גמילה

ענתנוי

New member
רצון חופשי

שלשום הייתי בסרט "נשק של תקווה" שמבוסס על סיפור אמיתי: אופנוען אמריקאי אלים ומסומם, נשוי לחשפנית וחי בקרוואן, ("זבל לבן") מגיע עד לקצה ומחליט לחזור בתשובה (לישו, כמובן). הוא מוצא את עצמו באפריקה, ומחליט בסופו של דבר לבנות בית יתומים בסודן, באזור הקרבות, ולהציל ילדים מה"מורדים". בהתחלה הוא מתנהג כמו רמבו, עושה שטויות ומסתבך בצרות, ונראה שלמרות שזה "מעשה טוב" הוא עושה את זה בעיקר בשביל עצמו - הוא הופך מ"זבל לבן" ל"מטיף הלבן" - גיבור מקומי. עד שהמשחק נגמר. לילה אחד, אחרי קרב עם ה"מורדים" הוא מוצא קבוצה גדולה של ילדים חטופים. הוא מכניס לרכב כמה שאפשר וחוזר לקחת את השאר, אבל ה"מורדים" משיגים אותו ורוצחים את כולם. הוא נשבר. חוזר לארה"ב ומנסה לגייס תמיכה וכספים לקניית רכב נוסף ומגלה שהוא לגמרי לבד וכולם נגדו. ואז הוא מקבל החלטה אמיתית - הוא מוותר על הכל וחוזר לסודן, כי הוא מבין שהוא לגמרי לבד ואף אחד לא ייקח את האחריות במקומו ויציל אותם. בסוף הסרט, עם הכתוביות, יש קטעים דוקומנטריים, ובקטע האחרון הוא (ולא השחקן) פונה למצלמה ושואל:" ואם מישהו היה חוטף את הילד שלכם, זה משנה איך הייתי מחזיר לכם אותו?" וזה הכל. כי לא משנה מי אתה, ומה אתה יודע או יכול לעשות. זה רק עניין של בחירה. אנחנו יכולים לבחור בפחד ולברוח מהחיים, או לבחור באהבה ולעשות מעשים מטורפים.... ואני מכירה אותך - אז בהצלחה!!!

abashel13

New member
לפני המון שנים בהרצאה על אהבה

הסביר המרצה את אי היכולת להגדיר אהבה כשווה ערך לאי-היכולת להגדיר ריח של נקנקיות. הריח ברור חריף וידוע אבל לך תעביר ריח למילים...

tamarus1

New member
אוסף של טעויות

מרחיאונה לא ממכרת פחות מטבק ויכולה לגרום לנזק רב יותר תרופות פסיכיאטריות לא משנות זהת, אלא התנהגות. לא כולן יוצרות תלות ולהיפך, אנשים שיש להם הפרעה פסיכיאטרית הם לא מופרעים. אבל הם אנשים חסרי זהות. הזהות שלהם נקבעת במידה זאת או אחרת על ידי ההפרעה, לפעמים בלי שיהיו מוכנים להודות בכך. מי שמצליח להגיע למינון נכון הוא זה שמרוויח את זהותו ויכול לממש אותה.

dina199

New member
הנקודה הכי חשובה :

'מי שמצליח להגיע למינון נכון' . השאלה מה קורה בדרך לתרופה שאין לה תופעות לוואי מזיקות ולמינון הזה .

tamarus1

New member
אחוז תופעות הלוואי הוא שולי

והשאלה היא מה הנזק שנגרם ללא הטיפול... צריך לבדוק כל תרופה ותרופה ולא לקבוע באופן מוחלט שאסור להשתמש בכולן. לכל בן אדם יש תופעות לוואי מחומרים שונים, לא בהכרח תרופות, כולל חומרים טבעיים לחלוטין שחלקם מזיקים. יש אנשים שימותו מעגבניה אורגנית, האם בגלל זה אסור לכולם לאכול עגבניה?

schlomitsmile

Member
מנהל
אף אחד לא טען שאסור להשתמש בכולן אפילו פותחת השירשור הסכימה במהלכו, שתרופות פסיכיאטריות "יכולות לספק הפוגה, זמן למחשבה ומנוחה, תקופת רגיעה קצרה" כלומר אינה שוללת אותן באופן טוטאלי. לכן השאלה היא איך , לאיזו מטרה ובאילו תנאים משתמשים בהן. לגיטימי שיהיו גישות שונות לעניין.

dina199

New member
מה שהיה אצל הבן שלי

היה לגמרי לא שולי. והיה עד כדי כך חמור שהגענו למיון 3 פעמים ומאז אני קוראית כל עלון ומתרכזת ב'תופעות לוואי נדירות' כי התברר שאצל א"סים הן בכלל לא נדירות. הבן שלי (אספי) מסרב מאז לקחת אפילו אקמול. הבת (לא אספית) לוקחת סרוקסט בגלל OCD . אצלה באמת אין ברירה והיא חייבת את התרופה. לאמא שלי (דמנציה ודיכאון) היתה הרעלת תרופות עד כדי אישפוז בבית חולים , וזה הפתיע את הרופאים כי המינון היה רגיל ולא גדול נדי אבל התברר שגם אצלה יש השפעה חריגה. לכן גם אצלי עכשיו מתרכזים ב'תופעות לוואי חריגות'. אז כן מבחינה סטאטיסטית זה שולי , אבל כשזה פוגע במישהו מהמשפחה זה בכלל לא מנחם.. לכן אני תמיד מזכירה לכולם לא חשוב כמה נדיר, לא חשוב כמה שולי, לא חשוה כמה עוזר - תמיד צריך לזכור שזה חומר כימי שמשפיע על המוח ועל הכבד.. גם כשהוא משפיע בצורה חיובית - זה עדיין חומר כימי

dina199

New member
נכון ביותר.

לאבא שלי אסור לאכול עגבנות בגלל החומצה. ויש אנשים שאסור להם לאכול עגבניות בכלל הסוכר. גם בדברים 'טבעיים' יש חומר כימיים שיכולים להיות מסוכנים לאנשים. חלב מסוכן לאדם אלרגי לחלב, אגוזים מסוכנים לאנשים אלרגיים לאגוזים. לכן צריך לקחת הכל בחשבון. אז אם למישהו אסור לאכול עגבניות או אגוזים , גם אם זה מלא ויטמינים ומומלץ לרוב בהאוכלוסיה , אבל מסוכן לחיים שלו הוא לא יאכל את הדברים האלה. ומאחר שבתרופות הכל מרוכז ומינון של החומר הפעיל יותר גבוה מאשר בכל מאכל טבעי, צריך להיזהר יותר.

tamarus1

New member
בגלל זה יש מחקרים רפואיים

וחברות שמרמות מקבלות קנסות גבוהים מאוד

dina199

New member
ומה הקשר בין זה לבין התחלת העניין

שתרופות זה משהו שלא לוקחים בקלות דעת ?

asa112

New member
יצא לך לעבוד עם מחקרים ?

האם נושא של השפעת תרופות פסיכיאטריות על אוטיסטים נחקר מספיק ? ניסיתי פעם לעשות מחקר קטן וממה שמצאתי באינטרנט, ראיתי, שיש מחקרים בנושא, אבל מסקנות לא חד משמעיות - לתופעות לווי יש משקל, ורוב מחקרים נעשו לתקופה קצרה, ויש תרופות נחקרות יותר ויש תרופות לא נחקרות. בטח שלא ראיתי כל המחקרים שנעשו, אבל, לדעתי, אין מקום לטענות נחרצות לכל כיוון.

ענתנוי

New member
שתי נקודות מבט הפוכות

אני לא יכולה להתווכח איתך כי אנחנו מגיעות משני כיוונים מנוגדים. בשביל להבין למה אני מתכוונת ולמה מדובר בעובדות ולא בהשערות או דעות צריך לראות את שתי "התמונות", ולקחת בחשבון את ההשפעה על הנפש ולא רק על הגוף. מה זו "נפש" בהגדרה שלך?

tamarus1

New member
הבעיה שלך זה העובדות לא ההשערות

הטענה שיש נפש היא השערה לא עובדה. כשהופכים את זה לתיאוריה זה על אחריות הכותב בלבד

dina199

New member
ללא קשר לקיום הנפש,

ההשפעה היא על מערכת העצבים המרכזית. כשבתופעת לוואי של תרופה כתוב 'עצבנות' ויש עצבנות אחרי נטילת התרופה , זה קשור ישירות להשפעת התרופה . וכנ"ל אם כתוב 'תופעת לוואי נדירה - עוויתות' ויש עוויתות, זה לא משהו שנפל מהשמיים אלא קשור להשפעת החומר הכימי של התרופה על מערכת העצבים המרכזית.

ענתנוי

New member
השערות והגדרות

"נפש" זו מילה. השאלה היא איך את מגדירה את המושג הזה, או איזו משמעות את מייחסת לו. במובנים שאני מתייחסת אליהם, "נפש" זו עובדה. לא השערה.

TikvaBonneh

New member
כל זה נכון

צריך רק לזכור שלPDD אין תרופה. ניתן רק לטפל תרופתית בבעיות נילוות.

dina199

New member
לחלק מהדברים אני מסכימה ולחלק לא.

יש מצבים שחייבים תרופות. גם כשחייבים זה לא מצב אופטימלי. תמיד צריך לקחת בחשבון שתרופה זה מוצר כימי שמפשיע על המוח. ואיך שלא להסתכל על הדברים (ז"א גם אם יש השפעה רצויה ואין תופעות לוואי) , תרופות פסיכיאטריות אלה דברים כימיים שמשפיעים על המוח ואף אחד לא יודע בדיוק איך. אז כן , יש אנשים שלוקחים תרופות כל החיים . ויש כאלה שנמללים ועוברים כל מני תהליכי גמילה. לכן לדעתי אכן צריך מאוד להיזהר במתן תרופות לילדים (במיוחד קטנים) ולזכור שהתרופות האלה לא מרפאות שום דבר רק מעלימות כל מני סימפטומים (והעלמת סימטומים אמורה להקל על החיים). אז גם כשתרופות הן הצלה , הן לא מצב מושלם. לא יכול היות מצב מושלם , כשחייבים להתשמש בתרופות.

למעלה