הבלגן עם כפר אורנים

ronpel

New member
למה לא?

יש תוואי מתוכנן - בדוק ,הוגש בוועדה מחוזית,הוגש בוועדה לשמירה קרקע חקלאית חסר רק אישור כפר רות. על זה -זה עומד כבר שנתיים. ביוזמתנו ביצענו גישור בין היזמים לוועד כפר רות. הגענו להסכם עקרונות חתום על ידי שני הצדדים. השבוע מכין עו"ד של כפר רות טיוטת הסכם משפטית. אבל יש מכתב התנגדויות שהוציא סוסן לוועדה וחבל. בסוף הכל יתקע בגלל המועצה שלכם. לא מצליח להבין את ההגיון בפעולות הנ"ל אבל כנראה שיש אינטרסים מעבר למציאת פתרון לכביש גישה. גם עותק של התוכנית הנ"ל תקבל כאשר תגיע לקפה.

שין2000

New member
רונן קניתי כובע

לכבוד האירוע ההסטורי: חתימת הסכם עם כפר רות למעבר הכביש באדמותיהם. 4 שנים אני מחכה לזה ובעזרת השם,כפי שאתה מספר (בפעם המאה)-ההסכם קרוב. רונן ידידי אלופי ומיודעי - הכל כלאם פאדי, אין הסכם ולא יהיה הסכם מסיבה פשוטה: ליזמים אין שום כוונה לשלם מעל 10 מליון שקלים לכפר רות עבור ההסכמה ואתה יודע את זה. הכל זה כאילו וזה נמשך כבר שנים הסיפור המופרך הזה וחייבים לומר לציבור את האמת בפנים. אבל בכל זאת קניתי כובע! אותו אני מתכוון לאכול (בלי מלח) ביום שהיזמים יחתימו ויוציאו מכיסם שיק של יותר מ-10 מליון לטובת כפר רות, הלוואי ובמהרה בימינו-אמן.

ronpel

New member
תמיר ידידי

1. תקנה כובע- הקיץ מגיע2. למה להמציא סכום אגדי שלא קיים -אם אתה לא בקיא בפרטי ההסכם אז למה להמציא שטויות. ההסכם מבוסס על תשלום באמצעות מגרשים - כך שהיזמים לא צריכים לשים גרוש.תעשה חישוב מהיר כמה זה פוטנציאת הרווח ליזמים מ1100 יחידות דיור ותבין שמאד כדאי להם לשלם.אז במקום לשבת בצד יחד עם טימי וסוסן ולכתוב מכתבים לוועדה מחוזית עם התנגדויות - תעשו מעשה ותעזרו לאשר אותו בהקדם האפשרי לאחר חתימת החוזה.ביי

ronpel

New member
ואולי באמת תפרסם

את המכתב ששלח סוסן לוועדה כדי שכולם ידעו על קיומו.

שין2000

New member
פרסום מכתב סוסן

במכתב ששלח שמעון סוסן לועדת התכנון והבניה לגבי אישור תוכנית כביש גישה לכפר האורנים דרך אדמות כפר רות יש 4 התניות: 1. התחייבות מראש לסגירת המעבר מלפיד משעה שיפתח הכביש החדש. 2. התחייבות מטה בנימין להתנתקות כפר האורנים מהביוב של לפיד. 3. קיום ההתניות של לפיד וכפר האורנים המצויות בועדת הבניה באיו"ש. 4. הסכמה ואי פגיעה בזכויות של כפר רות. לגבי 3 ההתניות הראשונות יש לדעתי הסכמה בין כל הצדדים. לגבי ההתניה הרביעית הקשורה בכפר רות הכדור בידיים של היזמים ובידיים שלך רונן. סוסן ולפיד לא מעכבים כלום והלוואי הלוואי שתצליח במשימה הזו. לעניות דעתי היזמים מוליכים אותך שולל לגבי הכביש הזה. למה להם להשקיע בו כסף אם הם מקבלים כביש חינם על חשבון המדינה שיפתח עם השלמת הקמת גדר ההפרדה. בידידות רבה תמיר

ronpel

New member
תמיר

מי שמוסיף התניות שאת חלקן אני אפילו לא מבין לא עוזר לקידום הכביש. לגבי התניות 1-3 אין שום הסכמה כל עוד המעבר ביננו לא מתוקן בהתאם להסכם בשנת 2001. רוצים הסכמה תקיימו הסכמים. (לסעיף הביוב הרי הבאנו בורר והביוב לא מתנתק מלפיד אז למה להציב תנאי שנוגד את הבוררות?) לגבי התניה 4 - לא מבין מהי אבל לא חשוב. לגבי היזמים - אתה מצליח להדהים אותי בחוסר היכולת שלך להבין את הכתוב - אני חוזר שוב: כביש 445 החדש (אם יהיה בכלל אי פעם) לא מקדם אותם כי אז התב"ע לא מקבלת תוקף. זה תנאי בתב"ע. חייב להיות כביש אחר . אז תפסיקו לחפש תירוצים ותתחילו לעזור לאשר את הכביש. אם הייתם משקיעים את האנרגיות שאתם משקיעים בהצבת מכשולים במעבר - בדחיפת הכביש החדש אולי היה כבר כביש היום. אני עדיין ממתין לתגובתך הרישמית להצבת הבטונדות במעבר- למה הן נועדו ולמה אתם מתעלמים משאלותיי בנושא? רונן

שין2000

New member
רונן

קראתי את הדברים ואין לי מה להוסיף. אני מאמין שהפתרון לא רחוק. הקמת גדר ההפרדה שמוקמת באזור- מהר מהצפוי- תיצור מצב חדש. נחכה עוד קצת - והזמן יעשה את שלו. בהצלחה ידידך תמיר

ronpel

New member
התחמקות יפה

אחרי זה אתם מתלוננים שאנחנו לא עושים כלום כדי לפתור את הבעיה. לגבי הבטונדות - אני מבין למה אתה שותק זה באמת מביש מה שעשיתם. לילה טוב

אירילה

New member
רונן ,תפסיקו לחפש תרוצים מתחת

לאדמה ,תראה מהיכן ועד לאן הגיעו ההודעות כאן ,להזכירך הכל עלה לאחר שפירסמתי הודעה על נהג מאוד מאוד לא זהיר בלשון המעטה שבצורת הנהיגה הפרועה שלו כמעט וגרם לתאונה בלפיד ושבמקרה הוא תושב כפר האורנים ,ציינתי בכוונה שהוא מכפר האורנים שמא הוא גם גולש בפורום ושיבין שזה הוא ,הרי מי שביצע עבירת תנועה כה חמורה יכיר עצמו במראה מיד. אבל כפר האורנים בחר בתגובה אחרת ,במקום לגנות את אותו הנהג(שאגב המשיך בנהיגתו הפרועה גם בתחומכם) ,נכנס למגננה עצמית כאילו לא ייתכן ,כי כאילו דאאא???מכפר האורנים????לא ייתכן כדבר הזה....והחלטתם להסיט את הנושא...והופ..מצאתם בטונדות כתחליף לנהג שעליו דובר והחלטתם שגם הבטונדות של לפיד נסעו מהר. למרות ההסברים שקיבלתם בין אם הם נכונים או לא ,הייתי בשטח וראיתי את הבטונדות ,תסלח לי רונן , מזבוב עשיתם עדר פילים ,הבטונדות כלל אינם מהווים סכנה לנהגים ,הם אינם צמודים לשפת הכביש ,אלא מרוחקים כ 2-3 מטרים מהכביש ונחים להם בצד ,ועוד הוספתם להם את ההשוואה של המסמרים.... בנהיגה זהירה ובטוחה ,חלה החובה על הנהג לנהוג בהתאם לתנאי השטח ,כלומר נהג העובר בדרך משובשת יאט מהירותו וינהג בזהירות ,אני מבין שלנהגי כפר האורנים זה ממש לא מתאים להאט את המהירות ולנהוג בזהירות בדרך המעבר ,כמו התרעומת שלכם לגבי הקמת הבמפרים ליד גני הילדים שברחוב הזית. אם זה מה שייעצור את המהירות של הנהגים היורדים והעולים מכפר האורנים ,דיינו!!! אז אל תבואו בטוענות של הדרך מסוכנת לנהגים ,נהגתי במקום גם אתמול בשעות היום וגם היום בשעות הערב ,מי שנוהג כחוק ובזהירות במקום המריבה ,לא יעשה תאונה חס וחלילה אלא אם כם נהג שלא בהתאם לתנאי השטח ,אלא אם כן אלו הם רכבי החברה ולא של הנהג אישית. ודרך אגב לא ראיתי שהתלוננתם על הקטע שמתחיל אצלכם מהשער לכוון רחוב אהוד ,גם הוא מאוד משובש ומסוכן...אבל כן...שכחתי .....אצלכם אוהבים אתגרי שטח ואלה שנוהגים עדיים בתחומכם לא רואים את המכשולים אלא רק כשהם עוברים לצד של לפיד...אוי רונן.....עד לאיזו רמת קטנוניות הגעתם. ודבר אחרון וחשוב ,הילדים ,אותם ילדים יקרים שבהם אתם מנפנפים כמועדים לפגיעה ע"י רכבים ונפילה במקום ,אם כל כך חשובים לכם הילדים ,הסיעו אותם ברכבכם ואל תניחו להם לעבור שם ברגל ,אם לי היה ילד שרצה לבוא לבקר בכפר האורנים הייתי מסיע אותו ולא מניח לו להיות ברמת סיכון. שרון מלפיד.....אני במקומך הייתי עונה בחיוב להזמנתו של לארי לתצפית בקטע המעבר ,כך יהיה אפשר גם לראות את הטייסים היורדים מכפר האורנים ואז גם לא נזדקק לא לסטטיסטיקות מהמשטרה ולא בטיח ,העובדות בשטח ידברו בעד עצמן. המשך נהיגה זהירה ובטוחה

ronpel

New member
גרשון הצביעות שלך חסרת גבולות

אבל זה לא חדש נהג שנסע פעם אחת לא בסדר ניתן לטפל באופן נקודתי. החלטה ישובית בתמיכת ראש מועצה לסכן ולמרר את את חיינו ע"י הנחת בטונדות זה חמור ברמה אחרת לגמרי. אם הבטונדות לא משמשות לשום מטרה וכנראה לפי דבריך רק מוספיות לבטיחות במעבר למה שלא תניחו כאלה לכל אורך הרחובות בלפיד. ומה עם כל השקרים לגבי המטרה של בטונדות אלו - איפה הכבוד העצמי שלך? עבור תאורה אתה אומר? אז איפה התאורה? קצת בושה אין לך. המשטרה תחקור את הכל ואז נראה. שיהיה לך יום טוב.

אירילה

New member
אל תסלף את דבריי ותפרשן אותם כראות

עיינך ,לא אמרתי שהבטונדות ללא קשר עם סיבת הצבתם במקום (וזה מה שנאמר לי לפחות לגבי תאורה)מוסיפות לבטיחות במעבר, לפחות אל תשקר בדבריך שכך אמרתי ,הייתי בשטח והבכיות שלכם שיש סכנה לנהגים מצוצה מהאצבע ,אין שום סכנה ואם היתה המשטרה מחליטה שיש כאן סיכון מיידי לנהגים ,הבטונדות היו מזמן מפונות משם ,אז אל תבוא ותתבכיין ותמצא כאן סיבות להתסיס את תושבי לפיד כנגד הוועד המקומי ,ע"מ שלכם יהיה נוח יותר במעבר. אני לא נכנס כאן לפוליטיקה של וועד לפיד והצעדים שהם נוקטים ,בטח ובטח אינני נמנה על מקבלי ההחלטות בלפיד ,אבל רק זאת אוכל לאמר לך רונן: תושבי לפיד אינם מעוניינים שכביש הגישה אליכם דרכנו יישאר קבוע. את איכות החיים של תושבי לפיד הרסתם כבר ,עכשיו במה עוד אתם רוצים להזיק לתושבי לפיד?????? רד מהעץ הגבוה ומההתנשאות שלך כלפי לפיד ,תתחיל לחשוב על כביש גישה אחר. ובזאת תם הדיון בינינו. שבת שלום

תתנצל

"אני מבין שלנהגי כפר האורנים זה ממש לא מתאים להאט את המהירות ולנהוג בזהירות בדרך המעבר" אני מ"נהגי כפר האורנים" ואני מזמינה אותך לעמוד עם מכומנת ולתפוס אותי לא מאיטה או נוהגת לא בזהירות במעבר. תפסיק להתייחס ל"נהגי כפר אורנים" כקבוצה של עברייני תנועה כי בזה אתה מוציא את דיבתי, ודיבת אחרים, רעה.

אירילה

New member
הגם את בנהגים?????: -0

כנראה שעל ראש הגנב בוער הכובע...לא זכור לי שציינתי את שמך. לארי הציע לשרון מלפיד לבוא לשבת ולצפות בנסיעה במעבר ,אני מציע שתצטרפי גם את אליהם ותווכחי במו עיניך. בשורה התחתונה נוהגים בזהירות עפ"י תנאי השטח היכן שישנן מהמורות וכביש משובש מאיטים, וכשמתקרבים לאיזור גני ילדים מאיטים וכשמגיעים לכיכר מאיטים ,ובשטח בנוי כמו לפיד לא עוקפים בפראות שיירה של מכוניות ,מה החיפזון כאן? להגיע מהר הביתה וחס וחלילה לדרוס לא עלינו איזה ילד שחוצה בריצה את הרחוב בפתאומיות? מה כאן לא מובן??? חבל שלא הייתה ברשותי מצלמת ווידאו ע"מ לצלם את אותו נהג עבריין מרחוב אהוד. אז אל נא תתחסדי נא גבירתי ,כי מראיה אישית ישנם נהגים מכפר האורנים שטסים במעבר ,אני מקווה שלא כולם ושאת כלולה בין אלה שנזהרים.

תתנצל

ותפסיק אם הטחת האשמות או רמיזות מתחכמות (על ראש הגנב...). צטוט מדבריך : "אני מבין שלנהגי כפר האורנים " לא חלק, לא אלה שאתה ראית, לא קומץ . אתה מכפיש קבוצה שלמה של נהגים זהירים ושומרי חוק בגלל שיש כאלו שגרים בישוב שלנו והם לא כאלה. לי מגיעה התנצלות כי הכובע שלי לא בוער ואני נהגת שומרת חוק וזהירה. תפסיק להשמיץ אותי כי לא נראה לך איך חלק משכני נוהגים.

אירילה

New member
אני בפירוש התכוונתי לאלה שראיתי

במו עייני ,ובהחלט אני עומד על כך שאותם הנהגים שראיתי אישית ומזהה אותם כתושבי כפר האורנים (רק שיהיה לך ברור שאני התושב הראשון של לפיד וכאחראי לשעבר על הבטחון בלפיד למדתי גם לזהות כמעט את כל תושבי כפר האורנים מתוך התנועה בשטח) ,את אותם הנהגים בהחלט לא הייתי מגדיר כזהירים וזה בלשון ההמעטה ,אולי ההגדרה של נהגי כפר האורנים לא הייתה מדוייקת ולכן אני אתקן אותה ואומר "קבוצת נהגים מסויימת". לולא היה האיסור על פירסום הפרטים האישיים ,הייתי יכול כאן לפרסם את מספר הרכבים ,אבל אסור ולכן מה שנותר הוא להגדיר את אותם הנהגים כקבוצה מסויימת . אני באמת שמח שאת אינך משתייכת לקבוצה זו (לפחות מהתעקשותך אני למד על כך)ואם נפגעת מכך אני מצר ,לא הייתה בכוונתי להכלילך בין אותם הנהגים. בהזדמנות זו אני קורא לאותם הנהגים בתקווה שגם הם קוראים כאן בפורום ,לנהוג בזהירות ,אנחנו בשטח בנוי עם ילדים ,אנשים ,בעלי חיים ,אין שום צורך לעקוף כאן ,לא בלפיד ולא בכפר האורנים במהירויות שטח ,נוהגים לפי תנאי השטח וכחוק. והערה גם לנהגי לפיד ,קטע הרחוב של השקמה מהכיכר ועד רחוב הגליל חופשי מבאמפרים ,אין זה אומר שקטע זה הוא חלק מכביש החוף ,בשעות הצהרים והערב קטע זה הופך לזירת מרוצים ,לכן אני פונה גם לאותם נהגים שנוהגים להאיץ בקטע זה להוריד רגל מהגז. ולוועד ,להציב באמפרים בקטע זה. המשך נהיגה זהירה

ronpel

New member
גרשון חשוב להצמד לעובדות

כזכור לך לפיד התיישבו על כביש הגישה לכפר הארונים ולא להפך. אתם כבר 7 שנים מוציאים את התסכול שלכם עלינו ללא סיבה. יש שם של אדריכל ויוזם תוכנית לתב"ע של לפיד , יש את משרד השיכון ויש את מנהלת לפיד בזמנו. אם הייתם פונים לכל גורמים אלו שעבדו עליכם אז הייתי לפחות מבין שיש לכם רצון לפתור את הבעיה. איך שהדברים מתנהלים ופעולת הבטונדות רק ממחישה זאת. יש כבר תוואי לכביש חלופי אז שולחים מכתב התנגדויות. תחליטו מה אתם רוצים באמת. כרגע זה נראה שכל המטרה זה להאבק בשביל המאבק.

תסלח לי זה לא תשובה

זה לא אתה והקבלנים שצריכים לעשות את הכביש? ללפיד כבר יש כביש זה אתה שצריך לזוז ולא טימי ולא אף אחד בלפיד. כשהגענו ללפיד היה ברור שהקבלנים שלכם בונים דרך לישוב. תתבעו את הקבלנים האלה אני יכולה גם להגיד לך מי היו אלו שהתחייבו.

ronpel

New member
את טועה ובגדול -לא היתה התחייבות

אבל אם יש לך מסמך כלשהו שמגבה את זה אשמח לקבל אותו.

סליחה שאני מקשה (אולי קטנוני), אבל

1. האם זה שהכביש החלופי לא זז, זה אומר שאין צורך לדאוג לבטיחות של המעבר ? 2. אם (היפוטטית) כפר האורנים לא מתאמצים מספיק לפתרון ששל כביש, אז צריך להצר את הכביש הרעוע עם קוביות בטון ? 3. האם כשידרס שם ילד, נוכל לאמר לו "מה לא ידעת ?, אבל היו צריכים לדאוג לכביש חלופי ?" 4. זה נראה לך הגיוני, שועד לפיד, נוקט בשיטות אלימות, ושהועד מתעלם משלומם של הילדים שחוצים שם ברגל ? 5. זה נראה לך קטנוני או לא רלוונטי להיתפס לעניין של בטיחות בדרכים ורק לבטיחות ?

משפ פלד

New member
שלום לארי

אני מזמין אותך לכוס קפה (ברצינות !!!) תבוא איתי בשעה 5 עד 8 בערב ביחד ונרד לרחוב הרי ירושלים נשב שם 10 - 20 דקות , ואז אתה תראה , סיכון חיים - מהו ! נהגים מכפר האורנים דוהרים כמו במירוץ מכוניות , ממהרים הביתה ואתם אומרים שאנחנו : "מציבים מכשולים ומסכנים את חיי כל תושבי וילדי כפר האורנים ולפיד שנאלצים לעבור במעבר ללא כביש או מדרכות ..." כמה ילדים עוברים במעבר הזה ? וכמה ילדים חוצים את רחוב הרי ירושלים ואת הכיכר בדרכם לבית הספר ? שאלת את עצמך למה יש משמרות זה"ב בבוקר בכיכר הזו ? ממתי בישוב כזה קטן צריך משמרות זה"ב ? בכל מקרה המעבר שם הוא מעבר עם רוחב של 8 מטרים ! ואני בטוח שרכב שנוסע לאט (שזה לא המקרה כאן ... ) לא מסתכן . ואם זה יגרום לאנשי כפר האורנים לחשוב קצת על דרך חלופית - דיינו ואינני מבין את ועד הישוב שלנו שמבזבז זמן בהנחת בטונדות במקום לשבור את הראש בדרכים חוקיות לבעיה ! שרון

למעלה