הבלגן עם כפר אורנים

לארי

New member
דרך ללא מוצא? -רשמים על פוליטיקה קט

דרך ללא מוצא? -רשמים על פוליטיקה קטנה, קטנה _____________________________________________________________- (מתנצל על האורך, נראה לי חשוב) שלום לכולם, בדרך כלל אני לא נוהג להביע את דעתי האישית ברבים, מסיבות שונות ומגוונות שלא זה המקום לפרטן, אבל הפעם מבחינתי האישית, הסאה הגדשה. והחלטתי שמוסרית ומצפונית, אני חייב לכתוב את דעתי ברבים, ולו רק בגלל התקווה שהדברים יחלחלו לאנשים הטובים הרבים החיים בישוב לפיד השכן לנו, ואולי תקום שם כל זעקה ציבורית של הרוב הדומם שנקעה נפשו בכל המלחמות המיותרות הללו. אני מדבר על דרך המעבר ביננו ללפיד כמובן, וערכתי לעצמי מין יומנון כזה קטן בראש, על מנת שנהיה מסודרים מבחינה עובדתית גרידא בפרטי המחול המטורף הזה. מה קרה כאן בעצם? קמה הנהגה ללפיד שחרתה על דגלה (בין היתר) אג'נדה ציבורית ברורה, לא לתת לנו לעבור בכביש "שלהם", וזאת ע"י מרור החיים לכל העוברים בכביש. ומה המחיר שאנחנו נשלם, אתם שואלים? כל מחיר הכרוך בחיי המעבר שלנו, עונה ההנהגה, מחויכת, מעל גבי המקומון הנפוץ ביותר בלפיד במאמר מערכת מאלף, עם תמונתו של מקור מוניציפאלי בכיר, בפוזה אינטימית. בואו ניזכר לרגע בעובדות בשטח (תרתי משמע): אם שמו לנו מסמרים בכביש, ולא סגרו לנו את השער, דיינו! ואם סגרו לנו את השער ולא שמו לנו עמוד ברזל באמצע הדרך, דיינו! ואם לא שמו לנו עמוד ברזל, ולא נתנו לנו לתקן את הבורות העמוקים בכביש, דיינו! ואם לא נתנו לנו לתקן את הבורות העמוקים בכביש, ולא נתנו לנו ליצור מדרכה בטוחה להולכי הרגל, דיינו! ואם לא נתנו לנו לסלול מדרכה בטוחה,ולא שמו לנו פסולת בניין, דיינו! ואם שמו לנו פסולת בניין ולא שמו לנו בטונאדות, דיינו! אז, חבר'ה,חלאס, באמת, דיינו, הגזמתם הפעם, זהו הקש ששבר את גב הגמל וגם לרוב הדומם יש מה להגיד, ויש להודות שאתם מאוד מוכשרים בלהעיר גם את אחרון האופטימים שעוד נותרו בכפר האורנים ובלפיד בנוגע לכוונותיכם האמיתיות. תנו לנו קצת קרדיט, אנחנו לא כל כך נאיבים, כפי שאתם בטוחים, ואת הסיפורים על עמודי תאורה תנסו בבקשה למכור במקומות אחרים. אתם פשוט מתגרים ולוקחים את חיינו כבני ערובה בידיכם, בכל רגע ורגע, וכל זאת על מנת להשיג מטרה פוליטית של סלילת כביש חלופי. תרשו לי להודיע לכם נחרצות שני דברים, בשמי האישי, אגב: 1. תושבי כפר האורנים לעולם לא יסכימו לעבור בכביש שצמוד לגדר ההפרדה. Wake up Baby! 2. כל ניסיון התגרות נוסף ומיותר של הנהגת לפיד אשר מסכן את חיינו, יקצר גם את הדרך למהלך של החלטה על ביטול ההתניה ליזמים של אישורי בנייה תמורת סלילת כביש, כפי שדורשים (ובצדק) תושבים רבים בישובנו. ומה התוצאה של מהלכי ההנהגה המחוכמים הללו? בין לילה היזמים הזריזים יחלו בבניית מאות יחידות דיור (וישמחו שנחסך מהם הצורך בסלילת הכביש ) וכל המאות החדשות הללו, בתוספת לישוב הקיים ימשיכו לעבור באותו הכביש עד כלות כל הקיצים. תושבי לפיד, האם לכך אתם מוכנים שיובילו אתכם? זה הרי מה שיקרה, ברור לכל בר דעת! זה מה שאתם באמת רוצים? בכייה לדורות ! כפר האורנים מציע פשרות, כפר האורנים, יוזם הידברויות, כפר האורנים מכנס נציגים בכירים מהמועצות ומגיעים להסכם חתום, ומי לא מכבד אותו? אתם מנחשים כבר... לתושבי לפיד אני מבקש להעביר מסר , אנא הפעילו את שיקול דעתכם והבינו לאילו מקומות חשוכים ההנהגה שלכם מנסה לגרור אתכם, למקומות של איבה ומדון, סיכסוכי שכנים ופגיעה במרקם החברתי החי ותוסס בין המשפחות שלנו ושלכם. בואו נשלב ידיים יחד ונפעיל לחץ ציבורי כתושבים להפסקת ההתגרויות, מניעת סיכון החיים של תושבי כפר האורנים ויישום ההבנות שהושגו במסמך מפגש המועצות לתיקון הכביש ולמציאת כביש חלופי אלטרנטיבי שיוביל לכפר האורנים. חשוב לי להדגיש כי אני מביע כאן את דעתי האישית כתושב ולא בשום כובע אחר ואם הנהגת לפיד או כל גורם מטעמה חושב שהדברים או העובדות כאן אינם אמת, הוא מוזמן לתבוע אותי אישית בכל עת שיחפוץ בכך .אנ עומד מאחורי כל מילה שכתובה כאן בשמי המלא. ולסיום באמת, ציטוט קטן מתוך ספר מקסים שבני אוהב להקשיב לו לפני השינה: (הספר נקרא: "המלחמה האיומה על החמאה" של דוקטור סוס ומספר על מלחמה בין שני עמים שכנים, הראשון דוגל במריחת החמאה מלמטה על פרוסת הלחם, והשני מלמעלה על הלחם....) ________________________________________ "סבא עלה על הקיר בקפיצה נקה את גרונו בתרועה אמיצה וצעק: "זה הסוף של הפוקים! שמעת? כבר לא תמרחו שום חמאה מלמטה! וברגע ההוא, מי בא בריצה? פוקש הישיש ובידו עוד פצצה
. הנערים בחדרון הסודי שאצלו המציאו לו אוי- בומרו משלו. (ע"ע בטונאדות....) "אפוצץ לרסיסים!" הוא צרח, מבולבל, "ואמרח אתכם יוקים, למעלה בכלל!" "סבא" צעקתי, "הזהר עם זה! אוי! מי יזרוק קדם? ואז מה יהיה?" "נחכה ונראה" ,הוא אמר, "עוד נראה". _________________________________________ אני קורא לכל מי שחש את הבערה הזו בעצמותיו בעקבות המעשים, לכל מי שיש לו מה להגיד או סתם רצון לשתף, לספר או להביע את דעתו, להגיב בשרשור זה והכל כמובן במסגרת תרבות הדיון הנהוגה בפורום. השרשור יינעץ בראש הפורום על מנת שנוכל לרכז את התגובות במקום מרכזי אחד. גם מי שהגיב קודם בשרשורים קודמים שירדו מטה, מוזמן להביע את דעתו שוב כאן . אנחנו מסכנים את החיים שלנו ושל ילדינו (כפר האורנים ולפיד) מדי יום והגיע הרגע לשים סוף למצעד האיוולת המתמשך הזה! תודה על הסבלנות ואורך הרוח, אצבע יד ימין שלי (המקלידה) זקוקה לאשפוז קל . לארי

משפ פלד

New member
דרך ללא מוצא

שלום לארי , אני חדש בלפיד (9 חודשים) ואני באמת שמנסה להבין על מה מתבזבזת כאן אנרגיה יקרה , אולי תאיר את עיני , איך שאני רואה את הדברים : רחוב הרי ירושלים נראה כמו נתיבי איילון , רעש בלתי פוסק וצחנת בנזין מכוניות טסות שם במהירויות עצומות , לפני הרמזור הפקקים השתרכו עד הכיכר ועיכבו את תושבי שני הישובים בבוקר . ירידת ערך של הדירות בהרי ירושלים סיכון חיי ילדים ... ועוד אלף ואחת סיבות נוספות , אני באמת לא מבין על מה הרעש והמהומה , למה שתושבי כפר האורנים לא יבזבזו את האנרגיה (ובזבזת המון אנרגיה בכתיבת המסמך הארוך הזה ) במציאת דרכים "עוקפות לפיד" אני גם לא מבין איך תושבי לפיד יושבים בשקט ולא עושים דבר בנוגע למטרד הזה , למה לא להחתים עצומה לכת לראש המועצה \ ראש ועד \ Who ever , ולבקש לטפל בנושא בצורה הכי מהירה ובעדיפות עליונה ! אני מבין את ה"הבערה הזו בעצמותיך" אבל אני חושב שתושבי כפר האורנים יורים את החיצים לכיוון הלא נכון , מה גם שאתה מתאר בצורה כזאת נרגשת את סבל תושבי כפר האורנים , ואתה לא מתייחס בכלל לתושבי לפיד ! שרון פלד

לארי

New member
שרון שלום, מצרף את תגובתו של רונן

כלשונה כפי שנכתבה בפורום כפר האורנים, לא יכולתי לנסח זאת טוב יותר: _____________________________________________________________________ מבזבזים המון אנרגיה בלמצוא פתרון לכביש גישה . תתקשר לאמיר מוועד כפר רות ותברר אצלו כמה שעות אנו משקיעים בנושא. הגענו כבר למסמך הבנות בין היזמים למושב והשבוע אמורה להיות טיוטא ראשונה בין עורכי הדין לגבי תוואי הכביש דרכם. .אבל מה שמעניין זה מה עושים בינתיים בחבל מודיעין ובלפיד? -מגישים מכתב התנגדות לכביש הנ"ל -מנסים לשכנע את שר הבטחון באמצעות קשרים פוליטיים שתושבי כפר האורנים צריכים לנסוע דרך כביש 455 שהצבא סגר אותו לתנועה בשל סכנה ביטחונית -מציבים מכשולים ומסכנים את חיי כל תושבי וילדי כפר האורנים ולפיד שנאלצים לעבור במעבר ללא כביש או מדרכות שהיו צריכים להיות במקום על פי תב"ע קיימת. - מסרבים לשתף פעולה בכל נסיון להגיע לפתרון שיהיה טוב לשני הישובים. אז תסביר לי אתה אם זה נראה לך הגיוני? הצבת הבטונים במעבר שבוע שעבר תוך מימוש איומים להמשך פעולות זדוניות מהווים חציית קווים אסורים מבחינתנו. ולכן הוגשה תלונה במשטרה - כביש שמופיע בתב"ע ברוחב של 16 מטר הפך להיות דרך עפר ברוחב 8 מטר. מי שמשחק בבבטחון ובטיחות של החיים שלנו באופן סחטני כמנוף פוליטי אישי יקבל תגובה בהתאם דרך מערכת החוק במדינה. שרון אתה מוזמן אלי מתי שתרצה על מנת לראות את כל ההיסטוריה של הנושא כולל מסמכים כדי שתקבל תמונה קצת אחרת מהסיפורים שמופצים בלפיד. לילה טוב רונן

שלא יספרו לך סיפורי מעשיות

מאז שאני בלפיד מספרים לי החברה של גבעת אהוד שאוטוטו מקימים כביש אחר.אבל תדע שהם רק "עושים קולות" של כביש אחר. תשכח מזה כבר שמענו על זה אלף פעם! היזמים של המקום יחד עם רונן מתחמנים את כולם. מה שחשוב להם זה שאפשר יהיה להמשיך להביא קונים דרך הכביש בלפיד לבתים שהם בונים ושיחשבו שזה כאילו לפיד. לגבי אזור השער אני חושבת שהועד שלנו צריך לסדר את המקום להולכי הרגל ולעשות מדרכה.

ronpel

New member
יש לי הצעה בשבילך

נקים צוות של שני הישובים יחד עם תושבים שיקדם ביחד את כביש הגישה ואז תוכלי להיות שותפה לעשייה בלי להתבסס על סיפורים. אני מוכן לקיים ישיבה ראשונה מחר בבוקר אם יש צורך. את מרימה את הכפפה?

שאלה עניינית

רונן שלום, כדי לנסות ולקדם את הנושא, ברצוני לדעת רק האם יהיו מוכנים ועד כפר האורנים ומועצת מטה בנימין לבוא בהסכם חתום שבו יכתב כי ברגע שכביש הגישה יהיה מוכן - יסגר המעבר ויהפוך לגן ציבורי המשותף לשני הישובים? יובל.

ronpel

New member
זה כבר עלה בדיונים

ונדחה על ידי לפיד כאשר דרשנו שבמסגרת ההסכם יוסדר המעבר במיידי עד לסלילת הכביש העתידי. יש גם בעיה עם הסכם עם חבל מודיעין כי היה הסכם שנחתם ב2001 שלא כובד

סליחה רונן אבל לא הבנתי

האם התשובה שלך היא כן או לא? אישית, אני מוכן במידה וישנה הנכונות לחתום על הסכם כזה לפעול למען תיקון המעבר באופן מיידי תמורת התחייבות לסגירה עתידית של המעבר. יובל.

ronpel

New member
אם זה אופציה שמקובלת עלינו אז כן

אתן לך מספר דוגמאות לאופציות שדובר עליהם בזמן הקמת הישובים הישיבות של מנהלת לפיד. כביש בשטח הנטוש בין כפר רות ללפיד שישרת את שלושת הישובים כביש בין היער ללפיד . אופציות אלו מעבירות את כל התנועה שלנו מחוץ ללפיד ונפתרה כל הבעיה של בטיחות ואיכות חיים. נשמח לדון באופציות אחרות במידה ויש לכם. רונן

שאלות

1. מה הכוונה השטח הנטוש בין כפר רות ולפיד? ואיפה תהיה היציאה של כביש זה? 2. כביש בין היער ולפיד? האם הכוונה על בסיס כביש הבטחון? כי אזי בעיית הבטיחות תיפתר אך לא בעיית איכות החיים. 3. שאלה נוספת: האם אין אפשרות של כביש היוצא לכיוון קרית ספר/איזור התעשייה של חשמונאים? יובל.

ronpel

New member
תשובות

1. יש שטח ריק שלא שייך ללפיד או כפר רות בין שני הישובים. לפיד פלשו על חלק מן השטח (שמחוץ לתב"ע שלהם) במתחם הדואר והקארוונים) אפשר להגיע עם כביש מכפר האורנים לאורך צלע הגבעה ולרדת ולהתחבר לצומת היכן שממוקם היום הדואר. 2. לגבי תוואי היער -גם בעית איכות החיים תפתר- יש אולי 6 בתים שגובלים בדרך הבטחון (שדרך אגב גם היא נמצאת מחוץ לתב"ע של לפיד בקטע שלאורך רחוב השיקמה) ויש לכך פתרונות. בתים אלו סובלים כבר היום מרעש בלתי פוסק מכביש 446 שעובר מעליהם. סלילת כביש מסודר עם פתרונות של קירות אקוסטיים ישפרו להם את המצב. 3. לא מבין על איזה תוואי אתה מתכוון לגבי קרית ספר - אבל אם זה להכנס לקרית ספר אז ברור שלא ניתן כי סגור שם בשבתות וחגים ואם מדובר על תוואי כביש 45 בנחל - אז זו בהחלט אפשרות רק שהכביש הזה הוקפא וללא מחלף מסודר בפגישה של הוואדי עם כביש 446 לא ניתן חיבור או צומת רגיל. רונן

ולגבי האופציה שאתם מנסים להעביר

ומה לגבי האופציה שאתם מקדמים מול ועד כפר רות?

ronpel

New member
היא אופציה מצויינת

אבל כמו שאתה מבין היא תלויה בשני גורמים שלא בשליטתי-כפר רות והיזמים אם תבוא איתי פעם לפגישה איתם תבין את גודל המאמץ שיש להשקיע בנושא. - כרגע הדברים נראים מבטיחים אבל זה גם מה שחשבתי לפני חצי שנה. ולכן אני מחפש גם אופציות נוספות שלא תלויות ביזמים או בכפר רות אל רק בנו ולפיד כבעלי עניין ברור לפתור את הבעיה ללא אינטרסים כספיים כאלה או אחרים. אולי כדי להתקדם אפשר למנות צוות מקצועי משותף לשתי המועצות יחד עם מהנדס כבישים שינסו למצוא חלופות שונות שיובאו לדיון בישובים. בדיוק כמו שעשיתי בנושא הביוב שגם הוא היה תקוע שנים. תעביר את המסר ונראה מה תהיה התגובה.

השאלה שלי לגבי אופציה זו

האופציה הזו אכן הכי טובה. השאלה שלי היא האם גם בה ייסגר המעבר? יובל.

ronpel

New member
הכל תלוי בהתנהגות שלכם

אם האיומים ומעשים כמו הצבת הבטונדות ימשיכו אז למה אתם מצפים? שנרכין את הראש ?

זו התחמקות רונן

ממה שראיתי מהודעות קודמות שלך בפורומים עוד קודם לבטונדות, אינך מתכוון לסגור את המעבר. שאלתי הייתה פשוטה. האם כאשר יהיה כביש חדש דרך כפר רות לצומת מכבים רעות - אכן תהיה התחייבות חתומה לסגירת המעבר? במידה כזו, אני אישית - כתושב לפיד, מתחייב לעשות ככל יכולתי מול הועד שלי ושכניי כדי לקדם את תיקון המעבר כך שיהיה בטוח למעבר הולכי רגל עד לסלילת הכביש. יובל.

ומה עם המכוניות? תאונות לא מעניינות

אותך? הכביש לא מספיק למעבר רכב עולה או יורד-הרכב השני עולה על השוליים, ודורס את מי ששם- היום הבטונדות, מחר הולכי הרגל על המדרכה הסלולה. צריך להרחיב את הכביש, צריך לתקן את כל הבורות והליקויים בכביש, צריך לסלול מדרכות בטוחות להולכי הרגל ובעיקר לילדים, ורק אז נדבר. המעבר צריך להיות בטוח לכולם ! לא רק למי שמתחשק לך. בוא ותצהיר עכשיו שאתה עומד מאחורי התחייבותך לקדם את תיקון במעבר או שגם אתה רוצה להתחמק כמו ידידך.

ronpel

New member
רק להולכי רגל או גם לרכבים

נראה לי שאתה מסתיר כאן את הכוונות האמיתיות שלך. איך בדיוק יוסדר המעבר? יש תוכנית שסוכמה ב2001 האם אתה הכוונה לפעול לביצוע של התוכנית הנ"ל?

למעלה