גיסות בלתי נסבלות

bookmarc

New member
אבל עצם העובדה

שהן התריאו מראש בקבוצה בואטאפ מראה שזה נעשה בכוונה תחילה, ללא שום תום לב!!!
באותה מידה שהיא בזבזה אנרגיות וזמן לכתיבת ההודעה, להכרזה שיצא מהמםםם ובבקשה לא להתחשבן, היא יכלה להוסיף עוד כמה תמונות שלנו בשביל הכבוד, הנימוס וההגינות.

את אמרת שכבר היה עניין

עם החתונה שלכם, שהם רצו לעשות אלבום נוסף עם התמונות שמעניינים אותם ואת לא הסכמת. זה אומר שהם כבר מכירים אותך ויודעים איך תגיבי - זה לא אומר שהן חושבות שאת צודקת, או שהן הולכות לעשות מה שאת רוצה רק כי את רוצה את זה. כאמור, גם בלי שום עניינים ביניכן המספר נראה לי סביר לחלוטין - אם הן היו מוסיפות תמונות זה היה רק כדי לרצות אותך, לא כי הן חושבות שזה באמת מה שצריך להיות במתנה. 3 תמונות נראה לי מכובד, מנומס, והוגן כשמדובר במישהי שהיא אישתו של הבן זה שלוש שנים.
לך זה לא נראה, והן תיארו לעצמן שזה לא ייראה לך - זה לא אומר שהן מסכימות איתך.
עדיין לא ענית על השאלה כמה תמונות, לפחות בערך, יש לזוג השני יחד רק שניהם (ואם את יכולה להוסיף גם כמה שנים הם נשואים זה גם יתרום ליכולת לענות על השאלה אם ממבט מבחוץ זה יכול להיראות הוגן או לא). אגב, הועלתה פה גם השאלה אם את מופיעה רק ב-3 התמונות האלה, או שאלה התמונות היחידות רק של שניכם כזוג, אבל יש גם תמונות משפחתיות שכוללות אותך, בין היתר. אשמח אם תוכלי לענות גם על השאלה הזאת.

bookmarc

New member
אני מופיעה ב3 תמונות

כאשר מתוכן שניים בתור זוג!
הזוג השני שזה האח הבכור מופיע בתור זוג יותר משלוש פעמים! בכל מיני ואריאציות מהחיים שלהם והם נושאים עשר שנים אבל מה זה משנה, אני ובעלי יחד 6 שנים!!!!!!!!!!!!! שלחנו להם תמונות ויש להם מלא תמונות שלנו המוןןןן שמו כדי לסמן וי. אין פה בכלל ויכוח.

זה לא משנה כמה תמונות יש להן שלכם

אם היו להן מיליון תמונות שלכם ו-100 של עצמן, נראה לך שהן היו שמים בעיקר תמונות שלכם? אין שום קשר.
ובאמת, בכנות, נראה לך שהחמות שלך רוצה לשבת ולהסתכל בתמונה שלך? לא ברור לך שאפילו אם היית בתמונה, היא הייתה מסתכלת על הבן שלה ולא עלייך?
למה זה בכלל כל כך חשוב לך להיות שם?
אולי גם תדרשי שהיא תישא תמונה שלך בארנק שלה, יחד עם התמונות של כל ילד וכל נכד?
את לא מבינה שאת לא הבת שלה?
ולגבי הזוג השני - שוב לא כתבת כמה פעמים הם מופיעים יחד - אבל את לא מבינה שהאישה השנייה נשואה עשר שנים לבן שלה וילדה לה נכדים ואת נשואה רק 3 שנים? זה בכלל לא משנה כמה שנים אתם יחד לפני כן. גם אם לא הייתם נשואים היית דורשת להופיע ביותר מ-3 תמונות?

bookmarc

New member
תתפלאי אבל יש לה תמונה שלי בארנק שלה מיוזמתה

מצד שני כל הבית שלהם מלא בתמונות על הקירות ותמונה אחת שלי ושל בעלי אין על הקיר. לא מהחתונה. כלום!!!
דיסקים? יש להם 2900 תמונות מהחתונה שלנו ואף אחת מהן לא על הקיר!

איך לכל הרוחות את יודעת

שיש לה תמונה שלך בארנק שלה?
ואם אין תמונה אחת שלך ושל בעלך על הקיר שלה, על אף שיש להם 2900 תמונות מהחתונה שלכם - אולי הבנות שלה צודקות, והיא לא מעוניינת ביותר מ-3 תמונות שלכם במסגרת האלקטרונית?

רזאי

New member
גם אצלנו ככה.

נשואים 24 שנים, ארבעה ילדים, ולחמותי אני שולחת תמונות של הילדים לבדם או עם בעלי. אין לי שום ציפיות לתמונות שלי שיהיו מוצגות אצלה. היחסים שלנו תקינים ולא עולה על דעתי להעלב. להורים שלי אני נותנת תמונות של הילדים לבדם או איתי. פעם בשנה אנחנו מצטלמים כולנו יחד, ושולחים לכולם את התמונה עם איחולי שנה טובה. מעולם אף אחד מהצדדים לא הציג את התמונה הזאת לראווה.

למה צריך תמונות בארנק? ארנק זה בשביל כסף. לא?

פעם מישהי שפגשתי ציינה שמזמן לא ראתה את הילדה ו"בטח יש לך תמונה להראות לי". התמונה היחידה שהיתה לי בארנק היתה כרטיס הרב קו של הילדה.
אין לי מושג מה אנשים מחזיקים בארנקים שלהם ובטח שלא מה חמותי מחזיקה בארנק שלה.
(האמת, אין לי כל רצון להיות בארנק של מישהו, וגם לא על הקיר. למה מישהו חושב שמה שיעזור להורים או לחמים להירדם יותר טוב זה תמונה שלו על הקיר שלהם?)

האמת שהתמונות בארנק שלי

הן מהתקופה שלפני שהייתה לי מצלמה בסלולרי. כשקניתי סלולרי עם מצלמה (לפני 6 שנים בערך) זה הפך להיות המקור לתמונות בתוך התיק שלי. ומה אני עושה עם התמונות (שהיום יש אלפים מהן, כמובן)? לפעמים אני לבד ויש לי זמן פנוי (למשל, כי אני מחכה באיזה תור) ואני פשוט מדפדפת בתמונות ומסתכלת על המשפחה שלי, וזה גורם לי הנאה. אני לא עושה את זה כשהמשפחה איתי, כמובן - המקור תמיד עדיף
.
גם לי אין מושג מה למישהו אחר יש בארנק, ולמי יש תמונה שלי. אני יודעת שפעם הייתה לבעלי תמונה שלי, אבל אני לא יודעת אם יש לו היום.

esti kali

New member
לפני שבוע הייתי צריכה לצלם את אחד מילדי

לתמונת פספורט, שמתי לי אחת בארנק........שאר הילדים אמורים להעלב עכשיו ולחשוב שאני אוהבת אותם פחות?
לחלופין אני צריכה לקחת את כולם לתמונת פספורט?

איזה לחץ.........חשבונאות כזו זה משהו לא הגיוני

כן, גם אצלי התמונות הן תמונות פספורט

(הרי מה נכנס לארנק?). ובאמת אין לי תמונה של הקטנה בארנק. אני מקווה שהיא לא נעלבת... האמת, שאני גם לא בטוחה שיש עדיין תמונה של הבת השנייה - כאמור, כבר עברתי לסלולרי לפני שנים, והיו לי אלפי תמונות של כל אחת...

אממה, עכשיו עברתי לסלולרי חדש
(הקודם לא עובד בארץ, והוא גם מתפרק ממילא). אבל כן, לפעמים אני ואחת הילדות עוברות על התמונות מהסלולרי שלי שנמצאות במחשב - ואז באמת נוצר מצב שאם היה חוסר איזון ובת אחת הייתה מופיעה ברוב התמונות והשנייה לא, הן באמת היו מתחילות להיעלב.
כך שאשכרה נוצר המצב של החשבונאות שתיארת
.
(השנה בברכה ששלחתי לראש השנה, שמתי בדיוק אותו מספר של תמונות של הילדות - בצד אחד של הגדולה ובצד אחת של השנייה - הקטנה עוד לא נולדה אז, ובאמצע תמונות משותפות של שתיהן. אז הבת השנייה שאלה למה רק אחותה מופיעה בתמונות בצד ימין
).

מן הסתם הקטנה תהיה המתועדת שבין השלוש.

כי עכשיו גם לי וגם לבעלי יש סמארטפונים - כך שיש כבר שלל תמונות וסרטונים שלה, ואוטוטו הגדולות מתחילות להתלונן על קיפוח
...

היא תמיד תוכל להתלונן

על הסוכריות שהן קיבלו לפני שהיא נולדה.
(ואם הן לא קיבלו אז שרביט התלונות חוזר אליהן).

שמעי, זה לא צחוק. הבכורה מתלוננת

למה לשנייה (שבגן חובה) אין שיעורים ולה (בכיתה ג') יש... לא עוזר להסביר לה שכשהיא הייתה בגילה גם לה לא היו שיעורים - זה לא הוגן וזהו.

גם אצלי זה קורה.

הגדולה: למה מהשניה אני לא מבקשת לעזור בבית.
השניה: למה לגדולה יש ילקוט, קלמר, משקפיים וכו'. למה לגדולה יש צמה יותר ארוכה ויותר עבה. למה הקטנה זוחלת ואנחנו הולכות. הכל כשר לתלונות אם רוצים.
בשביל זה אנחנו פה. לחנך וללמד.

נראה לי שזה דווקא פועל יוצא

מחינוך לשוויון - מרוב זה שהן רגילות לכך שלאף אחד לא מגיע יותר מלשני, הן מתחילות לדרוש שוויון במקום שבו אי אפשר לדרוש - למשל בעניין של זמן ודברים שנובעים מהפרשי גיל. דברים כמו להתלונן על משקפיים או סוג שיער (למה לה כן ולי לא) לא קורים אצלי. אבל כן דברים שנובעים מכך שאחת יותר גדולה מהשנייה והדרישות ממנה שונות, וגם היכולות שלה שונות.
אבל כן, גם את זה הן לומדות ובסוף אולי יבינו.
אם כי אני חייבת לציין שגם אני ביסודי רציתי לחזור לגן - בלי קשר לאח/ות שנמצאים שם או לא - בגן פשוט יותר כיף, אין שיעורים, יש משחקים, וכו'.

בעצם עד היום...

במקרה שלי ממש לא.

מעולם לא לימדתי אותן במישרין או בעקיפין שלכולן מגיע אותו הדבר.
זה כנראה מגיע מהעובדה שהיא רק בת שלוש ויש לה עוד כמה דברים ללמוד בחיים.
הגדולה לא רוצה לחזור לגן. להיפך. היא חושבת שבבית הספר יותר טוב כי יותר חכמים.

את לא מלמדת אותן לחלוק?

אצלנו חולקים הכל חוץ ממתנות יום הולדת או דברים בסגנון הזה. אין מצב שנלך לחנות ונקנה לאחת ממתק ולשנייה לא, נניח. או שקונים אחד והן חולקות, או שקונים אחד לכל אחת.
ואם לאחת מאיתן יש משהו, אנחנו מעודדים אותה לחלוק עם השנייה.

ברור שכן!!

אבל נקודת המוצא היא לא השוויון והעובדה שלכולם מגיע אותו דבר. חוץ מהכל, זה גם לא נכון. לא כולם צריכים ויכולים לקבל אותו הדבר. לא מאיתנו, כהורים, וגם לא מהקב"ה.
אני מלמדת אותן לחלוק זו עם זו מתנות, משחקים, ממתקים והנאות שונות, והסיבה היא שאני אוהבת את אחותי ורוצה שיהיה לה משהו נחמד כי אני רוצה שהיא תשמח.
זה כבר חלק מהסיסטם שלהן. אם אחת חוזרת הביתה עם שקית יום הולדת, למשל, מייד היא קוראת לאחותה להתכבד.
כנ"ל לגבי משחקים ועוד.
היוצא מן הכלל הוא הספרים, כי הן כמובן לא צרכניות של ספרים באותה רמה. לקטנה ספרי פעוטות ולגדולה ספרי קריאה בהתאם לגילה.

למעלה