זו לא תשובה
"אתה מביא לי דוגמאות שאפשר לבדוק אותם ע"י חמשת החושים" כמובן. אני חי במציאות פיזית. "אני מדבר על דברים רוחניים" אין כזה דבר. זה לא ש´אני לא מאמין בזה´ - פשוט אין כזה דבר. אם אתה טוען שיש כזה דבר, אתה צריך להראות שזה קיים. אם אתה לא יכול להראות שזה קיים - זה לא קיים. "ואי אפשר לבדוק אותם ע"י כלים מדעיים, או חמשת החושים, כי המדע לא מאמין במה שהוא לא רואה" אם אי אפשר לבדוק את זה על ידי כלים מדעיים - איך אתה יודע שזה קיים? אתה לא יודע, אתה סתם משער. אתה קורא להשערה הזו שלך בשם ´אמונה´. ובכן, זו עדיין השערה חסרת-ביסוס, או יותר נכון - הימור בעל סיכוי כמעט אפסי. "המציאות לא סותרת שום תיאוריה שלי" המציאות סותרת את הדרך שאתה מתאר אותה. השואה התרחשה לא לפי הדרך שאתה מתאר אותה - היא התרחשה לפי דרך אחרת לחלוטין. המציאות ואתה נמצאים על מסלולים שונים לגמרי. "ה´ החליט שהשואה תקרה" אתה סתם משער את זה. זה לא מבוסס על שום דבר עובדתי. אתה סתם משער את זה, בגלל שיש אנשים (דתיים מאוד) שאמרו את זה לפניך. זה לא מבוסס על שום טענה מן המציאות, אלא רק טענה מן הדמיון. "אני מאמין שאת כל הכסף שאני מרויח אני מקבל ישירות מה´" זה לא חשוב מה אתה מאמין. זה חשוב מה קורה בפועל. בפועל - אתה מקבל כסף מן המעביד שלך. אתה לא יכול לבוא ולטעון טענות ללא בסיס. באותה מידה אני יכול לטעון שאני מאמין שאללה בכבודו ובעצמו מספר לי סיפור-ערש לפני השינה כל לילה. הטענה הזו מגוחכת בדיוק כמו הטענה שלך. "אני מאמין שאין שום קשר בין הכסף שקיבלתי ובין כמה שעבדתי" אתה מנתק את הקשר הסיבתי העובדתי בין אירוע מסוים לתוצאה שלו. למעשה אתה מתנתק מן המציאות. "ה´ רוצה להעמיד אותי בנסיון" אין שום ביסוס לטענה הזו - אתה רק מדמיין את זה. אתה חי בעולם של דמיון. "זה מה שאני מאמין" זה לא טיעון. זה כמו לענות לשאלה ´למה´ בתשובה ´ככה´. זו לא תשובה. "ולגבי עניין החרדים שמתו בשואה. כבר הארכתי שזה קשור בגלגולים ועניינים של: צדיק ורע לו, רשע וטוב לו" חביבי, ככה לא מסבירים את ההיסטוריה. ההיסטוריה מורכבת מאירועים מורכבים, שונים זה מזה. אין כאן שום עיקרון של ´רשע וטוב לו´. חיילים נאצים חשבו שהם עושים טוב לגרמניה - מבחינתם הם לא היו רשעים. המון נאצים חשבו שהיהודים הם הרשעים. כך שהכל, כרגיל, תלוי בבני-אדם. לסיום הודעה זו - אני רק יכול לומר דבר אחד: אתה מקרה אבוד. פשוט אבוד. כל-כולך מלא סתירות פנימיות. אין לי שום דרך לדבר איתך. אתה ואני לא חיים באותו עולם.