בתוך הספקטרום

arana1

New member
תגדיר סובלנות לשונה.

הבנתי ממה שאתה כותב זה שלדעתך סובלנות לשונה פירושה לאכול כל זבל שיוצא למישהו מהפה,
אלא שלדעתי הדבר מעט יותר מורכב,
יש סוגים רבים ושונים של קבלה,
ויש הבדל בין לחיות לצד בני אדם בלי לפגוע בם למרות שאינך מסכים איתם לבין תפישה של סובלנות כאילו הייתה קבלה ללא ביקורת וללא שום שיפוט כל אדם,
זו לא סובלנות אלא מראית עין של סובלנות
ובגלל שזו רק מראית עין הדבר מהווה פגיעה בסובלנות אמיתית
שמתבססת על יסוד מוצק שמאפשר לזהות או לפחות לנסות או לפחות לדון, גם במילים חריפות, בתבניות שמובילות בסופו של דבר לחוסר סובלנות מהותית

arana1

New member
אם אתה לא חושב אז למה אתה עושה את זה ?

אתה חושב שהתנהגות ישרה וכנה זה לדבר עם כולם ואל כולם יפה ?
שככה ורק ככה מתבטאת סובלנות ?

בא לי לשאול אותך אם אתה דביל אבל אני מבין שזה לא יפה

arana1

New member
זאת הייתה שאלה רטורית, אני יודע את התשובה

ניסיתי לאתגר אותך לחשוב על הדברים בעצמך ולהסיק את המסקנות בעצמך אבל ברור שזה גדול עליך

arana1

New member
סובלנות זה חוסר סובלנות לחוסר סובלנות

עובדה שברור לי למה אי אפשר להסביר אותה לאדם שדבק בסימטריה הכי רדודה והכי שטחית

אתה גם משקר, שזה הרבה יותר גרוע מלהתעצבן על אנשים שמקדמים בקביעות תפישות מדכאות ואטומות, כי על 99 אחוז ממה שזז כאן אני לא מתנפל בכלל.

הדבקות בסגנון יפה ובמילים יפות חושפת בסך הכל את מי שעושה מזה עניין כמי שלא ממש טורח לעשות,
כי לדבר זה לא בעייה
לעשות זה קצת קשה יותר
אז אנשים שלא לוקחים אחריות על המעשים שלהם נוטים להיטפל לסגנון,
הבעייה שגם זה פועל הכי לרעת האוטיסטים
ואולי הבסיס לבעיות השפה והתקשורת שלהם
כי זאת בדיוק הנטיה לחבר את המעשים למילים ששמה אותם בעמדת נחיתות תמידית מול אלה שאפילו לא טורחים לחשוב על הפער בין המילה למעשה
כי הם יודעים שאף אחד לא יבקש מהם אחריות
אלא כולם כמוך יטפלו לחיצוני בלבד

משער שגם בגלל שאינך מבין את הקשר בין מילה למעשה, חוסר הבנה שניכר גם מכל התגובות שלך, אז אתה מנסה לכפות תפישה הכי רדודה ומקפיאה ומשתקת של סימטריה דווקא על מה שהכי זקוק לתנועה ולאוויר לנשימה
אז כן
אני מתעצבן על אנשים שמנסים לחנוק את מי שבלווא הכי חנוק
כמוך וכמו רונן
מנ"ט באמת אין לי ציפיות
אבל הנסיון חיים שלכם היה אמור להעניק לכם לפחות איזה שהוא יכולת או רצון לזוז ולו מעט מהתבניות המקובעות

arana1

New member
בפורום גם אסור להתעסק באבחונים של אחרים

מה שלא מפריע לרונן לעשות זאת שוב ושוב ושוב כל פעם שאין לו מה להגיד
וכיוון שאחד מסימני ההיכר הכי ברורים של בריונות ואלימות זה הקפדה על חיצוניות אז את שומעת אותו ואת כל הדומים לו כאן נטפלים שוב ושוב ולסגנון

יש אנשים שמעולם לא יוציאו קללה מהפה, מעולם לא תתפשי אותם לא מנומסים, אתה יודעת למה, כי בפנים הם בריונים ולכן מבחינתם אין דבר יותר חשוב ממצג שווא,
מחזות שתסתיר את האמת

ואחרי זה צריך לסבול כאן קשקושים על תואם בין צורה למהות

schlomitsmile

Member
מנהל
לכן הפניה שלי לשניכם. לא מדברת על נימוס שקרי אלא
על ההבדל בין אמירה משמעותית, כלשהי, גם אם היא מרתיחה מישהו אחר
לבין השתלחות אישית שכל מה שיש בה זה פגיעה בזולת.

למה השתלחות זה פגיעה בזולת וצביעות זה לא?

למה לקלל כלפי חוץ זה בסדר, אבל לתקוע סכין בגב זה בסדר? על זה בדיוק אנחנו מדברים, יש אנשים נוראים
זבל אנושי : שהם נחמדים, מדברים יפה, אבל זה כלפי חוץ בפנים הם נבלים, תראי את חברי הכנסת, את ראשי
ממשלות, אנשי עסקים, האם הם מקללים? לא. אבל הם נבלים, פגיעה בזולת זה לא איזה קללה אלה פגיעה
אמתית לטווח ארוך, מי בכלל מתייחס לקללות? מה אנחנו ילדים? הוא קרא לי " בן זונה" אז אני נעלב? זה מתאים
לילדים, עם מעלבים באופן אישי, צוחקים עליך, קוראים לך מפגר, אני מסכים אבל קללות זה סתם.

schlomitsmile

Member
מנהל
צביעות זה עניין לפרשנות, אם מישהו סתם מתנפל כדי לפגוע
לאו דוקא בקללות
זה לא תורם כלום לאיש,
רק פוגע
ולא רק בנמען אלא בכל מי שנחשף לאלימות הזאת.

אני מסכים אם זה ללא סיבה וסתם

אבל לא נראה לי שזה המקרה פה: נראה לי שיש פה עניין אחר לגמרי, אראנה לא אמר לפחות לפי זכרוני לאף אחד
שיעוף מפה, לא זכור לי נראה לי שיש פה קטע שאנחנו לא מבינים, ושנית אני לא רואה בגידופים אלימות, אני רואה
בציעות אלימות, כמובן שזה פרשנות, הכל זה פרשנות, אף אחד לא מבין באמת את השני לגמרי או בכלל, אבל זה לא
מונע מבני אדם להשתלח אחד בשני, כך מתנהל העולם, ולי נראה שמי שמתנפל סתם או מקלל סתם הוא אדיוט, באמת
זה טיפשי להציק סתם לאדם ולהתנכר לו,

שמעי למשל אחי ואני מקללים אחד את השני כל הזמן

אני מקלל אותו הוא אותי : כך אנחנו מתנהלים וכאלו קללות הכי גרועות ממש: ואני מקלל את כל מי שמרגיז אותי
בלי שום גובל, אז אולי אנשים שלא רגלים זה קשה להם, גם להרבה קשה איתי : כי אומרים שאני לא מנומס, שאני
פותח גורה, שאני חסר רגש, חסר טקט, שם זין, וכו וכו, אני מתנהג ככה בטביעות אני לא מנסה לפגוע כך אני פועל.
לכן קללות לא מריעות אותי, אפילו שאבי לא אוהב שאני מקלל גם אמי לא, גם סבתי לא ממש לא, אבל מה אני יעשה.
זה נחמד לקלל, אז אני מקלל, אחי בכלל הוא דפוק, מדבר על הכול בלי שום רגש, על השואה, על התעללות, על אונס.
על הכול, יש לו פה פה והוא חסר מעצורים גם אני כך, אבל אותי שונאים ואותו אוהבים, לא משנה כמה הוא ערסי, ונחשי
וציני, אוהבים אותו, הוא כמו מגנט, חברותי אבל ל מעניין אותו אף אחד, נצלן, חכם מאוד, הרבה אוהבים אותו ולא נעלבים
ממנו, ותמיד אני נדפק, תמיד הוא היה האח המוצלח בעני המשפחה, זה שיש לו מלא חברים/ חברות, שכיף איתו זורם.
רוצים להיות בחברתו, מוכשר מאוד, זה די מעצבן כי תמיד אתה האח הרע והוא אחיך הקטן אבל הגדול, תמיד אומרים
שאני הגדול בגיל והוא הגדול בשכל ובגרות, לא כיף, אבל מה לעשות אחי זה אחי ואני זה אני, תמיד הוא בלט כמה שבעני
הוא לא כזה עמוק, ושטיחי, אבל מבחינה חברתית הוא בשמים, ויורד עלי שאני לא, ומתייחס עלי בזלזול, לא נעים, זה
באמת רע, לא קללות שלו או הירדות אלה חוסר היחס......

ronschap

New member
מי שהעלה את האבחון שלו דווקא היית אתה

כהוכחה לכך שהואאוטיסט ועד טענת שאני לא אוטיסט ולכן לאמבין.
אחרישאובחנתי בעצמי המשכת כמובןבקללות.

arana1

New member
וזה שהעליתי את האבחון שלי נותן לך את הזכות להטיל בו ספק?

תגיד אתה באמת אידיוט או שאתה עושה את עצמך.

יש לך מזל ששלומית לא מכירה את ההבדל בין מה שחוקי למה שלא,
אחרת היית עף מכאן מזמן
ביחוד שאתה חוזר בדיוק על אותם שטיקים מלפני שנתיים
לקלל זה חוקי
לרמוז שאדם הוא מתחזה בפני עם ועדה זה לא חוקי

אני לא שולל אבחונים של אחרים
כל מה שאני אומר זה שאדם שאובחן כPDD NOS, זאת אומרת אוטיסט שמדבר ומתקשר בקלות יחסית, לא יכול להבין בעיות של אוטיסטים שבשבילם מגע בין אישי זה דבר מאוד מאוד קשה ובעייתי ואפילו בלתי אפשרי
אלא בתנאים מאוד מאוד מסויימים
ובדיוק משום כך הם זקוקים למסלולים ותמיכה שאדם כמותך לא יודע להבין בכלל

ronschap

New member
מי שנהנה כאן מחסינות זה אתה

מעולם לא טענתי שאנשים כאלה לא זקוקים לתמיכה.אתה זה שמסרב לקבל שיש אוטיסטים שכן רוצים לעבוד וללמוד ולהשלב כי אסור לתקן אותם.
אגב יש הבדל בין מי שלא מדבר לבין מי שמתקשה במגע ביןאישי.

אוסף הקללות שלך כבר היה מעיף אותך מזמן מתפוז.

arana1

New member
בשביל לשלב צריך להבין

והתפישות שאתה ובעלי המקצוע מקדמים לא רק מנוגדים לכל מה שמהותי לאוטיסטים אלא חוסמים את עצם הסיכוי להבין אותם
זאת הבעייה
וחלק מהבעייה מתבטא בזה שאתה עושה בדיוק את הדבר הכי טיפשי שאנשי המקצוע והחוקרים וכל יתר החונטה הכחנית שמשליטה כאן טרור עושה וזה לנסות כל הזמן להפריד בין הדברים במקום לנסות למצוא את המשותף בין מה שנראה כנפרד
שזה המנדט של המדע, והרפואה, והחינוך
כי יש קשר בין היחס היחודי לאוטיזם לשפה ולדיבור לבין היחד האופייני לו למגע בין אישי
קשר מעניין שיכול ללמד אותנו הרבה מאוד על הדרך לבנות תשתית שתאפשר לאוטיסטים חיים יצירתיים ועצמאים ומאושרים
אבל הכחנות האלימה שלך ושל שרלטני המקצוע מתבטאת כמו כל כחנות דרך הנסיון להפריד על מנת למשול
דרך הנסיון לפרק את כל מה שאינטגרטיבי על מנת להשיג שליטה
ומעמד, והכנסה
ולכן רק ברגע שתעופו לנו מהעיניים תיהיה לאוטיסטים תקווה

ronschap

New member
ומאחר שלדעתי אתה זה שלא מבין ומוכר קלישאות כל הקללות שלך....

dina199

New member
הכל ייתכן. רק שנראה לי שבמרווח בין

שנתיים לארבע מוקדם מדי כדי לדעת.
הוא עוד לא היה בגן חובה, כיתה א', בית ספר יסודי באופן כללי או חטיבת ביניים. כל מקום כזה מייצר לחצים משלו ו מי שבספקטרום מגיב בצורה אחרת מאשר מי שלא בספקטרום.

dina199

New member
הילד רק בן ארבע. אם יש לך ספקות

תעשו איבחון חדש לפני כניסה לכיתה א'. אם הוא בספקטרום , הוא שם.
אם לא, סימן שאף פעם לא היה.

למעלה