התחמקות מהצבא

iknow

New member
אני גם דוגל בהתיחסות שונה לנשים

וגברים. אני לא יודע, אולי זה נובע מהעובדה שנשים וגברים הם לא בדיוק אותו הדבר. אני לא מבין את הטיעון שלך. כל מי שמאמין שבין גברים ונשים יש הבדלים (ולכן גם יש להתייחס אליהם באופן שונה) הוא בושה למין הנשי? ואללה, כנראה שגם אני בושה למין הנשי. יופי של טיעון יש לך.

חמדונה

New member
אני לא מדברת על הבדלים.

אני מדברת על אפליות. זכויות וחובות. זה שאתה בוחר להתעלם לחלוטין ממה שכתבתי ולהמציא משהו אחר, כי בא לך להתווכח על נושא כזה למרות שבכלל לא פתחתי אותו, זו בעיה שלך.

iknow

New member
מצטער שאני קטנוני.

כתבת: "אם היא דוגלת בשובניזם, באפליה, בהתייחסות שונה לגברים ונשים- אז היא בושה למין הנשי." יש בסיס של הגיון מאחורי דבריה. בגדול, צה"ל, במתכונתו הנוכחית, לא בדיוק צריך נשים (הוא צריך רק לוחמים, אם בכלל). בצבא מקצועי אגב, תיהיה האפשרות לנשים לשרת גם בשייטת 13 אם הן תיהיה טובות מספיק. כרגע, אפשרות זאת לא קיימת, גם אם ישנן נשים טובות מספיק.

מן הסתם יש מקום ליחס שונה

השאלה היא, מתי, ואיך. אם המדינה לא מוכנה לממן לגבר הפלות, ברור שלא מדובר כאן באפליה, אלא בהבדלים בין המינים. בנוגע לצבא, אני חושב ששתי הגישות, הן ה"שוביניסטית" (כי אני לא בטוח שזו ההגדרה הנכונה) והן הפמיניסטית, שגויות. פשוט מאוד, לא לכל מקום יש טעם לגייס נשים מצד אחד, מאידך יש מספיק מקומות בהם נשים יכולות לתרום בדיוק כמו גברים. הטענה שאין צורך בנשים בצה"ל היא כמובן שגויה, והרי חיל המודיעין, לפחות בדרגים הנמוכים יותר, מורכב מיותר נשים מאשר גברים. גם הטענה שיש להתעלם מההבדלים המגדריים היא שגויה, שכן ההסתברות למצוא אישה שתעבור גיבוש מטכ"ל כ"כ זניחה שהיא לא שווה את המאמץ הכרוך בשליחת זימון ליום סיירות לכל בחורה בעלת פרופיל 82 וקב"א 52 (אם זהו אכן הקב"א המינימליסטית, אני לא זוכר).

גם אני חשבתי כמוך בהתחלה

ורציתי לכתוב הודעה נזעמת, אבל אז קראתי את דבריה בשנית. היא כתבה שהיא לא חושבת שיש מקום להכריח את כל הנשים להתגייס. כלומר, ניתן להניח שכוונתה היתה שהיא לא חושבת שיש צורך בכל הנשים, ולא שאין לגייס אותן מפני שהן נשים.

את מעוותת את המשמעות של ההודעה שלה

היא לא רוצה לא להתגייס בגלל שהיא אישה והיא צריכה להשאר בבית ולשים מחזק ציפורניים, פשוט להרבה נשים, וזאת עובדה אין תפקיד כל כך משמעותי בצבא והיא מרגישה שאין טעם שהיא תבזבז שנתיים מהחיים שלה בלמלא תפקיד סתמי ובלקבל הטרדות מיניות מהמפקדים שלה. אני חושבת שזה טיפשי להגיד שהיא בושה למין הנשי, מתוך ראייה של "כולם צריכים להתגייס וזהו" בלי לבדוק קודם את כל ההיבטים.

../images/Emo4.gif

חיית במדינה, שמרו עלייך, קיבלת מהמדינה הרבה ועכשיו שמגיע תורך לתרום אז את מתחמקת.לא משהו יפה במיוחד... את יכולה להשקיע בלימודייך גם בצבא...לכי, תתאמצי, תתקבלי לעתודה, תלמדי וכך תועילי לך ולמדינה.

ועוד תיקון קטן..

"אני סבורה שאוכל להועיל למדינה הרבה יותר אם אשקיע שנתיים אלו מחיי בלימודים ולא בתפקיד צבאי כזה או אחר." אני סבורה שאוכל להועיל לעצמי
הרבה יותר אם אשקיע שנתיים אלו מחיי בלימודים ולא בתפקיד צבאי כזה או אחר.

../images/Emo60.gif לאו דווקא

המדינה מרוויחה כך מכך שהיא יוצאת למעגל התעסוקה בגיל יותר צעיר, היא משלמת מיסים וכו' אז אפשר להגיד שאנשים עובדים תורמים למדינה השאלה היא מה תורם יותר? השירות הצבאי או זה שהיא תעבוד יותר שנים?

זו בכלל לא השאלה פה...זה גם לא משנה

בכל הנוגע לחוקים אין לאזרחים בחירה, קל וחומר כשמדובר בנושא כ"כ חשוב כמו שירות בצה"ל. אנחנו לא מדינה שיכולה להרשות לעצמה לוותר על כוח אדם כ"כ בקלות.

iknow

New member
זאת צריכה להיות השאלה.

ברור לי שאצל אנשים שאוהבים לקדש דברים (צה"ל, אלוהים, העם היהודי, בלה בלה בלה) השאלה של עלות/תועלת אינה חשובה. אבל אצל אנשים שמסתכלים ימינה ושמאלה כשהם חוצים את הכביש זה מעט חשוב (רק היום 3 אנשים עם כתרים שחורים על הראש התעלמו לחלוטין מקיומו של האוטו שלי, זה היה מדהים).

../images/Emo60.gif לא בדיוק

אנשים קבעו את החוק ולכן הם גם יכולים לשנות אותה. ויכול להיות שיותר חשוב שכל האנשים יתגייסו לצבא מאשר חלק אבל צריך לבדוק אם זה באמת נכון.

בטח שתעסוקה מגיל צעיר תורמת

למדינה. הבעיה שהמניעים שלה הם לרווחה האישי בלבד והיא הופכת את זה גם לרווח המדינה... המדינה החליטה שהדבר שהיא יותר צריכה הוא שיתגיסו לצה"ל בגיל 18 וככה צריך להיות.

iknow

New member
המניעים לא ממש חשובים

את לא חושבת? העובדה שמדען החל לחקור "למה עכברים מסויימים יודעים לעבור מבוכים ולמה אחרים לא" לא ממש משנה אם בסופו של עניין הוא מצא תרופה לסרטן.

ודרך אגב..

מה קשור בניה או בנותיה??? לא מספיק לך שבנות עושות רק שנתיים...את עוד מתלוננת..

iknow

New member
בנות לא משרתות בקרבי

יש עודף ג'ובניקים בצה"ל, על כך אין ויכוח. לכן, ניתן להבין למה בנות, בגדול, לא כל כך נחוצות בצבא שלנו. מה שהצבא דורש הוא חיילים קרביים (גם פה לא בדיוק ברור לי למה צריך כל כך הרבה מהם אבל ניחא). רצוני לומר שניתן לקצר את משך השירות לנשים עוד יותר בלי פגיעה בשום חלק בצה"ל. המדינה, רק תרווח מכך. מדוע זה לא נעשה? כי הדבר יהווה מעין הודאה רשמית בכך שאין צורך בנשים ובגלל שזה לא פוליטקלי קורקט. לדעתי, זה נשמע כמו מטרה נעלה: הנשים הפריאריות (כבר ציינו שכ-50% במילא לא מתגייסות) יזרקו חצי שנה/שנה לפח כדי לא לעורר את כעס הבנים או את כעס הנשים הפמיניסטיות.

אשכרה.

גם אני לא מתכוונת ללכת לצבא כי אני לא חושבת שאם אני ילך לשם זה יתרום למדינה במשהו,לא חסרים מקומות לעשות שירות לאומי.

meitush123

New member
בנות כן משרתות בקרבי

יש לי שתי אחיות שסיימו שירות קרבי ואחת שבטירונות קרבית בדרך לשירות כזה

iknow

New member
ידעתי שמישהי תכתוב את זה.

ובכן, גם לי יש מספר מכרות שמשרתות שירות "קרבי". היחידות הללו קיימות רק כדי ליצור מצג שווא של שיוויון. הצבא לא מעוניין באותן יחידות וכתוצאה מכך דברים משמעותיים אותן נשים "קרביות" לא עושות (לשמור על גבול מצרים או ירדן לא נחשב בעיני כמשמעותי). כמובן שכאשר גיוס החובה יבוטל (או יקוצר) אז קיומן של יחידות לא מועילות מסוג זה לא יהיה הכרחי. יש לציין שאני בדרל כלל תומך במאבק הפמיניסטי. אבל מה לעשות? ישנם הבדלים פסיולוגים בין גברים ונשים. גברים מתאימים הרבה יותר מרוב הנשים לפעילות גופנית. כמובן שאיני פוסל נשים לחלוטין (כי יש נשים שהן יותר טובות מגברים רבים גם בכושר גופני וכד'), אני רק נגד הורדת הסטנדרטים במיוחד בשביל נשים בדיוק כפי שלא מורידים את הסטנדרטים לנשים ביחידות שאין בהן כל צורך במאמץ גופני אלא ביכולות המנטליות שלהן.

למעלה