כן בעולם מושלם בני יהיה
במסגרת בה יבחנו לפרטי פרטים את צרכיו האישיים, ויתנו מענה אינטיליגנטי ומודע, באופן מערכתי ומותאם, ומתוך נקודת מוצא מקצועית, שרואה את טובתו כיחיד. בעולם שלנו, רוב אנשי החינוך שפגשתי(וגם כמה אנשי מקצוע) לא ממש יודעים איך "לאכול" אותו, לחלק פשוט אין חשק וסבלנות להתמודד עם תובענותו, עם רגישותו הבלתי נגמרת לכל גירוי קל, עם תלונותיו הבלתי פוסקות, שלא לדבר על חוסר השקט המוטורי והשפתי, שהופך כל שיעור להוריקן בלתי נגמר של דיבורים, טענות, הסתובבויות, הסתבכויות חברתיות, גרימת נזקים ועוד.. למורה יש עוד 13 ילדים בכתה, והיא לא יכולה להתפנות רק אליו, היא גם זקוקה לסייעת לצידה, והוא גוזל משתיהן המון זמן וכוחות. ניסתי ליצור קשר עם ביה"ס דמוקרטיים, לא חוזרים אלי בכלל, והמעטים שהצלחתי להכריח להחליף איתי מילה, הבהירו לי שלא מקבלים ילדים מחוץ לרשות בה נמצא ביה"ס, האנתרופוסופי בכפר הירוק בכלל לא חוזרים אלי, ובהבנתי שהסיכוי להתקבל לשם קלוש ביותר, ולרוב ילדי בית- הספר הם אלו שנמצאים שם מהגן. פניתי לביה"ס ה"פתוח" בכפר הירוק, ונאמר לי שאין להם שום תמיכה מקצועית, ולא בטוח שיוכלו להתמודד עמו, הם לא לוקחים אחריות, ובכלל הסיכוי שיתקבל נמוך, כיוון שיש רשימת המתנה אין- סופית. אני מוכנה לעשות הכל על- מנת שיגיע למסגרת שתתאים לאישיותו המיוחדת, שתכיר בכוחותיו ולא רק בקשייו, שתראה את כל הצדדים הנפלאים, שאני רואה בו, אבל לא מוצאת. מה שנשאר לי, זוהי מערכת החינוך הרגילה, שמתייחסת באופן גועלי להורים שמסרבים לטפל תרופתית בילדיהם, בטח כשהוא קשה כמו בני שלי. איך אמרה לי היעוצת?- הורה שלא נותן לילדו תרופות הוא פרמטיבי. אני מחפשת ולא מוצאת מה כן, אימרות שפר מפה עד להודעה חדשה כגון:"אם רוצים מוצאים" או "צאו מהקופסא ותמצאו פתרונות יצירתיים" וכו' אני מכירה בע"פ, בפועל לא הצלחתי לעשות זאת. עצוב אבל זה מה יש, כנראה...