אני רואה שאתה גם לא מכיר יותר מידי
מהו חינוך. עם עונשים (תלך לכלא) ניתן לגרום לאנשים לא לעשות משהו. לדוגמא, אם מטרתנו היא שאיקס לא ילך לחצר השכנים אז נאמר לו שהוא יענש אם יעשה זאת. לא ניתן לאיים בעונש על אדם צריך לעשות משהו. סתם דוגמא, אדם שצריך לכתוב מאמר כלשהו. האם תגיד לאותו אדם "זה לא טוב מספיק, אתה הולך לכלא"? לא. זאת מכוון שאינך יכול לקבוע אם הוא עשה את המקסימום שלו הוא מסוגל או לא. כמובן שבצבא גם האפשרות של לפטר אותו אינה עומדת על הפרק. אדם צריך תמריץ כדי לעבוד טוב (להבדיל מסתם לעבוד) ותתפלא, רבים אינם רואים במשכורת של 500 שקל ומענק של 20,000 שקלים תמריץ ראוי לזרוק 3 שנים לפח הזבל. במיוחד המוכשרים שבהם שיודעים שהם יכולים להרווח את הכסף הזה ב-6 חודשים במילא. אני חושב שהמשפט הזה: "אני לא חושב שמטרתם של אנשים בצבא היא "ללעשות שכונה", לפחות לא איפה שהם צריכים לתפקד." מראה שאפילו אתה קולט שמה שחיילים רבים עושים הוא "שכונה" (ואתה אפילו לא מכיר את זה מקרוב עדיין). מנסיוני, חיילים (בגדול, קיימים יוצאי דופן מעטים שממש מסורים לעבודתם בצבא) תמיד עושים שכונה. תמיד מתחמקים מאחריות. תמיד שונאים את עבודתם. אף פעם לא מגדילים ראש (אין מה לעשות, המערכת פשוט לא מעודדת את זה). ועוד ועוד. אתה טועה אגב, בקשר ל"מג"בניק במחסום" ואפילו בקשר ל"טנקיסט במחנה פליטים". מג"בניק במחסום רק רוצה לסיים את המשמרת. רוב הזמן הוא לא עירני, והוא כמעט אף פעם לא מקצועי (כשאתה תכיר את זה מקרוב יותר אתה כבר תבין למה אני מתכוון). בקשר לטנקיסט במחנה פליטים: הוא בחיים (שוב, מדובר על החפ"ש הממוצע, המהווה גם את הרוב) לא יגדיל מעט את הראש בכדי להגיע למטרת המשימה אם המשימה משתבשת מעט. זאת בניגוד גמור לחייל מקצועי אמיתי שיודע שאם הוא יגדיל את הראש משכורתו תגדל וסמכותו תגדל. לא כל המערכות בסדר גודל של הצבא מפסידות כסף בזמן האחרון. זאת אחת השטויות הקיצוניות ביותר ששמעתי בחיי. מייקרוסופט לא שווה כלום אם היא מפסידה כסף. ככה זה העולם? תגיד לי, איפה אתה חי? אם יש משהו שאנשים בעולם נמדדים, באופן אובייקטיבי, לפיו זה לפי היכולת שלהם להרווח כסף. לא ברורה לי לחלוטין המגננה הזאת על הנגדים. אבא שלך נגד או משהו? אגב, בעבר היית הרבה יותר טוב מעכשיו. לא ברור לי מה קרה.