התחמקות מהצבא

iknow

New member
קודם כל, לא אמרתי שיש לה "זכות".

ועניין נוסף, אם הצבא לא צריך אותה אז בטח שהמדינה לא צריכה להעביר את חוסר המקצועיות גם למשטרה או לתחנות הכיבוי. אנחנו לא במדינה שכל מטרתם של האזרחים היא לשרת את המדינה. בדיוק ההפך, וטוב שכך (אחרת, הייתי פשוט עוזב).

Vrock

New member
מה שאמרת היה

טיפשי למדי, למה שאם חיל הקשר לא יצטרך פקידה משטרת התנועה לא תצטרך אחת? חוצמזה, אולי היא לא מתאימה להיות לוחמת אבל מתאימה להיות שוטרת או כבאית? אולי לא צריך לוחמת?

שוטרת?

שוטרים לא מקבלים כסף על העבודה שלהם?(כנ"ל כבאים) ובמקום להמשיך לטחון מים בלי סוף, ניגש לת'כלס,זה באמת יעזור למדינה אם היא תתגייס?הצבא באמת זקוק לה? נשאל שאלה אחרת: הצבא יסתדר גם בלי הבנות נכון? אז זה לא נורא אם היא לא תתגייס,היא יכולה לעשות שירות לאומי,יש מלא מקומות שאפשר לעזור ולתרום,הצבא זה לא אפשרות יחידה.

נעלבת?

נראה לי שהכניסו בנות לצבא רק בגלל הפמיניסטיות,ולא בגלל שבאמת חסר כח אדם בצבא,אם אי פעם יהיה מחסור בבני אדם בצבא (ולא סביר שזה יקרה)אז אני יתגייס.באמת. ולהגיד לך מה אני חושבת על פמיניסטיות? שזה פשוט ביזבוז זמן,אם כבר יש מקומות שבהם יש חוסר שיויון בין נשים לגברים זה בארצות ערב ובמדינות לא מפותחות. וחוצמזה שאני לא חושבת שבכלל צריך להיות שיויון בין גברים לנשים,כי זה ברור שהנשים יותר שוות (!),ואי אפשר להשוות בין דברים לא שוים. אשה ששואפת להיות במעמד של הגבר פשוט שואפת לאפס.

iknow

New member
למה אתה מגיב אם לא הבנת?

למדינה לא צריכה להיות הזכות להחליט בשבילך במה תעסוק. מדינה כזאת בדרך כלל לא נקראת דמוקרטית. היית מוכן לתת לה להיות רופאה במקום לשרת בצבא אם צריך רופאים בבית החולים הקרוב לביתך? ברור שלא. אז מה אתה ממהר לשלוח אותה למשטרה או לתחנות הכיבוי? כדי שהיא תתרום לכך שהשריפות לא יכבו בזמן? במקרה של השירות הצבאי הקיים במדינת ישראל: בעבר היה צורך לאומי בשירות החובה בצבא. כיום, אותו צורך כבר לא קיים. כיום, ניתן לקצר את שירות החובה לתקופה קצרה הרבה יותר (שנה וחצי לדוגמא) ולהפוך את הצבא למקצועי (עם משכורות הולמות לאנשי מקצוע מוכשרים). במהלך שירות החובה ניתן יהיה ללמד חיילים מסויימים כיצד לירות בתותח, כיצד לתפעל טנק וכד'. אותם חברה יהיו כוח מילואים למקרה שתיהיה מלחמה כוללת (לא תיהיה, אבל אני מבין שהפרנויה "כל העולם נגדנו" מאוד מושרשרת ואין סיכוי לדבר כזה לעבור ללא כוח מילואים) עם אימוני ריענון פעם בשנתיים שלוש. המצב גם יכול לגרום לשיפור מעמדו של צה"ל בעיני האנשים המוכשרים במדינת ישראל. הרי זה ידוע שצה"ל נחשב ל"פח הזבל" לאנשי מקצוע, וללא תוכניות המצויינות השונות (פסגות/תלפיות/שחקים/גאמה), שמנצלות במידה רבה את תמימותם של בני העשרה ומכריחות אותם לחתום מספר שנות קבע (די במבט חטוף בפורום מתגייסים או עתודה בכדי להבין עד כמה זה מפריע לאותם אנשים), לא היו לצה"ל אנשי מקצוע מוכשרים כלל. אתה עוד לא התגייסת, אך כשתתגייס תתבונן באופן הפעולה של הצבא. לא יקח לך זמן רב לשים לב לביזבוז הכספים האדיר. לא יקח לך זמן רב לשים לב לכפילות התפקידים המרובה. לא יקח לך זמן רב לשים לב לעובדה שכמעט כל חייל אינו ממלא את תפיקדו כראוי. לא יקח לך זמן רב לשים לב לחוסר המקצועיות של הקצינים מעליך. לא יקח לך זמן רב לברר מהן המשכורות המנופחות שנותנים לנגדים בצבא. לא יקח לך הרבה זמן עד שתתחיל לנהל ויכוחים על "מי עשה יותר שכונה היום?" או "מי דפק הכי הרבה את המערכת היום?". אולי אז תבין על מה אני מדבר.

Vrock

New member
אתה סתם אומר דברים.

בנוגע לסעיף הראשון- למדינה יש זכות, בייחוד במצב כיום, לדרוש ממך לעסוק מספר שנים במה שהיא צריכה כתרומה לפני שתמשיך בחייך. הייתי מוכן לתת לה להיות רופאה אם צריך לש....אבוי, אילו שטויות אתה מדבר. יהיה מספיק זמן להכשיר אותה כשוטרת או ככבאית, ואני אף מוכן שתהייה רופאה אם תקבל את ההכשרה המתאימה על חשבון המדינה ואז תתרום מספר שנים מזמנה כדי לעסוק במקצוע. אני ממהר לשלוח אותה למשטרה או לתחנות הכיבוי משום שהיא יכולה לעבור הכשרה כשוטרת או כבאית, הכשרה שאינה שונה בהרבה מההכשרות שכמותן עוברים לצבא. היא תתרום לכך שיהיו מספיק כבאים במדינה, שיוכשרו בדיוק כמו כל כבאי אחר. משם והלאה-דבריך לא מבוססים ואני חייב להגיד שהראייה שלך מוטעית לדעתי. אין טעם להתייחס. ובנוגע לנגדים - הם חבר'ה מוכשרים ביותר ודווקא המשכורות שלהם לא כל-כך גבוהות. כמובן שהמערכת גדולה מאוד וקשה לנהל אותה בצורה חלקה, אך הקצינים נבחרים במיוחד וזו כבר בעייה של מקבלי ההחלטות. בדרגים הגבוהים יושבים אנשים מוכשרים ביותר.

iknow

New member
ברור שאני סתם אומר דברים.

הרי אם נאמר לה להיות רופאה אז היא תיהיה רופאה מאוד מוכשרת. אוי, איך לא חשבתי על כך כשנותנים לאדם שרוצה להיות מהנדס להיות רופא אז הוא יהיה ממש ממש טוב בעבודתו? וגם אם נותנים לו לעבוד בהתנדבות אז הוא בכלל ירגיש שסומכים עליו ויתן 110% מיכולתו. לעזאזל, אתה בכלל מבין מה אתה אומר?! אתה מוכן להפקיר את ביטחונך האישי בידי אדם שכל מטרתו היא "לעשות שכונה"? אגב, שמע, אם אמרת שהראיה שלי מוטעית לחלוטין אז היא בטח כזו. עם כמות כה מכובדת של נימוקים איך אפשר שלא לחשוב כך? העובדה שזאת מערכת גדולה היא בפירוש לא תירוץ לכך שביזבוז כה גדול בכספי או בביטחוני מתבצע. microsoft. IBM. HP. כולן מערכות מאוד מאוד גדולות. יש לך ספק בכלל בנוגע לפיטוריו של מנהל שמפסיד כסף? החלק הלפני אחרון פשוט הצחיק אותי. "נגדים, חברה מוכשרים, משכורות לא גבוהות". איך אפשר שלא להזדהות עם אמרות כאלה. אגב, בדרגים הגבוהים כיום עומדים מתגייסי שנות ה-70 וה-80. אז עדיין היה כבוד כלשהו לחיילי צה"ל. אז אנשים מוכשרים הרשו לעצמם להישאר בקבע. כיום, זהו לא המצב. תוך 10 שנים איכות הצמרת בצה"ל תרד באופן קיצוני.

Vrock

New member
לא בדיוק,

אבל אם נאמר לה להיות פקידה וניתן לה את האפשרות להתחנך על חשבון המדינה ואז להחזיר את חובה כרופאה במקום להיות פקידה אני בטוח שהיא תעשה עבודה מספיק טובה. ואם היא לכך לכלא אם היא לא תבצע את עבודתה כמו שצריך אז זה מה יש. אני לא חושב שמטרתם של אנשים בצבא היא "ללעשות שכונה", לפחות לא איפה שהם צריכים לתפקד. חייל מודיעין בהאזנה, מג"בניק שעומד במחסום, טנקיסט במחנה פליטים, רופא בניתוח, כבאי שמכבה שריפה- לא "יעשו שכונה". הם מצילי חיים, גם את החיים של עצמם. אם זה לא מספיק טוב בשבילך אני מקווה שתמצא לעצמך מדינה אחרת בקרוב. העובדה שהמערכת גדולה היא לא תירוץ, היא כורח המציאות. כל המערכות בסד"ג של הצבא מפסידות הרבה מאוד כסף בזמן האחרון, והרווחים שלהן מגיעים בעיקר ממוצרים ישנים יותר. יש ספק רב בנוגע לפיטוריו של מנהל שמפסיד כסף בכל אחת מהחברות האלה. ככה זה העולם. אם יש לך בעייה עם הנגדים לך ותעשה את העבודה שלהם בעצמך.

iknow

New member
אני רואה שאתה גם לא מכיר יותר מידי

מהו חינוך. עם עונשים (תלך לכלא) ניתן לגרום לאנשים לא לעשות משהו. לדוגמא, אם מטרתנו היא שאיקס לא ילך לחצר השכנים אז נאמר לו שהוא יענש אם יעשה זאת. לא ניתן לאיים בעונש על אדם צריך לעשות משהו. סתם דוגמא, אדם שצריך לכתוב מאמר כלשהו. האם תגיד לאותו אדם "זה לא טוב מספיק, אתה הולך לכלא"? לא. זאת מכוון שאינך יכול לקבוע אם הוא עשה את המקסימום שלו הוא מסוגל או לא. כמובן שבצבא גם האפשרות של לפטר אותו אינה עומדת על הפרק. אדם צריך תמריץ כדי לעבוד טוב (להבדיל מסתם לעבוד) ותתפלא, רבים אינם רואים במשכורת של 500 שקל ומענק של 20,000 שקלים תמריץ ראוי לזרוק 3 שנים לפח הזבל. במיוחד המוכשרים שבהם שיודעים שהם יכולים להרווח את הכסף הזה ב-6 חודשים במילא. אני חושב שהמשפט הזה: "אני לא חושב שמטרתם של אנשים בצבא היא "ללעשות שכונה", לפחות לא איפה שהם צריכים לתפקד." מראה שאפילו אתה קולט שמה שחיילים רבים עושים הוא "שכונה" (ואתה אפילו לא מכיר את זה מקרוב עדיין). מנסיוני, חיילים (בגדול, קיימים יוצאי דופן מעטים שממש מסורים לעבודתם בצבא) תמיד עושים שכונה. תמיד מתחמקים מאחריות. תמיד שונאים את עבודתם. אף פעם לא מגדילים ראש (אין מה לעשות, המערכת פשוט לא מעודדת את זה). ועוד ועוד. אתה טועה אגב, בקשר ל"מג"בניק במחסום" ואפילו בקשר ל"טנקיסט במחנה פליטים". מג"בניק במחסום רק רוצה לסיים את המשמרת. רוב הזמן הוא לא עירני, והוא כמעט אף פעם לא מקצועי (כשאתה תכיר את זה מקרוב יותר אתה כבר תבין למה אני מתכוון). בקשר לטנקיסט במחנה פליטים: הוא בחיים (שוב, מדובר על החפ"ש הממוצע, המהווה גם את הרוב) לא יגדיל מעט את הראש בכדי להגיע למטרת המשימה אם המשימה משתבשת מעט. זאת בניגוד גמור לחייל מקצועי אמיתי שיודע שאם הוא יגדיל את הראש משכורתו תגדל וסמכותו תגדל. לא כל המערכות בסדר גודל של הצבא מפסידות כסף בזמן האחרון. זאת אחת השטויות הקיצוניות ביותר ששמעתי בחיי. מייקרוסופט לא שווה כלום אם היא מפסידה כסף. ככה זה העולם? תגיד לי, איפה אתה חי? אם יש משהו שאנשים בעולם נמדדים, באופן אובייקטיבי, לפיו זה לפי היכולת שלהם להרווח כסף. לא ברורה לי לחלוטין המגננה הזאת על הנגדים. אבא שלך נגד או משהו? אגב, בעבר היית הרבה יותר טוב מעכשיו. לא ברור לי מה קרה.

Vrock

New member
בסדר, אתה לא תוכל להכריח אדם

להתעלות מעל הסטנדרט באמצעות ענישה, אבל בשביל זה אתה צריך לתת פרסים בדמות מענקים ואפשרויות קידום, או אפילו המלצות, לטובים ביותר ולהנשיר את הגרועים. המוכשרים שבהם יכולים לבחור איזו תכנית שבה הם ילמדו וישרתו את הצבא, או שיעבדו בשק"ם וישרתו כלום- שייבחרו בעצמם. אם הם לא יכולים או לא רוצים להיות כבאים או שוטרים בשירות המדינה, הם יהיו מנקי רחובות. בפעם הבאה שהם יגידו שהם "עשו שכונה" הם יתכוונו לכך שהם טיאטאו את רחובותיה ורוקנו את פחי הזבל שלה. הרומנטיזציה שלך של צבא מקצועי מגוחכת בעיני. תקשיב טוב עכשיו- אנשים מקטינים ראש. תמיד. אם תוכיח את עצמך כמה פעמים ותפשל פעם-פעמיים, לא ייסלחו לך על זה. אתה הפסדת את אפשרות הקידום שלך, אולי את העבודה שלך, ואם אתה חייל-אולי את החיים ו/או הבריאות שלך או של חבריך. אפאחד לא רוצה להיות אחראי על פיאסקו שכזה. מייקרוסופט כמובן מרוויחה הרבה, אבל בזמן האחרון נעלמים למה כמה מיליונים פה ושם על שטויות גמורות. כשיש הרבה אנשים כסף פשוט נשפך. לא ברורה לי המתקפה על הנגדים. אבא שלך נגד או משהו. אל תתן לי ציונים, בבקשה.

iknow

New member
אפשרויות קידום לחפ"ש בצה"ל: אין.

לעבוד בשק"ם ולחזור חמושישים קבועים לעיתים עדיף בהרבה מאשר להיות בתוכנית מצוינות בצה"ל ולחזור פעם בשבועיים הבייתה. אתה עדיין לא מכיר את המדיניות הצה"לית בעניין זה. אסביר אותה על רגל אחת: מי ש"מוכשר"/"איכותי"/"טוב" נתון הרבה יותר לניצול. אחת הדוגמאות הטובות יותר לשיטת הניהול הכושלת הזאת היא העובדה שטבח משרת שבוע-שבוע כשצוהר בקורס טיס חוזר פעם בשלושה שבועות הבייתה (ליומיים בלבד). אתה מבין מה קורה פה? הטובים "טוחנים", בלשון הצבא. המטומטמים חוגגים. דבר דומה מתרחש במערך הלוחם בצבא. האם יש לך ספק בכלל שהשירות הקרבי היה פופולרי הרבה יותר אם הם היו חוזרים לעיתים תכופות יותר לביתם?

בתור חפ"ש שיוצא לחפש"ש עוד שבועיים-

יש לי משפט אחד להגיד שממחיש הכל- "אזרחי ישראל ישנים בשקט רק בגלל שהם לא יודעים מי שומר עליהם..." והמבין יבין.

Vrock

New member
כמובן שכן, אבל אי אפשר.

פה טמון הכשל של צה"ל- אם הטבח היה עושה שבוע בבסיס צה"ל ושבוע בבית תמחוי אז הצוער היה מרגיש יותר טוב עם עצמו. בסופו של דבר, לצוער בקורס טיס יש אפשרויות רבות לקידום בצבא. מי שכל חייו מחפש לעשות שכונה, בוודאי שיצליח. זה לא אומר שצריכים צבא מקצועי. גם בצבא מקצועי יעשו שכונה. זה רק אומר שכוח אדם עודף יעבוד במקומות אחרים, ובהבדל ממי שהלך ליחידה מובחרת, שירת את מדינתו ואולי אף קיבל מזו איזו יכולת או התאמה תעסוקתית- זה שחיפף באמת שרף שלוש שנים מהחיים ללא שום סיבה. בנוסף, הטובים בד"כ לא סובלים עבודה גרועה, טיפשית ושוחקת על פני עבודה שבה הם יכולים להצטיין ולעסוק במה שמעניין אותם.

iknow

New member
על סמך מה בדיוק אתה אומר את הדברים

הללו? "הטובים בד"כ לא סובלים מעבודה גרועה, טיפשית ושוחקת על פני עבודה שבה הם יכולים להצטיין ולעסוק במה שמעניין אותם." מה לעזאזל גורם לך לחשוב כך? העובדה שכך זה צריך להיות לא אומרת שזה אכן מתרחש בפועל. יתרה מכך, אני גורס שהעובדה שזה לא כך במציאות נובעת, בין היתר, מהעובדה שיש לצה"ל עודף כוח אדם. כיצד הסקת ש"בצבא מקצועי גם יעשו שכונה"? אדם שחושש לפרנסתו יעשה שכונה? אדם שרק רוצה להגדיל את פרנסתו יעשה שכונה? שים לב שנטפלת לדוגמא הספציפית שהבאתי בנוגע לקורס טיס ולא התייחסת לבעיה באופן כללי. אגב, שלא תבלבל. בדרך כלל אם הטבח לא ישרת שבוע שבוע אז הוא לא ישרת בכלל. בדרך כלל מדובר בסוג מאוד מסויים של אנשים.

Vrock

New member
התכוונתי...

שאנשים טובים לא יכולים לעבוד בסוג כזה של עבודה, ויעדיפו את העבודה המאתגרת יותר. הסקתי בקלות. קודם כל, השאיפה לחפף היא שאיפה כלל אנושית שקיימת גם בתאגידים בעלי משכורות ואפשרויות קידוםובהיקף גדול. האדם שחושש לפרנסתו יעשה שכונה ועוד איך, כי עובדה שזה קורה, כנ"ל המקרה השני. אגב, בצבא המקצועי תהיינה אותן אפשרויות קידום כמו בצבא במתכונתו הנוכחית. הצלחה מבצעית כתוצאה מ"הגדלת ראש" לא סביר שתביא לקידומך. למעשה, היא עלולה להביא לפיטורייך במקרה שהפרת את הנהלים. העובד המצוי מנסה בד"כ שלא לבלוט בשטח, לטוב או לרע. בנוסף, מקצוע הצבא עלול דווקא להביא אליו חומר אנושי בלתי-מתאים. הטובים יותר בכלל לא ישקלו את הצבא, ורוב המתגייסים יהיו, כרגיל, אנשים שלא הצליחו בשום מקום אחר או פטריוטים שרופים אך לא חכמים במיוחד. הבעייה באופן כללי-צריך את הטובים ולכן מנצלים אותם, את הגרועים לא צריך לכן הם כמעט שלא עובדים. אנחנו לא יכולים שהטובים יעבדו פחות, כי אנחנו זקוקים להם. אנו זקוקים גם לפחות טובים, פשוט לא בצבא. יש להעביר אותם לעבודה במקום אחר.

למעלה