התחמקות מהצבא

iknow

New member
מניין לך מה הטובים יעדיפו?

או שכך אתה מגדיר "אנשים איכותיים"? אנשים שיעדיפו עבודה מאתגרת בצבא. קודם כל, חשוב להתייחס לעובדה שאין יותר מידי עבודות מאתגרות בצבא. יותר נכון יהיה לומר, שכמות המשרות המאתגרות קטנה מכמות האנשים האיכותיים. הצבא, מעדיף שיהיו לו אנשים איכותיים גם במקומות שכישוריהם אינם באים לידי ביטוי. מבחינת הצבא, מדובר במחשבה נכונה. מבחינת אותו חייל, הוא נמצא סביב אוכלוסיה שהוא אינו רגיל להיות לידה, הוא משועמם, הוא זורק זמן לפח. אתה באמת חושב שאדם שחושש לפרנסתו ובחר מיוזמתו לעבוד באותה עבודה יעשה אותה כמות "שכונה" כמו החפ"ש שנלקח מביתו ובוכה בלילות (הגזמתי קצת, הנק' מובנת, אני מקווה)? מתחושת ה"דפקתי את המערכת" לא ניתן להתנער לחלוטין במערכת גדולה, אך ניתן למזער אותה. ואם מדובר ביחס למתגייס הממוצע (שעושה ממש ממש הרבה שכונה) - ההבדל הוא קיצוני. במתכונת הנוכחית, הקידום נקבע ע"י פז"ם, זאת נקודה נפרדת שיש לטפל בה. תנאי מקדים לפיתרון בעיה זו הוא הפיכתו של הצבא למקצועי יותר (להיפתר מהעודפים הבלתי רצויים). אוקי, לעניין החומר האנושי בצבא מקצועי רציתי להגיע. קודם כל יש להבין שהפיכתו של הצבא למקצועי תרגום לייעול המערכת מבחינת כמות האנשים וניצול המשאבים. במצב כזה, ניתן יהיה לקבוע שכר גבוה (לפחות כמו במשק, אולי אף יותר) בתחומים הרלוונטים (פיתוח אמל"ח וכד'). כלומר, ניתן יהיה לשחק עם השכר והתנאים במשרות שונות לפי חוקי ההיצע והביקוש. בנוסף, אם נוסיף לעסק את העובדה שזאת תיהיה מערכת מתגמלת איכות ומערכת שמנוהלת באופן יחסית מקצועי, אז ניתן להבטיח את הגעתם של אנשים איכותיים למערכת. האם העובדה שאת האיכותיים מנצלים ואת הבלתי איכותיים מתגמלים היא שיטת ניהול שתביא לאותם איכותיים להגיע למיצוי יכולתיהם? שוב, אני חושב ש70% זה לא מספיק טוב. המשפט האחרון קצת הצחיק אותי. הצבא אינו זקוק רק לאנשים איכותיים. הוא זקוק לאנשים איכותיים בעמדות מפתח בלבד. אין שום הכרח שהחייל הפשוט יהיה איכותי בשום אופן. כמות הלא איכותיים הדרושה בצבא גדולה בהרבה מכמות האיכותיים. עניין נוסף שרציתי לציין. במצב שבו אני מתאר (שבו הצבא הוא מקום עבודה לכל דבר) תינתן לתושבי שדרות ואופקים האפשרות להתקדם בסולם הדרגות החברתיות בעזרת הצבא. את הטובים שבהם ניתן יהיה לגייס לא רק לחי"ר, אלא גם לאמ"ן.

צבאות מקצועיים רבים

נופלים מצה"ל באיכותם, במקצועיותם ולעיתים גם בחסכניותם, איך אתה מסביר את זה? לצערי, נראה שאתה מתבלבל ומכליל את צה"ל כמקשה אחת גדולה, כאשר בו ישנם שלושה מערכים עיקריים, השונים רבות זה מזה, המערך המינהלי-הג'ובניקים, מערך התומכ"ל-תומכי הלחימה-המסייע והמערך הלוחם, אינני יודע באיזה סוג של שירות התנסת, אבל ברור לי מדברייך שמה שראית השאיר עלייך רושם קשה. אצל הג'ובניקים, אכן הביזבוז גדול והמשמעת על הפנים, וזה גם "באשמת" חוק הגיוס, כיוון שלצה"ל יש מספר מסוים של ג'ובניקים שהוא צריך, ובפועל מתגייסים הרבה יותר חיילים למערך זה ואין לו דרך למנוע זאת, הוא צריך לקחת יותר חיילים על פחות תפקידים, ככה שנוצרו תפקידי השבוע שבוע, חמש תשע, 3-11, מאבטחי המתקנים העושים שנתיים, וכו' אבל אצל התומכ"ל והלוחמים המצב שונה בתכלית, תמיכת הלחימה בצה"ל(לדעתי) היא מקצועית למדי, ולא יקרה יתר על המידה, ואילו המערך הלוחם עושה רוב הזמן את תפקידו נאמנה, כמובן שחיילים קרביים עשויים להכשל במילוי חובותיהם לפעמים, זאת עקב העומס העצום שמופעל עליהם לא פעם, אך ברוב הזמן, וברוב היחידות החיילים ממלאים את חובותיהם, לעניין "הגדלת הראש", לא רק שישנם לוחמים המגדילים ראש, אלא שגם ברבות הימים המערכת עושה מהם מש"קים וקצינים, ככה שלא רק הם קיימים, אלא גם הם מקבלים סמכויות נרחבות כמובן שיש דברים רבים לשפר אצל הלוחמים ובדרג המסייע, אבל בסופו של יום, המשימות המוטלות עליהם, מבוצעות כהלכה

gil levi

New member
הערה קטנה.

אתה כותב: "צבאות מקצועיים רבים נופלים באיכותם מצה"ל, במקצועיותם ולעיתים גם בחסכניותם, איך אתה מסביר את זה? " אז איך אני מסביר זאת? אני בודק כל מקרה לגופו. יכול להיות שצבא מקצועי מסויים נופל באיכותו מצה"ל כתוצאה מהעדר תקציב, יכול להיות שצבא מקצועי אחר נופל במקצועיותו מצה"ל כתוצאה מכך שלא מתגמלים בו מספיק את המצטיינים בעבודתם או כי הקידומים מסתמכים מאוד על פרוטקציות, יכול להיות שצבא מקצועי אחר נופל בחסכניותו מצה"ל כתוצאה מניהול כושל. אני סתם זורק סיבות. הנקודה שלי היא שהעובדה (ואם כבר, תוכל להביא דוגמאות?) שקיימים צבאות מקצועיים שנופלים במדדים אלו מצה"ל לא מחלישה את הטענה שצה"ל יהיה צבא טוב יותר אם הוא יהיה צבא מקצועי.

צבא עממי מול צבא מקצועני

הסיבה שצבא עממי עלול באופן כללי להיות טוב יותר מצבא מקצועי הוא שצבא איננו כפי שרבים תועים לחשוב, עסק כלכלי מיוחד, אבל כלכלי בסופו של יום, בניגוד לעובדה שצבא, הוא מוסד ערכי באיזשהו אופן, שבלעדיו הוא חסר תועלת לדעתי, קידום הרעיון של "צבא מקצועני" הוא סך הכל קידום של רעיון הצבא העסקי, למרות שבהווה אנו עדים שלמרות שצה"ל כפוף לחוקים "עממיים" הוא מנסה להתנהל כצבא עסקי, כמובן שניהול עסקי בתחומים מסוים(כמו אצל הג'ובניקים) הוא חיובי, אך הניהול הזה עלול לפשוט גם לתוך המערך הלוחם(מה שכבר קורה) ואת זה, אני חושב שאין אנו רוצים לנסות

iknow

New member
בדיוק

הצבא מספק ביטחון תמורת כסף. במקרה הזה יש להגדיל את כמות הביטחון שהצבא מייצר אך לזכור שזה עולה כסף. אני טוען, כפי שוודאי שמת לב, שהביטחון יגדל מאוד בהפיכתו את הצבא למקצועי. זאת, כאמור, אפילו במחיר עלות גבוהה יותר. יש גם תוצאות לוואי חיוביות מהמהלך הזה: חופש בחירה רב יותר לאזרחי מדינת ישראל. יתכן אפילו שהמהלך ימזער את האבטלה. פיתוח טכנולוגי רחב יותר כתוצאה מהורדת כמות כוח האדם, יעיל יותר בעזרת שיפור שיתוף הפעולה בין צה"ל לתעשיה הביטחונית.

איך תגדיל את כמות הבטחון?

לא, באמת שלא הבנתי איך הפיכת הצבא לשכיר תייעל את החלק הבטחוני שלו, אני יכול לראות איך כביכול משתפר המצב בחלק העורפי של הצבא, אבל אני לא כל כך בטוח... איש קבע ביחידה עורפית, עולה 80 אלף שקל בשנה(זה מה ששמעתי, ממקור אמין למדי) ככה שבעצם כל הג'ובניקים יהיו אנשי קבע! גם אם ננסה לקצץ עד העצם, כל חייל יעלה בשנה 50 אלף שקל לפחות, במחיר של חייל קבע בצבא המקצועני יהיה אפשר להחזיק עשרה חיילים סדירים שעושים שבוע שבוע או חמישה חיילים סדירים "במשרה מלאה" וזו הערכה מוטת כלפי מטה, זכור, שהחייל "שלך" יהפוך לאיש קבע מהרגע בו ידרוך בבקו"ם, לחייל "שלך" לא יהיה שום יתרון על הסדירניק של היום, אולי מלבד מוטיבציה מוגברת, וגם זה לטווח קצר בלבד אז מה בעצם היתרון של הצבא המקצועי שלך?

iknow

New member
אני באמת שלא רוצה לדבר על התקציב

יותר מידי. כי אין לי את כל הנתונים. בעיקרון, בצה"ל כרגע יש 70,000 אנשי קבע בנוסף ל100,000 חיילי סדיר. אם נוריד את כמות אנשי הקבע בחצי (כל מיני נגדים מיותרים, או לשכור איש מקצוע אמיתי שיחליף 4-5 קצינים שבמילא לא עושים כלום, אני בטוח שאתה יכול לחשוב על כמה כאלה מנסיונך, הם פשוט נמצאים בכל מקום, מנסיוני שלי.). אגב, מאוד סביר לחשוב בכיוונים הללו מאחר ולאורך כל שנות קיומה של מדינת ישראל צה"ל נחשב לפרה קדושה. משהו בסגנון: "צה"ל צריך כסף? למה אף אחד לא מביא לו כסף?!". רק בעשור האחרון היה צריך להתמודד צה"ל עם קיצוצים למיניהם. כמובן שקיצוץ באיש קבע לא נחוץ אחד לא מתבצע ללא מסע פרסום על חשיבותו של אותו איש קבע. בל נשכח גם את אותו בזבוז של כמה מיליארדים אשר לא אושר ע"י הכנסת. אני צריך להזכיר לך כמה פעמים היה צריך להעיר לחבריך בטירונות לסגור את הוי בין הרגליים? כמה פעמים קרה שלא הכנתם מספיק מצבות בזמן כי רוב החיילים רוצו פשוט להקטין ראש ולא להתבלט? כמה פעמים קרה שאיזה חייל מושתן החליט לשים זין על המפקד שלו? והכי חשוב, אני צריך להזכיר לך את הכמות האדירה של חיילים שבילו בכלא הצבאי? אני סמוך ובטוח שהכלא הצבאי או עונשי ריתוק יהפכו לבלתי נחוצים לחלוטין במסגרת של צבא מקצועי. כאשר אדם בוחר לעבוד באינטל, ניתן לסמוך עליו שיהיה ממושמע. בנוגע לחלק הביטחוני: אני מכיר מקרוב את מערך סיכול הפיגועים בצבא והאנשים מאחורי אותו מערך. אני, בשום אופן לא יכול לומר שאני סומך על המערך הזה. זאת, בעיקר בשל אותם אנשים בלתי מקצועיים אשר מטפלים בזאת (בעניין זה אני גם לא מדבר רק על החפ"שים, המנהלים (הקצינים) שעימם יצא לי להיפגש ולדבר בעניין זה פשוט רפי-מוחין (פה יצויין לטובה הקצין היחיד שלא היה כזה, חבל שהוא מהווה את המיעוט)).

iknow

New member
אני הייתי חלק ממערך תומכי הלחימה

מש"ק מודיעין במפקדת אוגדת איו"ש (סמוך לרמאללה). חוקר הרש"פ. *כשמרתי על הבסיס (או ראיתי אחרים שומרים), שמתי לב שאחרים התחמקו מכיתות הכוננות. עד מהרה אפילו אני הייתי מנסה להתחמק מחדר הכוננות. *כשפתחתי את שער הכניסה (או ראיתי אחרים עושים זאת), שמתי לב שאף אחד לא בדק חוגרים מהנכנסים. עד מהרה אפילו אני לא הייתי בודק חוגרים לאף אחד. *כשייצרתי תוצרי מודיעין עדכניים (או ראיתי אחרים, בתחומים אחרים, עושים זאת), שמתי לב שההתיחסות אליהם מצד הבכירים נמוכה עד כדי לא קיימת. פנו לשב"כ ודרשו מהם מידע עדכני ורלוונטי. *כשלמדתי מה אני צריך לעשות (במהלך החפיפה), שמתי לב שבחלק מחומר הלמידה ישנן טענות או עובדות סותרות, החומר היה לא מעודכן כלל, ולא מקיף מספיק לצורך ביצוע העבודה (זאת אני אומר כי מאוחר יותר הייתי צריך לברר את אותם נושאים בעצמי דרך פניה לחטיבת המחקר). *כשהתחלתי לייצר תוצרי מודיעין (או ראיתי אחרים, בתחומים אחרים, עושים זאת), שמתי לב שרמת המקצועיות הנדרשת מאיתנו היא לא מעבר ל"ספק חדשות" (כמובן שמדובר בעוד ספק חדשות מיני רבים, אמ"ן מספקים חדשות באופן תדיר יותר (עידכונים במשך כל היום) ובאופן מקצועי יותר (רקע והשלכות אפשריות)) *כשפניתי למפקדי בנסיון לברר מדוע יש צורך בכלל במחלקה שלנו, הנימוקים שעלו היו בדמות פטריוטיות וכל מיני זיוני שכל שלימדו אותם בקורס הקצינים שלהם. לעזאזל, המטומטמים האלו לא השכילו לתת נימוקים אמיתיים. בסופו של דבר, כשהתעקשתי ממש על קבלת נימוקים "ת'כלס" קיבלתי מספר נימוקים. אותם נימוקים, חשבתי לעצמי, תקפים רק לעבודה התיאורתית של המחלקה שלנו ולא לעבודתה או איך שתופסים את עבודתה בפועל. ואכן, מספר חודשים מאוחר יותר אירעה תקרית שהמחלקה שלנו, באופן תיאורתי, הייתה צריכה למנוע. הקטע המעניין הוא שהתוצר שמפרט את המידע המודיעיני נעשה ע"י מחלקתינו. אף אחד לא התייחס אליו כראוי. יש לציין שבצדק! לעיתים קרובות מידי, המחקר טרם הוצאת התוצר היה לא רציני ולא מעמיק ולא נדרש יותר מכך כי ידוע היה שהסיכוי בפועל לקבל כזה מוצר הוא אפסי. עניין נוסף שברצוני לציין, כמות הג'ובניקים עולה בהרבה על כמות תומכי הלחימה והלוחמים בצבא. כאשר אתה אומר שמערך הג'ובניקים אינו יעיל, אתה בעצם אומר שמעל 50% מהצבא אינו מתפקד כמו שצריך היה לתפקד. איני יודע עד כמה הנתונים מבוססים, אך שמעתי לא מזמן שיחס הג'ובניקים והתומכ"ל ללוחמים הוא 1 ל 7 לטובת הג'ובניקים, כמובן. בנוסף, ציינת שבגדול מערך הלחימה הוא טוב. אני מסכים שמערך הלחימה בגדול הוא יעיל יחסית. אבל כאשר מדובר ב80%-90% מהיעילות המקסימלית אז יש צורך להעלות אותו ל100% ולא להסתפק ב"יעיל יחסית".

בכל מערכת גדולה

עלול להווצר כפל תפקידים, או תפקידים שהמשמעות המקורית שלהם אבדה, כמו למחלקתך שלך, אבל אתה בעצמך אמרת שאמ"ן והשב"כ(למרות שהוא חוץ צבאי) סיפקו את המידע הדרוש, ובאיכות טובה, כלומר, המערך המסייע דווקא כן פועל את פעולתו בדרך כלל, מהכרות שלי עם הדרג המסייע, היא שהוא נותן תפוקה סבירה למדי, ואפילו טובה מאוד בחלק מן המקרים לגבי השמירות במפקדת איו"ש, האחריות מוטלת בעיקרה על הקצינים, שאילו היו קפדניים יותר היו נמנעים המחדלים שציינת לעניין כמות הג'ובניקים, צודק אתה, ואני גם מאמין שהמערך המנהלי בצה"ל בהקשר לחיילי הסדיר צריך לעבור לשירות של שנתיים במסגרות של שבוע שבוע, ואת השאר, לשלוח לשירות לאומי-חובה לגבי המערך הלוחם, אני מסכים איתך שהוא עושה את עבודתו, מסכים איתך שיש לשפרו, אבל לא מבין איך זה שהחיילים יקבלו שלושת אלפים שקלים בחודש, יעשה את השמירה/תשמוע/סיור יותר מעניינים ופחות מעפ"צים

iknow

New member
אני לא ממש מדבר על שכר מינימום

(כרגע במילא כל חייל קרבי מקבל חצי משכר המינימום). עם זאת, אפילו שכר מינימום יכריח את המפקדים להתחיל לחשוב אם אותו סיור ספציפי הוא נחוץ ואם אותה עמדת שמירה בהכרח דורשת אדם בתוכה. באופן דומה, אותם מפקדים יגיעו למסקנה שחלק נרחב מההכשרה שאותם לוחמים עוברים מיותרת או לא רלוונטית ויחליטו להעביר אותם הכשרה שבאמת תכשיר אותם לביצוע תפקידם. אני באמת שלא רואה כל צורך להסביר מדוע אדם שמקבל שכר עובד טוב יותר. בעניין כפל התפקידים - הבאתי זאת רק כדוגמא נוספת לעודף כוח האדם הקיים בצה"ל. חיזוק לטענה שאין לחשוש ממחסור בכוח אדם במקרה של צבא מקצועי (או לפחות, לקיצור שירות החובה). בעניין הקצינים שהאחריות מוטלת עליהם. הנה לך מדגם מייצג של הקצינים בצה"ל במתכונתו הנוכחית. לדעתי, ישנו כשל די חמור באופן בחירת האנשים לקורס הקצינים ובתוך קורס הקצינים. האמת היא, שאני מתחיל להבין שרעיון כזה לא יעבור לעולם. קיצור שירות החובה לשנה-שנה וחצי, אפוא, הוא פיתרון הפשרה. אגב, איני חושב שקיצור שירות החובה לג'ובניקים בלבד יתן מענה כלשהו לעניין זה. זה רק יחמיר את מירמורם של הלוחמים ויוריד את המוטיבציה להיות לוחם. קיצור שווה לכולם יהיה רעיון חכם יותר.

700 שקל

ל18 שעות ביום, כפול 21 יום בחודש(במקרה הטוב ביותר) זה מחצית משכר המינימום בישראל, אני מופתע, אני צריך לרענן את הנתונים שלי "המפקדים יתחילו לחשוב...", לחשוב על מה? אני רואה שחסר לך מידע בקשר להתנהלות המערך הלוחם, נגיד יש לי 20 לוחמים, ואני זקוק בקו הזה רק ל16 מהם, מה בדיוק המפקד יעשה? ישחרר חיילים מהשירות, הלנת שכר? זוהי שגיאתך, הצבא אינו עסק כלכלי רגיל, אם יש לך מפעל לחרוזים, והביקוש לחרוזים עולה, אתה יכול תוך כמה שבועות לגייס עוד עובדים ולרכוש עוד מכונת חרוזים, בצבא אתה לא יכול לעשות זאת, הצרכים של הצבא הרבה יותר גמישים ומהירים, היום אתה צריך 16 לוחמים, מחר תצטרך 30, איך "תביא" אותם? מה שאתה מציע בעצם, בלתי להתכוון לכך, הוא כוח לוחם קטן, יקר ובלתי מיומן, זה לא מבשר טובות, ושוב להזכירך, לצה"ל אין עודף לוחמים! גם היום ייתכן שהקבע הכללי שהנך מציע יעזור לבטל חלק מכפל התפקידים במערך המסייע, אבל אני לא חושב שהוא יהיה משמעותי, כמו כן, יש מחלקת מודיעין בכל חטיבה, בוודאי שאוגדה לא יכולה לוותר על מחלקת המודיעין שלה, כך שעדיין יישארו מחלקות שתפקדיהן כפולים. לעניין הקצינים, הרי זוהי הוכחתי, הקצינים, אנשי קבע(אם לא בהווה אז בעתיד) זורקים זים, מה קרה, משכורת הקבע כבר לא פועלת? אני מסכים איתך לגבי קורס הקצינים, אבל זוהי ראיה שקבע לא פותר את בעיות האחריות של חיילי וקציני צה"ל, ולא יפתור לגבי מרמור הלוחמים, אם הלוחמים יקבלו הטבות ממשיות בשחרור, אני חושב שזה יקל מאוד עליהם לשרת שלוש שנים, היכן שיידרש, ואני מתכוון למענקי שחרור גדולים יותר, מלגות להשכלה גבוהה, דברים "כבדים" יותר ממה שמגיע היום

באופן כללי

קצינים זורקים הרבה פחות זין מחיילים (אם כי זאת טענה בעייתית טיפה להתווכח עליה שכן אין כל דרך להוכיח אותה אמפירית), לכך קוראים בטרמינולוגיה הרפואית - סגמ"ת. כחייל, כמובן, אין דבר שיותר מחליא אותי מקצינים חולי סגמ"ת. כאדם המתבונן מהצד, אין ספק שמדובר בחיילים טובים יותר מהחפ"שים.

iknow

New member
חייל קרבי מקבל 700-750 שקלים

משכורת קבועה + 900 שקלים בכל חודש שיתווספו לחשבון הבנק שלו בעת שיחרורו. מדובר על 1600-1650 שקלים בחודש. שכר המינימום הוא 3300 שקלים. הכוונה הייתה לאו דווקא למפקדים הישירים, אלא למקבלי ההחלטות בצה"ל. אם יש במחלקה מסויימת 4 חיילים מיותרים אז נפטר את הטובים פחות. מהיום למחר אין שינויים כה דרסטיים בנוגע למספר החיילים הדרושים. במידה ואכן יהיו שינויים דרסטיים (מלחמה וכד', למרות שהסיכוי די שואף לאפס): אותו שירות מילואים (במקרה של שנת שירות חובה) יוכל למלא את השורות. אתה מודע לעובדה שכרגע יש בצבא 450,000 חיילים בפוטנציאל המילואים? במהלך שנת החובה שלהם, חלקם יוכשר לירות בתותח, חלק אחר לתפעל טנק, וחלק נוסף לירות במטוסים (וכד'). כאשר החברה יזומנו לשירות מילואים באופן שווה בין כולם (כאשר השירות יהיה רק שנה וינתנו הטבות מיוחדות ללוחמים, אז אני מבטיח לך שרבים הרבה יותר ירצו להיות לוחמים) אז כבר כנראה לא יהיו את כל הקטעים הללו של התחמקות משירות מילואים. אחרי הכל, מי שמזומן לשבועיים פעם בשלוש שנים יכול להתלונן? (אני סתם זורק מספר, לדעתי הזימונים יהיו תכופים עוד פחות). כוח לוחם קטן? אכן, כוח לוחם יקר? ניתן לומר. כוח לוחם בלתי מיומן? ממש לא, זהו ההבדל הדראסטי ביותר. הלוחמים יהיו מיומנים יותר! בנוגע למחלקות המודיעין, דווקא בגלל שאני מכיר את הנושא מקרוב, יש לי השגות בעניין זה. אני לא רוצה להיכנס לזה כי זה לא בדיוק קשור לדיונינו. אומר רק בקצרה, במערכת המודיעין הנוכחית ישנן יותר מידי מחלקות מודיעין. כאשר חלקן אינן מקצועיות כלל (אני הייתי באחת כזאת, זה היה בזיון!). כפי שציין עמרי, קצינים, למרות כל מגרעותיהם, עדיפים בהרבה על חפ"שים. בנוגע להטבות בשחרור: דברים "כבדים" יותר עולים כסף. יותר פשוט יהיה לפרוס את אותם מענקים כבדים ולתת שכר חודשי לחיילים. ההבדל הוא שלשיטתך השינויים יהיו קוסמטיים בלבד (כך שכולם יצטרכו לקבל את אותם מענקים, כפי שכיום כל ג'ובניק שלא עשה כלום בשירותו הצבאי אך שירת שלוש שנים מקבל 60% מהשכר שלוחם מקבל (350+600)). אם נלך לפי שיטתי וניפטר מחצי מהחיילים אז ניתן יהיה להסתפק בשכר גבוהה יותר באותו בזבוז כספי.

תגובה

צבאות מקצועיים רבים נופלים מצה"ל באיכותם, מקצועיותם ובכוחם כשם שצבאות מקצועיים אחרים, מעטים בהרבה, עולים על צה"ל באיכותם, מקצועיותם ובכוחם. אולם, מסופקני אם ההסבר לכך נעוץ בהיות צה"ל צבא העם כמו שהוא נעוץ בתקציבו הגדול, בתמיכה האמריקנית הנרחבת ובעוד כמה גורמים אחרים. זו כלל לא השאלה. השאלה היא כיצד יהיה צה"ל חיסכוני, איכותי ומקצועי יותר ביחס לעצמו. בכל אופן, אני לא חושב שיש בידינו נתונים המספיקים לעריכת ההשוואה שעשית בין צה"ל לבין צבאות אחרים. אין הרבה חומר כתוב בנושא הזה, למעשה אני לא מכיר אף מסה זולת ספרו של עפר שלח שצויין כאן - "המגש והכסף", שתומך באופן גורף בהפיכת צה"ל לצבא מקצועי. אני שמח שאתה מסכים שיש לא מעט בזבזנות וסיאוב במערך הג'ובניקים והתומכ"לים, אולם מה שכתבת על הלוחמים איננו מבוסס על דבר מלבד על רוח "לוחמינו האמיצים". אתה נשמע ברגעים מסויימים כמו תיאור צה"לי של מסלול "אטרקטיבי ומאתגר" בצה"ל (שכידוע, כל מסלול עונה על ההגדרה הזו). אין לי ביקורת על "לוחמינו האמיצים", ראשית כל, מפני שלא הם הבעיה כאן, שנית, מפני שאני אחד מהם, בחלק מהמובנים ושלישית מפני שחלק לא מבוטל מהם אכן עושה עבודת קודש של הגנה על המדינה. זה לא אומר שהמערך שמפקד אותם, מאמן אותם ומציב אותם לא פועל בחוסר יעילות ובבזבזנות מטורפת.

אתה מתבלבל בין הצד הטכני

והצד האנושי של הצבא, אני התייחסתי לצד האנושי שלו, כלומר לאיכות לוחמיו, אתה התייחסת לצד הטכני שלו...רצוי להפריד בינהם לצערי לא קראתי את הספר המדובר, אך למרות זאת אני חושב שאני מכיר את טיעוניי "הצבא המקצועני" היטב, הם מדברים בעיקר על ייעול ועל התועלת הרבה שתצמח לכלכלה הישראלית משחרור אלפי צעירים לשוק...ואני מסכים עם חלק מהדברים, אבל, אני לא רואה איך "מקצועונות" שכזו תחזק את יכולתו של צה"ל להלחם באתגרים הצבאיים העומדים לפניו כיום מה שכתבתי על הלוחמים הוא מה שראיתי וששמעתי מאחרים, לפי כרטיסך האישי נראה שאתה משרת ב"מודיעין השדה" וכיוון שאיני מכיר לעומק את פועלו(אך את "גטאות" האהלים שלכם בבהל"צ אני זוכר היטב) אני לא יכול להבין לגמרי את התמונה בא אתה רואה את החילות הקרביים, אבל נדמה לי שנסחפת מעט כשניסית לתאר את דבריי שלי, איני יודע איך זה אצלכם, אך מקובל ברוב המקומות שה"שפיצים" יוצאים למש"קים בהקצאה הראשונה, אלה שתפסו את מקומם בהמשך המסלול בהקצאה השניה, וה"חבר'ה הטובים", בשאר ההקצאות. הם הבעיה כיוון שהיכולת שלהם לעמוד במשימה משפיעה על היכולת של מדינת ישראל להוציא לפועל את מדיניותה לגבי הטענה ש"המערך ש"מפקד" אותם מאמן אותם וכו', אשמח לשמוע ביסוס לדברייך, וכמו כן איך ההצעה ה"מקצוענית" פותרת את המצב

אתה פשוט טועה

שוב, אני מתנצל על הגישה המתנשאת משהו, אבל אני לא יודע איזה ערך יש לטענות ש"טנקיסט במחנה פליטים, מג"בניק שעומד במחסום" לא עושה שכונה כשהן באות מפיו של אדם שמעולם לא העביר לילה בתצפית כשטנק מאבטח אותך, או עבר במחסום של החייל המג"בניק. אני מצטער, אתה פשוט אומר שטויות. מהרגע בו החייל מתגייס לצה"ל (ובמידה לא מבוטלת של צדק) הוא מנסה אך ורק לדפוק את המערכת. להסליק תפוח מחדר האוכל ולשמור בעמדה רק כשהקצין התורן מסייר. ואני מוכרח לציין שאני בתור חייל לא הייתי הרבה יותר טוב ממה שאני מתאר. הדיבורים שלך על "הצלת חיים" הם סתם סיסמאות שאתה מפריח לאוויר. אז מה בעצם אתה אומר, שלא יתכן מצב בו מישהו "עושה שכונה"? לא יתכן שמתכנן גשר "יעשה שכונה" כי הוא במידה מסויימת מציל חיים? כי אני שמעתי על איזה גשר שקרס בפתיחת האולימפיאדה היהודית, לפני כמה שנים. "אם יש לך בעייה עם הנגדים לך ותעשה את העבודה שלהם בעצמך"? עכשיו גם אסור להעביר ביקורת, אני מבין. התגובה הכ"כ לא רלוונטית הזו, מעבר לכך שהיא לא אופיינית לך, מעלה חשש גדול שפשוט אין לך שום דבר בעל תוכן לומר בנושא, ככל הנראה כתוצאה מבורות מחרידה בכל מה שקשור לעולם הנגדות. סלח לי על כך שאני מפליג בניתוח דבריך ובגורמים המביאים אותך לכתוב את אשר אתה כותב, אני פשוט עדין תחת השפעת ההודעה הקודמת שלך בה כתבת כי הנגדים הם חבר'ה מוכשרים מחד ומרוויחים משכורת נמוכה מאידך, משפט שהוא פסוק שקר מכל כיוון אפשרי.

LOL

"נגדים, הם חבר'ה מוכשרים ביותר ודווקא המשכורות שלהם לא כ"כ גבוהות". למה, לעזאזל, אתה כותב דברים סתם? זה אולי הדבר שאני הכי שונא, אבל אני לא חושב שיש לי דרך אחרת להתייחס לדבריך מלבד לכאלו שנכתבו על ידי אדם שמעולם לא היה בצבא, למרות שבאופן עקרוני אני מתנגד להתייחסות לכותב במקום לכתוב. "אם לא תלמד, תהיה נגד!" הוא לא משפט שהגיע לעולם יש מאין (לא שאני משתמש בו כהוכחה או טיעון כלשהי, מטרתו היא תיבול ההודעה בלבד). נגדים מקבלים משכורות עתק ביחס לגילם ולותק שלהם (בשנים הראשונות הם אף מקבלים משכורות גבוהות משל הקצינים) ובחלק לא מבוטל מהמקרים מדובר מביץ של הזבל בכל מה שנוגע לחומר אנושי. כך גם שאר דבריך בנוגע למידת כשוריהם וכשרונותיהם של קצינינו וחיילינו. אתה לא תאמין כמה קל לעבור את הסף לקצונה וכמה מטומטמים מצליחים להתברג בכל מחזור לבה"ד 1, לקורס קצינים. אני לא מזלזל ביכולות הניהול המערכתיות של קצין בדרגת סא"ל ומעלה, למשל, אך אני בהחלט לא שקט בכל מה שקשור לשאלה האם אכן יושבים אנשים מוכשרים בדרגים הגבוהים.

סלוניק

New member
הקטע עם הנגדים זה בציניות?

בכל אופן בדיוק היום הבאתי לנגד שלי מין ספר מהסוג של תמונות תלת מימדיות נשלפות, וסוף סוף הוא נעל את עצמו בחדר ליום שלם ואפשר לי לחזור הבייתה ב-12.

למעלה