הסתברות פשוטה

uuuaaa

New member
אבל לנו גם יש

גן-עדן אינסופי. וה´ שאוהב אותנו (גם אותך). ולא רק 70 שנה של עינוגים מלאכותיים שתמיד נגמרים. ויש לנו גם תורה נפלאה שהיא רק שלנו, ושאין שום דבר בעולם שמשתווה לה.

alon14

New member
ויש לכם תורה ששום דבר...

...לא משתווה לה בגזענות ובלאומנות. http://www.atheists.org - יש שם איזו כתבה (לא בטוח איזו) שמפרטת שהיטלר לה היה צריך להמציא את הפילוסופיה של השואה, אלא שהכל (כלומר, השמדת עם) היה כתוב בתנ"ך שהיהודים עשו.

uuuaaa

New member
חה חה

אז למה בבתי-ספר שלא לומדים בהם תורה יש הרבה סכינים סמים ומכות וקללות ואילו בבתי-ספר שהתורה היא העיקר - אין את כל זה ? גם מעניין אותי איפה יש יותר דקירות - בישיבות (בהם לומדים את התורה ה"לאומנית"), או באצטדיונים, מועדונים, תיכונים, חוף-הים ?? הקינאה אוכלת אותך.

אין זה קשור

מוסר גזעני ולאומני לא גורר אלימות בין בני אותו העם, אלא מקרב יותר את העם. יתר על כן, בשילטון הקומוניסטי והנאצי כמעט ולא היו "קללות, סמים ומכות" בבתי הספר (לפחות כלפי אילו שהשתייכו לקומונוסיטים/נאצים). ואין אתה טוען שהמוסריות שבמשטרים הנ"ל היא יחסית טובה.

begone

New member
בלופים אחד-אחד

"לנו גם יש גן-עדן אינסופי" רבנים קשישים אני רואה. אוטיסטים בשירות התשובה - אני רואה. נוער נחשל אני רואה. אבל גן-עדן אינסופי - מעולם לא ראיתי. "וה´ שאוהב אותנו" איפה הוא? תראה לי אותו. "ולא רק 70 שנה של עינוגים מלאכותיים שתמיד נגמרים" אני מתכוון לחיות יותר משבעים שנה, והעינוגים שלי טבעיים לחלוטין ולא מלאכותיים. ויש לי בשורה בשבילך: כשאתה תמות, אתה תמות. ולא תגיע לשום גן-עדן. בדיוק כמוני. "ויש לנו גם תורה נפלאה שהיא רק שלנו" שלילי. גם אני קראתי בתורה. היא לא שלך, בדיוק כפי שהיא לא שלי. היא שייכת למי שכתב אותה. והיא לא כל כך נפלאה. בקיצור - אתה עסוק בבלופים ובחצי-אמיתות. אני מדבר על המציאות (בני-אדם חיים ונושמים) ואתה מדבר איתי על פנטזיות שאין להן ביסוס. כרגיל. ואל תגיד לי שאתה מאמין בזה - זה לא מזיז לי, האמונה שלך.

uuuaaa

New member
באמת עצוב שאתה לא רואה

לא אמרתי שהתורה רק של הדתיים. היא ניתנה לכל היהודים. היא תהיה שלך אם תלמד אותה. וחוץ מזה, אתה בטח לא יודע ללמוד גמרא, אז בקושי ראית משהו.

begone

New member
כרגיל - אפס עובדות

"לא אמרתי שהתורה רק של הדתיים. היא ניתנה לכל היהודים" ועכשיו למציאות: א) התורה לא ניתנה, היא נכתבה והופצה בידי בני-אדם ב) כל אדם יכול לקרוא ולהבין את התורה, או להתנגד לכתוב בה ג) התורה היא בסך הכל ספר, לא יותר מזה "היא תהיה שלך אם תלמד אותה" אין קשר בין לימוד וקניין. למדתי תורה בבית הספר וגם קצת באוני´, אבל היא עדיין לא שלי. התורה שייכת רק למחבר שלה, וזכותו הקניינית של המחבר היא מוגבלת על פי חוק. "אתה בטח לא יודע ללמוד גמרא, אז בקושי ראית משהו" ואתה לא מחזיק תואר בביולוגיה, ועדיין מרשה לעצמך לדבר על אבולוציה באופן חופשי (וזה לגיטימי!). אז בבקשה לא להשתמש בטיעון הזה, כי אין לו שום משקל מציאותי. אני יכול לדבר על גמרא בלי ללמוד גמרא כל היום. לידיעתך, לומדים על ההלכה גם במוסדות חילוניים.

גוססי

New member
מוזר

אם התורה היא של כל היהודים מדוע רק הפירוש האורתודוכסי נחשב נכון? האם לרפורמים אין זכות לפרש את התורה כדרכם? אחרי הכל זו גם התורה שלהם, לא?

uuuaaa

New member
איפה פה הניצול בדיוק ?

גליה ועוד הרבה אוטיסטים כמותה כתבו שהם מאושרים שהמציאו את שיטת התקשורת החדשה. הם כתבו שבשבילם זה כמו לצאת מבית-סוהר. זה מאפשר להם לתקשר בקלות עם העולם. אבל ברור שלא לא ימצא חן בעיני אנשים מסויימים כמו איילת. כי להחזיר בתשובה זה שלילי. וזה "ניצול של ילדים מסכנים ותמימים". וזה למרות שהילדים בעצמם רומים לעשות את זה. (בודאי שהרבה יותר מאשר ניצול ילדים קטנים לפרסומות למשל)

israelberger

New member
בקשר לאוטיסטים

אוטיזם היא בעיית תקשורת. לאחר מחקרים רבים גילו שהילדים מצליחים לתקשר באמצעות מקלדת של מחשב. אומנם הם עושים זאת בצורה די גרועה אבל זה מאוד משמח אנשים שאפשר לתקשר עם אוטיסט איכשהו. בקשר לקריאת מחשבות וכו´ אין לזה שום הוכחה ולדעתי זה לא נכון.

דוד30

New member
בס"ד . על השואה

בס"ד הקדוש ברוך שעם ישראל התקיים לנצח אף על פי שהעם הגרמני רצה לעשות פתרון סופי לעם ישראל ולחסל אותו כליל התקימה ההבטחה של בורא העולם. ולכן צריך גם את השואה לזכור ולהזכיר. ואולי כמו שאנו מזכירים את יציאת מצרים שהיה לזכר שניצלנו מהמצרים שרצו להשמידנו וכמו שאנו מזכירים את חג הפורים בגלל שניצלנו מהמן שרצה לכלותינו וכמו שאנו מזכירים את חג חנוכה שניצלנו מהיוונים שרצו לחסל אותנו. זה שבמשך כל הדורות שהעולם קיים יש הרבה מקרים שהם לא מובנים לנו מבחינת ההשגחה הפרטית של בורא העולם. לא כל כך גורם לירידה באמונה. מה שנראה לי שגרם לחלק מניצולי השואה לירידה באמונה, זה שבשואה היה בבת אחת הרבה הרוגים וכביכול נראה להם שאין השגחה . אני חשבתי דרך ליישב את הבעיה הזאת בדרך הבאה : בורא העולם רוצה לקראת הגאולה לצרף את הבריות כלומר הוא רוצה לבחון מן יהיה קשור אליו וימשיך להיות דתי אפילו שהיו הרבה הרוגים בבת אחת למרות הסתר הפנים. ואם תשאלו ומה אם האנשים שסובלים וההרוגים? על זה אפשר שהקדוש ברוך הוא בא לפני הנשמות אצלו למעלה ואמר מי מוכן לרדת לעולם הזה ולקבל סבל במשך 6 שנים ואחר כך הוא יקבל שכר לאין סוף שנים שההנאה שלו יותר מכל ההנאות שיש בעולם הזה. צריך גם להבין שמהשואה יכולים לקבל חיזוק באמונה בגלל שמתקיים מה שבורא העולם הבטיח שבכל דור ודור קמים עלינו להשמידנו והקדוש ברוך הוא מצילינו מידם. עוד צריך לדעת מי שהוא מאמין באמת בכלל לא מרגיש ייסורים אפילו יוצאי דופן כי אם היהודי דבק בבורא העולם ובתורה ובמצוות הוא לא מרגיש סבל. ומי שמת על קידוש השם המקום שלא בעולם הבא במקום המיועד לאלה שמתו על קידוש השם והוא מעלה גדולה מאוד. להלן קטע שמדבר גם על הנאצים והיה כתוב על כך מראש בס"ד להלן קטע בגמרא שמראה שחכמי הגמרא ידעו את העתיד גמרא מסכת מגילה דף ו´ ואמר רבי יצחק מאי דכתיב ישעיהו כו יוחן רשע בל למד צדק. אמר יצחק לפני הקדוש ברוך הוא רבונו של עולם יוחן עשו אמר לו רשע הוא. אמר לו בל למד צדק אמר לו ישעיהו כו בארץ נכוחות יעול. אמר לו אם כן בל יראה גאות ה´. "ואמר רבי יצחק, מאי דכתיב: אל תתן ה´ מאויי רשע זממו אל תפק ירומו סלה,? אמר יעקב לפני הקב"ה: ריבונו של עולם, אל תתן לעשו הרשע תאות לבו, זממו אל תפק זו גרממיא של אדום שאלמלי הן יוצאין מחריבים כל העולם כולו. ואמר רבי חמא בר חנינא, תלת מאה קטירי תנא איכא בגרממיא (בהגהות יעב"ץ ובהגהות הגר"א שחיו לפני בערך 200 שנה כתוב שיש לגרוס גרמניא) של אדום, וכו´(עיין שם). תרגום: "זמם", הוא הטבעת התלויה באפה של הנאקה. "אל תפק", היינו "אל תשחרר" ששיחרור הזמם מ"עשו" דומה לשחרור הטבעת מאף הנאקה. וכך היה, גרמניה יצאה למלחמה שסחפה את כל העולם, נסיכויות שהיו בגרמניה שכל זמן שאינן מאוחדות הן נלחמות זו בזו, ואיחודן יביא את החורבן הגדול כפי שקרה.(עיין ערך היסטוריה של גרמניה באינציקלופיה) והשאירה אחריה חורבן גדול. עוד בגמרא שם: "תלת מאה קטירי", על שלוש מאות נא לראות בסוף הדף של הקישור http://www.snunit.k12.il/kodesh/bavli/mgil006a.html והתחלת הדף של הקישור http://www.snunit.k12.il/kodesh/bavli/mgil006b.html#0 מצורף קובץ המתאר שגרמניה הייתה מורכבת משלוש מאות נסיכויות. http://www.haolam.co.il/dest/dest.asp?dest=deu&par=History_NTX תרגום ואמר רבי יצחק: מה הוא הסבר הכתוב: בתהילים בפרק ק"מ ט´ "אל תתן ה´ מאוויי רשע,זממו אל תפק, ירומו סלה" (מי שיקרא בספר תהילים סביב לפסוק זה יראה שמדובר על אנשים רשעים) , להלן הקטע בתהילים סביב הפסוק הזה: אנו רואים שמדובר בקטע הזה בתהילים על רשעים. לַמְנַצֵּחַ, מִזְמוֹר לְדָוִד. ב חַלְּצֵנִי יְהוָה, מֵאָדָם רָע; מֵאִישׁ חֲמָסִים תִּנְצְרֵנִי. ג אֲשֶׁר חָשְׁבוּ רָעוֹת בְּלֵב; כָּל-יוֹם, יָגוּרוּ מִלְחָמוֹת. ד שָׁנְנוּ לְשׁוֹנָם, כְּמוֹ-נָחָשׁ: חֲמַת עַכְשׁוּב--תַּחַת שְׂפָתֵימוֹ סֶלָה. ה שָׁמְרֵנִי יְהוָה, מִידֵי רָשָׁע-- מֵאִישׁ חֲמָסִים תִּנְצְרֵנִי: אֲשֶׁר חָשְׁבוּ, לִדְחוֹת פְּעָמָי. ו טָמְנוּ גֵאִים, פַּח לִי-- וַחֲבָלִים, פָּרְשׂוּ רֶשֶׁת לְיַד-מַעְגָּל; מֹקְשִׁים שָׁתוּ-לִי סֶלָה. ז אָמַרְתִּי לַיהוָה, אֵלִי אָתָּה; הַאֲזִינָה יְהוָה, קוֹל תַּחֲנוּנָי. ח יְהוִה אֲדֹנָי, עֹז יְשׁוּעָתִי; סַכֹּתָה לְרֹאשִׁי, בְּיוֹם נָשֶׁק. ט אַל-תִּתֵּן יְהוָה, מַאֲוַיֵּי רָשָׁע; זְמָמוֹ אַל-תָּפֵק, יָרוּמוּ סֶלָה. י רֹאשׁ מְסִבָּי-- עֲמַל שְׂפָתֵימוֹ יְכַסֵּומוֹ (יְכַסֵּימוֹ). יא יִמֹּיטוּ (יִמּוֹטוּ) עֲלֵיהֶם, גֶּחָלִים: בָּאֵשׁ יַפִּלֵם; בְּמַהֲמֹרוֹת, בַּל-יָקוּמוּ. יב אִישׁ לָשׁוֹן, בַּל-יִכּוֹן בָּאָרֶץ: אִישׁ-חָמָס רָע--יְצוּדֶנּוּ, לְמַדְחֵפֹת. יג יָדַעְתִּ (יָדַעְתִּי)--כִּי-יַעֲשֶׂה יְהוָה, דִּין עָנִי: מִשְׁפַּט, אֶבְיֹנִים. יד אַךְ צַדִּיקִים, יוֹדוּ לִשְׁמֶךָ; יֵשְׁבוּ יְשָׁרִים, אֶת-פָּנֶיךָ. קישור לפסוק זה : http://www.mechon-mamre.org/i/t/t26e0.htm ההמשך בהודעה הבאה

דוד30

New member
המשך על השואה

מי הוא הרשע שאין לתת לו את מאוויו? ומה הוא זממו? פסוק זה הוא תפילה של יעקב אבינו לבורא העולם אל תאפשר לעשיו הרשע את תאוות לבו ואת זממו אל תפק. כלומר שלא תוציא את הזמם מפיו שיהיה סגור ומנוע מלחמוס ולטרוף . ואם פיו של עשיו יהיה סגור, ירומו עם ישראל סלה כלומר לנצח. ומדובר על גרממיא שאם הם יוצאים מגדרם לבטא את כוחם, הם מחריבים את כל העולם. בהגהות יעב"ץ, ובהגהות הגר"א למסכת יומא, כתוב שיש לגרוס גרמניא כפי שמצאנו שהשם גרמני מופיע בחז"ל פעמים רבות, בהקשרים שונים. ואמר רבי חמא בר חנינא : שלוש מאות קושרי כתרים, דהיינו נסיכים נמצאים ושולטים בנסיכויות גרממיא של אדום ושלוש מאות שישים וחמשה מרזבני (דוכסים ) יש בבל (רומי) בכל יום יוצאים אלו לקראת אלו למלחמה ונהרג או אחד מהרומאים או אחד מאנשי גרממיא, ונטרדים להעמיד מלך או נסיך אחר במקום הנהרג. ואכן בספרי ההיסטוריה מספרים על כך שהעם הגרמני היה מורכב משלוש מאות נסיכויות שנקראו: נסיכויות האימפריה הרומית . וכידוע גרמניה יצאה למלחמת עולם השניה. והחריבה חלק גדול מהעולם. משפטי נירנברג הצופן: אות זעירה לאחר שעשרת בני המן נהרגו בתוך שאר אויבי היהודים, כמסופר במגילת אסתר (ח, ה-י), מבקשת אסתר מאת המלך לתלותם על עץ. וכך לשון הכתוב: ותאמר אסתר, אם על המלך טוב, ינתן גם מחר ליהודים אשר בשושן לעשות כדת (=כחוק) היום, ואת עשרת בני המן יתלו על העץ. (מגילת אסתר ט, יג) יש מקומות במגילה שנאמר בהם "המלך אחשורוש" ויש מקומות שנאמר בהם "המלך" סתם. חז"ל קיבלו מרבותיהם שבכל מקום שנאמר במגילה "המלך" סתם, הכוונה להקדוש ברוך הוא (כלומר, מלבד הפשט המכוון לאחשורוש, טמון שם גם רמז להקב"ה). ובכל מקום שנאמר "המלך אחשורוש" הכוונה לאחשורוש ממש (ראה מדרש רבה, אסתר ג, י). לפי זה יש להבין מה פשר פנית אסתר כאן (שנאמר "המלך" סתם) למלכו של עולם - הקדוש ברוך הוא, בבקשה לתלות את עשרת בני המן. זאת ועוד, חז"ל אומרים על המילה "מחר", "יש מחר שהוא "לאחר זמן" כמו "והיה כי ישאלך בנך מחר לאמר מה זאת" (שמות יג, יד), הרי מחר לאחר זמן". כלומר, שיש מקומות שאף-על-פי שכתוב "מחר" אין הכוונה למחרת היום, אלא לאחר זמן רב (ראה מדרש תנחומא בא, יג). גם כאן יש להבין, למה התכוונה אסתר באומרה ינתן גם מחר ליהודים וכו´ ואת עשרת בני המן יתלו. ואם לא די בכך, הרי נתון נוסף. מקובל אצל חז"ל ש"את" בא ללמד על ריבוי והוספה. והנה, כאשר המגילה מונה את שמותיהם של עשרת בני המן, לא נכתבו כולם יחד במרוצה כפי שהיה ראוי שיכתב. (-פרשנדתא ודלפון ואספתא ופורתא ואדליא וכו´), אלא בתוספת המילה "ואת" בין השמות (ראה בעמוד 22 צילום מתוך מגילת אסתר). ואכן בילקוט מעם לועז (אסתר עמוד רלז) מבואר שעשר המילים "ואת" המופיעות כאן, מרמזות על תליית עשרה נוספים(!) מלבד עשרת בני המן. ומכיון ש"אסתר ברוח הקדש נאמרה" (תלמוד, מגילה ז, א) הרי בודאי שבקשת אסתר מאת מלכו של עולם, על תליה עתידית (-מחר), של עשרת בני המן נוספים, אכן תתגשם. וככתוב במגילה בתשובת המלך: ויאמר המלך להעשות כן! (ט, יד) האמנם הדבר התגשם?? נדלג על פני כ2300- שנות הסטוריה, וניעצר בתקופה שלאחר מלחמת העולם השניה: "משפטי נירנברג". נקדים שהמן היה מזרע עמלק. (ראה במגילת אסתר פרק ג, א: "המן בן המדתא האגגי". ואגג מלך עמלק כמבואר בשמואל א, טו, ח: "ויתפוש את אגג מלך עמלק חי"). ומקובל מהגר"א (הרבה לפני השואה!) שהאומה הגרמנית מזרע עמלק. (ראה "האיש על החומה" עמ´ 108) והנה, במשפטי נירנברג הועמדו לדין עשרים ושלשה פושעי מלחמה נאציים מתוכם נידונו למוות אחד עשר. בניגוד לכל הציפיות שהנידונים למוות יוצאו להורג מול כתת ירי (בהיות משפט זה משפט צבאי), או יועלו על הכסא החשמלי (כנהוג בארצות הברית), גזר בית-הדין להוציאם להורג בתליה. שעתיים לפני ביצוע גזר הדין, הצליח הצורר הנודע לשימצה גרינג להתאבד בכלאו. במעשהו זה גרם גרינג שאל עמוד התליה יגיעו רק עשרה מצאצאי עמלק בני דורינו. וכך, ביום כא תשרי תש"ז (16 באוקטובר 1946), פורסם בכותרות עיתוני העולם כי ניתלו עשרה פושעי מלחמה נאציים. נמצא שבקשת אסתר על תליית עשרה נוספים מבני עמלק, בעתיד, אכן התגשמה. אך בכך לא די. למרבה הפלא, אם נעיין במגילת אסתר הנכתבת זה אלפי שנים בצורה אחידה [-כאשר דור מוסר לדור את צורת הכתיבה אשר קיבל מאבותיו מדורי דורות עד דור כותבי המגילה ברוח הקדש], בעמוד בו כתובים עשרת בני המן, נגלה לפליאתינו, כי בין אותיות שמות עשרת בני המן מצויות 3 אותיות חריגות, קטנות יותר ("אות זעירא"). שלש האותיות יוצרות את המילה: תש"ז. שנת הוצאתם להורג של אותם עשרת פושעי המלחמה הנאציים. הפליאה גדילה שבעתיים כאשר עיון בלוח העברי מגלה שיום הוצאתם להורג הוא יום "הושענא רבה" הידוע כ"יום חיתום הדין"! ביום זה מוציא הקדוש ברוך הוא לפועל את גזר הדין שנחתם! * כחותמת אחרונה לדברים, נצטט את פרסום סוכנות הידיעות הבינלאומית באותו היום. הדגש על העדות אודות ההוצאה להורג של יוליוס שטרייכר (עורכו של השבועון הנאצי הנודע לשימצה Der Sturmer אשר במשך 22 שנה הפיץ שנאה וארס נגד העם היהודי). סוכנות ידיעות בינלאומית "ניו-יורק ג´ורנל אמריקן", 16 באוקטובר 1946 יואכים פון ריבנטרופ, מי שהיה מיניסטר החוץ הגרמני, תפש את מקומו של גרינג בראש ההולכים לגרדום ועשרת אבירי הנאצים הנידונים נתלו אחד אחר השני בתוך חדר ההתעמלות השומם, שהואר באור חשמל ואשר עמד במרכז אחת החצרות של בית הסוהר העירוני בנירנברג. כל עשרת הנאצים השתדלו לקבל את מותם באומץ-לב. רובם הביעו מורת רוח. אחדים נכנעו בצורה מבישה והאחרים ביקשו מחילה מריבון העולם. היחידי, מכל מקום, שהסתמך על האידיאולוגיה הנאצית היה יוליוס שטרייכר צורר היהודים. התנהגותו היתה חוצפנית יותר מכל יתר הנידונים והוא צווח בקולי קולות "הייל היטלר" בעת שעלה על המדרגות לעבר הגרדומים. כשהגיע שטרייכר פנים אל פנים אל החבל, הוא נעץ שוב את עיניו לעבר הקצינים מבנות הברית ולעבר שמונת העתונאים שייצגו את עתונות העולם. הללו ישבו בשורה אחת ליד שולחנות קטנים לאורך קיר בדיוק לפני הגרדומים. באש שנאה שבערה בעיניו הסתכל שטרייכר אל עדי הראייה והוא זעק: "חג פורים 1946!" אותו רגע ניתר הפתח תחתיו בקול חבטה חזקה. החבל התהדק בחזקה והגוף התנדנד בתנופה. אושת-אנחה נשמעה היטב מתוך התא הקודר של הגרדום. אשרי מי שרוצה להתחזק בעת הזאת באהבה רבה דוד

ofir_y

New member
למי איכפת מהחרטא הזה?

נבואה בעיניי זה שהיו אומרים: "במאה ה20 יהרגו 6 מיליון יהודים ע"י הגרמנים". למה ללכת ברמיזות ודברים לא מובנים?!

alon14

New member
למה ברמיזות?

כדי שמה שלא יקרה, אפשר יהיה לומר שכבר חזו את זה. מה לא ברור?

ofir_y

New member
אתה אמרת בדיוק מה שאני

רק בדרך שונה..

דוד30

New member
בס"ד. יש נבואה שכתובה בברור בתורה.

בס"ד בקישור שלהלן רואים נבואה ברורה כשמש. ללחוץ http://www.hidabroot.org/b10.htm דילוגים בתורה http://www.a7.org/forums/view.php?bn=a7_news&key=1023206310 בספר "צפונות בתורה" של הרב שמואל יניב רואים שיש דילוגים בתורה בהתחלת ספר בראשית ובסופו שם הספר תורה בדילוגים של 49 אותיות מהאות ת´ של המילה בראשית והלאה . בסוף ספר בראשית בפרק מ"ט כ"ח -ל. מהאות ת של המילה וזאת יוצא תורה בדילוגים של 49 אותיות. בספר שמות בהתחלת הספר מהאות ת של המלה שמות יוצא דילוגים של 49 אותיות ובסוף הספר שמות פרק לט ח-י"ג מהאות ת האחרונה של המלה תכלת יוצא בדילוגים תורה כל 49 אותיות.וכך יוצא תורה בדילוגים של 49 אותיות גם בספר במדבר וגם בסוף ספר דברים מקבלים את שם הספר (תורה) בדילוגים כל 49 אותיות בהתחלת הספר ובסופו כל 49 אותיות. בהתחלת ספר ויקרא מקבלים בדילוגים שם המחבר של הספר שהוא בורא העולם . בהתחלת ספר דברים הדילוגים הם בכל 48 אותיות. בספרים האחרונים שהם במדבר ודברים התורה יוצאת בדילוגים לכיוון השם של בורא העולם כלומר הפוך מה –ת´ ל-ה´ השאלה האם יש משהו שיודע לחשב סטטיסטית האם זה במקרה או בכוונה ומה הסיכויים לכך? ניתן לראות את הדילוגים בתורה באתר שלהן לחיצה http://m.ep.walla.co.il/community/2002/2/7/6379181/h-4142.doc קישורים נוספים http://www.hidabroot.org/codes/codes_kishorim.htm http://www.hidabroot.org/home.htm נחום בומבך בפולמוס שהתעורר בשנים האחרונות סביב השאלה האם יש ממש בטענה כי בתורה קיים מידע המוצפן בדילוגי אותיות, חלה לאחרונה תפנית דרמטית.מחקרים חדשים אינם מותירים עוד ספק , כי התופעה אכן קיימת. מדובר במחקרים המפריכים את כל הטענות שהועלו עד כה במטרה להטיל ספק בתקיפותם של מסקנות העולות ממחקרים קודמים.ואכן, עד כה לא הצליח איש להפריך את המסקנות העולות ממחקרים חדשים אלה. על כל אלה ועוד, באתר שלפנינו. על הדילוגים דוגמאות והסברים http://pws.prserv.net/codes/index.htm http://pws.prserv.net/codes/new_page_7.htm http://pws.prserv.net/codes/mikum2.htm קישורים לאתרים נוספים בדילוגים http://pws.prserv.net/codes/aboutme1.htm http://pws.prserv.net/codes/mikum2.htm חסhttp://www.hidabroot.org/tzofen.htm ואכן, עם התרחבות המחקר וריבוי התגליות ופרסומן בקרב אנשי המחקר ברחבי העולם, הפכה תגלית זו אצל הקהיליה המדעית פלא של ממש מבחינה הסתברותית. נצטט לדוגמא את דבריו של אחד המתמטיקאים המפורסמים ביותר בעולם, רוברט ג´ אומן, חבר באקדמיה למדעים של ארה"ב, לאחר שבדק ביסודיות האופיינית לו את המחקרים שהונחו לפניו: "מבחינה סטטיסטית זהו הרבה מעבר לנדרש בדרך כלל. אמות המידה המחמירות ביותר שהוחלו אי פעם הן בין 1 ל1000. התוצאות של ריפס (פרופ´ אליה ריפס העומד בראש החוקרים את הצופן שבתורה) משמעותיות לפחות ברמה של 1 ל100,000. פשוט לא רואים תוצאות כאלה בניסויים מדעיים רגילים. הצופן התנ"כי הוא פשוט עובדה". על חסרות ויתרות בס"ד דילוגים בתורה בקישור להלן ניתן להגיע ליתר הקישורים בקלות http://www.hidabroot.org/tzofen.htm ההמשך בקובץ מצורף

begone

New member
בושה וחרפה

"כנראה נרצחי השואה היו נשמות חוטאות" אתה רוצה לומר שהמשפחה שלי היתה חבורה של נשמות חוטאות? אתה רוצה לומר שכל הקהילות החרדיות של פולין היו נשמות חוטאות? ואיך בדיוק מבדילים בין נשמות חוטאות לנשמות לא-חוטאות? ומה זה נשמה ואיך בדיוקים רואים אותה או מבחינים בה? והאם היטלר הוא כלי ביד אלוהים? האם היטלר הוא מלאך-שרת של אלוהים, המעונין להשמיד נשמות חוטאות? בושה! חרפה! מה שכתבת הוא פשוט שטני, שטני, שטני! הדת הפכה אותך לשטן.

uuuaaa

New member
למה

מה הדת רק גורמת לי להאמין שהנאצים מקבלים ויקבלו את עונשם. אתה לעומת זאת לא מאמין שהם יקבלו עונש לפי מעשיהם. לגבי שאר הטענות, הואל נא בטובך לקרוא את שאר תגובותי לאנשים פה, ואם יהיה משהו לא ברור - תשאל (אבל בנימוס). ולא רק בני משפחתך נכחדו בשואה - גם הרבה מבני משפחתי שלי. אך המשפחה שלך ממשיכה להכחד (רוחנית). גם סבא שלי, שהוריו ו-10 אחיו ואחיותיו נרצחו - גם הוא מאמין באותו דבר.

begone

New member
למי איכפת מה אתה מאמין?

"הדת רק גורמת לי להאמין שהנאצים מקבלים ויקבלו את עונשם" המציאות, דהיינו העולם, דהיינו החיים שלנו - אומרים אחרת. לא איכפת לי מה אתה מאמין - האמונה שלך לא משפיעה על המציאות. האמונה שלך גם לא תואמת את המציאות. "אתה לעומת זאת לא מאמין שהם יקבלו עונש לפי מעשיהם" אי אפשר לשפוט מליוני אדם. זה בלתי אפשרי מבחינה פרקטית. "ולא רק בני משפחתך נכחדו בשואה - גם הרבה מבני משפחתי שלי" זה לא הופך אותך לצדיק או לחכם או למציאותי. דבריך השטניים והמגוחכים נשארים דברים מגוחכים ושטניים באותה מידה. אל תנסה להשפיע עלי באמצעות דמגוגיה בסגנון ´גם אני דור שני לשואה´ וכו´. דמגוגיה לא משפיעה עלי. "אך המשפחה שלך ממשיכה להכחד (רוחנית)" אין דבר כזה ´רוח´. כבר הסברתי לך, ואתה ממשיך לטעון זאת כמו אדם שלא למד דבר. וכמובן שאין כזה דבר ´היכחדות רוחנית´. אתה ממציא בלופים וניתלה בהם. "גם סבא שלי, שהוריו ו-10 אחיו ואחיותיו נרצחו - גם הוא מאמין באותו דבר" אז סבא שלך הוא אדם שאיננו חי במציאות. ושוב - העובדה שמשפחתו נרצחה בשואה לא הופכת אותו לאדם חכם או צדיק או מציאותי. מבחינתי - כל המשפחה שלך מנותקת מן המציאות. אתה חי בגטו מחשבתי.

למעלה