הסתברות פשוטה

uuuaaa

New member
טוב

אני חושב שהיא הכי מוסרית שקיים. זכותך שלא להסכים. איפה בדיוק עיצבנו את ה´ ? הוא נשאר אותו דבר.

[אורן]

New member
אוקיי...

בקשר להאם היא מוסרית או לא אני לא אתווכח איתך עכשיו כי זה אחד הנושאים שהכי מתווכחים עליהם בפורום... איפה בדיוק עיצבתם את ה´? אתם המצאתם אותו! ועיצבתם אותו כפי שרציתם (כשקורה משהו זה כי ה´ אמר, ואז זה או שהיה צריך לקרות או שנסתרות דרכי האל- כשלא קורה משהו שהיה צריך לקרות זה יקרה בעולם הבא...)

[אורן]

New member
כלומר...

לא משנה מה קורה לך זה יכול להתפרש כשכר וכעונש מה שעלול לגרום להטלת ספק בכל זה... אם היית טוב והתעשרת זה פרס כי אתה עשיר אם היית רע והתעשרת זה עונש כי אתה תיהיה עסוק מדי בכסף שלך... נשמע כאילו מישהו רוצה להוכיח שיש צדק ויהי מה.

uuuaaa

New member
ובכן

זה כתוב בחז"ל וסיפרי מקובלים. יש גם הרבה צדיקים שעלו לשמיים וחזרו. גם דיבוקים העידו שהכל נכון. הרב יהודה פתיא כתב בספרו מנחת-יהודה הרבה סיפורים על דיבוקים שביקשו ממנו תיקון, והוא אכן עזר להרבה מהם. הוא כותב בספרו גם שאלות ששאל אותם. על חלק מהשאלות הם ענו ועל חלק לא. באחד מהסיפורים , הוא מדבר עם דיבוק שכבר היה אחרי השלב של הגיהנום.

אנדרי ז

New member
הבנתי. עכשיו בוא ננסה שנית

האם אתה מכיר או שמעת על מישהו שחזר מהמתים וסיפר איך היה שם, ולא מתוך איזה ספר שאמינותו לא ידועה מלפני כמה מאות שנים. יהיה מאוד מעניין אם אתה כן מכיר, כי סיפור כזה בטח היה עושה כותרות די גדולות בעיתונות כל כל צורותיה. ודרך אגב, תנסה להביא משהו קצת יותר אמין מסיפורי הנוצרים על פסלים מדממים...

uuuaaa

New member
תשובה

אם אתה חי בעולם של שקרים ואינטרסים - אתה צריך הוכחות לכל מילה. אבל אם אתה חי בעולם של אנשים (לא כולם כמובן) שלא ישקרו אפילו תמורת מלא כסף, ואנשים כאלה שאתה יודע שלא משקרים אף-פעם, וכל הזמן רק מחפשים איך לעזור לאחרים - אתה יכול בקלות להאמין להם. אבל נניח לזה, כי בטח לא תסכים איתי. הרב פתיא זצ"ל לא חי לפני מאות שנים. הוא חי בדור הקודם. הוא נפטר לפני כ-20 כמדומני. גם אם הייתי מכיר כאלה סיפורים - אף עיתון לא היה מפרסם דברים ש"עלולים" לגרום לאנשים לחזור ח"ו בתשובה. אני גם מכיר רבנים בדורנו שמתקנים דיבוקים וכאלה דברים. אני גם בקשר עם רב שמטפל בילדים אוטיסטים. הוא אומר שהם קוראים מחשבות, יודעים על דברים שקורים בקצה העולם, יכולים לקרוא ספרים ע"י דפדוף ועוד מלא דברים מדהימים. (הם למשל מקלידים על מקלדת בלי להסתכל עליה) הם יודעים בד"כ מי הם היו בגלגול הקודם שלהם ולמה הם חזרו לעולם. הם גם יודעים מה שקורה בגיהנום כמדומני. בדיוק היום ראיתי סרט על זה. אמנם לי אין קשר ישיר לזה. אבל אני מאמין לכל מילה שהרב אומר לי. אני כבר מכיר אותו הרבה זמן ואני בטוח שהוא לא משקר לי. אין לו גם שום אינטרס לשקר לי. (כי אני דתי) בעתיד אני מתכוון לבדוק בעצמי את התופעה הזאת. גם אם זה באמת מעניין אותך, למה שלא תבדוק בעצמך ? למה לפסול כל דבר בלי שבדקת אותו ?

אנדרי ז

New member
סיפורי האוטיסטים נבדקו ולא נמצא להם

שחר. גם אני יכול להמציא סיפורים על גלגולים קודמים. הקלדה עיוורת זה משהו שגם חברה שלי מומחית בו, וממש לא תאמין באיזה קצב! ואם כבר מדברים על אינטרסים, איזה אינטרס יש לי להכחיש בזדון את קיומו כביכול של אלוהים?

uuuaaa

New member
נבדקו ?

אני מכיר את הבדיקות האלה שלך. בודקים על מנת להוכיח שזה לא נכון. מעניין שתמיד מגיעים למסקנה הרצויה. מה זאת אומרת לא נמצאו להם שחר ? אפילו בית-משפט בחו"ל קבע שהכתיבה של האוטיסטים היא אמיתית. זה לא בעיה לאמת כזה דבר. אתה פשוט שואל את הילד שאלה שרק הוא יודע את התשובה, והמסייע לא יודע. או למשל ילדים אוטיסטים שענו בשפה שהמסייע לא מכיר. יש אלפי חוקרים ברחבי העולם שמשתמשים בשיטות תיקשור האלה עם אוטיסטים. אחת המובילות בתחום היא אוניברסיטת סירקיוז. מה זאת אומרת לא נמצא להם שחר ? הקלדה עיוורת ? מה הקשר ? אני מדבר איתך על ילדים אוטיסטים בעלי מוגבלות קשה, בני שנתיים עד 10, שבחיים לא למדו קרוא וכתוב. מחזיקים להם לוח עם אותיות מתחת ליד, והם מצביעים על האותיות שהם רוצים, בלי להסתכל, אפילו אם אתה מזיז להם את הלוח, או שאתה מסובב אותו בזווית. אני גם מדבר איתך על קריאת מחשבות. הרב שסיפרתי לך עליו אמר לי שהם עונים על שאלות שלו בלי שהוא מוציא מילה מהפה. הם יכולים לקרוא מחשבות. הם גם יכולים לספר על אנשים דברים שאף-אחד לא יודע. דברים שאנשים עשו בחדרי חדרים. על גליה שמעת ? ילדה אוטיסטית. אמא שלה השתמשה בתקשורת הזאת של הילדים האוטיסטים, וחזרה בתשובה. אז מה ? היא המציאה הכל ושכנעה את עצמה לחזור בתשובה ? מה ההגיון ? ועוד איך יש לך אינטרס להכחיש את קיום הא-ל, כדי שלא תצטרך לשנות את כל החיים שלך וכדי שלא תצטרך לקיים מצוות. וכדי שלא תאלץ להפרד מאורח החיים החילוני - בו אתה כנראה נהנה מאוד. דרך אגב, סתם שאלה - אתה יהודי ?

אנדרי ז

New member
מה שהרב סיפר לך

מעניין אותי כקליפת השום. אתה מוזמן להביא קישורים למחקרים מדעיים רציניים בנושא.

uuuaaa

New member
ידעתי שתגיע לזה בסוף

אין לי קישורים למחקרים. הרב שדיברתי איתו תיעד הרבה מקרים בוידאו. אבל אני מניח שלא תקרא לזה רציני. כי בתור חבר של "שינוי" - כל דבר שחרדי נוגע בו הוא שקרי. אז אם אתה באמת מתעניין אם זה נכון או לא - פשוט תלך לבדוק. ערב טוב.

אנדרי ז

New member
לא קשור חרדי או משהו אחר

זה פשוט לא מדעי. לסיפורי הנוצרים על פסלים דומעים או מדממים אתה גם מאמין?

uuuaaa

New member
זה צולם בוידאו ?

והאם ניתן לבדוק את זה בכל רגע ? אם אני אבוא לפסל כלשהוא הוא ידמע לי מול העיניים, או ידמם מולי ? אני טוען שכן אפשר לבדוק את הילדים האוטיסטים בכל רגע. זה גם צולם בוידאו.

אנדרי ז

New member
לא מזמן ראיתי את מלחמת הכוכבים החד

אתה לא תאמין כמה מציאותי זה נראה...

איילת1974

New member
אני ראיתי ראיון עם אמא של גליה

ואני חושבת שזה מזעזע שמנצלים אדם חסר אונים, שאפילו לא מסוגל לדבר כדי להחזיר בתשובה. אותם אנשים שעושים זאת, כולל אלא שלה, צריכים להתביש בעצמם

מה מזעזע אותך כל כך?

איזה ניצול יש כאן? הכל מרצונם החופשי, ואני בטוח שהם עצמם (נכון להיום) יוזמים מפגשים כאלו. ראית ראיון ומזה הסקת את שהסקת. האם פגשת את הילדה? ניהלת איתה תקשורת בצורה זו או אחרת? לא. אז איך קבעת שמדובר כאן בניצול?

begone

New member
אין שום בעיה, מר UUUAAA

לנו, החילונים, יש מדענים, חוקרים, טכנולוגיה, חלליות. לכם, החרדים, יש אוטיסטים, נוער נחשל, רבנים קשישים וסוחרי-דת. כל מגזר והגיבורים שלו.

למעלה