דיוני סדרות #140

limors2

Well-known member
כן סדרת נוער ישראלית של החינוכית.
בקצרה: הבן של השטן מתחיל ללמוד בבית ספר תיכון בנס ציונה.
היא פשוט ממש ממש מצחיקה ומבריקה ודי מטורללת.
מיקי תיארה יפה קומיונטי פוגש את המקום הטוב פוגש סדרת תיכון והכל בגרסת ישראל.

לא, מה זה?
יאללה, אנסה אם/כשתהיה לי הזדמנות.

״הסדרתיים״ היא סדרת נוער מיוזיקלית של ״כאן״ שהייתה לה עונה אחת (20 פרקים של 20 דקות) ואני ממש ממש מקווה שתהיה עוד. היא על 2 בני נוער שנשאבים לתוך סדרת נוער קלישאתית מיוזיקלית וצריכים להשתלב ולנסות לצאת הביתה. היא *סופר* קלישאתית וסופר מודעת לזה, ויש לה את השירים הכל קליטים בעולם(!!!!!). היא סופר סופר קלילה וכיפית ומומלצת. בעיקר כי השירים שלה הכי קליטים בעולם.

רציתי לחפש טריילר אבל לא מצאתי אחד שלא מראה יותר מדי מהעלילה

didalf

Well-known member
יאללה, אנסה אם/כשתהיה לי הזדמנות.
יאיי
״הסדרתיים״ היא סדרת נוער מיוזיקלית של ״כאן״ שהייתה לה עונה אחת (20 פרקים של 20 דקות) ואני ממש ממש מקווה שתהיה עוד. היא על 2 בני נוער שנשאבים לתוך סדרת נוער קלישאתית מיוזיקלית וצריכים להשתלב ולנסות לצאת הביתה. היא *סופר* קלישאתית וסופר מודעת לזה, ויש לה את השירים הכל קליטים בעולם(!!!!!). היא סופר סופר קלילה וכיפית ומומלצת. בעיקר כי השירים שלה הכי קליטים בעולם.
אוו נשמע כיף אני אחפש אחרי בנץ

טוני החתול

Well-known member
מנהל

רציתי לחפש טריילר אבל לא מצאתי אחד שלא מראה יותר מדי מהעלילה
נכנסתי לדף ויקיפדיה וראיתי את השורה הזאת:
הסדרה שואבת השראה מהסרט פלזנטוויל.

אז כן, אני בהחלט אנסה אותה.
(אבל אחרי שאני אסיים את בנץ כי אני מפחד על חיי)

Lhuna3

Well-known member
האמת זה באמת נשמע בעל פוטנציאל טוב!
אז עוד שנתיים-שלוש כזה?

טוני החתול

Well-known member
מנהל
בשעה טובה* סיימתי היום את הסדרה Dept. Q

*אוקי לא ממש שעה טובה, זה היה בסביבות 6 לפנות בוקר אחרי לילה שגם אחרי האזעקות בו לא הצלחתי להרדם.

אני יודע שגם דיברגנט ודורי צפו בסדרה. לא מצאתי מקום שבו דורי כתב,
אבל הנה מה שדיברגנט כתב:
כמעט סיימתי את העונה (מחלקה קיו), בסוף כל העונה, כנראה, תהיה רק על מקרה אחד ובטוח שיהיו עוד הרבה עונות עם עוד הרבה מקרים ... :)
כפי שכתבתי בתגובה #4 שלי, פקד בילוש קארל מורק שמקבל את המחלקה הזאת לפיענוח פשעים לא פתורים לאחר שנורה בצוואר והכדור יצא מהצד השני וכך הוא ניצל.
לעומת זאת, חברו נהיה נכה כתוצאה מפגיעה בעמוד השדרה ובפרקים מתקדמים נותנים תקווה שהוא יוכל לשוב ללכת.
כפי שכתבתי בתגובה #23 שלי, זאת סדרה "קצת" הזויה, אך אני אוהב את זה.
חברו הנכה עוזר לו לפתור את המקרה בשלט רחוק, חוקר דרך הנט דברים שמתגלים.
לצידו של הבלש עומד גם בלש סורי שכנראה עבד שם בדיכוי מתנגדי משטר (השערה שלי) ויש לו שיטות שונות לגרום לאנשים לדבר, פעם ע"י לחיצה בנקודות רגישות, פעם ע"י דחיפה במדרגות ועוד :) הוא התמנה כעוזרו אך לא בתפקיד בלש רישמי.
בנוסף, הצטרפה לצוות בלשית שהייתה בטראומה כתוצאה מדריסת זוג זקנים במסגרת מרדב משטרתי שבו השתתפה ועד ההצטרפות נתנו לה תפקיד פקידותי.מסתבר שלנעלמת היה חבר ילדות שהיה לו אח משוגע ואימא עוד יותר משוגעת, שעינתה אותם בתא לחץ, שם היא כלאה את הנעדרת (התובעת), האח נילקח למסגרת חינוכית של מופרעים ביחד עם עיתונאי בילדותו בשם סאם הייג שגם חקר את המקרה וניהל פרשיית אהבה עם הנעדרת.
באיזה שהוא שלב, האח המשוגע רוצח את אותו סאם ומתחזה אליו, הם דיי דומים.
אט אט, הפקד מתחיל לפענח את התעלומה ונותר לראות איך זה יסתיים, האם יצליחו להציל אותה לפני שתמות? (כנראה, שכן :)) האם מישהו מצוות הבילוש ייפגע? האם החוטפים יכלאו או יומתו תוך כדי מאבק?
נחיה ונראה ...
טוב, סיימתי את העונה (מחלקה קיו), הסוף הוא כפי ששיערתי למעט הפרטים הקטנים :)
הבלש ו-2 עוזריו נוסעים לעיירה, בינתיים קייל רוצח את השוטר שבא לרחרח, אותו שוטר שעד כה חיפה עליו.
הם מצליחים להגיע למקום ולא יודעים איך לחלץ את התובעת פן ייעשו משהו שיהרוג אותה, נדרש חילוץ מיוחד של חיל הים באלונקה מיוחדת.
קייל מצליח לירות על הבלש ועוזרו מצליח לזרוק סכין בצווארו וכך מצליחים להשתלט עליו.
אימו המשוגעת נכנסת למכוניתה ומתאבדת לאחר שרואה שלא מצליחה לברוח מהשוטרים.
חברו הנכה של הבלש מצליח ללכת עם הקביים ולהגיע למחלקה והבלש דואג שעוזרו הסורי יתקבל בהליך מזורז למשטרה כבלש.
מחכים למקרה ה-|חדש| שיהיה בעונה הבאה ...

דעה בלי ספוילר: התחילה ממש טוב. ובאופן כללי איכותית ועם שחקנים טובים. אבל נמרחה יותר מידי (יכלה להיות 5 פרקים ולא 9)
הדמויות הראשיות מפותחות ממש טוב לדעתי, אם כי גם הרגיש לי שחסרים לי דברים.
העלילה טובה ומורכבת, אבל לא מורכבת מספיק בשביל 9 פרקים.
בסיכומו של דבר אני אמליץ למי שאוהב במיוחד סדרות בלשיות. אבל לא למי שזה לא דווקא הקטע שלו.

אז כמו שאמרתי זה הרגיש לי מרוח מידי.
ואחת הבעיות הראשיות היא שהיה לי ברור יחסית מוקדם (נראה לי פרק 3 כבר) שמיש חטף את מריט זאת המשפחה של הבחור שמת אחרי שהוא הכה את אחיה עד נכות. נכון שלא ידעתי את כל הפרטים. ובהחלט הפתיע אותי הגילוי שהאח שלו הוא זה שראינו בתור סאם הייג, אבל עדיין הבסיס היה שם מוקדם מאוד.
וגם הרגיש לי שהחוקרים די הגיעו לשם, אבל הם שלחו רק את השוטרת לאי פעם שניה למרות שהם חשדו שהמפקח המשטרה על האי מסתיר דברים והיא בקושי חקרה משהו. אפילו לא חיכתה לדבר עם האמא של האדם שמת. ועוד בסוף יש קטע שקארל אומר לה "חשבית שהיית בכל המבנים של המשפחה?" והיא אומרת "רק אלו שהיה בטוח להכנס אליהם." איך זאת חקירה מעמיקה? זה מרגיש פישול עצום.
גם כל הקטע עם סאם הייג הרגיש לי מפושל. כי היה העיתונאי שאמר להם לחקור את התקופה שהוא היה בבית לנוער בעייתי והם לא הלכו לשם, ואם היו הולכים לשם מיד היו מגלים על לייל ג'נינגס.
אגב, ממש לא ברור לי למה לייל ג'נינגס בעצם רצח את סאם הייג האמיתי. מה זה עזר לו? מה הייתה המטרה בזה?
נורא ייאש אותי הפרק האחרון שבו לוקח מיליון שנה עד שהם מוצאים את התא שבו מריט. אני ממש עמדתי להריץ קדימה כמה פעמים. אם כי עכשיו שאני חושב על זה הגיוני שהייתי במצב רוח חסר סבלנות גם כי היה כבר 6 לפנות בוקר.

יש גם כל מיני דברים שהרגיש לי מעצבן שלא קיבלנו להם תשובה - וזה בעיקר הנושא של הירי בקארל והשותף שלו. הגיעו לזה שאולי השוטר שמת היה מושחת, אבל לא התקדמו מעבר לזה. היה נראה שמשהו קורה שם ברגע אחד, אבל זה היה חלום של קארל.
אני מניח שאם תהיה עוד עונה אז זה יקבל תשובה. אבל לא יכלו לדעת בוודאות שתהיה עוד עונה.
בעניין הזה גם מעצבן אותי שלא קיבלנו שום תשובה על העבר של אקרם.
ובסוף כל עניין השחיתות שהובילה אולי לסגירת החקירה המקורית מהר לא הלכה לשום מקום.
ובעצם גם ממש לא ברור למה היה חשוב להם לאיים על קארל. מה זה היה אמור להשיג? מילא במקור שלא רצו שימצאו את מריט, אבל אחרי כל הזמן הזה אני מניח שלא חשבו שיש סיכוי סביר שהוא ימצא אותה בחיים. והקטע הוא שהמאפיה שם באמת לא רצחו את מריט או אפילו את סאם הייג.

משהו סופר מוזר ולא הגיוני - בסוף יש קפיצת זמן של 3 חודשים ומריט כבר בסדר והיא יורדת למרתף של מחלקה Q ולוח החקירה עליה עדיין שם. למה השאירו את זה שלושה חודשים? האם הם לקחו חופשה כל הזמן הזה?

אבל אני לא רוצה להתמקד רק במה שלא אהבתי. כי באמת שפיתוח הדמויות היה טוב. במיוחד אהבתי את רוז ואקרם. את קארל קצת פחות, הוא היה טיפוס יחסית צפוי יותר בטירופו.
מאוד אהבתי את איך שאקרם הוא סופר מסוכן, אבל לחלוטין בשליטה עצמית.
ורוז עברה התפתחות משמעותית לאורך העונה.
לא ברור לי מה היה הקטע עם זה שהארדי ניסה להתאבד ואחרי שני פרקים אנחנו מגלים שהוא בכלל בתהליך שיקום שבו המטפלת בו חושבת שהוא יצליח לחזור ללכת. בכל מקרה היה נחמד שבסוף הוא מגיע לעבוד במחלקה ממש פיזית (ואז מגלה שיש מדרגות :-D )
אהבתי גם את הסיפור הקטן עם השותף והבן החורג של קארל.
הקטע עם הפסיכולוגית קצת לא הלך לשום מקום, אבל היא הייתה חביבה גם כן.

דורי 1981

Well-known member
עה בלי ספוילר: התחילה ממש טוב. ובאופן כללי איכותית ועם שחקנים טובים. אבל נמרחה יותר מידי (יכלה להיות 5 פרקים ולא 9)
הדמויות הראשיות מפותחות ממש טוב לדעתי, אם כי גם הרגיש לי שחסרים לי דברים.
העלילה טובה ומורכבת, אבל לא מורכבת מספיק בשביל 9 פרקים.
בסיכומו של דבר אני אמליץ למי שאוהב במיוחד סדרות בלשיות. אבל לא למי שזה לא דווקא הקטע שלו.
כן, אפשר היה לקצר.

keren or5

Well-known member
נכנסתי לדף ויקיפדיה וראיתי את השורה הזאת:
הסדרה שואבת השראה מהסרט פלזנטוויל.

אז כן, אני בהחלט אנסה אותה.
אה... ראיתי קצת מזה כי אחייניתי שלי ראתה וזה היה בתקופה שגרתי אצל אחותי. זה גם חמוד מאוד (אני ישר אמרתי שזה כמו פלזנטוויל), אבל לא המשכתי אולי אני אחזור לזה, זה קצת יותר מרגיש לילדים מאשר בנץ, אבל זה עדיין חמוד. אבל בהחלט קודם לסיים את בנץ! |שטן|

למעלה