זה לא שאני אור

אריק , שלום רב

גם אני הייתי נוכחת באירוע בקמלוט , ואני חייבת להגיב. אני מבינה את מה שאתה כותב ומנסח יפה במשלים אבל... מה זה משנה לך אם בשורה ראשונה יושבת הדס או הדר ? מישהו הרי בסופו של דבר ישב בשורה הראשונה. הרי נגיד שיפעת ויעל היו עוברות אחורה , היו מתישבות במקומן מיכל ויעל.... זה בגלל שיפעת ויעל מגיעות להרבה הופעות ואתה כביכול "מכיר" אותן ? זאת אפליה. אני שמעתי במו אוזניי את מנהל ההופעה אומר שהן "עושות צרות".... נכון שאתה לא בובה של הקהל אבל אתה גם צריך לכבדו. תשיר ותתלבש איך שבא לך ותעשה מה שבראש שלך מבחינה אומנותית אבל גם אתה צריך להעביר את הגבול. כי יפעת ויעל בסופו של דבר אלו שקונות לך את החומוס בבוקר.

אריק..

אני מודה לכל אוהביי ולכל שונאיי כאחד. קודם כל למה לכתוב את זה בפורום- מי שונא אותך? ולמה שישנאו אותך? אף אחד כאן לא ביקש איך תתלבש בובה נטולת פגמים- אני אישית לא חושבת שיש דבר כזה בכלל...

supershir

New member
אריק יקר,

זו פשוט בדיחה אחת גדולה. האם שמעת פעם את דילן, טום וויטס, או אפילו דונלד פייגן מבקשים ממעריצים, so called, לשבת במרחק זה או אחר מהבמה? או, בעצם, למה אנחנו מרחיקים לכת? שמעת את זה יוצא מפיו של גלעד כהנא (שאומר בדיוק מה שהוא חושב לכל אחד), שלומי שבן, או אפילו סינרגיה, שעושים מוסיקה מפלסטיק? כי אני עדיין לא שמעתי. אתה פרפורמר, תבצע את העבודה שלך! אם אתה נגרר להתרכזות מיותרת בקהל כל הופעה, כל ההופעה, אזי שהעבודה לא מבוצעת כראוי, אילו מן שטויות אלו לבקש מהקהל לשבת שני שולחנות אחורה, קדימה, או הצידה? אני מצטערת, עוד לא שמעתי על כזה דבר. אל תודה לשונאיך, אף אחד פה לא שונא אותך. אבל כן, כגודל הציפייה- גודל האכזבה. ואני אישית ציפיתי ליותר, ציפיתי לאריק ברמן כמו שהוא מוצג בשיריו. חבל. תשמור על החופש שלך. שיר.

אבל הוא מבצע את העבודה שלו../images/Emo70.gif

הוא שר וכדי שהוא יבצע את עבודתו טובה כלומר שתהיה הופעה טובה הוא מבקש מאיתנו לא לשבת שורה ראשונה זה הכל יש לך שתי אפשרויות להבין, לכבד ולקבל או שלא

dcohn

New member
אני לא מסכימה איתך כ"כ.

גם לך יש אפשרות לקבל את זה או לא אבל את לא חייבת ללכת כנגד כל אחד שרוצה לומר פה את דעתו. זכותה להתאכזב. זכות כולם להתאכזב. זה מקרה לא יפה. כל אחד יכול לחשוב מה שבא לו. ואף אחד לא צריך לשמוע ממך תגובה כזו לטעמי. אם את בחרת להאמין ולא לקחת את זה קשה זו זכותך והחלטה שלך. אבל שתביני שזה לא אומר שכולם יכולים לעשות כמוך. יש אנשים שונים בעולם, כל אחד על ערכים משלו. כל אחד נעלב מדברים מסויימים, נעשה שמח מדברים מסויימים, בוכה מדברים כאלה וצוחק מדברים כאלה. כל אחד הוא לעצמו וזכות כל אחד להחליט את החלטותיו ואם ברגע זה הוא החליט לקבל דעה שהיא שונה משלך, זכותו, ולא כדאי ואפילו מיותר לנסות ולשנות את החלטותיו. מה שכתבת לא מוצא חן בעיניי. זהו.

dcohn

New member
אני מצטערת שיצא שהגבתי להודעה שלך..

התכוונתי להגיב בכללי כנגד הרעיון של ללכת נגד כל אחד. אפילו יותר התעצבנתי מ perrinat מאשר שהתעצבנתי מתגובתך הקצרה והפשוטה. פשוט כשהגעתי לתגובתך הכעס בדיוק היה בשיאו. אני באמת לא מבינה אתכם אנשים. אבל אני אכתוב את דעתי המלאה בהודעה נפרדת. בכל מקרה סליחה שזה יצא כאילו אני נגדך. זה לא כך בכלל.

דורין יקרה

נכון שכל אחד יכול לחשוב מה שהוא רוצה אבל כמו שהוא כותב את ההודעה והדעה שלו אז כך אני גם ולו רק כדי לנסות להראות את הצד השני אני ממש לא מנסה לשכנע ואפילו מסכימה עם מה שכתבת יש פה הרבה שמנסים לשכנע בפורום אבל זו לא רק שהם מנסים לשכנע כמה אריק לא בסדר

sm18

New member
כלה, אני איתך...

קראתי את כל מה שנכתב פה בימים האחרונים, והגעתי למסקנה שאני מסכימה איתך. זה לא משנה אם אנחנו מבינים או לא מבינים את הבקשה של האמן, כדאי לכבד אותה. ככה זה, אם מישהו מבקש ממני משהו אני אשתדל לכבד זאת, וגם להבין מאיפה זה הגיע. בכל מקרה, נראה לי שהעניין קצת נופח יותר מידי, למרות שלא באמת הייתי שם, ואני לא באמת יודעת מה בדיוק נאמר. רק דבר אחד הפריע לי- הבנות כתבו שנאמר עליהן שהן "עושות צרות" וכו' ובגלל זה לא רצו אותן בהופעה.... זה מוזר לי.

1shiran1

New member
אריק...

תראה, אנחנו לא באמת מצפים שתתלבש,תשיר,תבצע וכו' וכו' לפי בקשתנו.. אחרי הכל בגלל זה קוראים לפורום 'אריק ברמן' ולא 'המוסיקה של אריק ברמן' כי אם כך זה היה אני מניחה שהיינו מדברים רק על המוסיקה שלך.. זה שאנחנו מביעים דעה על נושאים אחרים כמובן שאיך צורך שתיקח אותן לתשומת לבך, אחרי הכל אתה אמרת שאתה לא נגרר להחלטות שקשורות בשיקולי פופלריות .. אבל זו לא הפואנטה כאן, מה שבאמת נגרם זה התסכול והחוסר אי ידיעה והבנה לגבי מה שקרה.. כי אחרי הכל , זכותך לבקש את מה שאתה רוצה, אבל מצד שני גם לנו זה לא גורם להרגיש הכי טוב בעולם .. אם באים לראות הופעה של אומן כלשהו אנחנו לא באמת מצפים שיגידו לנו מה לעשות.. כי לנו יש את אותה מטרה כמו שלך, ליהנות מההופעות והמוסיקה שאתה עושה.

ady18

Well-known member
ואריק עוד משהו קטן

תזכור את השורות השיר שמתאימות בדיוק למצב הזה ככלות הקול והתמונה\יזהר אשדות החיוך שלך מרוח על כל העיר כמו הבטחה גדולה ויש לך עדת מעריצים שרים איתך במקהלה מה יש לומר כל הכרטיסים נמכרו מראש מה יש לומר אל תתן לזה לעלות לך לראש

הוא אמר הרי שההצלחה עלתה לו לראש..שלא

נצפה ממנו.. אז הבית האחרון דווקא יותר מתאים לדעתי.. "אתה חי כמו בסרט אתה כוכב עליון בהפקת חלום תזהר שלא ידליקו אור ותתעורר פתאום ואז תראה מלמעלה עד למטה יש אותו מרחק ואז תלמד מי יהיה האחרון אשר יצחק.."

pazoosh

New member
אם כל הכבוד

אם כל הכבוד לפחות תני א הזכויות למי שמגיע....השיר הוא של דני בסן

היי אריק

אני מבין את כל מה שאתה כותב לגבי החופש האומנותי והיצירתי שלך ושאתה לא הבובה של הקהל , אף אחד גם לא מצפה ממך שתהיה. להפך , מצפים שתהיה רק אריק. זכותך לבקש שהקהל לא ישב קרוב אליך יותר מדיי , זה מובן , אז תבקש מהזאפה או מהקמלוט שהשורה הראשונה תהיה רחוקה יותר או במרחק מסוים מהבמה. אבל עם כל הכבוד לך , הבקשה שאנשים ספציפיים (נגיד מעריצות מסוימות) ישבו בשולחן כזה או אחר , מאחורה , ימינה או שמאלה לא כלול בחופש האומנותי של האומן אתה גם פוגע בחופש של הקהל להנות בהופעה , ויש אנשים שרק נהנים בהופעות אם הם יושבים יותר מקרוב לאומן. הרי כולם יודעים שמישהו בסוף ישב בשורה ראשונה , אז למה להפלות ? לא יעלה על הדעת שאומן יתעסק גם עם סידור השולחנות ויזיז מעריצים קדימה ואחורה , ימינה ושמאלה. למי אתה שומר את כל השולחנות הראשונים אם לא למשפחה/חברים שלך ? קח דוגמא מידידותיך קרן ומירי ,ש"מפרגנות" לקהל האמיתי שלהן שמגיע לכל הופעה ודואג לרכוש במיטב כספם מקומות קרובים.

Inbar789

New member
אריק..../images/Emo103.gif

אני כן מבינה את ההודעה שלך ואת היחס שלך כלפי הקשרים בין מעריץ ומוערץ, אבל למרות זאת אין סיבה לבקש את מה שאתה מבקש. אנחנו משלמים לא מעט כסף כדי לבוא להופעות שלך ולהנות ממך ומהמוזיקה שלך. אין שום סיבה שהמעריצים שלך [וזה כולל הערצה גם למוזיקה שלך] יבואו להופעה רק כדי שידרשו מהם לשבת בסוף האולם. וברור שאחרי דרישה כזאת המעריצים לא יישארו אדישים ולא יצליחו ליהנות מההופעה. לא מגיע להם יחס כזה, למרות שזה לא בא מתוך רוע או כוונה לפגוע ולהעליב. אבל זה מעליב. ופוגע ביחס של המעריץ למוערץ. אז יכול להיות שזה באמת מפריע לך [למרות שאני לא מבינה למה], אבל אתה אמור להתנהג במקצוענות ולהבליג. אי אפשר לפגוע ככה במעריצים שלך שבסה"כ אוהבים את ההופעות שלך. אז תשמור על החופש שלך. רק חבל שזה בא על חשבון החופש שלנו.

לצנזר ושוב לצנזר

אני מדבר על השיר בעיקר על המתוקות האחרונות ועל רוח הדברים המסר שכל ילד בן 13-17 מקבל הוא דפוק זרוק ו... לבאה בתור (כנ"ל הבנות) ברדיו שאמור להיות חינוכי (בהקשר של הכתבה ) עד היום אני לא מבין אך בן 11 מתעלל מינית בילד בן 6 אלוהים יודע שעדיין אין דחפים מיניים ואני חושב שלתכנים שאתה ואנשים כמוך מעבירים יש לא מעט אשמה כמובן שאני לא טוען שצריך לצנזר אותך בילבד אבל באלוהים תחשוב על המסר שאתה משדר לכל הילדים ולעזזל אם אני מבין איך שמים אחד כמוך בערוץ הילדים האחרון שהייתי רוצה שהילד שלי יקלוט מימנו ערכים זה אתה כמובן שאתה יוצא נגד המוסכמות אבל אני מנסה לדמיין עולם שכולם עם הערכים שלך ו...

זהו שיר פארודיאני.

אז נכון שהמסר יכול להתפרש כפשוטו-בטעות, אבל זו לא בדיוק אשמתו של אריק. הכוונה שלו הפוכה לגמרי. ועם כל הכבוד, יש אמנים ומרכיבי תרבות שה ר ב ה יותר תורמים לעניין... אפילו השפה שהוא השתמש בה לכתיבת השיר יחסית בסדר |:

למעלה