זה לא שאני אור

ady18

Well-known member
מענין שהרבה לא יבואו מהפורום להופעות הבאות...

פחות נצביע במצעדים כי הערך שלנו ירד ממנו אז נראה אם זה ישנה או לא כמוני ועוד הרבה כנראה מהפורום יבטלו להופעות הקרובות הרי הוא מסתדר מצוין מוכר מצוין הוא הרי מצליח לבד הוא הכול לבד אז כנראה שלא צריך אותנו. אני מתיחלה להבין ואני אתחיל להסיק מסקנות ומקווה שיהיו עוד הרבה כמוני...

איילת75

New member
שני הסנט שלי...

בעצם מה שיש פה זו כמעט שאלה פילוסופית, האם אנחנו מוכנים לקבל את אריק כמו שהוא או שאנחנו רוצים לעצב ממנו משהו שיתאים לנו? אני הייתי בהופעה בקמלוט ונורא רציתי לשבת פעם אחת מקדימה אבל הסתבכתי בדרך והגעתי כשכל השורות הראשונות היו מלאות. ישבתי ממש בסוף (האמת שזה לא רחוק בכלל מהבמה כי המקום לא כזה גדול), בשולחן שליד ישבה...תנחשו מי? כן, אמא שלו! אז אם אתם אוהבים את אריק, רוצים לתת לו את מה שהוא צריך כדי לתת בחזרה, למה בעצם לא לכבד את הבקשה לא לשבת מקדימה?! אני הייתי רק בשלוש הופעות ולצערי מעולם לא ישבתי קרוב לבמה אז אריק לא מכיר את הפנים שלי, אבל אם הייתי יושבת קדימה בכולן והיו פונים אלי ומסבירים לי שזה מציק לאריק והוא מעדיף שמי שמוכר לו לא ישב קדימה הייתי מכבדת את זה. אני מבינה שאיך שזה נעשה בקמלוט בשבת מאוד פגע בבנות אבל מצד שני הן ידעו שזה מציק לאריק ובכל זאת ישבו קדימה. האם לא מספיק לשבת קרוב לבמה פעם אחת או פעמיים? למה כל כך קשה לתת מרחב למי שאוהבים? (טוב אמרתי שאני אהיה מעט פילוסופית, סליחה) אז אני אסכם בזה שכמו שאריק אמר הוא לא מושלם, אז יש לו "סריטה": הוא לא רוצה לראות פרצופים מוכרים כשהוא מופיע, מה תעשו? תשנו אותו? אני מתכוונת לקבל אותו כמו שהוא ולהמשיך להנות מהופעות מדהימות ומשירים שעושים לי טוב. אני מקווה שזה מה שיעשו כולם.

Alaithlos

New member
כל מילה -אמת מבחינתי.

וואלה, הייתי בהופעה אחת. הופעת עמידה בבארבי כפ"ס. עמדתי די קרוב, ואפילו יחסית ממש מול אריק. אם פעם אחרת הוא יבקש שאני לא אעמוד קרוב, אני אקבל את זה. כבר זכיתי לראות הופעה אחת מקרוב מאד, ואם זה מה שהוא צריך כדי לתת שואו טוב, ולא להיות לחוץ, אז פנאן, אתן לו את זה. למרות זאת, אני מרגישה שאני חייבת להציג צד אחר- הופעות של סינרגיה. (ועזבו אתכם עכשיו אם אתן אוהבים או לא, קחו אותם כלהקה כלשהי בלי קשר לסנון המוסיקלי.) הייתי ב.. כמה וכמה הופעות אפשר לומר. בכולן מלבד שתיים הייתי בשורה הראשונה, "על הברזלים" מה שנקרא. אחרי ההופעות הלכנו, דיברנו איתם, הצטלמנו, קיבלנו פלייליסט אפילו. במהלך ההופעות מדי פעם אחד מהם מגניב מבט לעברנו- ה"מעריצים" הקבועים בהופעות. כשהגיטריסט שלהם הופיע פתאום עם גיטרה חדשה צעקנו לו יחד "בנואה תתחדש" וקיבלנו תגובה מאד אוהבת ואפילו קצת נבוכה. אז נכון, כל אחד שונה. לאריק יש את הסגנון שלו, את הדיסטאנס, לסינרגיה יש אופי אחר. קרובים מאד לקהל, ואני חושבת שגם נהנים מאד מהקשר הזה. אם כך טוב להם, תפדלו. בכיף אני אומרת. אם ככה טוב לאריק -לגיטימי לחלוטין. כמובן, שלכל דבר יש דרך להגיד אותו, ואולי כאן הייתה הבעיה בקמלוט.

ady18

Well-known member
אולי נעשה שורה ראשונה רק של כסאות

אולי זה מה שהוא התכוון?

sm18

New member
מסכימה איתך, איילת

בכלל, אני לא חושבת שצריך להיות קשר בין לאהוב את המוסיקה שלו לבין לאהוב אותו בעצמו. הרי אף אחד מאיתנו לא מכיר אותו באמת.... אז לא צריך לעשות את הקשר הזה. אתם עולים פה על פסים אישיים מידי.

dcohn

New member
היי

לפי מה שאמרת פה, אני בעצם יכולה לבקש מאח שלי לעבור לגור בסלון, כי קצת מפריע לי שהוא מכוער מדי. אני גם יכולה לבקש מהמורות שלי להתרחק לכיוון הלוח כי לא נוח לי לישון בשיעור כשהן מנסות ללמד. מה קורה פה?! במקום לתת התנצלות נורמאלית [ולנקוב בשמות, כי אתה יודע מי נעלב...] אתה פשוט מתחמק. אני חושבת שאם יש לך בעיות בלעמוד מול קהל, תלך חזרה לרימון ותבקש שיעזרו לך לפתח את זה בשיעורים פרטיים או משהו כזה, אל תצפה שברגע שיתחשק לך אנשים [בין אם זו ההופעה ה-100 שהוא רואה אותך, או הפעם הראשונה] פשוט יעמדו דום. תסתכל על כל הגדולים. קח את שלמה ארצי. לא היתי בחיים בהופעה שלו. אבל אני יודעת שכדי להחזיק כל כך הרבה שנים במקצוע ולהיות זמר טוב, אתה צריך לאהוב את הקהל שלך ולא להתרחק ממנו ועם שלמה ארצי קורה דבר, שאתה צריך לשאוף אליו כי לטעמי גם בחלומות הגדולים לא תוכל להגיע לזה- אני חושבת שכמעט כל אדם במדינה מתחבר אליו, אם היו אומרים לי שאני מאומצת והוא האבא הביולוגי שלי לא הייתי מתפלאת. יש בו דברים שכל כך מחוברים לקהל. הוא נותן את נשמתו לקהל. אך לא נתכנסנו כדי לדבר על שלמה ארצי. רציתי לדבר עליך ועל ההתנהגות המשפילה שקרתה כאן. אתה יודע שאנשים אחרים, שהם לא יפעת ויעל, היו יכולים לעשות סיפור לא גדול מהעניין, אלא ענק. ודבר כזה היה פוגע בעבודה שלך לפרק זמן די גדול. כאשר אדם אוהב זמר, הוא לא אוהב אותו רק בשל השירים שלו, אלא בשל החום והאהבה ומה שהוא מייצג. אני התחלתי לאהוב אותך לא כי השירים שלך יפים במילותייהם מההתחלה ועד סופם או כי הלם מולחנים בצורה מושלמת. כי זה לא כך לטעמי, אני התחלתי לאהוב אותך בשל הדמות שאתה מייצג. וברגע שאני שומעת שהדמות שהיית בשבילי היא אדם שונה לחלוטין, אין לי הרבה אפשרויות אלא להמעיט בערכך ובאהבה שהיתה לי אליך כאומן. יכולת להתנצל ולסגור את זה יפה. יכולת להבטיח שזה לא יקרה. אבל מה שהייתי ממליצה לך לעשות זה לא להתנהג בצורה כה מגעילה מלכתחילה. אח"כ עוד תתפלא למה הדיסק שלך פחות נמכר או ההופעות שלך יותר ריקות. הלואי וזה היה מתפרסם או שהיית נופל על אדם רציני שהיה תובע אותך. כי יש על מה לתבוע. ולטעמי אתה לא זכאי. פשוט בושה.

דואית

New member
כבר כוכב..

עזוב, אריק.. מה אתה צריך את כל ה-"מעריצים" הישנים שלך, אתה כבר STAR תן לי לספר לך סיפור קטן לפני שנה אף אחד לא הכיר אותך, אני שמעתי לראשונה את השיר "מה עוד ביקשת" והתאהבתי.. במילים,בקול,בצורת הופעתך.. בנתיים אף אחד לא הכיר אותך,גם לאחר השיר המוצלח אבל אני התעקשתי :"אריק עוד יגיע רחוק..." והינה שנה אחרי אכן צדקתי -אריק הגיע רחוק.. אבל נחזור שנה קודם..נתת ראיונות,הופעת וכו'.. מה חשבת לעצמך שאנשים מערצים אותך רק בגלל השירים??. מה חשבת שיעריכו אותך רק בגלל הקול שלך? לא נראה לי שחשבת ככה,אחרת לא היית מתראיין,ובקליפים שלך לא היית מופע,אלא דמות אחרת..כדי שאנשים יותר יאזינו לשיר עצמו מאשר יסתכלו על מי ששר אותו. וגם בשירים שלך,יש "אריק קצת כותב עכשיו" ועוד דברים עלייך ובעצמם בשירים ננתת לאנשים אפשרות להבין מי זה אריק ברמן,הכנסת אותם לעולם שלך. אז תגיד לי אדון אריק, למה חשבת לעצמך שרשמת את ההודעה בפורום שלא יהיה לך קשר לקהל,או שלא ידברו על אריק ה-ב-נ-א-ד-ם?!!?! האנשים האלה בפורום ליוו אותך עוד שלא היית מוכר,וככה אתה נותן להם הרגשה רעה?. זה כבר לא.".אריק ככה ואריק ככה".."אריק אוהב חופש .". זה כבר אריק מגעיל! אז באמת תעזוב,מה אכפת לך?..אתה-STAR נ.ב אני את השירים שלך מפסיקה ברגע זה לשמוע, כי מה לעשות..אני לא "בובה נטולת רגשות" קשה לי לעשות את ההפרדה בין מי שאתה לבין השירים שלך.

dcohn

New member
מסכימה עם כל מילה. יפה אמרת.

גם אני הפסקתי לשמוע ת'שירים. והדיסק שייצא בקרוב יאלץ לוותר עלי כקונה וכשומעת.

Miss Small Talk

New member
ככה פתאום?

בני אדם טועים. אני מניחה שכל הסיפור הזה יש איזושהי אי הבנה שגרמה לכל זה... מבחינתי זאת לא סיבה לקטוע הכל כך פתאום.

Alaithlos

New member
איזה הגזמות ../images/Emo178.gif

בכנות, ובלי שום ניסיון העליב וחס וחלילה אם העלבתי אז סליחה. אבל בעיני זו הגזמה רצינית..

sm18

New member
דואית,

אני לא חושבת שאת צריכה לקחת את זה כ"כ אישי.... אין קשר אין אהבה למוסיקה של בנאדם, לבין האהבה לבנאדם עצמו. מעטים האנשים שבאמת מכירים את האמנים שהם מאזינים להם (בני משפחה, חברים קרובים), אבל זה לא מונע ממך להמשיך להקשיב למוסיקה שלהם.... לדעתי חבל שתוציאי מהחיים שלך מוסיקה שעושה לך טוב ושאת נהנת ממנה, רק כי לא מצא חן בעינייך איזשהו פרט באישיות של האמן.... ואגב, זה תקף לגבי כל אמן שהוא. לדוגמה, אני מאוד אוהבת את המוסיקה של עברי לידר, אבל לא באמת מכירה אותו, את האישיות שלו... זה לא סותר. אולי יש לנו דיעות מאוד מנוגדות, ואולי הוא עושה דברים שממש לא מוצאים חן בעיניי? זה בדיוק העניין- לאהוב את המוסיקה נטו.

זה שאת אוהבת את עברי לידר ולא מכירה את

אותו ואת האישיות שלו, זה דבר אחד.. אבל אם היית נתקלת בעל כורחך בהתנהגות לא ראוייה שאותו אומן עשה, ואח"כ היית רואה שבפורום הוא דוגל בה וממשיך אותה... אין ספק שיש השלכות מרחיקות לכת על ההסתכלות על המוזיקה שלו. אני לא יכולה להתחבר למסר של שיר שמביעים צד חשוף של האומן, כשאני יודעת שיש בו צד מזלזל ולא מכבד, יש פה מן סתירה שנוצרת ואז כל העסק הופך להיות לא אמין, ואז השיר הופך להיות פחות נוגע ואישי, כי מתחילם להיות סקפטים כלפי הכוונות האמיתיות של היוצר... ככה זה לפחות אצלי........

ס ו ל ר ו

New member
איך זה שחשוך כאן אם כולנו כוכבים?

אני אתייחס רק לשורות האחרונות. אריק, כשאומן מתייחס לקהל שלו, שבא להופעות שלו, לא מוריד מערכו, להפך- רק מעלה מהערך שלו. כשאתה אומר "האם לא לבצע שיר מסויים בהופעה בגלל שמישהו כתב שזה שיר משעמם של 10 דקות?" אתה מדבר על טוקבקים שיכולים להופיע גם באיזו כתבה עלייך באינטרנט. מישהו יכול לכתוב שם שאתה מכוער, אז מה? אתה תלך ותעשה ניתוח פלסטי? לא. אז גם אם מישהו כותב את דעתו על שיר שלך והרי ברור שיהיו הרבה דעות על השיר ואף אומן לא מקבל כל הזמן רק "מדהים מדהים מדהים", זה לא אומר שאתה צריך לחשוב אם לבצע שיר מסויים או לא. אתה צריך ללכת בדרך שלך, ומי שיבוא אחרייך זה כבר לא באחריותך. אבל אתה צריך לכבד את אלה שבאים אחרייך, להעריך אותם. לא להגיד להם שככה אתה ואין מה לעשות, כי הם עושים הרבה בשבילך. כשמישהו בא להופעות של אומן שהוא אוהב, מעבר לשירים שהם יכולים לשמוע גם דרך המערכת שלהם בבית, הם באים לראות את האומן שלהם. הם באים לשיר איתו, להתרגש איתו, לשמוח איתו.. אתה לא סתם עומד על הבמה. יכולת גם לשים פלייבק ושאנשים רק ישמעו אותך, אבל לא- בחרת להופיע. ולבחירות שלך יש גם השפעות, ואתה צריך לדעת אותן.

Miss Small Talk

New member
חשבו רגע,

אריק, אני מניחה שאת ההודעה הזאת כבר לא תקרא... אבל לכל השאר - חשבו רגע. עצם כך שאריק ניגש בעצמו וכתב את ההודעה הזאת, זה לא מראה שבאמת אכפת לו מחברי הפורום ומשאר מעריציו?

עכשיו אני מגיבה

ולא רק תגובות למגיבים קראתי את ההודעה שלך בצהריים וגם עכשיו קראתי אותה שוב ויותר מפעם אחת ואף ברקע שומעת את מה עוד ביקשת ואכן המילים מדברות בעד עצמן אם ה"מחיר" שצריך לשלם בכדי להנות מההופעה שלך זה לא לשבת בשורה ראשונה שיהיה ועכשיו אחרי שקבלתי את התשובה לה ציפיתי אני מניחה לך לשמוח בהמשך חייך העצובים

למעלה