הבלגן עם כפר אורנים

לא ברורה לי הטענה שלך

אתה חושב שצריך להזניח את הבטיחות במעבר ? זה נראה לך, גישה לפתרון משברים ? דרך אגב, אומרים שרחוק מהעין רחוק מהלב. אני (כתושב כפר האורנים) יודע ומכיר את הנסיעה ברחוב הרי ירושלים. אבל - לידיעתך יש תנועה רבה מאוד של הולכי רגל באותו המעבר. ורבים מהם הם ילדים ובני נוער, שלא משנה כמה פעמים אתה מסביר להם על שדה ראיה, מעבר מסוכן, תזהרו, ואוי ואבוי - פשוט לא עוזר לי
שתדע לך שזה תיסכול לא נורמלי לצפות במחזה המזעזע של הולך רגל שעובר במעבר. ויש כאמור תנועה ערה שם. וראיתי הכל: אמהות עם עגלות, ילדים עם כדור, הליכה בקבוצה של 4 ילדים באמצע הכביש. עוד יותר מתסכל, זה כשאתה יושב מאחורי ההגה ונלחם שלא יכנסו בך מאחור, בזמן שאתה עולה במעבר לא מצליח לראות אם יש או אין רכב מולך - ואז ברגע הנכון, אתה רואה הולך רגל תקוע לו שם באמצע ולא יודע איפה לקבור את עצמו. אני ממליץ לך להגיע למקום, בדיוק בשעות שהזכרת, ולהתחלחל בעצמך. ואתה יודע מה עוד מתסכל ? לראות איך שופכים גזם ופסולת עלים - בצידי המעבר שנחסמים לחלוטין באותו רגע ! אתה עוצר, ומנסה להסביר למי ששופך - כמה זה זה מסוכן - ושוב - זה לא עוזר לי
אז - אותי - ותסלח לי שאני קטנוני, ונתפס לזוטות, וגם אולי קצת קשה תפיסה, וגם צר אופקים, ולא קולט את הבעיה הכוללת של כביש חלופי ... אבל - אותי מטריד שלא ידרס שם ילד ! כי הכתובת חרוטה על הקיר !

לארי

New member
שרון שלום רב! אשמח לקבל את הזמנתך

לכוס קפה (
) ואשתה אותה בשמחה עמך ברחוב הרי ירושלים, אבל, שלא תגיד שאני לא מכניס אורחים, אני מזמין אותך (באותן שעות ובאותו מפגש) לשבת כמה דקות איתי (עוגה
עלי
) במעבר (האמת, אין כל כך היכן לשבת, תפוס לי מקום על גבי אחת הבטונאדות) ולצפות בילדי לפיד וילדי כפר האורנים מנסים לחצות את מעבר האימה. אני מבטיח לך בכנות שרון, שצפייה בילד |אחד| כזה, תדיר שינה מעינך להרבה לילות ותבין הלכה למעשה על מה אנו זועקים. אין זה אומר שאני לא מבין את מצוקתכם, חלילה, אבל הפתרון אינו באטימות מצד הנהגתכם, התעלמות ואי כבוד הסכמים חתומים. זו לא הדרך! אני מסכים איתך בכל פה שהפתרון הוא רק בדרכי פשרה והידברות, ובאמצעים חוקיים. הנחת הבטונאדות כמוה ככוון אקדח טעון לרקה של כל אחד שעובר בכביש הזה ועם זה לא נוכל לחיות. שלחתי לך מסר עם מספר הטלפון שלי להמשך.

kiyossi

New member
../images/Emo124.gif בעיני המתבונן

נראה כאילו מצוקת תושבי כפר אורנים על הפרק. לא שאני חלילה מזלזל ב"סיבלכם" בעוברכם בלפיד אך אינכם חושבים ולו לרגע שניתן להשוות בין המצוקות? כתושב לפיד המתגורר ברחוב המקביל לרחוב הרי ירושלים איני מפספס את הצלילים ה"ענוגים" של משאיות השועטות לפנות בוקר לישובכם כמו גם אופנועים ורכבי שטח החוזרים באישון לילה לישובכם. אני אומר באחריות "לישובכם" אחרי מעקב של שבע פעמים מתוך שמונה שביצעתי אחרי טייסים כאלה!. אם עומס תנועה שכזה אינו סיכון חיי אדם אז שביל גישה באמת קטן עליך. איני טוען כנגד קברניטי כפר האורנים ובטח שלא כנגד העושים במלאכה נאמנה בלפיד אך אתם צריכים להבין שהמצוקה היא קודם כל מצוקתנו-בגללכם התושבים ולא בגלל שבחרנו לגור באוירה כפרית ושקטה. ועכשיו- נגיד והיה כביש רחב לישובכם ונגיד והייתה מדרכה רחבה במעבר מה היה קורה אז?! נכון-מכיר את הפתגם הידוע ש: "ארעי זה הכי קבוע"
אני יותר ממשוכנע שכאשר הכל יהיה כפי שאתה מבקש העניינים יתנהלו ביתר עצלתיים כי במה שכואב מטפלים ביתר מהירות. אז הגיע הזמן שבמקום לזרוק חיצים לכל הכיוונים הלא נכונים, תתרכזו במטרה ותלחצו היכן שצריך ולא על ועד הישוב שלנו כי לא הם הכתובת. עכשיו ידידי- ניגש יחד לכירופראקט . בהצלחה לכולנו למען עתיד טוב יותר לשני הישובים-יחד. יום טוב יוסי

"כי במה שכואב ..."

מטפלים ביתר מהירות" כמה כואב פצוע בתאונת דרכים? בד"כ בישראל לא מתקנים כבישים משובשים כי אין כסף, כי אין תוכנית ואף אחד לא מזיז את הישבן לעשות את זה, בגלל שלא מעניין אף אחד. יש תקציב,יש תוכנית להשאיר כביש משובש זה לשחק בחיי אדם. במסגרת ההזמנות שכולם מזמינים אחד את השני אתה מוזמן אלי לעבודה לראות מה עושה פציעה (קלה אפילו) בתאונת דרכים למי שנפגע.אני גם אשמח להפגיש אותך אם כאלו שנפגעו בכביש שהתריעו לגביו ומסיבות שונות ומשונות לא הוסדר.

kiyossi

New member
מסכים איתך

ודעותנו אינן חלוקות בכל הנוגע לשמירת חיי אדם, רק ששכחת נירית שגם עומס תנועה שכזה שאינו מתוכנן לעבור דרך כביש שכזה שאינו מתוכנן לכביש גישה לישוב גדול כמו כפר אורנים. ועל כמה תאונות מדווחות שאנחנו יודעים שהתרחשו ברחוב הרי ירושלים עם פצועים את יודעת מול תאונות שלא היו בדרך המעבר אליכם? אז בבקשה -אין כל פרופורציה בין הדברים! כי כל יום אני רואה את הכמעט תאונה ברח' הרי ירושלים מול הכמעט תאונה בכביש המעבר. ושוב איני מזלזל חלילה בחיי אדם רק שאת דורשת קדימות במה שמפריע לך ואינך מבינה מה המשמעות לחיות באוטוסטראדה . אני מבטיח לך שאם וכאשר תהיה לכם דרך גישה אחרת שרק תעלה אצלכם את איכות חייכם ותשפר את שלנו רק אז תבינו ותתפלאו כיצד חייתם עד כה. את הטענות תפני בבקשה לקברניטי הישוב שלכם ולא שלנו ובטח שלא כאן, מבירבורציה לא יגיע מזור. אבל זה יקירתי כנראה בשבילך סרט אחר. בתקווה לשכנות טובה יוסי

שוב ,מה הקשר

עם הבעיה של עומס התנועה ואי פתרון בעיית הכביש המשובש. איך העובדה שלבעיה אחת אין כרגע פתרון מצדיקה את זה שלא פותרים את הבעיה שיש לה פתרון ומחר? אם במקום אחד מסוכן אז נשאיר גם את המקום השני "שירגישו מה זה"? לגבי "סטטיסטיקת התאונות" שכל אחד מגייס לטיעוניו - עד שמישהו לא יעלה את הסטטיסטיקה המוסמכת אין לזה כל משמעות. כל אחד רואה את מה שחשוב לו.זריקת המספרים היא באמת בירבורציה.

kiyossi

New member
באמת מה הקשר

בין הויכוח שנסב כאן לבין המציאות המרה המשותפת (כן-משותפת) לשני הישובים יחד כי הרי אינך מאמינה שמכאן תצא ישועה. אז כמו שאמרתי-דיבורים כמו חול... ויאללה לסלול. נ.ב-אין לי טענות אליך כמו שלך אין טענות אלי, על זה סגרנו?! עניין של השקפה. בהצלחה

איתן שלום

האם הנסיעה של רכבים פרטיים תיאסר בצורה פעילה? כלומר ע"י דוחות? כי אחרת נראה שוב מקרים של חיתוך הפקק בכניסה דרך כביש הבטחון. שאלה נוספת, מה הסיכוי להצבת מכמונת מהירות מתישהו בהרי ירושלים? המהירות שאנשים נוסעים שם היא לעתים הרבה מעבר למותר - למרות פסי ההאטה. שלא לדבר על עקיפות שנעשות לעתים בסיכון רב (גם בירידה/עליה של רח' הזית). תודה, יובל.

ליובל שלום

1. נסיעה של רכבים פרטיים על כביש הבטחון תיאסר,נעשתה כבר פנייה למועצה להצבת שילוט מתאים,דהיינו תמרור אין כניסה ומתחתיו כיתוב "פרט לרכב בטחון" וזאת כפי שנהוג ביישובים אחרים,לצערי נושא אישור התמרורים לוקח זמן,וליאור נח פועל בנתיים בדרכים אחרות לרבות הצבת שער ברזל בכניסה לשביל הבטחון. 2. נושא הצבת מכמונת מהירות בהרי ירושלים הינה בעייתית בעיקר עקב חוסר בתמרורים ביישוב,ובהם כניסה לשטח בנוי והגבלת מהירות,כמו כן כדי למגר חוקית את נושא העקיפות ברח' הרי ירושלים\הזית הצעתי גם בעבר שיש לסמן במרכז הכביש קו הפרדה לבן.

eldad at far

New member
חברים, בואו נוריד קצת גז....

גם תרתי-משמע, בכביש כמובן, אבל גם בצורת אכיפת התקנות והחוקים. הטיפול בתופעת הנסיעה המהירה ברחוב הרי ירושלים וגם ברחוב הזית (ובכל רחבי הישוב) חשוב ביותר. יחד עם זאת, לא הייתי רוצה לראות בישוב שלנו מכמונות מהירות וגם לא קו לבן לאורך הרחובות. אם אנחנו רוצים להישאר ישוב כפרי קטן ואיכותי, שנבדל מהערים הגדולות או מהישובים הגדולים, כדאי לשמור גם על צביון מיוחד בדברים הללו. אני ממליץ שמקום אמצעי אכיפה כל כך קיצוניים, שוטר יוצב מידי פעם באזורים המועדים לפורענות ויעצור את הנהגים לא על מנת לתת דו"חות אלא כסוג של הסברה. אם השוטר יעצור רכבים ויסביר להם בתקיפות אך בנימוס, כי הוא מבקש להקפיד על נסיעה איטית וזהירה וכי בעתיד הוא יכול גם להטיל קנסות, אני חושב שזה ישפיע ועשה את העבודה, אם כי בצורה נעימה הרבה יותר. לא הייתי רוצה להגיע ליום שבו יהיו מכמונות מהירות ופסי הפרדה בלפיד, כמו שהייתי שמח לו נמנעו מאיתנו הרמזורים ביציאה מהישוב, שעוד נצטער עליהם בעתיד - אבל זה כבר לדיון אחר.

אלדד, לצערי

מכיוון שכיום היישוב והרחובות הללו, שלדעתי הם הבעייתים יותר, מהווים גם כביש מעבר ולצערי אין מודעות גם בקרב תושבי הישוב לגבי הזהירות בדרכים ואת זה ניתן לראות גם ברחובות הקטנים. גם ברחובנו (הדקל) נתקלתי לא מעט ברכבים הנוסעים במהירות שלא בהתאם למהות הרחוב, חלקם עוד עושים זאת ברוורס (כדי לחסוך הסתובבות??!!), כניסה לרחוב במהירות ומבלי להסתכל ועוד... לעניות דעתי, הסברה לא תועיל, כפי שהיא לא מועילה בנושא הכלבים ביישוב, רק אכיפה נמרצת תועיל. בכל מקרה, וזה לאיתן, מי אחראי על הצבת התמרורים? והאם מכיוון שאין תמרור של שטח בנוי, אזי המהירות המותרת ביישוב היא 70? תודה, יובל.

ד2003

New member
לאיתן שלום,

האם החנייה של רכבים על המידרכות ובמקומות אסורים לחנייה. תיאסר בצורה פעילה? כלומר ע"י דוחות? לדוגמא-קרוב לשעת התפילה בבית -הכנסת ,המתפללים הממהרים,מחנים את המכוניות על המידרכה או באמצע הכביש.זה חוזר יום-יום בבקרים ואחר הצהריים. הורים המביאים את ילדיהם לגנים או אוספים אותם,מחנים את המכונית באמצע הכביש. מה עושה השוטר הקהילתי בנידון??? מתי יקבלו הנהגים העבריינים דוחות? האם לפיד לא נמצאת באיזור שהנהגים חייבים לקיים את כל חוקי הנהיגה? תודה.

אליבקר

New member
שוטר יקר

אני תושב כפר האורנים ואני מודע לבעיה הישנה של הכניסה אלינו לישוב. אני לא רוצה לפתוח בוויכוחים ישנים של מי צודק ולמה- אותי מטרידה בעית הבטיחות הקיימת כיום והתנהגות המשטרה בנושא. מבדיקה שלי בתוכנית הרשמית של לפיד הקטע שמחבר לישוב שלנו הוא כביש לכל דבר. (למי שזה לא ברור מוזמן להכנס לאתר של מנהל מקרקעי ישראל ולראות את התוכנית של לפיד - הקטע מסומן ככביש בהמשך ישיר לרחוב הזית) קטע זה לא מתוחזק כבר שנים , יש בו בורות רבים ומהווה סכנה בטיחותית לכל הנוסע בו. כדי לנסות לברוח מאחריות הוצב שם שלט של עבודות בכביש שמעולם לא בוצעו. אתה כשוטר במדינת ישראל שמקבל את משכורתו גם ממיסים שאני משלם (ולא עובד של רשות מקומית) לא יכול להתעלם מן המצב הקיים ולעצום עין למחדל הנ"ל מה בדעתך לעשות בנושא? תודה אלי

אירילה

New member
אלי ,הביעה היא של הרשות המקומית ולא

של משטרת ישראל. הכתובת היא לא איתן השוטר ואני בטוח שאיתן עושה את תפקידו בצורה הטובה ביותר. דרך אגב , מדוע אינך פונה גם לשוטר הקהילתי שלכם העובר בדרך מידי יום ביומו????

אליבקר

New member
אני חושב שאתה טועה

את העבודה צריכה לבצע הרשות. את אכיפת החוק , התראה על מפגעים ופניה לרשות צריך לבצע השוטר שאחראי לכביש הנ"ל. עצימת עין ואי ביצוע העבודות בצורה מכוונת זה לא חוקי ומאד מסוכן לנוסעים שחלקם גם תושבי לפיד וגם לאלו שהחליטו לעצום עין. אנסה לפנות לגורמים יותר בכירים במשטרה אולי להם יש הסבר לנושא תודה אלי

eldad at far

New member
אלי שלום,

אינני מכיר את התוכנית המופיעה באתר מינהל מקרקעי ישראל, אך הייתי רוצה לדעת אם ידוע לך במקרה איזו דרך גישה לכפר האורנים (גבעת אהוד בזמנו) סומנה בתוכנית התב"ע של הישוב, שהוגשה כמדומני בשנת 1990, והאם הייתה זו דרך שעברה בשטח לפיד? תודה.

אליבקר

New member
אתר המנהל:

תלך על פי התפריט: מידע על מקרקעין- תכנון מקרקעין-מאגר תוכניות בניין עיר- ותבצע חיפוש מתאים לגבי התוכנית של לפיד. תקליק על הציור של המשקפיים בתוכנית גז/במ/1/3 ותקבל את התוכנית שבו מופיע הכביש הנ"ל לא מופיע באתר הנ"ל תוכנית משנת 1990 - זו היחידה שקיבלה תוקף. אלי

אירילה

New member
../images/Emo73.gifמזל"ט לרמזור חדש בלפיד../images/Emo62.gif

שימו לב הנהגים , הרמזור החדש החל לפעול בכניסה לישוב וכן שאר הרמזורים לאורך כביש מספר 446 , כפר-רות וא.ת. שילת. נקווה שהרמזורים לא יכזיבו בשעות הבוקר העמוסות ובשעות אחה"צ כשכולם חוזרים מהעבודה. הפקקים ,האם ימשיכו להיות מנת חלקנו או בעברנו? בשביל הסקרנות ,ניתן להצביע בקישור הסקר של הפורום. בהצלחה לכולנו (נקווה)

kiyossi

New member
שאלה../images/Emo73.gif

היי גרשון 1.האם הרמזור מתוכנת לסייקלים ארוכים יותר לטובת היציאה מלפיד בבוקר או שכרגיל במחוזותינו מחכים לפקק הראשון כדי לשנות את התכנית? 2.האם אנו ערוכים להכוונה ידנית של הרמזור במקרה שסעיף 1 יאכזב? 3.בהמשך לסעיף 2 -האם ברשותנו מפתח לתיבת הרמזור? בכל מקרה-צריך לנהוג במשנה הזהירות ביציאה עד שכל הנוסעים במיוחד אלה מצפון לדרום ולהפך יתרגלו לקיומו של הרמזור החדש.
נסיעה בטוחה לכולנו

אירילה

New member
../images/Emo73.gif לגבי סעיפים 2,3 התשובה היא

כן , לאיתן השוטר יש מפתח לבקרה ידנית ,עכשיו גם הרגע המתאים לקברניטי הישוב ללחוץ על משטרת ישראל שהמש"ק של כפר האורנים יחלוק עם איתן את הכבוד לעזרה בצומת אם תידרש ,שכן המש"ק תפקידו לעזור גם לקהילה שלו ,במקרה זה כפר האורנים. לשאלתך הראשונה.....קשה...קשה.....מחר בבוקר לבטח נדע!!!!!! דרך צלחה ובטוחה ונהיגה זהירה

למעלה