בבקשה בבקשה
"הנחתי שאם היית חי אז - היית גם אתה משתתף בחגיגות" זו לא הנחה, זו השערה. אתה כל הזמן משער, אבל לא מוכיח כלום. "אני מאמין בבורא עולם, שלא מנע את רצח מליוני היהודים" אם כן - זהו בורא עולם רצחני במיוחד, שכן שליש מן העם היהודי הושמד תוך חמש שנים. "הם נענשים וייענשו על-כך בעתיד" גרמניה היא, כיום, אחת המדינות העשירות ביותר בעולם. העם הגרמני לא נענש על השואה - להיפך: בגלל הטראומה הפוליטית זכתה גרמניה לבנות דמוקרטיה חזקה, עם חוקה מודרנית ומנגנון רווחה מתקדם ביותר. לגבי נבואת הזעם שלך על עונשיהם בעתיד - זו, כרגיל, השערה. נמאס לי להסתמך על ההשערות שלך. "לכל אחד ואחד יש את החשבון שלו, חשבון מדוקדק ביותר על כל מה שעשה אי-פעם" אם כך - אתה למעשה טוען שכל חסידות וורשה, כל הרבנים הגדולים, כל הצדיקים הענקיים, כולם היו חוטאים? בולשיט. הרי כולם הושמדו, בין אם היו חילוניים ´מופקרים´ ובין אם היו חסידים מושלמים. הנאצים לא הבחינו בין צדיקים נדבנים לבין סוחרים מתבוללים. בקיצור, הטיעון הזה נופל. "נשמה אחרת שעשתה חטאים פחות חמורים ולכן נענשה שתקבל מכות מנאצים ברחוב אבל תספיק לברוח לפני השואה" אם, לפי התיאוריה הדמיונית שלך, כולנו בעצם נשמות מגלגולים קודמים, בשביל מה אנחנו צריכים להאמין באלוהים ולהתנהג יפה? הרי בכל מקרה האלוקים האכזרי שלך דן אותנו בגלל העבר שלנו, מגלגול קודם. לכן, אם הולכים לפי ההגיון המעוות שלך, הרי שאין שום טעם להאמין בכל מקרה! אם שחטו את החסידים הכי גדולים באירופה בגלל גלגול קודם, הרי שזה לא משנה אם הם היו חילוניים או חרדים - בכל מקרה נגזר דינם. לכן שוב נפלת. "האם בגלל שהיה רע לקבוצה מסויימת אז זה מוכיח שאין אלוקים?" לא. אני יודע שאין אלוהים, בגלל שלא הוכח שיש. אבל כל המאמינים למיניהם, שמכנים את האלוהים ´אל רחום וחנון´ חיים בסתירה קשה מאוד, שהרי האלוהים הרחום והחנון רצח מליון וחצי תינוקות תמימים. "שלא תהיה כאן צביעות" אין כאן צביעות - אני, באופן אישי, לא צריך את השואה בשביל לדעת שאין אלוהים. אבל אני מנסה להראות לך, כמאמין, את העובדה הפשוטה הבאה: כל האמונה באלוהים מתבססת על העובדה שאלוהים רוצה שיהיה לך טוב. אם אלוהים אדיש, אין טעם להאמין בו (גם אם הוא קיים!). ואם הוא רשע, אז חובה לא להאמין בו (גם אם הוא קיים!). ואם הוא לא קיים, בוודאי שאין שום צורך להאמין בו בכל מקרה. ולכן לא משנה איך תסובב את זה: אלוהים אדיש אינו מצדיק אמונה, אלוהים רשע אינו מצדיק אמונה, ואלוהים לא-קיים לא מצדיק אמונה.