בתוך הספקטרום

אין לי בעיה עם זה באופן כללי

לא אכפת לי שהוא מגדף, גם באופן כללי זה לא מפריע לי, מפריע לי מה שבפנים לא מה שכלפי חוץ, כלומר קללות
זה אולי נראה לא טוב מבחוץ, אבל יש הרבה אנשים שלא מקללים והם נוראים, לזה אני מתכוון שלא אכפת לי מקללות.
ואין קשר לכמה שנים, פשוט יש סוגי דיבור שונים, אני הבנתי שזה הסגנון שלו, אי אפשר לשנות אותו, מה יעזור למחוק
אותו ולשם מה?, בעני לגדף זה אולי לא נעים אבל לא הרסני.

arana1

New member
זה לא סתם שבריונים נתפשים רק על השטחי ועל הנראה לעין

זה האינטרס שלהם, שחס וחלילה אף אחד לא יראה ויבדוק קצת יותר עמוק מהציפוי של הנימוסים לכאורה
והרי אין דבר יותר קל וזול ולא מחייב מלדבר יפה
להתנהג כמו בן אדם זה כבר הרבה הרבה הרבה יותר קשה

גור42

New member
בן-אדם שמטיף לסובלנות ובו-בזמן מתנפל על כל מה שזז - הוא צבוע

אני לא בעד למחוק, אבל אני גם לא רואה שום סיבה שבעולם להעריך התנהלות כזאת.

אגב, גם אני בעד תקשורת פתוחה לגמרי. אבל להשתלח באנשים על ימין ועל שמאל זה לא "תקשורת".

נכון זאת צביעות באופן המקובל,אני חושב שהוא מבין את זה אחרת

זה בעצם מה שאני מנסה לומר: אראנה לא רואה בזה דבר שלילי ולכן הוא פועל כך, ושום דבר לא ישנה
את זה זו עובדה זה לא ישתנה לעולם זה סגננו, אין פה עניין של להעריך אלה עניין של להבין שהסגנון
שלו שונה, ואני אמרתי לי זה לא מפריע, אז כנראה בגלל זה אני לא מייחס לזה חשיבות, אבל כל אחד
ודעתו וריגשותו,

גור42

New member
לא נכון. אתה אמרת במפורש שזה "יפה". אז אני חולק עליך.

אני לא חושב שהתנהלות דו-פרצופית כזאת היא דבר "יפה".

אני אמרתי שדרכו יפה ואמיצה ושאני לא מתייחס לקללות

ולהשתלחות כדבר שלילי, ואני לא אמרתי שהתנהגות דו פרצופית היא יפה, אלה שזה בעניו לא התנהגות דו
פרצופית וכלפי חוץ כך זה נראה על פי המונחים שמקובלים, אבל בעני זה לא נכון, כעכשיו אני ברור?

גור42

New member
עכשיו אתה ברור? לא ממש... זה נראה שאתה מנסה לרצות פה את כולם

אם אתה חושב כך חבל לי

חשבתי שאתה מכיר אותי אבל טעייתי מה לעשות?, כולם לפעמים טובים, אני אומר לך דבר
פשוט. אראנה בעני לא דופ צופי בענייךכן, מה אתה רוצה שאני יעשה? יש פה חלקוי דעות.
אנ חולק על האבחנה שלך זה הכול...

ההפך וזה שאתה חושב כך זה מעליב.

אני לא רוצה לרצות את כולם : א זה אינך רואה ,אני רוצה להסכים עם אנשים שאני חוש
בכמוהם, לא מסכים עם שלומית על או מחיקה, ולא עם רונן, איפה רצון לרצות את כולם
אתה רואה?, באמת שאני לא מביין, פעם שקראת לזה רצון לכבד את כולם ,אז ניחא זה היה
בסדר, אבל עכשיו אתה חושב שאני לקקן?, באמת אם כך הדברים אין לי מה להוסיך, כי
כנראה באמת שאתה לא מכיר אותי אפילו טיפונת, אני נעלבתי באמת שנעלבתי, ממך לא
ציפיתי.

יש לי בעיה שאני מטומטם ודפוק

כי אני רואה בחברות דבר גדול : הבנה של אחד של השני, אהבה, נתינה לאחר, הבנה שהאחר הוא גם שונה אבל עדיין חבר.
יש לי בעיה שאני לא מתחבר לבני אדם בגלל אותם דברים שחברות בשבילי זה לא לומר שלום כל בוקר, ואז מה קורה? שכותבים
מה שכתבת אני נפגגקע יותר מאדם רגיל ,שסם זין ובשבילו הוא עוד סתם, ובגלל זה אני דפוק כי במקום לחסום את עצמי לגמרי.
מה שאני יכול לעשות, אני נותן הסדמנות ואז שוב קוברים אותי, המקרה איתך היה אחרת הרגשתי שאנחנו כמו משלמים אחד את
השני, אבל המשפט הזה מציק לי מאוד מאוד, אולי לאחרים יראה שולי אבל לי הוא מכרסם בלב, ואני צריך לחשוב על מה שהולך
פה. ולנסות להבין למה אני כזה נפגע.

לא אמרתי זאת מעולם

אמרתי שזאת התנהגות דו פרצופית באופן שמקובל על החברה או על אדם מסיום, זה לא הופך את זה למחולט.
אלה לדעה, כי כמו שאמרה שלומית זה עניין של פרשנות, יש כאלו שיראו בזו צביעות וכאלו שלא, זה דעתי.

גור42

New member
לא מעניין אותי מה "מקובל על החברה". ויש כזה דבר, אמת מוחלטת

אחרת היה אפשר להגיד שהדיעה של הפסיכיאטרים היא גם "עניין של פרשנות". או, להבדיל, הדיעות של היטלר... או של הדע"ש.

זה שיש המון גווני אפור בעולם המוסר, לא אומר שאין בעולם אמיתות מוסריות אובייקטיביות. ובן-אדם שלא מקיים את מה שהוא מטיף - נוהג בצביעות. נקודה. זו לא "פרשנות" אלא נובע ישירות מעצם ההגדרה של המילה.

אז הוא נוהג בצביעות .

בו נגיד שכן, מה זה אמור לשנות לי ?, אני דן איתו על דברים שבהם יש לנו מה לומר
אחד לשני: זה מזכיר לי איך לפני כמה חודשים : היה בניכם מגה וויכוח עם השמצות וכולח
ואז אני הייתי צריך להיכנס לבפנים, כי הוא כינ ה אותך דיקטטור, ואני אמרתי שאני לא מסכים.
אבל אני יסבר לך את זה עוד פעם: אני לא מתערב זה הכול, הסגנון שלו שיאר איך שהוא, אם
אני מרגיז, שוב אני מדגיש את אני שזה לא בסדר אני מגיב, אני לא מעריך קללות, לא אכפת
לי מהם, ואני שונא צביעות, אבל אני לא רואה בארנה צבוע, מה אתה רוצה שאני יעשה גור?
יחשוב בדיוק כמוך? אני לא מבין, אני מכבד אותו כחבר פורום, ואותך כחבר גם, אני לא נכנס
לזה. וזהו אל תתחיל להכניס אותי לכבשן האש הזה, בקשר למטפלים הכול עניין של פרשנות.
בעניהם הם צודקים בענייך אתה צודק, אני מציג את הרגשות שלי, וזשהו פה אני סוגר את העניין.
אני לא מרגיש טוב היום, אין לי כוח להתווכח, אני לא רוצה להיכנס לזה וזה לא נעים לי, אני רוצה
לרצות את כולם? אתה שמעת מה אמרת?: אני הולך נגד מה שאמרה שלומית, אתה הופך
אותי לרכיכה, זוזה לא מתאים, כי יש לי דעות ואני לא שלא מסכים עם כולם לרוב לא מסכים עם
אף אחד, אז הלרצות שלך לא מובן לי, מה שכן אני משתדל לכבד ולהבין מה שפעם חשבת
שזאת תכונה טובה, היום אותה תכונה הופכת לריצוי ממש מוזר לא?

הוא צובע כי כך אתה חושב אני חושב אחרת זה הכל.

אז בענייך הוא דו פרצופי : אני מכיר אות אחרת לכגן אני לא רואה בו כך, אני לא מבין מה
הבעיה לקל את זה שאני לא רואה את זה כך,אבל מה שהטריד אותי במה שכתבת הוא הודעה
הקודמת. שבו כתבת שאני מנסה לרצות את כולם, ברגע שכתבת את זה הבנתי שהיחס שלך
עלי שלילי, עכשיו אני מנסה להבין מה אני עשיתי, ואני לא מצליח להבין,אז נשאר לי להעלב.
שחבר שלי חושב שאני מלקק לכולם ואין לי עמוד שדרה, ואז אני מבין שכנראה אנחנו כבר
לא חברים כמו פעם, אז היחס השתנה, ועוד דבר אמת מוחלטת אין דבר כזה אבל יש אמת מקובלת
כי זה נכון דעש הם מזסמלים את חוסר המוסר אז אפשר לומר שמה שהם עושים זה לא מוסרי.
אתה צודק כולל הנצים וכולח, אבל שאלת מה הוא אמת היא שאלה כבדת משקל, ומהו מוסר
לככן אני לא יודע, זאת דאלה פילוסופית עמוקה, אז אני נמנע מלענות כי אני לא יודע, אבל אני
רואה שאתה מבין היטיב מה הוא הצדק ואמת שלך אז בורכת, אני עדיין לא יודע מה הוא.
זהו שהיה שבוע טוב
.

גור42

New member
היחס השלילי שלי הוא לא אליך באופן אישי, אלא לדברים שכתבת

להזכירך, ה"דרך היפה" של אראנה כוללת השמצה של כל דרך החיים שלי - גם באופן אישי וגם באופן כללי. באופן אישי, כי הוא קורא לי "דיקטטור" ו"מפלצת". באופן כללי, כי הוא תוקף כל סוג של הישגיות, הצבת יעדים מסודרת או יזמות.

ובו בזמן, הוא מפליג בדיבורים על סובלנות וכבוד לשונה. אתה באמת לא רואה פה בעיה?

ואז, אתה בא ואומר שבעיניך, ההתנהלות הזו איננה דו-פרצופית. מה אני אמור להסיק מזה? שאתה מסכים איתו בקשר לדברים שהוא חושב עליי? או שאולי אתה לא מסכים איתו, אבל חושב שזה לגיטימי לעשות רצח אופי לאדם שהוא בעיניך אדם טוב? או שפשוט אין לך כוח לחשוב על כל זה, אז אם אראנה כתב משהו שמרגיש לך טוב אז אתה תשמח לשכוח את הדברים שהוא כתב 5 דקות לפני כן?

תשמע, אני מכיר אותך מספיק טוב כדי לדעת שאתה לא "מלקק" לאף אחד, אבל אתה בוודאי יכול להבין למה הדברים שכתבת בקשר ל"דרך היפה של אראנה" מעוררים בי פליאה.

הבנתי, אני מתייחס לדברים הטובים שבו ולא רק לשלילים ויש מהכו

ל.על הרצון שלו לשנות את המצב, על הביקרות שלו על היחס להאוטיסטים, בקשר להשמצות שלו כלפיך, אני אמרתי
לך וגם לו אז שאני בעד יזמות בעד השיגות, ואני אומר גם פה עכשיו שאני גם רוצה להצליח בחיי באופן שנראה מקובל.
שלא השתמע מדברי שאני לא רוצה להצליח בכל מיני דברים שאראנה מכנה " קקה", בקשר לבעיה אני רואה פה בעיה.
זה נכון, אבל אני לא מבין אותה לכן אני לא מגיב, אני לא מבין למה הוא חושב כך, כי אלף הוא אומר שהוא חיי את אותם חיים.
ואז הוא פרש, היה מתכנת וכו וכו, ואז הוא ראה שאותה דרףך לא מתאימה לו, ואז לפי מה שהבנתי זה גרם לו לשנוא את המצלחנות
&nbsp
וכל זה. זה מה שאני הבנתי, אבל מי אמר שזה נכון? אראנה הוא אדם מורכב לפחות כך אני חושב, בקשר עליך בוודאי שאני לא
מסכים איתו, אני גם אמרתי לו אז באותו דיון, שמע אראנה הוא לא חבר שלי באופן מה שנקרא שנקרא חברות, קשה לי להסביר
את זה, זה לא חברות מה שהולך איתו, אבל זה עמוק אפילו יותר, ואז אני נמצא במצב קשה כי אני לא מסכים איתו בקשר עליך
כי אותך אני באמת אוהב אפילו בתור חבר, אבל הוא כמו בר פלוגתא לאותם השקפות שאני דוגל בהם ואני מכבד אותו מאוד
&nbsp
בתור אדם אבל הקשר שונה, אני בעצם נמצא בקופליט עצום, אתה לא מבין אותי, בין אתה ובין אראנה, אז אני נשאר בצד.
שמתחיל להיות אש אני לא תופס צד, בקשר לאחרון בשאלות, לא אני לא היה לי טוב עם מה שהוא כתב, ואני לא אשכח,
אבל אני לא ימחוק -אותו מעולמי אני יכול לכתוב דבר כנגד מה שהוא אמר או לא לכתוב כלום כדאי לא להיכנס לוויכול
שלא יצא ממנו כלום, אמרתי לך אי אפשר לגרום לאראנה לא לכתוב כך, הוא ישאר אותו דבר, והוא מאמין בדרך הזאת.
ואני לא ידבר על הקיר, אז אני דן איתו על נושאים שיש לנו מכנה משותף בחשיבה, זה לא אומר שאני יסכם איתו על הכול.
אבל יש בי תכונה שהיא אולי נאבית, אחי קורא לזה " לאמין לכולם" והוא לא מתכוון שאני מטומטם שלא מבדיל בין
טוב לרע, אלה שאני בכוח מנסה לחפש דבר טוב בדבר שברור שהוא רע, אז גם פה זה דומה, כי בארנה יש הרבה
מאוד צדדים מאוד מאוד לא נחמדים, מאוד באמת זה אכן לא נעים לראות מה שהוא כתב עליך, אבל אני יודע שאני
לא יכול לעשות כלום, אז לסיכום: אני משתדל לראות בכל אדם גם טוב ולא להתעלם מהרע, אולי זה נראה כך אבל
זה ממש לא מה שקורה בפועל.

גור42

New member
כמו שאמרת: יש בו צדדים טובים וצדדים רעים. מה הבעיה בזה?

ולמה אינך יכול גם לכבד ולהעריך את אראנה כבר פלוגתא לדיון, וגם להבין שסובלנות לשונה איננה צד חזק אצלו?

אני לא מבקש ממך "לקחת צד". בדיוק להיפך: אני מבקש ממך לא להיות עיוור בקשר לחסרונות נקודתיים שיש לאנשים, רק בגלל שאתה מעריך אותם על הצדדים החיוביים שלהם.

וזה, אגב, תקף גם לגביי. לכל אדם יש מגרעות, וגם אני רחוק ממושלם. ואני מאוד מקווה שאינך עיוור לחסרונות שלי רק בגלל שאתה חבר שלי...

ממש לא ברור לי גם בך יש צדדים רעים וגם בו וגם בי

ואני ממש לא עיוויר לעובדה שארנה לא סובלני או לפחות כותב באופן נעים , אני אומר את זה באופן הכי גלוי
אראנה הוא אישיות מאוד שנויה - במחלקות גם אני כזה ואולי בגלל זה אני מתחבר עליו, ובעני אין לו סבלנות
לנט בגלל מה שאותה נט גורם לברי פולגתא שלו, גם לי אין סבלנות להם ולכאלו שהם בעד שימור המצב כפי
שהוא. ואני בעד גישה חריפה ולא מתפשרת לכן אני לא רואה בעיה בזה : אתה טוען שמהבנה והניסיון לפנות
עליהם ולהסביר לאלו שכן רוצים לשמוע כולל את הצד הכואב זה טוב כמו שאמרת על הברחה של הורים, אני
למען האמת מאוד אוולנטי: באופן כללי אני כזה, לכן אני טועם מפה וגם מפה, מה שמאפיין את אראנה הוא חד צדדיות
קיצוניות וכמו שאתה אומר חוסר סובלנות לשונה, בגלל אותם דברים שנראים לו חשובים יותר, אבל למען האמת אני
עדיין לא מצליח להבין אותו, לכן אני לא תקיף, ושלישית אני רואה בני אדם טוב ורע כצוותא, אני אמרתי את זה הרבה
פעמים גם הסברתי ביותר אריכות גבכל מיני פוסטים, לכן זה לא תקף עלי מה שאתה אומר, אני רואה בך גם רע וגם טוב
כולל כל אחד אחר, גם במי שאני הכי אוהב אני רואה יצור עם פגם, למשל אתה יודע כמה אני מעריך את דה וינצי, והייתי
רוצה שהיה הכי טוב בהכול, אבל בעני הוא גם טיפש גדול, מאוד כעסתי עליו שקראתי את הספר, על הפזיזיות שלו, על
הטמטום שלו שלא לפרסם, כעסתי ובו הזמן הבנתי כמה גאון הוא היה בכל זאת, אני מאוד ביקרותי אבל לא מרגיש צורך
לומר את זה, אלה אם יש דבר שלא הסכמתי איו וני רואה צורך מיוחד להגיב.

למעלה