי המעגלים הרחוקים יותר, ושנאה ושמחה לאיד כלפיי אוייבי. ודרך אגב אותם אנשים פשוטים ועניים הפילו את השאה והמליכו עליהם את שלטון האייטוללות שמעדיף לראות במות אזרחיו ולא לקבל סיוע ישראלי, רק ללמדך מה עצמת שנאתם כלפיך. האמירה שלי "אתה אוהב אותם? מרחם עליהם?" לא נאמרה בבוז כי אם בתמיהה , בהרמת גבה. כשם שאתה אינך מסוגל להבין מדוע אני חש כפי שאני חש , גם אני תמה כיצד יכול יהודי וישראלי לומר היום "ליבי עליהם" .

ה- "כן", היה כמובן../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

לחיזוק מה שאמר מארסו. (זה יצא תחת תגובתו של שומרון, שמדעותיו אני מתחלחלת לחלוטין!)

זה יצא בסדר גמור ../images/Emo45.gif

שים לב שההודעה שלך "יצאה" בדיוק תא אחד שמאלה מתחת להודעה של מארסו, כמו ששלי "תצא" עכשיו בדיוק תא אחד שמאלה משלך. להסברים נוספים - פנה לצימעס.

גרי רשף

New member
ההולך לישון עםכלבים מקיץ עם פרעושים

ומי שקיבל אותו בזרועות פתוחות לפורום ולמפגשיו יואיל לפתור אותנו מעונשו ומאלימותו הפיזית והמילולית. את ההודעה הזו לא רק שלא אמחק, אלא אצרף כעצתו של עופר ב"ה לקישורי הפורום לדראון עולם.

אני רק מציץ לעיתים פה, אבל...

אם אני מבין נכון, יש גם מפגשים פנים אל פנים של אנשי הפורום... אילו הייתי במקום רוב המוחים, אני לא הייתי מסכים לשהות עם השומרוני החביב הזה בחדר אחד. אגב מה איש התרבות הזה עושה בזמנו הפנוי? כורת עצי זית? יורה במפגינים? אני לא בטוח שהייתי לוחם על זכותו להביע את דעתו.

למעלה