התחמקות מהצבא

iknow

New member
נו באמת

כיתת כוננות אחת תספיק בכדי לתפוס את כל המבריחים שבעולם במידה ותיהיה גדר לכל אורך הגבול ביחד עם אמצעי תצפית ממוחשבים.

iknow

New member
נכון, אבל פרזיטיות מסוג זה הולכת

וגוברת במדינת ישראל. שמינית מהמתגייסים לא מתגייסים או עוזבים באמצע מסיבות "נפשיות". עוד המון אחרים לא מתגייסים כי הם דתיים או ערבים. או כי סתם לא בא להם להתגייס אז הם מצהירים שהם דתיים. סך הכל, שירות צבאי מלא (סדיר+מילואים), רק כ-40% מהאוכלוסיה בארץ מסיימים. אני חושב שהגיע הזמן לעשות בדק בית. במיוחד שגם ביטחוני האישי נפגע כתוצאה מאותה מדיניות ממשלתית אנכרוניסטית.

זו דעתי בעניין

בתור לוחם גדודים שאוטוטו משתחרר גיבשתי דעה כללית- צבא זה חרא, קרבי זה חרא, גדודים זה הכי חרא... ובכל זאת מסיימים ומביטים לאחור בחיוך קל. המנטליות הכללית בצה"ל הלוחם היא כמו של קייטנה- הפעילות בעסה, האוכל מעפן, המדריכים/מפקדים זבלים אבל תמיד יש צחוקים עם החבר'ה, אין הרבה רצינות או פיקוח, את עיקר הדברים שעושים עושים לפי נהלים או לפי חשק. ובכל זאת, יש משהו בצבא שגורם לאנשים לפקוח את העיניים ולראות שאין מושג כזה 'לא יכול', יש אינטגציה והפתחות אל אנשים שבחיים לא היית פוגש באזרחות, אין שום הבדל בינך לבין הצפונבון מרמת-אביב או הערס מהקטמונים או הדוס מחומש או קלאבר מעוספייה... כולם באותו חרא ועובדים ביחד כדי שיהיה פחות מסריח. נשברים המון מוסכמות נחשפת המון צביעות והמון גזענות כזו או אחרת, לומדים להכיר אחד את השני- זה את המנטליות של זה, זה את האורח חיים של זה, זה את המצוקות והאפליות של זה, זה את כאבו של זה. הצבא הוא מערכת קשה שמכיחה אותך לצאת מהבועה והקיבעון שלך ולהפתח לכלל האנשים שאיתך ובסופו של דבר זו התועלת הגדולה ביותר שהצבא עושה לטובת המדינה. הצבא גם מספק ביטחון, זו מטרתו, אבל לשם מטרה זו הוא אינו באמת צריך את כמות האנשים שמחוייבים לשרת אותו במציאות, בקושי שליש מהמערך הצבאי לוחם וגם מתוך מערך יש הרבה שאינם עושים תפקיד רציני. הגיעה השעה שהצבא יעבור התייעלות רצינית- החזקת צבא גדול היא אמנם הכרח מעשי וקיומי במזה"ת אך האם יש באמת צורך שכל מערך זה יהיה סדיר? כשני שליש מתפקידי השרד הצבאיים ותומכי הלחימה נמצאו מיותרים ויכל הצבא להתקיים בלעדיהם ללא בעיות, את השליש הנותר היה ניתן לצמצם ללא בעיות מיוחדות אם סדר הגודל של הצבא היה קטן בחצי ואם התפקידים היו נמסרים לידיים מקצועיות תמורת שכר. טבחים הם דוגמה טובה- מדוע זקוק הצבא למערך עצום של טבחים כשלמעשה רק במוצבים הקדמיים יש אכן צורך בטבח? מדוע הצבא לא מכין מערך מזון אזרחי(קייטרינג) שיספק לו את תצרוכת המזון שלו? לא רק שזה היה חוסך בכוח אדם, ציוד, זמן וכסף, זה אף היה משפר את רמת האוכל ברוב הצבא(טבח אזרחי יודע שאפשר לפטר אותו אם לא ישקיע). תפקידי הלחימה אמנם אינם דורשים כזה צמצום, אך אלפי עמדות קבועות שאותם מאיישים חיילים יכלו לאייש ללא בעיה חברות אבטחה(מתקנים בטחוניים, בונקרים, גופים אזרחיים), שוב חיסכון ניכר בכוח אדם, ציוד ואולי אפילו כסף(כשמתחשבים גם בעלות הכשרה ותפעול לוחם)ואם אכן יושג הסכם קבע עם הפלסטינים אז גם את המערך הקרבי ניתן יהיה לצמצם לאין שיעור. שלוש שנים מהחיים זה הרבה זמן והגיע הזמן שזה ישתנה, אם הצבא יהפך למקצועי ומבוסס על עתודות מילואים גדולות ניתן יהיה לצמצם את השירות הצבאי לשנת הכשרה ועוד שנה של שירות נוסף לפיו יקבע מי ראוי לגיוס למערך המקצועי שישמור על ביטחון המדינה. אפשר כבר לבצע צמצום של השירות לשנתיים אבל אין בכך די. לא ייתכן שרק מחצית מאוכלוסיית המדינה תעשה שירות צבאי מלא ואילו החצי השני לא יעשה ויצור תחושה של ניצול אצל אלו שכן עושים(כפי שאני חשתי לרוב כשראיתי אנשים בני גילי כבר בחצי הדרך לתואר בשעה שאני מחפש פיית גירוז מאחורי הזחל בעודי שכוב בפודרה). חובה שיהיה שיויון בחובת הגיוס(ושיהיה שיויון בכלל) אבל לא חובה שכל המתגייסים ילכו דווקא לצבא, בעיקר כאשר רק שליש מהמתגייסים בפוטנציאל בכלל מגלים עניין בשירות צבאי. חובה לפתח אלטרנטיבות. ובמצב המדיני-חברתי יש לא מעט אלטרנטיבות- שיטור, שיטור קהילתי, שירותי סעד, שירותי מוסדות לאומיים, חינוך... מדוע מגיוייסים כל כדורגלני הנוער לשירות סתמי בתור עובדי רס"ר או מש"קי ממטרות? מדוע שלא יעשה שימוש בכישרונם והם יגוייסו ללימוד כדורגל בבתי ספר ובפנימיות? למעשה מדוע שלא יעשה כך עם כל האטלתים המצטיינים? אנשים רבים המוציאים פרופיל 21 אמנם אינם קשירים לשירות צבאי, אבל בהחלט יכולים לתרום בעבודה בבתי אבות לדוגמה, או בהדרכה בפנימיות. נשים רבות אינן מתגייסות ויש להגיד שבצדק לאור היחס של הצבא לנשים ברוב החיילות(למעט מודיעין וקשר). אני רוצה להאמין אחרת אבל יודע שבחורה שמתגייסת היום כמעט בודאות משליכה שנתיים מהחיים לפח לאור העובדה שלרוב תפקידי הנשים אין שום יעילו במערך הצבאי וכמו שאמר iknow זה גם בעיקר כי הצבא אינו דורש צורך שכזה. אצל גברים זה שונה ותלוי רק ברצון, אבל נשים המחפשות מאמת לתרום למדינה עדיף להן כיום לעשות שירות לאומי או שנת שירות מאשר צבא כי אפילו פ"פית או סמב"צית בסופו של דבר זה תפקיד מונפץ ורק עוד דרך להשיג תורנית מטבח לשבת בגדוד... לכן אני לא מתנפל על כל מי שאינה מעוניינת להתגייס בתלהמות 'את לא מתביישת!' 'פקה-פקה-פקה!', אבל, אם את רוצה להיות שלמה עם עצמך ועם המדינה מבלי להשליך שנתיים לפח אני ממליץ שתעשי שירות לאומי או שנת שירות. זה יהיה הרבה יותר מועיל לך ולמדינה.

gil levi

New member
שתי שאלות.

1. מדוע את סבורה שתוכלי להועיל למדינה הרבה יותר אם תשקיעי שנתיים אלו מחייך בלימודים ולא בתפקיד צבאי כזה או אחר? 2. מדוע את לא חושבת שיש מקום למדינה להכריח את בנותיה להצטרף לשורות הצבא ("זה קורה רק במדינת ישראל" זה לא נימוק)?

iknow

New member
אני חושב שבשאלה 2 ראוי יותר לשאול

מהם התנאים שבגינם החוק הופיע מלכתחילה, ולשאול עצמנו אם אותם תנאים מתקיימים גם היום? ברירת המחדל צריכה להיות שהאזרחים יתנו מעצמם כמה שפחות ויקבלו כמה שיותר ולא להפך.

gil levi

New member
אני לא מסכים.

מהסיבה הפשוטה שאני מתעניין לדעת מדוע *היא* חושבת שאין מקום למדינה לגייס את בנותיה לשורות הצבא

יתכן ואת צודקת

כמו כן, אני סבור שכספי המיסים שלי יכולים להועיל למדינה הרבה יותר אם לא יופנו לבניית, החזקת ואבטחת ההתנחלויות. האם לדעתך יש לי את הזכות לא לשלם מיסים, או לשלם אותם באופן חלקי, אם את הכסף שנותר לי אני משקיע, במדע, בחינוך, בבריאות או ברווחה? את לא חושב שיש מקום למדינה להכריח את בנותיה להצטרף לשורות הצבא? השימוש כאן במגדר כקריטריון לזכויות וחובות במדינה הוא מקומם, שלא לומר שוביניסטי. יותר לגיטימית כבר היתה הטענה כי אין למדינה זכות להכריח את אזרחיה להצטרף לשורות הבא. לגיטימית אך לא בהכרח מעשית, כאמור. בכל אופן, את חוזרת על הטעות שהצבעתי עליה בפיסקה הקודמת - אני כלל לא פוסל את הפיכת צה"ל לצבא מקצועי, אך אין בכך כל הצדקה להשתמטות. הניסיון להתכסות מאחורי אצטלה של דאגה לחברה הוא שגוי.

דפנה89

New member
יש הרבה דרכים

כמו להתחתן או להצהיר... אבל אם את רוצה ללמוד באוניברסיטה תבקשי עתודה או משהו... אני עוד לא בגיל צבא/שירות לאומי אבל למה אחים שלי צריכים לקרוע את התחת בשביל אנשים שאחרי זה לא הולכים לצבא סתם כי לא מתאים להם? תתביישי! ואם אפחד במדינה לא ירצה, אז לא יהיה לנו צבא? אולי את לא מסכימה עם החוק הזה אבל מה לעשות? אם לא מתאים לך את יכולה לעבור לגור בחו"ל אבל אם בחרת לחיות פה אז את לא בוררת "את זה כן ואת זה לא"

Nielle

New member
לכי לפורום פציפיזם..בעצם...

הם ישמחו לעזור, אה לא בעצם הם לא רוצים להתגייס כי יש להם עקרונות את סתם עצלנית.

jhhopkd1

New member
בדרך כלל אני נוטה להיות מנומס

אבל באופן חד פעמי אני לא יענה לך בצורה עניינית או יטיף לך מוסר לאנשים כמוך שמורות שני מילים בלבד מהמילון : לכי תזדייני!

למעלה