הוא משתמש בכוחו כדי להפחידיני ומאד מצליח במשימתו,לעומת זאת הוא מאד לא מצליח לשדל את העם ללכת אחר תורתו. כלומר, בכל פעם שהוא נכשל במאמץ השידול והשכנוע,הוא מראה לנו את נחת זרועו. האם זה לא נשמע לך אל מתוסכל?
נביא זעם המביע במילים מאד יפות את עצבנותו של האל. בעיניי ישעיהו הוא אחד הנביאים ופוגעים הכי הרבה בתדמיתו של האל. להציגו בהתקף עצבים, עם אף בוער,שפתיים מלאות זעם,לשון יורקת אש... אני יכולה לדמיין לי דמות של דרקון... לטעמי זה זילות של האל שנועד להפחיד ולא נועד לעורר כבוד כלפיו.
מחשבה של חוסר ידע היא לחשוב שנביא מדבר כמו כל אחד המעדיף זילזול על פני כבוד... יותר מכל התנ"ך מתעד את "מוצא פי-יהוה"... ואמנם, דברי האל נמסרים רק לנביא שהוא האל בחר בו להגיד את דבריו... כלומר, נביא לא יכול לזלזל בבחירת האל ולדבר מהרהורי לב האדם המכפיש את "כבוד האלהים"... *** אכן, יש תופעה מבישה... ישנם אנשים (בעיקר) יהודים המתביישים באלהים שנוכחותו חסרה לעשות "ניסים" כל יום... יהודים אלה מלאים בושה הנובעת מלעג הגויים הבזים לאלהי ישראל...בהסתמך על נוכחותו החסרה... והלא הגויים מתפארים בהבל פה בכוחם של האלילות והכישוף... ואם כוחו של הבל פה (כמו הבל פה מוסלמי) משפיל את היהודים...אז ליהודים באמת יש בושה...
זלזול הגויים באלוהי ישראל,לא הוזכרו המוסלמים....איך הגעת לזה? מה הקשר לכוחם של האלילות והכישוף? איפה מצאת בדבריי השפלת יהודים ובושה? השאלות שאני שואלת הינן לגיטימיות ומסתמכות על הכתוב. לא המצאתי דבר. אני מבינה שלאדם דתי נורא קשה עם הכתוב במקרא ונורא קשה לו להשלים עם תכונות מסוימות של האל. אז האל בתנך לא נשמע כל כך מושלם,זו אמת.למה להאשים אותי בדברים שלא אמרתי רק בשל כעסך על הכתוב? האם האל כפי שמתאר הנביא ישעיהו לא מצטייר כדרקון יורק אש? האם לדעתך אין כאן כוונת הפחדה בצורה מאד ציורית? אני בעצם לא כל כך הבנתי על מה אתה כועס.האם אתה כועס עלי או על הנביא שלא השכיל לתאר אל נשגב יותר מרמה של דרקון מפחיד?
השיעים שוחטים את הסונים ולהיפך בלי להבין שבכך הם בזים לאל ששמו "אללה"... לא חשוב אם "אללה" הוא אחד ושמו "יהוה"...ואז הרמב"ם צודק...או "אללה" הוא סתם רעיון דתי ללא מסמכים... *** אני זוכר שבעבר לא הסכמת אתי בעניין הזה... אולי תבין עכשיו... המאבק הפעם הוא לא בין גזע לגזע או בין דת לדת... הפעם המאבק הוא בין אמונת עמלק המתפארת בהבל וכשפים...לבין אל-אמונה...
הסברתי לך בסבלנות שהאיסלאם הוא אמונת הייחוד, ולכן אינו הבל. פשוט הם טועים בכמה פרטים בהבנת האל ופולחנו. בענייני כשפים.... האמונות העממיות שלנו מתחרות בהצלחה באלה של המוסלמים.
אני מרשה לעצמי לא לקבל את דעתך לגבי אמונתם של חאלד משעל ונסראללה. הבל וכשפים הם אמונות עממיות אצלנו ואצלם, והדת הרשמית נלחמת בהם אצלנו ואצלם. (ואם המכשפים הם מזרע עמלק, כנראה שיש די הרבה יהודים עמלקים)
אתה חייב להבחין בין הלוחמים על שחרור אדמתם מהכיבוש הישראלי לבין הדת המוסלמית. הפלסטינים רואים בישראל כובש,הם רואים בישראל את הישות שגרשה אותם מאדמתם. הם לוחמים לשחרור מה שהם מאמינם שהיא ארצם. זה לא קשור לאיסלם כדת.