גיסות בלתי נסבלות

esti kali

New member
את רצינית? הוא לא חלק מהחתונה של עצמו?

התחתנת עם עצמך?
החתונה משותפת ולכן הגיוני שהתמונות שיבחרו לאלבום החתונה יהיו כאלו שמדברות אל שניכם

ממש דוגמא לא מתאימה

אני לא לגמרי מסכימה אתך

אמנם אני אישית היתי מעדיפה שלא תופיע אף תמונה שלי, אבל אם לה זה כן חשוב - והן ידעו את זה. אחרת לא היו מודיעים בקבוצה המשפחתית שלא מתחשבנים, והיא תרמה כסף יחד עם בעלה לקניית המתנה, שמים מספר תמונות שווה של כל ענף במשפחה.
ואם הם נישאו לא מזמן ואין ילדים אז אולי יותר תמונות לבד של הבעל אבל בהחלט לא מעט תמונות משותפות.
היא לא הבת וגם לא הנכדה אבל היא חלק מהמשפחה והן הוציאו אותה במוכרז משם. ומענין כמה תמונות יש לכלה השניה למשל...

אני חושבת שהן ידעו

שיש לה איזשהו עניין עם תמונות בגלל מה שקרה עם אלבום החתונה, אז הן תיארו לעצמן שגם הפעם תהיה לה בעייה - וכמו שאז זה לא היה מוצדק, לדעתן, גם הפעם לא. רק שהפעם הן אלה שמחליטות, וזו לא החתונה שלה אלא מתנה לאמא שלהן, ולגמרי סביר מצדן להכניס כמות סבירה של תמונות של הכלה (ולדעתי 3 תמונות לזוג בלי ילדים זו כמות סבירה ביותר), ולא להכניס את הכמות שהיא עצמה הייתה רוצה, שככל הנראה זהה למספר התמונות שהבנות הכניסו של עצמן (כשהן הבנות שלה).
גם אותי מעניין כמה תמונות זוגיות יש של האח השני והכלה (שוב, בלי הנכדים, כי זה כבר משהו אחר) - אבל היא לא דיברה על זה, אלא השוותה את עצמה לבנות.

למה הן מחליטות?

אם זו מתנה משותפת משפחתית למה האח לא זכאי לקבוע שיהיו יותר תמונות של אשתו?
עזבי מה נראה הגיוני לך ולי, אם הן יודעות שזה אשיו עבורה, אז במקום להכניס עוד תמונות רק של האח לבד, ממירים עוד 3-4 תמונות שלו בתמונות משותפות של הזוג. אני אתפלא אם 6 שנים יחד הניבו רק תמונות חתונה משותפות... אין תמונות משפחתיות של כולם ביחד כולל האחיות ובעיקר החמות באיזה יום הולדת או ביקור של שנה שעברה של האח מחול? בטוח יש. אלו עוד תמונות שהיא מופיעה בהן.

כי הן אלה שארגנו את המתנה

אני מניחה שאם הוא היה מבקש להשתתף בבחירת התמונות לא הייתה להן ברירה אלא לתת לו. אבל זה לא מה שקרה. התלונה קרתה בדיעבד. זה שהן צפו שזה יקרה לא אומר שהן מראש צריכות לעשות משהו שהן לא רוצות במתנה שהן מארגנות.
לגבי אילו תמונות יש שהיא מופיעה בהן - תצטרכי לשאול אותה.

זה לא מה שהיא כתבה

היא כתבה שבקבוצת ווטס אפ עלה הרעיון למתנה, הן אספו את הכסף ואת הקניה ועל כן העלו את התמונות בפועל אבל הן ביקשו מכולם לשלוח להן תמונות והיא ישבה כנראה ובחרה תמונות, בזבזה זמן ובטוח בחרה את 30-40 האהובות עליה ביותר ובסוף מתוך זה במקום שיכנס 10 נכנס 3.

זה לא מה שאני הבנתי -

היא כתבה "לחמותי היה יומולדת והן אספו מאה שקל מכל אחד כדי לקנות לה מתנה-מסגרת דיגיטלית עם תמונות של המשפחה וכמובן שלה מכל העשורים וכו'." מזה הבנתי שזה היה רעיון שלהן, לא שהרעיון עלה בוואטסאפ. הן העלו את הרעיון, וביקשו מכולם שישלחו תמונות, והן תבחרנה. זה משהו מאוד נפוץ שמישהו מכין תמונה ואוסף תמונות מאנשים, ואז הוא בוחר מהן (בשלוף אני זוכרת שעשו את זה לסבתא של בעלי, לאמא שלי, לאח שלי, לנו לפני החתונה, וכו' - אף אחד לא התלונן שלא שמו מספיק תמונות מאלה שהוא שלח - ברור שמי שמארגן את המתנה בוחר).
בוואטסאפ נעשה הארגון של שליחת התמונות, ושם הן כתבו לא להתחשבן: "רשמתי בקבוצה בוואטסאפ, נא לא להתחשבן עם המספרים של התמונות, תמיד אפשר להוסיף"
ואז היא באה אליי ואמרה לי שהיא ידעה שאני אתלונן על זה, לכן היא הודיעה מראש בוואטסאפ.
אם היא הייתה חושבת שהיו צריכים לבחור את כל התמונות שהיא שלחה או שזה מה שהוחלט מראש, היא הייתה כותבת פה "הן ביקשו 40 תמונות, שלחתי והן שמו רק 3". לא נראה לי שזה מה שהיא חשבה או שזה מה שקרה - היא פשוט ציפתה שיכניסו יותר תמונות של שניהם. זה בכלל לא משנה כמה תמונות היא שלחה או כמה זמן היא הקדישה לזה

החלק החשוב מכל זה

כי באמת נראה לי טפשי להאשים אותה שהיא נטפלת לקטנות ולהיטפל לזה בחזרה, זה שהיא שלחה להן תמונות שיכניסו - אני מניחה שאם היא צפתה לכ10 תמונות אז שלחה לפחות 30 שיהיה להן ממה לבחור. והן בחרו מה30 שלוש. והיא כן הקדישה לזה זמן, מתוך מחשבה והתגאות בעצמה שהנה יראו את תמונותיה היפות. בסוף צחקו עליה.
אני לא נכנסת לכל המסביב כי שוב, השורה התחתונה היא אחת. יש לך גיסה שממממממש חשוב לה התמונות שלה. (יש לי סבתא כזאת) אז בשביל השקט התעשייתי שלך, לא תשימי עוד 3 תמונות שלה? אם את בוחרת שלו כי יותר חשוב לך להיות צודקת מאשר חכמה ואת יודעת שאמא שלך לא רוצה תמונות שלה אבל מאוד רוצה עוד דרמה משפחתית אז הכל בסדר.

במצב כזה אני מעדיפה את האינטרסים של אמא שלי

על פני הגיסה עם השגעונות, מה לעשות? זה לא נראה לי לא חכם, וממש לא מתחשק לי שמעתה ועד עולם כל מתנה שאצטרך לתת אצטרך להביא בחשבון שהיא אוהבת תמונות של עצמה. זה לא מעניין אותי. אם היא רוצה - שתתן לחמות קולאז' של תמונות שלהם לתלות על הקיר (גם הצעתי את זה באחת התגובות).
כך היא גם משיגה את מטרתה, וגם לא צריכה להביא אף אחד אחר בחשבון.

bookmarc

New member
את רצינית?!

מדובר ב100 תמונות+++ שהן הכניסו!! מה הסעיה להוסיף עוד 5 ,6 תמונות שלנו עוד קצת.. למה שזה יהיה כל כך דיספופוציוני?! בייחוד שיש להם אישית כל כךךך הרבה תמונות שלנו. לסבר את האוזן: לנו(לחתן ולכלה )ולהם(משפחה של בלעי) יש את הדיסקים מהחתונה שזה 3000 תמונות... ההורים שלי לא קיבלו את הדיסקים, רק הם כי הם קטנוניים ולא היה לנו כח לריב איתם. אז פתחת כבר דיסק של חתונה, שמת רק אחת? היה קשה להשים עוד כמה?? בשביל הכבוד של הבנאדם, הטקט... אבל היא הייתה חייבת לציין שתמיד אפשר להוסיף, נו באמת...

לגמרי.

הרי לדברייך, "כל הבית שלהם מלא בתמונות על הקירות ותמונה אחת שלי ושל בעלי אין על הקיר. לא מהחתונה. כלום!!! דיסקים? יש להם 2900 תמונות מהחתונה שלנו ואף אחת מהן לא על הקיר!". את לא קולטת שהיא לא מעוניינת לראות תמונה שלכם? כמה תמונות את צריכה לתת לה כדי להבין את זה? מיליון? לו הייתה רוצה לראות תמונה שלכם, היא הייתה כבר מפתחת אחת ותולה. היא לא רוצה - ובכל זאת עשו לך ג'סטה ושמו 3 תמונות שהיא לא מעוניינת לראות בתוך המתנה שלה. אבל כמובן שזה לא מספק אותך. למען האמת, אני הולכת ומשתכנעת שגם 10 תמונות שלכם לא היו מספקות אותך.
בכלל, אם המטרה היא שאנשים ייכנסו ויראו תמונה שלך, הרבה יותר הגיוני להתעקש דווקא על תמונה על הקיר, נניח ליד הכניסה או משהו בסגנון. במסגרת עם התמונות המתחלפות, בניגוד למה שאת חושבת, יסתכלו כנראה מעט מאוד אנשים, ובכלל לא משנה אילו תמונות נמצאות בה (וגם אם היא תשים את זה במקום בולט, וכמה מהם בכל זאת יסתכלו על 2-3 תמונות לפני שיימאס להם, רוב הסיכויים שלא תופיעי בהן גם אם תהיי ב-10 תמונות).

אני רוצה ברשותך להדגיש משהו

מתוך ההודעה שלך שכתבת בפסקה הראשונה (ולהתעלם מהשניה הלא נעימה) -

צריך באמת לקחת בחשבון שהן החמות והן הגיסות קבלו את כל האפשרויות להראות, ליראות ולתת כבוד מבחינת נושא התמונות ובחרו שלא. בדיוק כמו שכתבה חייבתלהגיב כשציטטת את דברי פותחת השרשור - החמות קבלה אלפי תמונות מהחתונה. כמו כן, הגיסות קבלה כנראה עשרות תמונות להכניס ל"מתנה" והצדדים כולם בחרו שלא לעשות זאת.
אם כ"כ חשוב לך שיהיה תמונות על הקיר תכיני לה תמונה ממוסגרת יפה שתבחרי. תתלה-תתלה, לא תתלה- תביני שבזה נחסם הגולל על נושא התמונות. וגם בהמשך תנהגי באופן כזה, אם הם ירצו תמונות של הנכדים העתידיים שיפרגנו להם כמה. את מבחינתך אל תאפשרי ואל תפתחי עבורם. וכדאי לחסום גם בפייסבוק אפשרות לקחת מהאלבומים שלך.

מה לא נעים בפיסקה השנייה?

זה לא נכתב בסרקסטיות או משהו כזה - אם המטרה שלה היא שיראו את התמונה שלה, זו דרך פעולה יותר סבירה, מהסיבות שתיארתי בפיסקה. מה לא נעים בזה? אם כבר להתעקש - עדיף להתעקש על משהו שבאמת יקרב אותה למטרה שלה.

התכוונתי

לסוף הפסקה הראשונה שבה כתבת:
"היא לא רוצה - ובכל זאת עשו לך ג'סטה ושמו 3 תמונות שהיא לא מעוניינת לראות בתוך המתנה שלה. אבל כמובן שזה לא מספק אותך. למען האמת, אני הולכת ומשתכנעת שגם 10 תמונות שלכם לא היו מספקות אותך."
אני לא אוהבת לא את הבוטות ולא את ההשתכנעות

לגבי ההצעה שלך על לפתח תמונה, לשים במסגרת גם אני חושבת כמוך והצעתי לפחות פעמיים. אני גם חושבת שזו הדרך הכי טובה לרדת לסוף דעת המשפחה ולקבל החלטות להמשך.

mykal

New member
יש לי הרגשה,

של 'התחכמות' מול הכלה , בכל השרשור הזה.
וההצעות של 'לתלות תמונה שלה בגדול שתיראה,'
זו לא היתה כונתה, ולא היא לא רוצה ולא מחכה 'להיות תלויה' שם.

היא מספרת על עלבון.
הן החליטו לעשות מתנה וצירפו אותה, בלי שהתיעצו--
היא השתתפה בהוצאה כמו כל אחד ממרכיבי סך התמונות.
ומה שהרגישה שהדירו אותה,
היא לא מצפה שחמותה תתפאר בתמונתה,
היא לא חיכתה למילות שבח, אבל היא הרגישה שתיכננו 'לזרוק אותה'
ועובדה שהאחיניות ידעו על כך, וההודעה בווצאפ כיונה לשם.
מה כ"כ מופרך בהרגשת העלבון שבטוח כבר יושבת על ארועים נוספים

אני לא מבינה למה אנחנו כאן רואים בה
דמות שמלעיגה על עצמה--כאילו היא מחפשת תמונות,
במקום להבין שהיא מחפשת את המקום שלה במשפחת בעלה.

לא מדוייק בכלל לצערי

גם אני חשבתי בהתחלה שמדובר בקש ששבר אבל לאורך השרשור היא דברה על תמונות שונות הרבה פעמים. היא חזרה מספר פעמים על סיפור אלבומי התמונות של החתונה, תמונות תלויות בבית החמות, דיסק של 3000 תמונות שניתנו ולא פותחו, העובדה שהגיסות ידעו שיש לה רגישות לנושא התמונות (היא כתבה את זה בעצמה) ולפיכך ציינו שלא להתחשבן עליהן... יש פה אשיו ספציפי עם נושא התמונות. יכל להיות שזה היה קש אבל התמונות הן חתיכת נושא אצלה או במשפחה בכלל. הן הדרך בין אם רק בעיניה או בכלל בכל המשפחה להכניס או להוציא אנשים מה"משפוחה".

אגב, אני לרגע לא רואה בה דמות שמלעיגה את עצמה וכל התגובות שלי כלפיה היו שאני מבינה אותה. ואת יודעת למה? כי לא משנה לי על איזו שטות היא נתפסה. מה שמשנה לי שכל המשפחה ידעה שהיא תתפס לזה והם ממש עשו לה דווקא. והיא אמנם נפלה ישר למלכודת אבל כאחות לאח (שלא לדבר על משפחה דתית שבה עושים שבת כולם ביחד ותקועים אחד בשני כל השבת) היה מאוד חשוב לי האוירה והנסבלות. יותר מאשר להפיל את גיסתי למלכודת. אז אני גם מקבלת את הדברים של בעלה (שגם כמה מהמגיבות פה הסכימו) שכנראה יש פה גם ענין של קנאה גדולה בעובדה שהיא הצליחה למצוא לעצמה בעל טוב, והיא לא ממהרת לעשות ילדים ובונה קריירה וכן הלאה.

mykal

New member
לגבי הפסקה הראשונה

כי עם השניה אני מסכימה.

יתכן שיש לה אישיו עם תמונות, ומותר לה--לא צריך לחפש איך לעצבן.
בעיני 'התמונות' שניראות כאישיו--זה לא בגלל האישיו,
אבל את זה ניתן לכמת, משפט כזה או אחר, בקלות היו אומרים--
פרשנות שלך, לא היתה כונה.
תמונה--יכולה להיות מושוית אוביקטיבית לבחירה את מי 'תולים' ומי נעדר.
ולכן היא מתיחסת לזה.

אגב, אישית אני שונאת להצטלם, ואלי תמונות לא מדברות.
גם של הנכדים, מעדיפה לשמע 'חכמה' או הצלחה. או סיפורים עליהם, שלהם,
ולא תמונות. אז תגידי שזה אישיו--לשנוא תמונות?
היינו בפסח כולנו יחד בגן בוטני והם כולם הצטלמו, ובגיחוך צילמו גם את ה'צלמים'
אני לא אוהבת, לא רוצה--לא נעים לי.
אבל, הילדים כ"כ ביקשו נעתרתי.
יש מי שזה חשוב לו, ויש מי שחושב שזה לא משמעותי--
אבל היה נעלב אם כולם מצטלמים ולא מזמינים אותו.

למעלה