הליכה בלי חזייה

Berethor

New member
אין כמו אהבה פורחת של שני אנשים בגיל 0

Ricca

New member
פטמות או לא להיות.

אני לי תובנות לגבי הנושא הזה, אני רק יכולה לומר שאני כבר שנים לא הולכת עם חזיות, חוסך כסף, נוח ומוריד את הסיכון לסרטן השד.

אני גם לא אוהבת שרואים את הפטמות מבעד לבגד, אבל אני לא מתעמקת בזה יותר מידי. הפתרון שלי - ללכת עם גוזיות נוחות או גופיות לייקרה נעימות ורכות מתחת לבגדים.

victoria777

New member
יש לך קישור למחקר כלשהו שעוסק בקשר בין חזיות

לסרטן השד?
כי למען האמת זה נשמע לי קצת הזוי.

Hippolyte22

New member
אתן באמת חושבות ככה?

הקישור שהבאת לוקח למקום קיצון ואפילו שיותר מזכיר חשיבה פמניסטית ליברלית.

ציטוט מהקישור-
"למה בכלל אנו לובשות חזיה?

כיון שאנו חיים בעידן פטריארכלי לא מאוזן שמקדש גבריות (כח, לוגיקה,
מהירות, קושי, תחרות ) ומטיף להחביא ולהצניע את החלקים הנשיים שלנו
(עוצמה פנימית, אינטואיציה, איטיות, רוך, סבלנות ושיתוף). השדיים שבמקורן
הם איבר להזנת תינוקות, נוכסו ע"י גברים כאוביקט מיני , וככזה - גברים הרשו
לעצמם להכתיב לנשים מה ללבוש (להרים את החזה ע"י הברזלים בחזיה, להגדיל
אותו ע"י ריפוד בגביעי החזיה, לעשות ניתוחים קוסמטיים בשד וכיו"ב) כל זאת כדי
לספק את הרצונות והמאוויים שלהם."

-זה נכון כמקרי קיצון, אבל לא כל חזייה היא כזאת וחבל ששמים את כל החזיות תחת
ההנחה הזאת, ומה רע לרצות שהחזה יראה מושך? הבעיה היא בהגזמה שבתיאור,
וכן, זה בעייתי שנשים רואות את החזה שלהן כמשהו שזקוק לחזיות ממלאות בדברים
שייגרמו לו להיראות כמו שהחברה מגדירה על מנת הנאה של גברים.
אבל זה ציר שיש לו גם צדדים אחרים, יש חזיות ללא פלסטיק וללא ברזל וללא פוש אפ,
לא מסוכן, ונותן לחזה עיצוב עדין ומראה טיבעי. אין בעיה לרצות שהחזה והחזייה
יראו יפים, יש בעיה עם ההגזמה וצריך לשים את הקו על הגבול ולא להגדיר
את כל נושא החזיות תחת הגדרה אחת חברתית, מוגזם ולא נכון.

ודיי עם זה, חזה הוא איבר מיני, שוב, ההגזמה שנותנים לו וההחפצה הם בעייתים.
אבל בסופו של יום הוא איבר מיני, אף אחד לא גרם לי להימשך מינית לאיבר הזה.
אגב, מה אתן אומרת על כך שאפשר לחוות אורגזמה או עוררות מינית על ידי עינוג
הפיטמות עצמן? הוא מיני.
האיבר המין, חור פי הטבעת והפיטמות יכולות לגרום לאורגזמה ואו למיניות\חרמנות אצל האישה.
(גם הגבר, אבל שמעתי שאצל נשים, הפיטמות יותר רגישות..)

Ricca

New member
אין לי קישור ספציפי

אבל גיגול באנגלית ימצא לך דעות לכאן ולכאן, וגם כמה מחקרים שלכאורה מוכיחים קשר.
מעדיפה לא לקחת את הסיכון.

victoria777

New member
מה שמצאתי

"בספר "לבושה לרצח" מציינים המחברים, סידני סינגר וסומה גריסמאייר,כי סרטן השד נפוץ פי ארבע יותר בקרב נשים מתרבויות בהן לובשות הנשים חזיות (אירופה וצפון אמריקה), מאשר בקרב נשים מתרבויות אשר אינן לובשות חזיות (סינגפור, מלזיה, האזורים הכפריים בפולין, בומביי)"

עד כמה שאני יודעת,בין צפון אמריקה ואירופה לבין מדינות כמו סינגפור ומלזיה יש הבדלים באורח החיים שהם מעבר לשימוש או אי שימוש בחזיות.זה שיש מתאם לא בהכרח מעיד על קשר.צריך לבודד גורמים אחרים.

Berethor

New member
משום מה אני נוטה להאמין לסומה גריסמאייר יותר

לא צריך לשכוח שמאחורי חזיות יש תאגידי ענק, שלא מעוניינים שכולם ידעו את האמת.

Ricca

New member
כמו שאמרתי, לא לוקחת סיכון..

יכול להיות שאין קשר, אבל גם ככה אני לא מתלהבת מחזיות, אז ממש לא קשה לי להימנע מהן.

Berethor

New member
אפשר להתכחש עד מחר שזה לא קשור

אבל יש סיכוי מאוד גבוהה שזה כן קשור, זה גם מאוד הגיוני בהתחשב בכך שהמצב הטבעי והבריא ביותר הוא בלי. חוץ מזה אורח חיים אמור להיות גבוה יותר במערב, אבל עם זאת העובדה שסרטן השד נפוץ פי ארבעה יותר במדינות שנפוץ ללבוש בהם חזיות, בהחלט מעידה שכנראה זה בגלל זה.

victoria777

New member
יש גם סיכוי שזה קשור לקרינה

או למזון שאנחנו אוכלים ויש בו כל מיני תוספות שמזיקות.(וגם אלו דברים שבהם מדינות המערב שונות ממדינות מתפתחות).
אולי זה בכלל קשור לגודל רקמת השד,אחרי הכל נים שאינן לובשות חזיות יהיו לרוב גם בעלות חזה קטן.

אז כן,הטענה שפריט לבוש חיצוני שאינו משפיע על הגוף מבפנים מסרטן,נשמעת לי הזויה עד שלא תהיה הוכחה חד משמעית שיש קשר בין הדברים.

אציין שוב,אינני שומעת טענות דומות על פריטי לבוש אחרים.מיותר לציין שלבוש באופן כללי זה לא דבר טבעי.

אנחנו נולדים ללא בגדים

חלקנו מרגישים בנוח ללכת בלי בגדים גם כמבוגרים, אחרים מרגישים צורך להתלבש. אבל הטיעון שחזיה אינה המצב הטבעי לא מוסיף ולא גורע דבר. גם הטעיון בדבר הקשר הסטטיסטי שנמצא לכאורה בין לבישת חזיה לבין סרטן אינו נכון. יש בו בעיות מתודולוגיות שכל סטודנט לתואר ראשון יכול לזהות (אפילו סטודנט ב"אוניברסיטת" אריאל, או סטודנט שסובל מפיגור קל ולומד בעברית). אבל זה לא העניין.

הבעיה היא שאתה מטיף כאן באופן מאד בוטה להתנהלות מסוימת של נשים, אתה מייצר ציפיה ולחץ על נשים להתנהג בהתאם לנורמות שאתה, גבר, קובע. ואתה עושה זאת תחת הגג של פורום פמיניזם. זה ממש מעוות. וזנ לא בסדר. נשים לא צריכות אותך כדי לומר להם מה לעשות, זה חצוף.

Berethor

New member
אתה זה שאומר להן מה לעשות

שכל רגע אתה נדחף פה ומשחק אותה דובר הפמינזם, מי אתה בכלל?! כולה ערס חובב חזיות, לא התפלא אם אתה עובד של איזו חברת חזיות.

ואני מצטט את הודעותי לעיל:

"את צריכה לעשות מה שנוח לך. לא להיכנע ללחץ ללכת עם חזיה, ובאותה מידה לא להיכנע ללחץ ללכת בלי (כשאת מרגישה לא בנוח עם זה).
אני לא חושב שהויכוח הוא על היותה של החזיה בגד נוח. יש מי שתגיד שנוח לה עם, ולאחרת נוח בלי. זה בכלל לא משנה, העניין הוא הלחץ שמופעל על נשים להתלבש לפי דרישות חברתיות. לחץ דומה מופעל על גברים, בעניינים אחרים."

אתה שקרן.

HouseAtreides

New member
גם בהודעה הזו מסתתר הסאבטקסט הקבוע שלך

של "את מגזימה".

ציטוט מההודעה שפתחה את הדיון:
"ומה שאני לא מצליחה להבין זה למה, למה מפריע לי שישמו לב שאני לא לובשת חזייה או שיראו לי את הפטמות מבעד לחולצה?"

אז אחרי שסיימת בתחכומך הרב להסביר לה למה (והפסקת רק לאחר שהצבעתי על המניפולציות הנלוזות בהן השתמשת), כעת אתה מוסיף חטא על פשע ומערבב אותה עם "כמו שגבר יודע תמיד להקשיב לעצמו ולהתחבר למה שנוח לו, כך גם את יכולה וצריכה לעשות, כי זה נורא קל ופשוט. מה זה הקטע הזה של לא מצליחה להבין למה, פשוט תעשי מה שלדעתך צריך לעשות וזהו, מה הסיפורים האלה, עובדה שגם על גברים מפעילים לחץ וראי כיצד הם לעולם לא מתבלבלים ויודעים תמיד מה נוח להם ומה לא".

נ.ב. את ההודעה שמעליך לא קראתי. הדבר היחידי שמעניין אותי הוא כיצד ההודעות שלך תורמות לדיון שפתחה הגולשת.

למעלה