גמילה

arana1

New member
למה את מעבירה את זה לפסים תחרותיים ?

זה רלוונטי למה שהיא כתבה ? מה זה בדיוק משרת ?

arana1

New member
מבין

אלא שמבחינתי זה לא משנה אם סיימת או לא כי את לא קובעת או מכתיבה את הדיון כאן ותגובתי לא מיועדת אלייך אישית אלא נועדה להאיר שגיאה מהותית שחוזרת בפורום הזה כל הזמן

tamarus1

New member
איזו אמת? אולי אצלך אבל לא אצל אחרים....

ומאיפה היומרה הזאת לקבוע מה כואב לאחרים ולמה? אולי כואב להם פשוט כי את מסלפת את המציאות שבה הם חיים ומנסה להתאים לתפיסה שלך?

ענתנוי

New member
האמת שלי

אני מבטאת את הכאב שלי. אם הכאב הזה מהדהד אצל מישהו אחר, זה כואב גם לו, אבל לא בגללי אלא בגלל שהכאב קיים שם ממילא. אני רק מוציאה אותו לאור. מתרגמת אותו למילים.

tamarus1

New member
את פשוט לא מבינה הבדל בין כעס לכאב

הכאב קיים בגלל שאת לא מבינה שעבור רבים התרופות היו השלב של אחרי לנסות את הכל, והם כועסים על כל רגע שאיבדו בדרך בגלל אנשים כמוך.

ענתנוי

New member
אין הבדל

הייתה כתבה בטלויזיה בנושא הזה. אנשים ראו אותה. אנשים שזה נגע להם הגיבו רגשית, והפצע נפתח. יש כאלו שמגיבים בכעס ומאשימים אחרים או את עצמם. יש כאלו שמגיבים בצער, או בפחד או בתחושת דיכאון. יש כאלו שמפנימים ושותקים ויש כאלו שמחצינים ומשתפים. יש בעיות שאפשר לפתור לבד, ויש כאלו שמחייבות שיתוף פעולה של הרבה אנשים. בנושא הזה, רק שיתוף פעולה של הרבה אנשים יכול לשנות את המצב. איך הורה יכול להתמודד לבד עם מערכת חינוך שמכריחה אותו לתת תרופות לילד שלו?..... בשביל לשתף פעולה צריך לדבר על הבעיה, לשתף בידיעה ולחפש פתרונות, ביחד ולחוד. יש אנשים שחיים בעולם המעשי, והפתרונות שלהם קשורות לשאלות של "מה לעשות". אני חיה ברובד אחר של מציאות. בשבילי נפש זו עובדה וגוף זו השערה. רוב החיים נזקקתי למישהו שיחשוב על הגוף שלי בשבילי כדי שאני אאמין בקיומו ואטפל בו. התרומה שלי לחברה היא היכולת שלי לחשוב על קיומה של נפש ונשמה עבור כולם, כדי להזכיר להם את קיומה. "נפש", מבחינתי, זה רצון חופשי, וזה לא קשור לדת או אמונה או מיסטיקה. המוטו שלי בחיים הוא "הכל צפוי, והרשות נתונה", ולכן, כשהכל צפוי אבל הצפוי מאד לא רצוי, אין ברירה אלא לבחור בדרך השנייה - ולשנות את המציאות. ואולי, אם אני אצליח להאמין בעצמי בקיומו של הגוף שלי, אחרים יוכלו להאמין בקיומה של נפש גם בלי עזרתי....

tamarus1

New member
זה שאת חיה ברובד אחר לא מחייב אף אחד אחר

את יכולה לדבר רק על עצמך. את לא יכולה להכריח אנשים לדבר ולחשוב על נפש ונשמה, כשרובם לא מכירים בקיומה. ואין לזה קשה להחלטה לקחת תרופות או לא. ואף מערכת חינוך בארץ לא מכריחה הורים לתת תרופות. זה סתם השמצות.

Navva

New member
יכול להיות שענת ברובד אחר, אבל יש לכבד זאת

ענת מדברת על עצמה, אבל את מנסה לבטל את דבריה. ניתן ורצוי לקיים דיון, אך באופן שמכבד את דעת האחר ולא רומס אותה באופן מילולי נחרץ מידי עד אלים. באשר למערכת החינוך, יש לא מעט מקרים של צוות חינוכי מדבר עם הורים על הצורך בטיפול תרוופתי, מה שלא בסמכותו. יש מקרים של מע' חזקה מול הורים פחות חזקים שלוחצים על קבלת טיפול תרופתי, עד "לא נקבל את הילדעד שלא יטופל תרופתית".

tamarus1

New member
זהו שהיא לא מדברת על עצמה

היא מייחסת את עצמה לאחרים , בונה סביב זה תיאוריות ושופטת הורים על פי זה. האלימות היא שלה.

arana1

New member
ההסברים על הנפש והמח משנים מאוד

ועוזרים מאוד למי שיודע ורוצה לנסות ליישם אותם קונקרטית ולכן הטיעון שחוזר ועולה כאן כאילו החיים הם קשים מדי בשביל לבזבז זמן ותשומת לב על פלסף לא רק מטעה אלא מטעה במיוחד בהקשר של אוטיזם על כל נגזרותיו גם בגלל שאחת הסיבות שהטירוף החושי האוטיסטי נמצא כל כך רחוק מהישג ידם ותבונתם של בעלי המקצוע היא שמה שמחולל אותו נמצא ונוגע גם במישורים הכי עמוקים ומופשטים ופילוסופים זה לא מקרי שבשנים האחרונות מתפתחות דיסציפלינות שקושרות בין פסיכולוגיה לאונטולוגיה ובין פסיכולוגיה לאבולוציה וכיו"ב הצורך בתפישה רחבה,מכילה,רב תחומית ורב היבטית נוכח במיוחד באוטיזם כי בשורש זהותם זה מה שהם אנשים מרובי פנים וזהויות שלכן חווים באינטינסיביות מטריפה גם וביחוד את הדברים הכי קטנים של החיים החיבור המיוחד והאופייני לאוטיזם בין החושי לפילוסופי,בין המעשי והקונקרטי והמיידי למופשט,הוא שמקשה על חיי האוטיסטים ועל חיי סביבתם ולכן גישה כמו "עזבו אותכם מכל החפירות גם ככה החיים קשים" עלולה דווקא מאוד להחמיר את הבעייה ולהקשות גם על האוטיסט וגם על סביבתו הקרובה והדואגת וזה לא נאמר כהאשמה או השמצה או נסיון לפגוע אלא מתוך תובנות של נסיון חיים כהתנגשות בלתי פוסקת עם סביבה זרה ולא מבינה שמשותף עדיין לצערנו לרוב הא"ס בדיוק כמו שהאמירה של ענת לא באה להאשים את ההורים שזה העתיד שהם רוצים לילדים שלהם אלא להציג להם מציאות שאליה היחס המקובל והממוסד והמקצועי מוביל אליה גם לי כא"ס מאוד מאוד מאוד קשה לחיות עם זהות שמהווה בעייה שנמצאת הרבה מעבר להשגת היד ויכולת התפישה וההכלה של בעלי המקצוע וקרובי משפחה ומקומות עבודה ובדיוק בגלל זה אני,ולתחושתי גם ענת,מנסים לתאר בקושי ניכר וכמידת יכולתנו הדלה,איך ולמה חבל שגם בפורום הזה,בדיוק כמו בחיים, אנחנו צריכים לחטוף כל הזמן על הראש בגלל זה ביחוד שכמו שניכר גם מתגובתך,בדיוק כמו שניכר גם מתגובות אחרות כאן,בכלל לא הבנת את כוונתה וגם את התרומה של הסיטואציה הזאת,שבה לא משנה מה תגיד ומה תעשה תמיד יקפצו לך על הצוואר, צריך לקחת בחשבון כשמנסים לברר למה אוטיסטים הם כל כך עצבנים ומוטרפים וחסרי אונים

לא ניתן לא הוכיח את קיומה של נפש מבחינה מדעית

לכן המדע לא עוסק בנפש. ומהי בכלל ההגדרה של נפש?

arana1

New member
לא ניתן גם להוכיח את אי קיומה

ולכן יש מדענים שמעדיפים לא להתעסק בנושאים האלה כלל אבל אין סיכוי שמדען רציני יטען אי פעם שמה שאי אפשר להוכיח במבחינה מדעית אינו קיים המדע מתעסק במה שניתן לתצפית או הוכחה(גם המשמעות של הוכחה וגם יכולת התצפית בלווא הכי משתנה כל הזמן) ולא מתיימר לפסוק במה שנמצא מעבר לכליו בכל מקרה המגמה של זיהוי הקשרים וההקשרים בין הגוף והנפש ובין הרוח והחומר ובין האובייקט לסובייקט ללא ספק צוברת תאוצה ככל שהמדע מתפתח המדע היום נוגע וחוקר דברים שהיו נחשבים להזויים לחלוטין רק לפני לא הרבה שנים ודווקא היומרה של הפסיכולוגיה והפסיכיאטריה לדיוק מדעי שנמצא מעבר להנחה בדבר נפש או נשמה היא זו שהופכת את רוב העוסקים בתחום לשרלטנים שגורמים נזק אדיח לסביבה פסיכולוגיה ללא נשמה זה בדיוק כמו מתמטיקה בלי מספרים וככה בדיוק זה נראה

arana1

New member
גם דברים שאינך יודע להגדיר קיימים

זה שאתה,או המדע,לא יודעים להגדיר משהו לא אומר שהוא לא קיים,למעשה כל ההתפתחות האנושית וההתקדמות המדעית מבוססים על העבודה שכל הזמן אנחנו לומדים להגדיר דברים שלא ידענו להגדיר בעבר זו הסיבה שיש טעם גם,ואולי אפילו דווקא,בדיון על דברים שאיננו יודעים את משמעותם זו בעצם אחת ההגדרות של מחקר אחת הסיבות ליחס המביש לא"ס היא שלאנשים אין מושג לגבי זהותם והגדרתם ודווקא לכן חשוב לנסות לדבר ולקיים דיון שינסה להאיר ולהתחקות אחר ההגדרה והזהות הזאת אם כי כנראה גם בגלל גישה כמו שאתה מפגין כאן יש לא מעט אנשים אם לא רובם שחושבים שעצם זה שאינם יודעים להגדיר זהות א"ס פירושה שזהות כזאת אינה קיימת לדעתי זו יהירות ושחצנות וחוסר רגישות שגם לא עומדת במבחן של גישה מדעית אמיתית

arana1

New member
כאמור,הדיבור עצמו מגדיר

עצם השיחה על נושאים לא מוגדרים יכולה לקרב אותנו להגדרתם זו הסיבה והטעם בדיון ובשיח פתוח לכל נושא ועניין לפחות אחת מהן

dina199

New member
אנשים (ובמיוחד נ"טים)

מסוגלים לדבר על המון דברים בלי להגדיר אותם. אני גם אוהבת להגדיר דברים אבל : א' זה לא תמיד אפשרי , ב' - אנשים אומרים שאני נודניקית ו'חפרנית'.

ענתנוי

New member
הגדרת עבודה

בשביל להחליט אם משהו קיים או לא קיים צריך להגדיר אותו בצורה שמאפשרת לבחון אותו בפועל. קוראים לזה "הגדרת עבודה". אני מגדירה "נפש", בין היתר, גם כ"רצון חופשי". האם יש לדעתך דבר כזה - "רצון חופשי"? האם הכל צפוי וקבוע מראש, או שיש לנו, כבני אדם, גם את היכולת לקבל החלטות שמשנות את מסלול החיים שלנו ויוצרות אפשרויות חדשות?

למעלה