התחמקות מהצבא

SuSuzi

New member
התחמקות מהצבא

שלום אנשים, אני מעוניינת להתחמק משירות צבאי. מישהו יודע איך עושים את זה מבלי לצאת על פרופיל 21? בבקשה בלי תגובות מטיפות. תודה רבה, שושנה.

motyka

New member
אפשר להנשא

ולמיטב ידיעתי יש דרך (לבנות בלבד) להצהיר על סרוב לשרת מטעמי אמונה שבלב.. זהו הסעיף עליו משתחררות כל הבנות הדתיות

motyka

New member
שרות לאומי הוא התנדבותי

מי שרוצה - הולכת, ומי שלא רוצה לא הולכת.

אבל בנות דתיות שלא הולכות לצבא..

חייבות לשרת או להתדב איפושהו...אני מדברת על דתיות ולא על חרדיות..

motyka

New member
לא חייבות

רובן עושות שרות לאומי התנדבותי מבחירה, כי זה מה שחינכו אותן לעשות. אבל מי שלא רוצה - לא חייבת

motyka

New member
רק אם היא מתנדבת

שרות לאומי אינו חובה פטור משרות צבאי לא מחייב שרות לאומי או שרות אזרחי בחורה שלא עושה צבא לא חייבת כלום

חמדונה

New member
ממש לא נוח לי

עם זה שאנשים כאן אשכרה עונים לזה ונותנים אופציות. אני לא מבינה, את לא אזרחית מדינת ישראל? אין לך אותן חובות כמו לכולנו? יש אלף אפשרויות להשתמטות, אבל למה לעזעזאל את רואה את עצמך מעל שאר העם הזה?

iknow

New member
אפשר לשאול

מהן הסיבות שלך להתחמק, כדבריך, משירות צבאי.

SuSuzi

New member
מפני ש

אני סבורה שאוכל להועיל למדינה הרבה יותר אם אשקיע שנתיים אלו מחיי בלימודים ולא בתפקיד צבאי כזה או אחר. מלבד זאת, אני לא חושבת שיש מקום למדינה להכריח את בנותיה להצטרף לשורות הצבא. הדבר קורה רק במדינת ישראל. אני רוצה לדעת מהן האופציות שלי. העניין הוא לא ברצון לפרזיטיות אלא בחופש הבחירה שיש לכל בחורה אחרת ברחבי העולם.

Vrock

New member
את יכולה ללכת לרחבי העולם.

חופש בחירה או לא חופש בחירה?

אלה החוקים פה, מה לעשות

גם אם את מתנגדת להם זה לא נותן לך זכות לעקוף אותם ולסדר לעצמך פריווילגיות ובונוסים פרטיים. ועל הזין שלי שביקשת בלי הטפות, אני צריך לתת 3 שנים מהחיים שלי [ואולי יותר] לצבא ולמדינה כי אלה החוקים כאן וכי זו המדינה שגידלה אותי ואני אעשה את זה, בעוד את תירקי עליי ועל עוד עשרות אלפי בחורים ובחורות צעירים לובשי מדים שיטחנו ת'תחת בשביל שאת תוכלי לשבת רגל על רגל בבית... תתפלאי, לאזרחים במדינה דמוקרטית יש גם חובות, לא רק חופשים וזכויות. ואחת מהחובות במדינת ישראל היא לשרת בצבא. לפני שאת ממהרת לצאת לעולם ולהתחיל בלימודים מוטב תלמדי כמה שיעורים בדמוקרטיה ובאזרחות, טפילה.

iknow

New member
תגיד. אתה יודע שצה"ל לא צריך

את כל כמות הנשים המתגייסות שהוא מקבל? בגלל זה אף אחד במערכת הצבאית לא עושה הרבה רעש כש-50% מאוכלוסיית הנשים אינה מתגייסת. במצבים בהם לפי החוק אתה חייב לשלם 80% מס הכנסה, יש המון שמתחמקים מזכויותיהם אלו. לא אמרתי שזה בסדר או כך זה צריך להיות. אני פשוט אומר שאני מסוגל להבין את זה. החוק לא הגיוני ודרוש שינוי.

Vrock

New member
איזו זכות יש לה להשתמט?

אם הצבא יחליט שהוא לא צריך אותה, תציב נא אותה המדינה במקום אחר. למשל-צריך שוטרים, כבאים וכו'.

למעלה