הסתברות פשוטה

uuuaaa

New member
די נמאס לי

כל הזמן אותם ברבורים. בכלל לא הבנת מה הכוונה שלי כשכתבתי. איילת שאלה שאלה ואני הצגתי את עמדת הדת כפי שאני רואה אותה. אני יודע שאתה לא מסכים, ודורש הוכחות. את זה אני יודע. לא ניסיתי לשכנע אף אחד. רק רציתי להראות את עמדת הדת כפי שאני רואה אותה. שוב, אני יודע שאתה לא מסכים. זכותך, וזה לא מעניין אותי. וזה לא הפעם הראשונה שאתה מסיט את נושא השיחה. זה כבר הפעם העשירית לפחות. נושא השיחה לא היה האם זה נכון או לא. נושא השיחה היה מבט על השואה בעיני המאמין.

begone

New member
מבט על השואה?

"נושא השיחה היה מבט על השואה בעיני המאמין" אתה ´מאמין´ שהמשפחה שלי היתה חוטאת? הרי אתה בכלל לא מכיר את המשפחה שלי! איך אתה יכול ´להאמין´ על דבר שאין לך מושג ירוק לגביו? האם המילה ´מאמין´ משחררת אותך מכל אחריות כלפי מה שאתה כותב? האם מותר לי לכתוב, בשם האמונה, שמדינת ישראל היא שואה? כמובן שלא! האם מותר לי לומר שאני ´מאמין´ שרצח רבין היה דבר חיובי? כמובן שלא! מה פתאום ´אתה מאמין´ שהמשפחה שלי היתה חוטאת? מי אתה בכלל שתגיד דבר כזה? איך אתה מעז להכפיש שישה מליון יהודים ולומר שהם חוטאים? האם מליון וחצי ילדים הם גלגולים של נשמות חוטאות? מה זה הבולשיט הזה, בשם האמונה? זה לא מבט על השואה בעיני המאמין, אלא דברי-שטנה מקוממים, שאין לומר אותם אף פעם. אתה מכפיש מליוני בני-אדם ללא שום הצדקה. זו חוצפה במסווה של אמונה, זו הכפשה במסווה של יהדות, אלו שטויות במסווה של הגות. ואם נמאס לך - זה לא איכפת לי כלל וכלל. שישה מליון יהודים נספו בשואה, ואתה אומר שהם נשמות חוטאות. האמירה הזו היא שטנית, לא פחות מכך.

uuuaaa

New member
משטרת המחשבות

אתה תגיד לי במה להאמין ? אני מאמין במה שבא לי. תקרא לזה שטני ותקרא לזה איך שתרצה. בקשר למשפחה שלך. למה אתה מזדעק פתאום ? אתה בכלל לא מאמין שקיימים מושגים כמו עבירות או מצוות, אז מה אכפת לך אם אני מאמין שהם עשו עבירות בגלגולים קודמים ? אני מתחיל לחשוד שאתה חושב שהצדקתי את מעשי הנאצים. חס ושלום. אם כך, אז תקרא את תגובותי פה לשאר האנשים. ושוב, אני יאמין במה שבא לי. אני גם מאמין שאני לא בגלגול הראשון שלי פה. כן, גם אני נשמה חוטאת. ושוב, אני יאמין במה שבא לי. "איך אתה מעז להכפיש שישה מליון יהודים ולומר שהם חוטאים?" שוב, אני ממש לא מבין אותך. אתה בכלל לא מאמין שעבירות זה דבר שלילי. אתה בכלל מאמין שאין כזה דבר. אז מה אכפת לך אם אני אומר שמשפחתך עשו עבירות ? למה אתה קורא לזה הכפשה ? מבחינתך זה לא קיים ? הרי מבחינתך עבירות זה לא דבר שלילי ? לאכול חזיר זה שלילי בעיניך ? ושוב, אני יאמין במה שבא לי.

begone

New member
משטרת המחשבות? בהחלט לא

"אתה תגיד לי במה להאמין ? אני מאמין במה שבא לי" ואני מאמין (נגיד) בעליונות הגזע הארי על כל הגזעים האחרים. ואני מאמין שצריך להשמיד את כל יהודי העולם. ואני מאמין שכל הציונים הם חוטאים וכל היהודים הם לא בני-אדם. אז מה אתה אומר עכשיו? "אתה בכלל לא מאמין שקיימים מושגים כמו עבירות או מצוות" אתה שוב נופל לאותה טעות - זה לא קשור לאמונה שלי. אין דבר כזה עבירות או מצוות מלבד החוק של המדינה. "מה אכפת לך אם אני מאמין שהם עשו עבירות בגלגולים קודמים?" כי זו המשפחה שלי. ואתה לא מכיר את המשפחה שלי. ועדיין אתה מעז להמציא בלופים על המשפחה שלי. "אני מתחיל לחשוד שאתה חושב שהצדקתי את מעשי הנאצים" אתה לא רק הצדקת אותם, אתה גם הפכת את הנאצים לשלוחי-אלוהים. אתה הפכת את הנאצים למלאכים. ואתה הפכת את אלוהים לרוצח המונים. אתה מתנהג בצורה שטנית לחלוטין. "אני גם מאמין שאני לא בגלגול הראשון שלי פה" האמונה שלך לא קשורה למציאות. המציאות אומרת שאין כזה דבר גלגולי נשמות. "אתה בכלל לא מאמין שעבירות זה דבר שלילי" מאיפה אתה יודע אם המשפחה שלי עשתה עבירות או לא? אתה סתם ממציא! "אז מה אכפת לך אם אני אומר שמשפחתך עשו עבירות?" כי זו המשפחה שלי, והם לא עשו שום עבירות. הם נרצחו על לא עוול בכפם, רק בגלל שהם היו יהודים. "הרי מבחינתך עבירות זה לא דבר שלילי?" אני לא מוכן שיגידו על המשפחה שלי שהם מתו בגלל שהם עשו עבירות. "לאכול חזיר זה שלילי בעיניך?" יהודי אירופה לא הושמדו בגלל אכילת חזיר. הם הושמדו משום שהנאצים שחטו אותם ושרפו אותם וירו בהם. אתה מנותק לחלוטין מן המציאות. אתה חי בעולם דמיוני. אתה מתנהג כמו ילד בן ארבע. אתה מכפיש את המשפחה שלי. אתה מכפיש את העם היהודי כולו. אתה מכחיש את ההיסטוריה. אתה ממציא אלוהים רצחני שמשמיד ילדים קטנים. אתה ממציא נשמות וגלגולים. אתה ממציא רוחניות ועבירות שלא קיימות. אתה ממציא פרטים ביוגרפיים על אנשים שלא היכרת. אתה הפכת את הדת לדבר מפלצתי. אתה משתמש בדת בשביל להכפיש את המשפחה שלי. ואם אתה חושב שאתה חכם או מוסרי או יהודי טוב - תחשוב שוב.

uuuaaa

New member
אתה

יכול להאמין במה שבא לך. ואני אמשיך להאמין במה שבא לי. לא משנה איך תכנה אותי. אם אני אגיד שמשפחתך עברו על הציוויים המוסריים של ממלכת טרנגדפורצוס מכוכב טתא 607 - זה מפריע לך ? אתה בכלל לא מאמין בזה. זה לא קיים בשבילך. אם זה בכל זאת מפריע לך שאני אומר את זה, אז אני אשתדל להפסיק. למרות שאני אמשיך להאמין בזה. לגבי הנאצים, אני לא הצדקתי אותם. חס ושלום. ימח שמם שירקבו בגיהנום לעד. ולגביך, אתה בעצמך מכפיש אותי אם אתה טוען שהצדקתי את הנאצים. אפילו לא טרחת לקרוא את ההסברים שלי. אני מציע לך לקרוא מה שכתבתי כאן: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=264&msgid=4744513&place=0 וכאן: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=264&msgid=4748032&place=0 וכאן: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=264&msgid=4753048&place=0 וכאן: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=264&msgid=4776948&place=0 ושוב אתה מנסה להסיט את נושא הדיון ע"י טענות כמו: שום דבר ממה שאתה טוען לא מוכח. ושוב אני אענה ואומר: לא מעניין אותי. זה לא נושא הויכוח. הויכוח הוא מה שאני מאמין. ולא האם זה נכון או לא. זה כבר ויכוח אחר.

begone

New member
אמונה והמציאות - ההבדלים ביניהם

בוא אני אמחיש לך את הנושא: אני מאמין שגבינת קוטג´ היא בצבע שחור. זה מה שאני מאמין! אני מבקש ממך לכבד את אמונתי! המציאות, לעומת זאת, מוכיחה שגבינת קוטג´ היא לבנה. תמיד. ועכשיו חזרה לשואה: אתה מאמין שהשואה התרחשה בגלל שאלוהים רצה שהיא תתרחש. והמציאות גורסת כי הנאצים השמידו את היהודים בגלל מדיניותם ופעולותיהם של היטלר, אייכמן, הימלר וחבר מרעיו, בסיועו הנאמן של העם הגרמני והצבא של הרייך השלישי. זו המציאות, כפי שתוארה בצורה עובדתית אינספור פעמים. אתה לא יכול לומר ´אני מאמין´ - מפני שהמציאות סותרת את אמונתך באופן בולט. זה לא משנה כמה חזק אתה תכריז על אמונתך - אין לה ביסוס במציאות. אם אתה בוחר להתנתק מן המציאות - אתה בבעיה קשה מאוד. זכור: אלפי חרדים חשבו כמוך בשנת 1939 והיו בטוחים שאלוהים יציל אותם. הוא לא הציל אותם. וזאת למרות שהם שמרו על כל ´המצוות´. לא הגיע הזמן להפיק לקחים, ללמוד מן הנסיון, להפגין חוכמה?

uuuaaa

New member
תשובה

אתה מביא לי דוגמאות שאפשר לבדוק אותם ע"י חמשת החושים. אני מדבר על דברים רוחניים, שאתה בכלל לא מאמין בהם. ואי אפשר לבדוק אותם ע"י כלים מדעיים, או חמשת החושים, כי המדע לא מאמין במה שהוא לא רואה. בעיה שלו. אני כן מאמין בדברים שאני לא רואה. המציאות לא סותרת שום תיאוריה שלי. ה´ החליט שהשואה תקרה. ה´ לא יכריז כאן בקול - עומדת להיות שואה וכו´ וכו´. והוא לא ישלח מלאכים מהשמיים שירצחו יהודים. זה דבר שנוגד את עקרון הבחירה החופשית. ה´ מביא את הדברים שהוא רוצה שיקרו - דוקא ע"י דברים שנראים לנו כאילו אין לו קשר אליהם. וע"י דברים שנראים לנו "בדרך הטבע". למשל, אני מאמין שאת כל הכסף שאני מרויח אני מקבל ישירות מה´. וזה למרות שאני עובד קשה, והבוס שלי מבטיח לי כסף, והבוס שלי מכניס לי לבנק את הכסף שהוא הבטיח לתת לי. למרות זאת אני מאמין שאין שום קשר בין הכסף שקיבלתי ובין כמה שעבדתי. ה´ רוצה להעמיד אותי בנסיון האם אני אחשוב שהכסף שקיבלתי הוא מהבוס שלי תמורת מה שעבדתי - או האם זה כסף שהגיע מה´ הישר לבנק. הנסיון הזה נועד על מנת לתת שכר. אני בטוח שממש לא תבין מה שכתבתי, ואיך אפשר להאמין בכזה דבר מוזר. אבל זה מה שאני מאמין. ולגבי עניין החרדים שמתו בשואה. כבר הארכתי שזה קשור בגלגולים ועניינים של: צדיק ורע לו, רשע וטוב לו. ליתר הרחבה קרא כאן: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=264&msgid=4785281&place=0 שמתי לב שקצת נרגעת. או שרק נדמה לי ?

begone

New member
זו לא תשובה

"אתה מביא לי דוגמאות שאפשר לבדוק אותם ע"י חמשת החושים" כמובן. אני חי במציאות פיזית. "אני מדבר על דברים רוחניים" אין כזה דבר. זה לא ש´אני לא מאמין בזה´ - פשוט אין כזה דבר. אם אתה טוען שיש כזה דבר, אתה צריך להראות שזה קיים. אם אתה לא יכול להראות שזה קיים - זה לא קיים. "ואי אפשר לבדוק אותם ע"י כלים מדעיים, או חמשת החושים, כי המדע לא מאמין במה שהוא לא רואה" אם אי אפשר לבדוק את זה על ידי כלים מדעיים - איך אתה יודע שזה קיים? אתה לא יודע, אתה סתם משער. אתה קורא להשערה הזו שלך בשם ´אמונה´. ובכן, זו עדיין השערה חסרת-ביסוס, או יותר נכון - הימור בעל סיכוי כמעט אפסי. "המציאות לא סותרת שום תיאוריה שלי" המציאות סותרת את הדרך שאתה מתאר אותה. השואה התרחשה לא לפי הדרך שאתה מתאר אותה - היא התרחשה לפי דרך אחרת לחלוטין. המציאות ואתה נמצאים על מסלולים שונים לגמרי. "ה´ החליט שהשואה תקרה" אתה סתם משער את זה. זה לא מבוסס על שום דבר עובדתי. אתה סתם משער את זה, בגלל שיש אנשים (דתיים מאוד) שאמרו את זה לפניך. זה לא מבוסס על שום טענה מן המציאות, אלא רק טענה מן הדמיון. "אני מאמין שאת כל הכסף שאני מרויח אני מקבל ישירות מה´" זה לא חשוב מה אתה מאמין. זה חשוב מה קורה בפועל. בפועל - אתה מקבל כסף מן המעביד שלך. אתה לא יכול לבוא ולטעון טענות ללא בסיס. באותה מידה אני יכול לטעון שאני מאמין שאללה בכבודו ובעצמו מספר לי סיפור-ערש לפני השינה כל לילה. הטענה הזו מגוחכת בדיוק כמו הטענה שלך. "אני מאמין שאין שום קשר בין הכסף שקיבלתי ובין כמה שעבדתי" אתה מנתק את הקשר הסיבתי העובדתי בין אירוע מסוים לתוצאה שלו. למעשה אתה מתנתק מן המציאות. "ה´ רוצה להעמיד אותי בנסיון" אין שום ביסוס לטענה הזו - אתה רק מדמיין את זה. אתה חי בעולם של דמיון. "זה מה שאני מאמין" זה לא טיעון. זה כמו לענות לשאלה ´למה´ בתשובה ´ככה´. זו לא תשובה. "ולגבי עניין החרדים שמתו בשואה. כבר הארכתי שזה קשור בגלגולים ועניינים של: צדיק ורע לו, רשע וטוב לו" חביבי, ככה לא מסבירים את ההיסטוריה. ההיסטוריה מורכבת מאירועים מורכבים, שונים זה מזה. אין כאן שום עיקרון של ´רשע וטוב לו´. חיילים נאצים חשבו שהם עושים טוב לגרמניה - מבחינתם הם לא היו רשעים. המון נאצים חשבו שהיהודים הם הרשעים. כך שהכל, כרגיל, תלוי בבני-אדם. לסיום הודעה זו - אני רק יכול לומר דבר אחד: אתה מקרה אבוד. פשוט אבוד. כל-כולך מלא סתירות פנימיות. אין לי שום דרך לדבר איתך. אתה ואני לא חיים באותו עולם.

alon14

New member
ביגון, תקלוט...

...מדובר באדם שגם אם אלוהים יתגלה אליו באופן אישי ויאמר לו שמה שהוא עושה מעניין את הסבתא שאין לו (לאלוהים) ושאין עולם הבא, הוא יישאר חרדי. כשיש הבדלי IQ של יותר מ-30 בין הדוברים, הסיכוי לויכוח מחשבתי ולא רגשי שואף ל-0.

uuuaaa

New member
איפה בדיוק הפסדתי ?

זנחתי את הויכוח כי ביגון אמר שהוא לא יכול לדבר איתי. גם אני מבחינתי חושב שהגענו לנקודת המחלוקת ואין מה להוסיף. כל אחד דובק באמונתו. מה יש להוסיף ? פשוט הצגתי את נקודת המבט של הדת. אין מה להוסיף. או שפשוט רצית שביגון ימשיך לכנות את אמונתי בכינויי גנאי ? האם זה נקרא בשבילך להמשיך את הויכוח ? אז זנחתי את הויכוח. ופתאום צצו זבובים שטענו שאין לי IQ, אז ירדתי לרמתם והשבתי להם בשפתם. אם תרצה אני מוכן להמשיך להתווכח עם כל אחד שידבר בנימוס. אפילו איתך.

לערימת זבל

בין אם אתה רואה אותם, או שומע אותם, או חש אותם, אז דע שאתה או קרוב מאד לערימה, או עליה, או חלק ממנה. בזזזזזז LOL ערימת זבל תורמת רבות לטבע, החומרים שבה מתמחזרים ונטמעים בטבע. לעומת זאת הזבובים מעבר לעובדה שהם נטפלים לערימה ומנסים לספוג ממנה מזון, הם רק מזיקים ומעבירים מחלות וטיפוסים מטרידים.

alond

New member
../images/Emo6.gif

אני התכוונתי לחרא
מה יש בערימת הזבל שלך שהיא מתמחזרת לבד?
חוץ מזה, לא זכור לי שזבובים הם מעבירי מחלות. זכור לי יתושים, עכברושים, אנשים. לא זכור לי זבובים, שאגב אני שונא יותר מיתושים. כל כך יותר קשה להרוג אותם! יתושים מוחצים בלי בעיה אבל זבובים...בזזזזז בני זונות מהירים. רק ליד חלונות סגורים קל לתפוס אותם.

זבובים מעבירים מחלות ועוד איך!!

גם יתושים, זה ברור לך שהם מוצצים דם, ודם נגוע עובר לקורבן הבא. זבובים עטים על מקורות מזון שמספיק לשמוע או לראות או להריח אותם כדי לאבד את התיאבון במשך יומיים. כל המרעין בישין של המחלות מקורם שם. נא לזכור! זבובים הם מעבירי מחלות הידועים והנפוצים ביותר. למד טריק איך לחסל זבוב ביד (במידה ואין אמצעים אחרים בסביבה) כשאתה סוגר את כפות הידיים על הזבוב, דאג להטות אותם כלפי מעלה חלקיק שניה לפני המפגש הקטלני. הידעת? זוג ידיים המהירות ביותר הן נראות לזבוב כהילוך איטי, זו הסיבה ליכולת ההתחמקות ה´מתוחכמת´. אלו היו שישים שניות על הזבוב המצוי.

alond

New member
אני מטה למעלה.

כמובן שהטכניקה מצליחה יותר אבל הבני זונות עדיין מהירים מדי. יתושים קל להרוג. מוצצים.

Dorfl

New member
אפילו איתי? אתה לא מתבייש?

אתה תרד לרמה ש-ל-י. שאני אזכיר לך מי משנינו הוציא את דיבתו של מי?

למעלה