גיסות בלתי נסבלות

זה לא משנה שנקודת המוצא היא לא השוויון

ברגע שחולקים הכל, זה אומר שיש שוויון/הוגנות באיזשהו מובן. אם היא מקבלת משהו, אז גם השנייה צריכה לקבל משהו מקביל. אני חושבת שרוב ההורים נוהגים כך - ולא נותנים משהו לילד אחד ולשני לא נותנים כלום, אם שניהם נמצאים שם (לאו דווקא אותו דבר), וזה לא יום-הולדת או משהו כזה - וגם מחנכים אותם לחלוק עם האחים שלהם. אז ברגע שיש מין איזון והגינות שכזאת בדברים הטובים, מסקנה הגיונית היא שההגינות צריכה להישמר גם בדברים הפחות טובים. נראה לי שזה הלך המחשבה של הילדים - אבל אולי אני טועה.
וכשהבכורה דורשת שגם לשנייה יהיו שיעורים, היא באמת לא דורשת שיהיו לה שיעורים זהים לשלה - אלא שיעורים מותאמים לרמתה - כמו שהספרים מותאמים לרמה של הילדות. ברור לה שהשנייה לא יכולה לעשות את השיעורים שהיא עצמה עושה.

יש הרבה הגיון במה שאת אומרת.

כולנו משתדלים לתת לילדינו כל צרכיהם ובוודאי לא להפלות ביניהם. הנושא הזה של מה שלי יש יהיה גם לך בדיוק ומה שאין, גם לך לא יהיה, הוא פסול בעיני.
אבל ודאי שמשתדלים לתת לכולן פחות או יותר באותה רמה.
וזה לא שהגדולה צריכה שהקטנה תכין שיעורים. זה יותר שהיא היתה רוצה עכשיו לשחק או לקרוא בלי עול שעורי בית על צווארה.

כן. כי זה מאוד מעליב. למה הוא כן ואנחנו לא?

מצד שני, אחרי שתשימי הוא ייעלב. למה אותם את שמה 'סתם' ואותי שמת רק בגלל שהייתי צריכה לצלם אותי?

קבלו את הארנק שלי

הרגע גיליתי שהקטנה חשבה שעדיף לפרוק את התכולה שלו על הרצפה.
כמו שזה נראה, רוב התוכן היה כרטיסי נסיעה באוטובוס.
מקווה שהאוטובוסים לא משוים ביניהם במי נסעתי יותר ובמי פחות.

מסכנה שלי. היא פותחת עכשיו ארונות

בזה אחר זה, ואבוי! באף אחד מהם אין תמונה.
המדף של האלבומים גבוה מדי.
אולי שתלך להתבונן במראה וזהו?

חמודה...

את באמת חושבת שהיא ישבה וספרה

בכל הכמעט 200 כמה פעמים מופיעה הכלה השניה? קבלה תמונת מצב ומעבירה תמונת מצב. לא צריך להמשיך לחפור בנושא שוב ושוב ושוב. אין לה מספר מדוייק של כמה פעמים הכלה השניה הופיעה.

כל הדיון הזה לדעתי מסתמן כדיון על נושא אחד בלבד, האם הן יכלו בשביל השקט התעשייתי לשים יותר תמונות שלה או לא.
הן בחרו שלא, ועכשיו יש קרנבל במשפחה. לכן זה בטח נפלא כי עכשיו הן יכולות להגיד אתם רואים אותה? אמרנו כל הזמן שהיא לא נורמלית.

אני חושבת שאם היא הייתה בטוחה

שהשנייה הופיעה בהרבה תמונות בלי הילדים שלה, היא הייתה אומרת - משהו כמו 10, ולא סתם "יותר משלוש". לדעתי היא פשוט לא הביאה בחשבון שהכלה השנייה מופיעה בתמונות עם הילדים שלה, ולכן נראה שחוסר האיזון גדול יותר מכפי שהוא.
אני חושבת שזה לגיטימי שהן לא שמות תמונות שלא מעניינות את אמא שלהן "בשביל השקט התעשייתי". היא בעצמה אמרה שלחמות יש אלפי תמונות מהחתונה שלה על דיסק והמון תמונות על הקיר - אבל אף אחת מהתמונות היא לא של הזוג הזה. אז מה זה אומר על כמה האמא רוצה לראות את התמונות האלה במסגרת האלקטרונית.

מצטערת, אני בכלל לא בטוחה שהאחיות לא צודקות במקרה הזה. וזה בלי קשר לעוולות שהן עשו לה בעבר או תעשינה בעתיד - הפעם הן הצליחו, ולפחות אפשר לפרש את המצב כקטנוניות שלה באמת. הן נתנו לאמא שלהן את המתנה שהן חשבו שתשמח אותה - תמונות של הילדים והנכדים שלה + ארועים כמו חתונות של הילדים. נשמע מתנה מאוד רגילה ושגרתית. היא זו שרצתה שהמתנה תיראה אחרת, ותכלול תמונות שלה מתאילנד וכל מיני דברים שלא מעניינים את החמות.

את שוב ושוב חוזרת להיות צודקת ולא חכמה

זה לא ענין של מה צדק - החמות לא רצתה תמונה שלה, אין לה ילדים עדין, היא לא חלק מהמשפחה, היא זמן יותר קצר במשפחה...
שאני אישית מעדיפה את החכמה - ממש לא מתחשק לי עכשיו לקבל מאח שלי פרצופים, ושלאמא שלי תגרם עוגמת נפש משבת שלמה של דרמה, מזה שלא יבואו יותר לבקר אותה, מזה שהבן שלה יעלב. אז יאללה... אני אדחוף עוד 3 תמונות כי באמת בפונקציה של 200 מה זה עוד 3, וגם ככה האמא תסתכל על זה בדיוק פעם - פעמיים (כמה פעמים את יושבת לעבור על 200 תמונות?)

אנחנו קנינו לאמא שלי מחזיק מפתחות דיגיטלי עם תמונות פתאום נזכרתי, קצת אחרי שהבת שלי נולדה. אני חושבת שאחי הטעין בו 10 תמונות שהיו אצלו (הוא קנה את זה מאיביי אז זה הגיע אליו ונמסר על ידו) יש שם כמה תמונות שלו ושל אחותי, אף תמונה שלי, ותמונה של הבת שלי. אמר לי - זה מה שהיה אצלי. קחי תשימי מה שאת רוצה בזה.
הסיבה ששכחתי מזה עד עכשיו, שאני חושבת שזו היתה הפעם היחידה שראיתי את האלבום הזה. הוא באיזו מגרה מהיום שנקנה ועד היום - כ4 שנים.

אני חושבת שזה לא חכם

לתת לה לקבוע את המתנה - גם כי זה פוגע במתנה, וגם כי לא רוצים שהיא תצפה לדברים כאלה בעתיד. היא נורא אוהבת תמונות של עצמה? אז שהיא תארגן דברים שכוללים אותן. יש להן הרבה שיקולים להביא בחשבון כשהן בוחרות תמונות - ולדעתי 3 התמונות האלה שם באמת מתוך לארג'יות שלהן. אני הייתי מצפה שתהיה אחת, מקסימום 2.

וכאמור, אני עוברת על אלפי התמונות בפלאפון שלי לא מעט - יש אנשים שאוהבים לעשות את זה. אולי החמות היא כזאת (מכך שהבית שלה מלא בתמונות על הקיר עולה שזה סביר).
לא שמעתי על מחזיקי מפתחות דיגיטליים. נשמע שאו שהתמונה קטנה מדי, או שהמחזיק גדול מדי, לא?
באמת נתנו לסבתא של בעלי גם מחזיק מפתחות קטן עם תמונת פספורט של הבכורה (אבל רק הפנים בקלוז-אפ, כן?) היא מאוד אהבה אותו דווקא.

זה בגודל של

3 סמ על 5 בערך. זה יותר גדול מתמונת פספורט. זה מאוד קל אז אין בעיה לקחת את זה . יש לי מחזיק מפתחות ענק של בית מהעבודה שלנו, לא מפריע לי. גם ככה אני לא גבר ששם בכיס

היחידה שעוברת אצלנו על תמונות זו הבת שלי שמתה על הסרטונים של עצמה ועל הסרטונים של החיות. אם משעמם לי אני בדרכ אשב לקרוא מאקו.

יכל להיות שבאמת הגיע זמנה להגדיל ראש, ולהגדיל להם תמונת חתונה שלה עם מסגרת יפה, או לתת תמונות נוספות. לא יתלו אחרי שהיא כבר הדפיסה ועשתה עבודה? ואז מה? לנתק קשר?

למעלה