גיסות בלתי נסבלות

bookmarc

New member
גיסות בלתי נסבלות

שלום לכולן,
אני ובעלי נשואים מזה שלוש שנים. אנחנו בזוגיות כבר שש שנים. בני 25.
העניין הוא שהמשפחה המורחבת שלו ממש לא סובלת אותי. עם ההורים שלו התחלתי פחות או יותר להסתדר, הם התחילו או יותר נכון משתדלים להראות קבלה שלי למשפחה שלהם. אבל האחיות שלו ממש מראות דחיה. מרכלות עליי. עושות אפליות ביני לבין הכלה השנייה.
מה שמטריד אותי הוא שלחמותי היה יומולדת והן אספו מאה שקל מכל אחד כדי לקנות לה מתנה-מסגרת דיגיטלית עם תמונות של המשפחה וכמובן שלה מכל העשורים וכו'.
נסענו לשם ביום שבת, יחד ע כל המשפחה המורחבת שהייתה שם. והם הביאו לה את המתנה לפני כניסת השבת.
אני ישבתי על הספה יחד עם האחיינים שלו ושיחקנו, תוך כדי שאני מתבוננת במסגרת וממתינה לתמונות משותפות שלי ושל בעלי. אחרי שספרתי והגעתי לתמונה מספר 70 בערך אמרתי מה זה הם לא שמו תמונה שלנו?? אז נכנסתי לחדר להיות עם עצמי מרוב העלבון. ואז האחיינית המקסימה רצה אליי ואמרה לי: " ספרתי, יש שלוש תמונות שלך" הנסיכה הרגישה הבחיה בעצב שלי.
אני רציתי לבכות ממש הייתי על סף בכי. מתוך 128 תמונות הם שמו 3 תמונות משותפות שלנו. של בעלי כמובן הם שמו, אבל בלעדיי. מהחתונה? מתוך 2500 תמונות שברשותם, הם שמו רק אחת. תמונות שלהן מהחתונה? ספרתי לפחות עשרים.
אמרתי לבעלי באותו הרגע שהם שמו רק 3 תמונות שלנו, ואז הוא הלך לאחותו ושאל אותה למה הם שמו רק שלוש? והיא ענתה: "רשמתי בקבוצה בוואטאפ, נא לא להתחשבן עם המספרים של התמונות, תמיד אפשר להוסיף"

ואז היא באה אליי ואמרה לי שהיא ידעה שאני אתלונן על זה, לכן היא הודיעה מראש בוואטסאפ. והתחילה לצרוח עליי שאני פשוט משהו.. הרמתי עליה את הקול ואמרתי לה שאני באמת לא רוצה לריב איתה לפני השבת. בזה זה נגמר. עשינו בושות מול כל המשפחה. מול חמותי וחמי. הכל היה פשוט לא נעים. הילדים המקסימים אמרו לי בואי בואי והביאו לי את הגפרורים להדליק נרות. ואני רציתי לבכות והתאפקתי.
כל השבת הייתי פרצוף תשעה באב. רציתי כבר לעוף שמם. לעוף.

בהתחלה חשבתי לעצמי שאולי הייתי רגישה מדי, שאולי 3 תמונות זה סבבה. אבל אני חושבת שזה מגעיל. בייחוד אחרי שיש להם כ"כ הרבה תמונות שלנו, אחרי שהם ביקשו שנשלח להן, ושלחנו. אני מנסה להבין למה הן ככ לא סובלות אותי. בעלי אומר שהן מקנאות בי, בגלל שאני נראית טוב ושאני נשואה בגיל צעיר לבעל מושלם שהוא האח הקטן שלהן ושחטפתי להן אותו ושאני מצליחה בתואר ממש נחשק. ושהם עדיין רווקות בנות 30 ו35 אבל אני ממש לא מוכנה לקבל את זה.
בישרתי לו שאני לא מתכוונת לנסוע יותר לבית של ההורים שלו. לא תהיה לי בעיה לנסוע אם הן לא יהיו שם, אבל זה אפעם לא קורה. ספגתי את היחס הזה כל הזמן, מהרגע הראשון שהיינו חברים, אבל די.
אני חייבת לציין שפעם היחס הזה היה גם מצד חמותי, אבל עכשיו היא נהייתה הרבה יותר נחמדה אליי ולא קרירה כמו פעם. אבל הן פשוט רעותתת. מה שהן עשו עם התמונה זה ממש רוע!
עובדה, הן ידעו "שאני אתלונן" אז רשמו מראש הודעה בוואטאפ "לא להתחשבן". 3 מתוך 128 זה מעבר להתחשבנות זה חוסר טקט משווע. ואני אומרת, אם את יודעת שאפשר להוסיף תמונות, מה אכפת לך שבשביל הכבוד של הבנאדם שיראה ששמת תמונות שלו? הרי אנחנו שם פעם בחודשיים, מה אכפת לך? ועוד שילמנו כסף והשתתפנו.
ממש חוצפה.
מה אתן חושבות?
 

mykal

New member
מה אני חושבת?

1)שאת הכנסת למספר התלונות את סך ההתחשבנות של העלבונות,
של כל השנים--מה שנקרא זה היה הקש ששבר את גב הגמל,
אינני שופטת אותך--רק חבל שהפכת זאת לריב--אם היית הופכת זאת לבדיחה וקרקס,
והופכת אותן לנלעגות, ומשאירה לבעלך לריב מולן, או לנזוף,
או לומר לאמא שלו--שהן מפריעות לו--היית מרויחה מכל כיוון.
2)אני חושבת שבעלך צודק--הן מקנאות, ומתוסכלות.
תתרחקי מהן, את לא חייבת להיות חברה שלהן. יחסים קורקטיים וזהו.
3)למה הן מפלות בינך לבין גיסתך, אולי הרגל, אולי באמת הקנה והכעס כי הקטן 'דילג' עליהן.
אל תתעסקי עם זה. תטפחי מערכת רגועה עם חמותך,


באופן כללי, תקטיני את מינון הביקורים. בלי הכרזות, בשקט.
ורק עוד משהו קטן, אל 'תחפרי' לבעלך כל הזמן נגד.

מאחלת לך טוב.
 

נומלה

New member
כשמדברים על בחירה להעלב

זו דוגמה טובה. במקום להעלב קחי כמה תמונות שאת רוצה ותשימי. זה מה שנחמד במסגרת דיגיטאלית. אין מקום יותר? תחליפי כמה מהתמונות שלהן בתמונות שלך. ואגב התמונה היחידה שחמי תלו מהחתונה שלי היתה תמונה של חמותי. אפשר להעלב, אבל כדאי לבחור בקפדנות את מה שחשוב לך. אחרת, תצטרכי להתעסק ברוע הלב שלהן כל הזמן. לא חבל על הזמן שלך?
 

esti kali

New member
דבר ראשון אתחיל בשאפו גדול לאחיינית שלך

שידעה באינטואציה מופלאה להבין שאת יושבת וסופרת תמונות וכשהלכת הבינה שנעלבת בגלל כמות התמונות וידעה מייד לרוץ להגיד לך כמה תמונות שלך היו......פשוט מלאכית עם אינטואציה מופלאה

מה שגם מוכיח שכנראה לא ממש שונאים אותך אחרת זה היה עובר לילדים והם כנרה דווקא ממש אוהבים אותך, משחקים איתך, מביאים לך גפרורים להדלקת נרות (למרות שיותר הגיוני שהסבתא תדליק לא?)

וכו' וכו'
 

bookmarc

New member
האחיינים הללו הם ילדים של אח שלו...

והם גרים בחו"ל כך שהם רואים אותי פעם בשנה. לאחות שדיברתי עליה, אין ילדים כי היא לא נשואה.
 
אלו שלא נחמדות אליה הן רוקות ללא ילדים

והדלקת נרות היא מצוה לכל אשה. בבית של אם ובת למשל מדליקים האם הנשואה שניים והבת הרוקה אחד.
 

esti kali

New member
נו? אז מסתבר שהאחיות לא רעות כל כך

כם אם הן לא אוהבות אותה, הן לא הרעילו את המשפחה המורחבת

ותכלס......בהחלט נראה לי הגיוני שהילדים יופיעו בהרבה יותר תמונות מאשר הכלה ולו רק בגלל שהן הילדות של האמא כבר 35 שנה ובטח יש לה המוני תמונות נוסטלגיות איתן לאורך הילדות והבגרות שיהיו מרגשות וחשובות יותר למקבלת המתנה מאשר 20 תמונות של הכלה בשמלת כלה מהחתונה, בשמלה פרחונית מהירח דבש ובמכנס קצר מהצימר ברמת הגולן והסלפי בבית קפה......
 
היא לא אמרה שהן הרעילו

היא אמרה שהמשפחה כולה לא אהבה אותה, האמא כן מתחילה להפשיר אבל הן לא וספרה על המעשה האחרון שלהן שהטריף אותה.
אני מסכימה אתך שנכדים וילדים יופיעו יותר. היא משווה כל הזמן לכלה... יש שתי כלות, היא ועוד אחת. ולדבריה השניה קיבלה יותר תמונות לבד.

אני באופן אישי מסכימה אתך. אבל אני לא חושבת שזה הענין פה. הענין שהיא כן חושבת שהתמונות שלה צריכות לככב. הן יודעות את זה. אז השאלה אם את רוצה להימנע מסרייה של אבי-נעלבי ולהוסיף לה עוד כמה תמונות (לרבות כאלו עם הבן... אין סיבה שלא יהיו תמונות שלה ושלה ביחד) או שאת רוצה סדרת העלבות, שלא תבוא לבית של החמות, יעצב הבן האהוב וכן הלאה.
 

esti kali

New member
אני פשוט חושבת שהיא טיפוס הפוך

במקום להסתכל על הטוב שזה שהם והחמה משוויצים בה
בעלה מושלם
האח והגיסה וילדיהם אוהבים אותה


היא נתפסת לשתי האחיות הרעות והקנאיות שלא שמו מספיק תמונות שלה


עולם הפוך......למה לחפש את הרע ולא להנות מהטוב.......
 
זה בכלל לא עולם הפוך.

אם את מגיעה למקום שחשוב לך, ושני אנשים שם שונאים אותך מסיבה שלא ברורה לך ולכאורה בלי סיבה, ואת לא מוצאת דרך לפתור את המצב, ברור שזה מעיק. בלי קשר לשאלה של התמונות - אם זה המצב שבו היא חיה, זה מצב קשה ולא נעים. את היית שמחה לבוא למקום שכל הזמן יש בו שניים שמציקים לך? היית פשוט מתעלמת מזה לחלוטין וזה לא היה משפיע עלייך בכלל?
 
צריך גם לקחת בחשבון

שבגלל הדת הם נאלצים לבלות את כל השבת כשהם מבקרים שם. יומיים שלמים סגורים עם כל התחושות האלו. ועד כמה שאני מבינה האחיות גרות עדין בבית של ההורים אז בכלל... זה גם הבית שלהן.
 


 

esti kali

New member
הייתי מתעלמת מהן

ואגב........אני לא הייתי קונה מתנה משותפת עם אנשים ששונאים אותי..........ככה שהייתי מראש נמנעת מהמצב הזה......
 
זה לא כל כך פשוט.

אם הם לא היו משתתפים במתנה, הן היו שמות תמונות של האח שיש אצלן והיא לא הייתה מופיעה בהן כלל - כאילו הוציאו אותה מהמשפחה. גם זה לא מאוד נעים.
 

esti kali

New member
אם מישהו לא מופיע במסגרת הוא לא חלק מהמשפחה?

אם מה שחשוב זו מסגרת עם תמונה......המתנה יכולה היתה להיות מסגרת יפה עם תמונת החתונה לתלות על הקיר

או אלבום יפה מהחתונה

או כל דבר אחר שכולל תמונה


מדובר פה בשתי נשים מעל גיל 30, שעדיין גרות עם ההורים, אתן בכלל מבינות באיזו עליבות מדובר?

זה פשוט מוריד ממנה לתת לשתי הלוזריות הללו כל כך הרבה משקל במקום פשוט להתייחס כאילו הן לא קיימות
 
אל תשכחי על איזה עולם את מדברת

העליבות זה שהן רווקות בגיל 30 לא שהן גרות עם ההורים. בציבור הדתי לא עוזבים את הבית (נשים) בלי חתונה. יש לי חברות מבתים מסורתיים (עדות שמרניות) והן עברו את 30 ומאחר ולא נשאו הן גרות עם ההורים וזה נורמלי לגמרי אצלן בעדה. ככה גידלו וחינכו אותן.
 

esti kali

New member
שלא תביני לא נכון, לדעתי גם להיות רווקה בת 30

זה לגמריי בסדר, אני מדברת על נקודת המבט שלהן......איפה החיים שלהן לעומת איפה החיים שלה ומשם נובעת השינאה ולכן היא בהחלט יכולה להרשות לעצמה פשוט לא להתייחס אליהן כי הן לצערן נמצאות במקום ממש רע בחיים כרגע לעומתה נמצאת כרגע בטופ
 
אני לגמרי מדברת על נק' המבט שלהם

ברור שלהיות רוקה בגיל 30 זה בסדר. לרבות להיות רוקה בת 50 (בעיני לפחות, אם זו בחירתך)
אני בטוחה שבגלל הרקע שממנו הן מגיעות (כל השלושה) לא להתחתן עד גיל 30 זה מאוד לא נעים. והעובדה שאין תרוץ למשל של קריירה או לימודים שהפריעו בדרך בטח לא מוסיף להן. במיוחד כשגיסתן הספיקה הכל.
 

esti kali

New member
בדיוק בגלל זה

ובדיוק בגלל שהמשפחה המורחבת כן מקבלת אותה(הורים משוויצים בה, אח וגיסה שמדברים בעדה, אחיינים שאוהבים מאוד)

היא צריכה פשוט לא להתייחס אל שתי האחיות, פשוט לבטל את קיומן עד שישנו את ההתנהגות שלהן
 
אבל הם לא מקבלים אותה

הם אולי משוויצים שהבן שלהם תפס מישהי מוצלחת כדי לא לכבס את הכביסה בחוץ, אבל בחדרי חדרים במשך כל השנים האלו אמא שלו היתה מכשפה אליה בדיוק באותו אופן. אמנם היא כנראה התחילה להפשיר לאחרונה אבל היא עדין לא בסדר איתה. וההוכחה הכי גדולה - היא עד היום לא פיתחה אף תמונה מהחתונה שלהם או עשתה שום צעד כדי לרצות את כלתה הצעירה שתמונות שלה זה דבר שמאוד חשוב לה כפי שכל המשפחה יודעת.
 
למעלה