התחמקות מהצבא

gil levi

New member
התגובה היא ל Vrock

"אם הצבא יחליט שהוא לא צריך אותה, תציב נא אותה המדינה במקום אחר. למשל-צריך שוטרים, כבאים וכו'." תגובתי: "יש חיילים שהתפקיד שלהם זה לא לעשות כלום או לעשות מעט מאוד. מדוע אתה חושב שאם בלשכת הגיוס יחליטו שיש להם עודף כח אדם הם ישלחו אותה לשרת במקום אחר?"

iknow

New member
כלומר

אתה מביע תמיהה לגבי המצב הקיים, וטוען, בצדק, שלשכת הגיוס במילא לא תשלח אף אחד למשטרה אלא תעדיף לעשות עוד תפקיד חסר טעם.

gil levi

New member
לא בדיוק.

אני טוען שלשכת הגיוס לא תשלח אותה למשטרה או למכבי האש ומבסס את הטענה על כך שקיימים חיילים (ולפי מה ששמעתי לא מעט, כך שכנראה לא מדובר בטעות) שהתפקיד שלהם זה לא לעשות כלום ומכאן שלשכת הגיוס לא שלחה אותם למשטרה או למכבי האש. וחוץ מזה, מעולם לא שמעתי על מישהי שלשכת הגיוס אמרה לה: "טוב תראי, יש לנו המון אנשים במחזור שלך וחבל שהתפקיד שלך יהיה הפקידה של הפקידה של הפקידה של איזה קצין, אז במקום אנחנו שולחים אותך להתנדב במכבי אש". Vrock, זה אולי רעיון טוב, אבל למה אתה חושב שהוא מיושם היום?

Vrock

New member
אני לא חושב,

אני מציע באופן תאורטי, תוך כדי הדגשת הפרזיטיזם.

iknow

New member
עיתונים + ספרו של עפר שלח

"מדוע צה"ל זקוק למהפכה?".

motyka

New member
השרות בצה"ל אינו חובה לבנות

(ובאופן מעשי גם לא לבנים)

שמוצה

New member
למה?

חמד צודקת. במדינה שכזאת זה פשוט לא הוגן לצאת מהצבא. למה שבנות אחרות ילחמו, או אפילו יגישו קפה טורקי למפקד שלהם בקרייה, והיא תלך ללמוד באוניברסיטה? אני מסכימה שהדמוקרטיה במדינה הזאת היא לא האידיאל שיש, אבל יש גם חובות למדינה. (לא מטיפה לאף אחד. לא רוצה ללכת לצבא? שיהיה לך בכיף.) הייתי פה.

iknow

New member
"במדינה שכזאת"?

זה בסדר. למרות כל חששותיך, אף אחד לא בא להרוג אותך. הפרנויה, הבלתי מוצדקת הזאת, היא אחת הסיבות לכך שלא מורידים את משך השירות הצבאי, ובכך פוגעים בכל אזרח ואזרח שמתגייס ועוסק בתפקיד בלתי נחוץ (וישנם הרבה יותר מידי כאלה בצה"ל בימינו). לדעתי, מדובר אפילו בפגיעה בביטחון המדינה. הסירוב המתמיד להפוך את הצבא שלנו למשהו קצת יותר מקצועי מצבא השכונה שהוא היום, פוגע בביטחון המדינה.

מדינה שכזאת?!

סליחה?! למה מי זו המדינה הזאת אם לא את? אם לא איכפת לך,אז את חלק מה מדינה הזאת, ולא רק את, כל אחד פה הוא חלק מהמדינה הזאת ומי שבונה את האופי של המדינה זה כל אחד שחי פה.

חמדונה

New member
היא טענה, אם לא ראית,

שהיא לא צריכה להתגייס כי היא אישה. אם היא דוגלת בשובניזם, באפליה, בהתייחסות שונה לגברים ונשים- אז היא בושה למין הנשי.

למעלה