זה לא שאני אור

g a l4

New member
הי אריק...

אני לא הייתי בהופעה אבל אני יודעת בערך מה קרה... ואני חושבת שלמרות כל מה שכתבת,זה ממש לא נכון לעשות כזה דבר! ולא נראלי שבגלל שמישהו מכיר אותך יותר טוב,מגיע לו "לזכות" בלשבת מאחור... וגם אם ככה אתה רוצה ויש לך סיבה כלשהי לא ברורה,אז שהאחרים יהיו שמורים, זה לא לעניין להזיז אנשים ממקום למקום ומשולחן לשולחן!!!! (למרות שלדעתי כל הקטע של השמורים מיותר אבל נו טוב...) אני גם לא חושבת שהתיאור וההשוואה שנתת למישהו שההצלחה עולה לו לראש נכונה,כי לא לכולם היא עולה לראש ואני בטוחה שאתה יודע את זה! בנוסף גם הקטע של ההתקרבות בין אומן לקהל שלו לא נכונה לדעתי,וזה יכול רק לעזור ולהגביר את האהבה וההערכה כשאומן בקשר עם מעריציו! אז נכון שלכל אחד יש דעה משלו,ולא כולם חושבים אותו דבר ואולי זה הגיוני שאתה חושב אחרת, אבל בכל זאת דבר אחד בטוח וזה שגם אם מוערץ לא בקשר עם מעריץ ולא מתקיימת התקרבות בינהם... זה לא אומר שהוא צריך לזלזל בו/לקבל אותו כמובן מאליו...

מסכימה ומחזקת את התגובות השונות שניתנו עד כה

במקום שהקהל הקבוע שמעריך אותך מדי יום יקבל אהבה הדדית, הערכה, ופרגון, הוא מקבל יחס משפיל שבו מעבירים אותו ממקום למקום ומושיבים אותו בשורות האחרונות... אולי לחברים שלך ולמשפחה זה נראה לך לגיטימי להתייחס בצורה הזו, אבל בכללי התרבות שלנו אין זה נורמטיבי להתייחס כך לקהל, ומי שמתנהג כך לקהל שלו.. דינו יחרץ על פי תגובת הקהל למעשה הלא נורמטיבי, ואין ספק שאמרנו את דברנו.. עם כל הכבוד לתיאורית המרחק שהצגת כאן, בכל חברה שהיא יש לסגל למרות האישיות היחודית של כל אחד מאיתנו כללי התנהגות נורמטיבית, שלא קשורים כלל וכלל לשיקולי פופולריות. כמו שלא נוהגים בהתנהגות מזלזלת כלפי קהל שבא לראות אותך (כל התנהגות נורמטיבי), כך לא מזיזים ומסדרים את הקהל כאוות נפשנו (סוג של אקט מזלזל ביותר אף הוא). אם הכללים הנורמטיבים הבסיסים הללו לא נראים לך, מומלץ לאמץ פסיכולוג שעוזר להתאים את אלו המתקשים להתאים עצמם למסגרת הנורמטיבית ועוזר להם לסגל לעצמם כלים כדי להסתגל למסגרת זו. והרי שלא מצפים מכל הללו שמתקשים להסתגל למסגרת, לשנות את המסגרת כולה כדי להתאימה לקשיים שלהם... הלא כן? פשוט וקל מזה לא ניתן לבקש, לגזור לשמור... ורצוי גם להפנים!!

אני חייבת לציין שהתחלתי לפחד

על מקומי הקבוע שמוזמן שבועות מראש... יכול להיות שבגלל שאריק יזהה את פניי גזר דיני יהיה לשבת לעולמים בשורות האחרונות? חשש זה הוא אבסורדי בעליל, במקום הכבוד שראוי לי ולאנשי הפורום על הנאמנות וההתמדה, אני באמת ובתמים חוששת שמה אריק יחליט בלהט הרגע שמקומי הראוי הוא במקומות האחרונים... לא יורקים לבאר ממנה שותים, (ולשים קהל מתמיד בשורה האחרונה הוא יריקה בצורה חד משמעית, הרי למי אומנים שומרים את המקומות הראשונים בד"כ? מהי הנורמה המוכרת בחברה? לתת כבוד ולשמור את המקומות הטובים לאלו התומכים והנאמנים, סוג של הוקרת תודה). ואלה שמעלים אפשרות זו על דעתם ולוקחים את הסיכון באפשרות זו, אני לא ארד לרמה מלוכלכת ואמשיך את המשפט... המקרה כל כך מקומם, שאני לא יכולה להרגע ממנו!!!! כל נסיון להפוך את המקרה ללגיטימי ומובן צריך לעלות בתוהו! אם אדם רוצה שיכבדו אותו ויוקירו אותו (ואת עבודתו) עליו להתייחס בכבוד לסביבה!! טוב, הנקודה שלי הובהרה בצורה מפורטת (אפילו מפורטמת מדי אפשר לומר...), אז מה אתם אומרים פורום יקר, לחשוש למקומי בהופעה הבאה או שהסלקצייה של אריק תפסח עלי?

בתור מנהלת הפורום שאמורה לייצג נורמות וערכים,

ולהוות סוג של מודל להתנהגות ראוייה ונורמטיבית בסוגים שונים של אינטראקציות חברתיות (הלא פורום זה מקבץ אנשים המנהלים שיח ביניהם הדורש בקיאות בנורמות וערכים), תגובתך מקוממת אותי ביותר, וכל מילה נוספת מיותרת.

I מ י ר ב I

New member
רשמתי את דעתי האישית

אני קיבלתי אותה,אני לא מחייבת אף אחד לקבל או לא לקבל מה שנאמר כאן. לפורום מוזמנים כולם,לא עושים כאן בחינות קבלה,כל אחד יכול ומוזמן לחשוב מה שהוא רוצה. לא קטלתי את מה שאת כתבת ואני מכבדת את תגובתך.

קצת נסחפת עם תיאור דמותה של מירב כמנהלת

פורום לא
היא רשמה את דעתה בתור מירב לא בתור מנהלת הפורום זה ששמה צבוע בכחול זה דבר שולי בדיון הזה

טוב, הייתי חייבת להגיב בצורה נרחבת יותר, לא

עמדתי בזה. מירב, הדרישה של אריק למכריו היא לא לגיטימית בעליל. מילא לא לגיטימית ולא מקובלת, אך ברגע שהסביבה נפגעת עקב התנהגות לא לגיטימית ומקובלת בחברה - מוקיעים את ההתנהגות הזו!!! למה שאנחנו נתאים עצמנו לדרישה לא לגיטימית בעליל של אדם בודד (בלי קשר שהדרישה מעלה אסוציאציות של חוסר כבוד וכד'), כשבעצם אותו אדם הוא זה שחריג בדרישתו, וכל עוד הוא פוגע בסביבה שלו, הרי שהדרישה הסביבתית שחלה עליו היא לשנות ברגע זה ומיד את התנהגותו!!! הרי הוא חורג מכל נורמה מקובלת!!! באם הוא בוחר להשאר את מנהגיו, שישא בתוצאות.. והתוצאות נותנות את אותותיהם ברגעים אלה ממש, ואני מוכנה לשמש דוגמא אישית לאותו הללו!!

perrinat

New member
מי קבע שדברי לא חכמים?

האם דברי אינם נורמטיבים ואינם מהווים סוג שונה של אינטראקציות חברתיות?

עצוב שאני הולכת להיות הבוגרת מבינינו, עצוב

בשבילך. במיוחד לנוכח העובדה שאת גדולה ממני ב-10 שנים לערך. אבל אני אתאפק, רק כדי להוכיח את הזילות שהצגת בשרשור הזה.

Alaithlos

New member
אוי נו, באמא שלך סתמי ../images/Emo122.gif

שתיכן (ואם יורשה לי, את קצת יותר מרינת) מתנהגות שלא כמצופה מגילכן. טוב? כל אחד ודעתו, ומותר לבטא אותה, אולי פשוט כדאי לשקול מילים טוב יותר.

Alaithlos

New member
לא רמתי אחרת בהודעה הזו..

כל מה שאמרתי זה שאולי שווה להתנסח אחרת :X

../images/Emo45.gif

הייתי בוחרת כותרת אחרת משלך שכתובה בשפה יותר רגועה אבל מסכימה

dairy milk

New member
מצטערת על ההפרעה, ../images/Emo220.gif

אני נכנסתי מהעמוד הראשי, ואין מילים יותר טובות מ"אוי נו, באמא שלך סתמי
"

perrinat

New member
אז תבואי לכל ההופעות שלו ותשבי בשורה הראשונה

ותעשי לו דווקא. נראה לי שמצאנו את הפיתרון!

אני לא מאמינה שאני מגיבה לרמה כזאת של תגובות

אני אעשה את הבלתי יאמן וארד חד פעמית לרמה הנמוכה הזאת. בין לומר את דעתי הנחרצת עד "לעשות דווקא" (כל כך תגובה צינית של ילדה בת 10, מי היה מאמין שאת בת למעלה מ-25), יש שמיים וארץ. אדם שיש לו דחף לעשות דברים לא נורמטיבים (תתפרעו עם הדמיון), הסביבה תגיב בהתאת ומובילה את אותו אדם לשנות את ההתנהגות שלו!!! ולא אנחנו נשנה את ההתנהגות שלנו!! כי השינוי ההתנהגותי הזה כורך באקט משפיל מבחינתי ואין לי שום סיבה לנהוג כך ולקבל את זה!! אז לא, אני לא אבחר באופציה שהצגת כאן ואעשה "דווקא" (ציינתי שהאופציה בוגרת?), אני פשוט לא אגיע, כי זאת תהיה הדרך שלי להגיב למעשה הזה... ועדיף תגובה סוציולוגית וחכמה מאשר כל השטויות שרשמת בשרשור הזה, במקומך הייתי מתחננת למירב שתמחוק.

למעלה