הסתברות פשוטה

sandchicken

New member
מה זה אכפת לי

אני חזק, חכם, גדול, יפה, עשיר ויש לי קשרים, השפעה וחברים. למה שאשמור על ערך כלשהו?

גוססי

New member
נורמות נגזרות מתוך ערכים

רוב הערכים היסודיים ברוב החברות האנושיות ניתנים להנמקה רציונלית מכיוון שהם תוצר של אבולוציה חברתית ומוכתבים ע"י צרכים אנושיים. כל אדם ממוצע יודע היטב שאם ערך כיבוד הרכוש הפרטי לא ישמר (למשל בעזרת נורמה האוסרת על גניבה) הוא יהיה הראשון שיפגע מכך, ולפיכך התשובה היא לא "ככה" או "זה נראה לי נכון" אלא "משום שזה משרת את האינטרס שלי".

אינני בטוח

שרוב האנשים מנמקים את הערכים שלהם כאינטרס אישי.למראת שבסופו של דבר זה אכן אינטרס אישי.

גוססי

New member
יתכן

אולם דבר זה ינבע מכך שרוב בני האדם פשוט לא מקדישים לנושא כל מחשבה.

אתה צודק

אבל מה שחשוב זה הנימוק הראשוני שלהם. זה מראה שהם מקבלים עליהם ערך ללא סיבה (מודעת).

גוססי

New member
גם הנימוק הראשוני רציונלי

אפילו אדם שמעולם לא שקל את הנושא יקבל על עצמו באופן אוטומטי את הנורמות החברתיות הקיימות מתוך קונפורמיות פשוטה (שהיא שיקול רציונלי לעילא ולעילא). מעטים בלבד ינסו להיות יוצאי דופן, שכן אפילו בחברה סופר-פלורליסטית וסובלנית יוצאי דופן ימשכו תשומת לב שברוב המקרים תהיה לא רצויה.

DaCritic

New member
כולם לרוץ למלא לוטו!

50% שתזכו - או שכן, או שלא...

uuuaaa

New member
בקשר לשואה

אולי מהסתכלות חילונית אלוקים הוא רשע. כי אתם מאמינים שאתם חיים רק 70 שנה. אבל מהסתכלות דתית: 1. יש גלגולי נשמות. כנראה נרצחי השואה היו נשמות חוטאות. 2. אין מה להשוות בין הטוב האינסופי שהדת מבטיחה ובין סבל של שנים בודדות. מילארדי מילארדי מילארדי שנים של הנאות מול 70 שנות סבל ?? 3. אזהרות ותחזיות על האסונות שיפקדו את העם היהודי כבר כתובות בתורה. התורה הזהירה מה עלול לקרות אם לא נלך בדרכי התורה. אין מי שיכול להגיד שלא ידע. התיאורים בתורה הגיעו אפילו לזה שאנשים עלולים לאכול מבשר בניהם ובנותיהם. 4. גם מי שסבל בשואה, קיבל הרבה מאוד טובות מה´ (אויר כל החיים למשל). קל וחומר שאנחנו מקבלים הרבה דברים טובים, ובמקום להגיד תודה, אומרים על ה´ שהוא רשע. ("וישמן ישורון ויבעט") 5. ידוע שכאשר נשמה עולה לרקיע, היא מצטערת שהיא לא סבלה יותר בעולם-הזה. כי אז היא מבינה שכל הצער רק נועד לנקות אותה מחטאים שעשתה. ובמקום להענש בגיהנום בעונשים קשים הרבה יותר - עדיף לסבול קצת בעולם הזה. 6. היהדות לא מתייחסת אל הסבל והצער כאל דברים שליליים. לכן גם אם יהודי סובל כל חייו, זה לא מוביל למסקנה שאין אלוקים. 7. היהדות במפורש טוענת שכל מי שלא סובל במשך 40 יום רצופים - יתחיל לדאוג. כי מי שמקבל רק טוב במשך כל חייו, ייתכן שלא יזכה לגן-עדן. (ביגון תירגע, אל תתנפל עלי)

אני מאוד שונא תגובות כאלו

חוץ מזה שזה לא הסתכלות דתית(כי הרבה דתים לא רואים את זה ככה) דבר שני זה פשוט הצדקה של מעשי הנאצים(מה שמצביע כנראה על מין פגם קשה באישיותו של UA)"כנראה נרצחי השואה היו נשמות חוטאות"-ולכן הגיע להם למות מסקנה הנאצים רק ביצעו את דבר יהוה (האלוהים האישי של UA כנראה) ואין לראות בהם רוצחי עם מתועבים אלא לפי UA כנראה צריך לראות בהם צדיקים ואולי להקים בשבילם איזה בית כנסת? מה שנותר לי לאחל לUUUAAA זה ייסורים נוראים ככל האפשר בעולם הזה
כי זה בהחלט מגיע לו! ". ידוע שכאשר נשמה עולה לרקיע, היא מצטערת שהיא לא סבלה יותר בעולם-הזה. " ואימרו אמן

uuuaaa

New member
אדיוט

לא הצדקתי מעשה של אף נאצי. גם לי יש סבים וסבתות שניצלו בשואה. סבא שלי שרד מבין 11 ילדים. הנאצים מבחירתם בחרו לעשות מה שעשו ולכן הם יענשו על זה. על ה"בחירה החופשית" שמעת ?

אתם מאוד לא ברורים

אני עושה משהו שאלוהים רוצה ,עכשיו לאחר שמילאתי את מבוקשו הוא מחליט להעניש אותי בייסורים אינסופיים בעולם הבא בגלל מה?? בגלל שהוא התחרט? בגלל שיש לו בעיה לבצע את ה"מעשה הנכון" בעצמו? וכמובן עוד משהו חשוב לא פחות אם אני נענש על חטאי אבותי(גלגולי הקודמים) למה לי בכלל לעשות כטוב בעיני אלוהים?הרי בין כה וכה אני איענש! וכמו כן אני מאחל לך וברגר ייסורים אינסופיים בעולם הזה(לפי גישתכם זה יבטיח לכם אושר עילאי בעולם הבא
)

israelberger

New member
אני מציע לך לקרא את ספר יחזקאל

שם כתוב אין ספור פעמים שאנשים לא נענשים על חטאי אבותיהם. אומנם יש עיניין שנשמות יורדות לעולם כדי לתקן את עצמן אבל זה לא ע"י עונשים. וזה מאוד לא נחמד לאחל יסורים. אני מתפלל מידי יום שלא יבואו עלי יסורים מכיוון שיסורים הם דבר רע ואני לא אוהב אותם. אומנם אפשר (וצריך) להיסתכל על כל דבר בצורה טובה ואם כבר באים יסורים אז אפשר להתנחם בזה שתקבל על זה שכר ("לפום צערא עגרא") אבל זה עדיין לא דבר רצוי.

beatab

New member
להתנחם...?

זה רק מוכיח שהדת / האל היא המצאה של האנשות ע"מ "להתנחם" ולהתמודד עם עם ייסורים ודברים רעים שקורים.

uuuaaa

New member
ובכן

לכל אדם יש בחירה לעשות מה שהוא רוצה. אם בנאדם מחליט לרצוח, ברור שהוא ייענש על זה. אף אחד לא גרם לו לרצוח חוץ מעצמו. אלוקים לא התחרט, כי הוא בכלל לא היה מעורב. אתה גם לא תענש על מעשי אבותיך. זה לא קשור. בכלל לא הבנת מה זה גלגולי נשמות. לכל אדם יש נשמה. הנשמה היא החלק הרוחני שבך. הגוף זה בסה"כ כמו בגדים. הנשמה היא זאת שנשארת חיה לנצח. היא יכולה להכנס למס´ גופים. אתה יכול למשל להתגלגל לגופים של בני-אדם, חיות, צמחים ודוממים. לכן, יכול להיות שנשמה של מישהו שמת בשואה כבר חיתה לפני אלפי שנים ועשתה חטאים, ונשמה זאת התגלגלה שוב לעולם הזה בתקופת השואה. היסורים שבעולם הבא הם לא אינסופיים. בסופו של דבר, כמעט כל נשמה זוכה להגיע לגן-עדן. אך כדי להגיע לשם היא צריכה לעבור "ניקוי" ב"מכבסה" שזה בעצם הגיהנום - כדי שהיא תוכל להכנס לגן-עדן נקיה מחטאים. ה´ לא רוצה להעניש אף-אחד "סתם" כי מגיע לו. אלא הוא רוצה שכולם יגיעו לגן-עדן, אך אי אפשר להכנס לשם מלוכלכים בחטאים, לכן צריך לעבור תהליך "ניקוי" בגהינום. דרך-אגב, כמעט כולם עוברים דרך הגיהנום, אפילו צדיקים. אני לא מאחל לאף אחד ייסורים. גם לא לעצמי. אבל אם הם כבר באו אז צריך לשמוח בהם, כי הם נועדו לכפר על החטאים ולמחוק אותם. ייסורים זה לא דווקא דברים קשים כל-כך. אפילו אם אתה מכניס יד לכיס ורוצה להוציא שקל ובמקום זה יצא לך חצי-שקל - גם אלה ייסורים.

[אורן]

New member
רגע אז אלוהים לא היה מעורב?

מה שאומר שהיהודים שמתו בשואה היו חפים מפשע... ואז אלוהים לא מנע את השואה --> אלוהים רשע.

למעלה